Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Camper huren in Apeldoorn

Vind alle informatie over camperverhuur in Apeldoorn

Aan groen geen gebrek in Apeldoorn. Wil je voelen of het gras op andere plekken in Europa net zo fris is? Vind verhuurbedrijven van je eigen woonauto in o.a. Harderwijk, Deventer, Zutphen en Vaassen. Ga je liever ergens anders naar de aapjes kijken dan in Apenheul? Zijn je kinderen al tien keer in dezelfde attractie geweest van Julianatoren? Of heb je de tuinen van Paleis het Loo nu wel eens gezien? Een camper huren vlakbij Apeldoorn is heel simpel. We hebben alle camperverhuurbedrijven voor je verzameld en op de overzichtsite gezet. Zo kan je gemakkelijk en snel een vergelijking maken tussen verschillende verhuurders. Ervaar de vrijheid van een belevenis op wielen al in de zoektocht. Er is toch niets mis met een klein beetje luxe en comfort tijdens je vakantie. Huur de camper die het beste bij jou wensen past en ga op avontuur. Kijk ook voor caravans op huren.nl!

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een camper?

  De minimumleeftijd voor het besturen van een camper is in veel gevallen 23 jaar, echter zijn er ook bedrijven en particulieren die een hogere minimumleeftijd hanteren. Bij het merendeel van de verhuurbedrijven moet de bestuurder minimaal drie jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Controleer daarom goed bij de verhuurders wat de minimum leeftijd is en hoe lang je minimaal het rijbewijs in bezit moet hebben. Staat deze niet vermeld op de website of bij de specifieke camper, dan raden wij je aan contact op te nemen met het verhuurbedrijf.

 • Moet ik een borg betalen bij het huren van een camper?

  Bij alle verhuurders dient een borg te worden betaald. De hoogte van de borg varieert van circa €750 tot circa €1.000, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het type camper. De borg moet vaak een aantal dagen voor de huurperiode voldaan worden, in de meeste gevallen wordt dit door middel van een bankoverschrijving gevraagd. Wanneer de camper volgens de voorwaarden van de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, dan krijg je de borg weer retour. Controleer de voorwaarden omtrent de borg altijd goed bij de verhuurder, dit om verrassingen te voorkomen.

 • Wordt er altijd een minimale huurperiode gehanteerd?

  In de meeste gevallen wordt er in het hoogseizoen een minimale huurperiode van een week aangegeven. Dit varieert per verhuurbedrijf, vraag dit daarom na bij het desbetreffende verhuurbedrijf. Wanneer je huurt van een particuliere aanbieder geldt er vaak geen minimale verhuurperiode. In het laagseizoen gelden er vaak andere regels en prijzen is is het vaak mogelijk om vanaf drie dagen de camper te huren.

 • Wat is het eigen risico bij het huren van een camper?

  De hoogte van het eigen risico varieert per verhuurbedrijf. De campers zijn verzekerd, echter kan het voorkomen dat je schade rijdt die niet op een ander kunt gaan verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Controleer daarom goed voordat je gaat huren wat het eigen risico is. De meeste verhuurbedrijven hanteren een eigen risico variërend van €700,- tot €1000,- per gebeurtenis.

 • Kan ik de camper vooraf komen bekijken?

  Ja, in de meeste gevallen kun je de camper uiteraard eerst bekijken bij het verhuurbedrijf. Wel is het handig om tijdig een afspraak in te plannen met het verhuurbedrijf voor een bezichtiging, omdat de camper natuurlijk ook verhuurd kan zijn.

 • Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?

  Of er kosten verbonden zijn aan het annuleren van welk moment je wilt annuleren. Op tijd annuleren is in veel gevallen kosteloos, vaak dient dit 3 maanden voor vertrek te zijn. Dit kan echter afwijken per verhuurder, controleer dus goed de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder waar je de camper wilt huren. Uiteraard kun je bij de meeste verhuurbedrijven een annuleringsverzekering afsluiten, zodat je bij het annuleren niet voor de kosten op hoeft te draaien.

