Stoomreiniger huren

4 aanbieders gevonden. Vergelijk verhuurders op basis van de tankinhoud en de druk (het aantal bar) van de stoomreiniger die ze aanbieden.

Top 4 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Max. stoomtemperatuur 155 °C
Vermogen variërend van 2200 tot 3000 W
Tankinhoud variërend van 3 tot 5 l
Druk variërend van 3,2 tot 6 bar
Huur een stoomreiger en ontvet en desinfecteer!

Een stoomreiniger maakt gebruik van hete stoom om verschillende oppervlakten en materialen mee schoon te maken. Ben je van plan een grote schoonmaak te houden in je huis? Ben je van een schoonmaakbedrijf maar niet zelf in het bezit van een stoomreiniger? Dan is het handig om een stoomreiniger te huren. Er zijn stoomreinigers van verschillende merken en verschillende sterktes te huur. Er is een aantal verschillende bedrijven waar je stoomreinigers en andere reinigingsapparaten kunt huren. Je vindt het allemaal op Huren.nl!

Handig als je een stoomreiniger gaat huren

Een stoomreiniger kun je gebruiken om onder andere textiel mee te reinigen. Hierbij kun je denken aan het reinigen van kleding, meubels, gordijnen, trappen, tapijt en vloerkleden. Niet alleen textiel kun je reinigen met een stoomreiniger, ook hardnekkig vet en vuil op machines en bijvoorbeeld in de keuken kun je verwijderen met een stoomreiniger. Let bij het huren van een stoomreiniger op de druk die varieert van 3 tot 6 bar, en de inhoud van de watertank (tussen de 3 en 5 liter). Het boilervermogen ligt tussen de 2.000 en 3.000 Watt, met een maximum stoomtemperatuur van 155 graden Celsius. Je kunt een stoomreiniger vaak per dag of per week huren. Dit verschilt per verhuurbedrijf. Er is ook een soort stoomreiniger die speciaal voor vloeren en tapijten bedoeld is, dat is de tapijtreiniger.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Welke stoomreiniger heb ik nodig?
Er zijn stoomreinigers van verschillende merken en verschillende sterktes te huur. Bij het vergelijken moet je op het aantal bar letten. Hoe hoger de druk, hoe grondiger het apparaat schoonmaakt. Om goed schoon te maken raden we je aan om een stoomreiniger met minimaal 1,5 bar aan stoomkracht te nemen. Wil je oppervlakte van spullen schoonmaken? Dan is de druk niet super belangrijk. Wanneer je textiel wilt schoonmaken, dan is een hoge stoomdruk aan te raden. Daarnaast zijn er verschillende soorten stoommachines te huur. Zo kun je een vloerstoomreiniger, een handstoomreiniger of een professionele stoomreiniger huren.
Hoe dien ik een stoomreiniger te reserveren?
In veel gevallen kun je een stoomreiniger online huren, daarnaast is het vaak ook mogelijk om telefonisch een stoomreiniger te bestellen. Dit hangt af van de verhuurder waar je de stoomreiniger gaat huren. Kies op de website van de verhuurder een stoomreiniger die je nodig hebt en volg het bestelproces op de website. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met de verhuurder.
Dien ik borg te betalen bij stoomreiniger verhuur?
Bij vrijwel alle verhuurders dien je een borg te betalen. De hoogte van de borg varieert van circa €100 tot circa €300, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het type stoommachine. Grote professionele stoomreinigers hebben vaak een hogere borg. Als je borg dient te betalen dan wordt dit vaak voldaan bij de overdracht van de stoomreiniger. Wanneer de stoomreiniger volgens de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, dan krijg je de hele borg retour. Hoe je de borg terugkrijgt hangt af van de manier waarop je betaald hebt. Controleer van te voren altijd goed de algemene voorwaarde van de verhuurder. Zo voorkom je verrassingen omtrent de borg.
Wat is de minimale huurperiode van een stoomreiniger?
In de meeste gevallen is de minimale huurperiode een dag. Hoe de verhuurder een dag ziet verschilt per verhuurder. Sommige verhuurder zien een dag als 9 tot 5 terwijl andere verhuurders een dag zien als 24 uur. Bij enkele verhuurders heb je de mogelijkheid om een stoomapparaat voor een dagdeel te huren. We adviseren je om de verhuurtijden te vergelijken om verrassingen te voorkomen.
Heb ik de mogelijkheid om stoom accessoires te huren?
Of verschillende stoomreiniger opzetstukken worden meegeleverd verschilt per verhuurder. De meeste verhuurders beschikken over diverse hulpstukken voor tapijt en meubilair. Of je hiervoor moet bij betalen verschilt per verhuurder. Bekijk of de verhuurder het benodigde opzetstuk gratis mee geeft of apart verhuurd. Kun je geen informatie vinden over mogelijke opzetstukken? Dan adviseren we je om contact op te nemen met de verhuurder.
Kan ik een reservering kosteloos annuleren?
Bij veel verhuurders kun je de reservering kosteloos annuleren indien je dit op tijd doet. Vaak dien je de reservering 24 uur voor de overdracht te annuleren, Dit hangt echter wel af van het bedrijf waar je de stoomreiniger wilt huren. We willen je adviseren om goed te kijken naar de annuleringsvoorwaarden van het verhuurbedrijf. Zo weet je van te voren al of je de reservering kunt annuleren wanneer nodig.

Levering

Kan ik de stoomreiniger laten bezorgen?
Dit kan bij de meeste bedrijven. De meeste verhuurders hanteren bij stoomreiniger verhuur wel bezorgkosten. De bezorgkosten verschillen per verhuurder en wordt vaak bepaald door de afstand. Controleer de voorwaarden omtrent levering en vergelijk de verhuurders.
Kan ik de stoomreiniger komen ophalen bij de verhuurder?
Ja dit kan. Wanneer je de stoomreiniger wilt ophalen kan het handig zijn om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder, zo kun je samen een geschikte tijd afspreken.
Wordt er bij de overdracht uitleg gegeven over het gebruik van een stoomreiniger?
Dit verschilt per verhuurder. Vaak krijg je bij de levering een handleiding mee. Wanneer je wat uitleg wilt hebben over de stoomreiniger, dan is het verstandig om van te voren aan te geven dat je een instructie wilt.

Gebruik

Waarvoor kan ik een stoomreiniger gebruiken?
Met een stoomreiniger hoef je nooit meer te boenen. Met de stoomreiniger kun je makkelijk het hele huis moeiteloos schoonmaken. Met een stoomreiniger kun je tegelvloeren, laminaatvloeren, tapijt vloeren, badkamers, toiletten, kranen, vensters, spiegels, keukengerei, gordijnen en kleding schoonmaken.
Hoe werkt een stoomreiniger?
Een stoomapparaat werkt een beetje op dezelfde manier als een snelkookpan. Water wordt snel in een afgesloten ketel van de stoomreiniger verwarmd tot het kookt. Zo ontstaat er stoom. Het verwarmen duurt gemiddeld zo'n 2 tot 6 minuten per liter water, afhankelijk van het vermogen van de reiniger. De stoomdruk is niet relevant bij stoommoppen, omdat deze puur bedoeld zijn om vloeren oppervlakkig schoon te maken. Wanneer je bijvoorbeeld kleding of banken schoon gaat maken, dan is een grote druk wel van belang.
Maakt de stoomreiniger gebruikt van chemische middelen?
Stoomreinigers maken geen gebruik van chemische middelen. De machines maken alleen gebruik van stoom. Hierdoor is de stoommachine milieuvriendelijk en bijna overal voor te gebruiken.
Waar kan ik de stoomreiniger niet voor gebruiken?
Eigenlijk is de stoommachine overal voor te gebruiken mits je de juiste opzetstukken gebruikt. Let op: wil je parket of laminaat stoomreinigen? Wees dan voorzichtig. Deze materialen worden snel aangetast. Zet de stoomdruk op het laagste niveau en maak gebruik van een dubbelgevouwen doek. Zo gebruik je niet teveel stoom en voorkom je schade aan de kwetsbare vloer.
Kan ik mijn huurperiode verlengen tijdens het gebruik?
Natuurlijk kan het voorkomen dat je werkzaamheden langer duren dan gepland waardoor je de stoomreiniger langer nodig hebt dan afgesproken. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de stoomreiniger en de verhuurder, is het mogelijk om de huur te verlengen. Wanneer je de huurperiode wilt verlengen adviseren we je op telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen naar de mogelijkheden kijken.