Ophalen

 • Wat zijn uitgiftekosten?

  Uitgiftekosten zijn, zoals de naam suggereert, de kosten voor de uitgifte van de camper. Denk hierbij aan het schoonmaken van zowel de binnen als de buitenzijde, het meeleveren van een gasfles en het bijvullen van de verschillende vloeistoffen. Onder vloeistoffen vallen onder andere de ruitenwisservloeistof, het toiletvloeistof en een volle watertank. Kortom, de camper wordt helemaal rijklaar gemaakt. De uitgiftekosten bedragen vaak tussen de €50,- en €100,-

 • Wat gebeurt er tijdens de overdracht?

  Tijdens de overdracht zal jij de sleutels ontvangen van de camper. Een introductie over de camper wordt gegeven, waardoor jij precies weet wat alle knoppen in de camper doen. Ook is dit de kans om kennis te maken met de verhuurder. Neem tijdens de introductie ook samen door in welke staat de camper wordt meegegeven, eventuele schade, de kilometerstand of ontbrekende inventaris, is belangrijk om vast te leggen. De makkelijkste manier is het maken van foto's. Zo kom je achteraf niet in discussies omtrent schade die er wel of niet al zat. Ten slotte teken je het overdrachtsformulier, waardoor de overdracht van de camper officieel wordt. Na afloop van de huurperiode herhaal je de procedure en draag je de camper weer over aan de verhurende partij.

 • Kan ik mijn auto parkeren bij de verhuurder?

  In de meeste gevallen kun je je auto gratis parkeren bij de verhuurder. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld bij het huren van een particulier, je zult in de meeste gevallen dan zelf een parkeerplek moeten regelen. Informeer daarom eerst bij de verhuurder wat de parkeermogelijkheden zijn en of er kosten aan verbonden zitten. Het parkeren van jouw auto bij de verhuurder is wel altijd op eigen risico.

Gebruik

 • Is het mogelijk de verhuurperiode te verlengen?

  Het hangt volledig van de beschikbaarheid van de camper af, of je de verhuurperiode kunt verlengen. Tijdens de verhuurperiode kun je natuurlijk altijd contact opnemen met het verhuurbedrijf, of het mogelijk is om de periode te verlengen.

 • Wat moet ik doen bij pech of schade?

  Bij pech of schade is het verstandig om contact op te nemen met de verhuurder. De verhuurder zal jou verder helpen en je uitleggen wat je moet doen. Mocht het zo zijn dat je niet verder kunt rijden, dan zal er in de meeste gevallen hulp bij pech of vervangend vervoer worden geregeld. Wij raden je aan altijd direct foto's te maken van de camper en eventuele schade zodat je de pech kunt aantonen op een later moment. Het Europese schadeformulier kun je vaak in het dashboardkastje vinden, is dit niet het geval, dan kun je deze ook online downloaden. Zorg in ieder geval dat je veilig langs de weg staat.

 • Wat betekenen het aantal vrije kilometers en de prijs per kilometer?

  "Vrije kilometers zijn het aantal kilometers waar je geen toeslag over hoeft te betalen. Je betaalt in die eerste vrije kilometers dus alleen maar voor de benzine. Als je meer dan kilometers rijdt dan het aantal vrije kilometers, dan betaal je een toeslag per kilometer. In sommige gevallen kun je ook meer vrije kilometers bijkopen, dit kan wellicht handig zijn als je al weet hoeveel kilometer je gaat afleggen. Voorbeeld: je rijdt in totaal 2.000 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 1.500 vrije kilometers en een toeslag van €0,25 per kilometer. Je rijdt dan dus 1.500 vrije kilometers en 500 kilometer tegen een toeslag van €0,25 per kilometer. Je betaalt dan dus (500 x 0,25) €125,00."

 • Hoe worden de brandstofkosten berekend?

  De brandstofkosten zijn altijd voor de huurder. In veel gevallen krijg je de camper met een volle tank mee en dien je de camper ook weer met een volle tank in te leveren. Zorg wel dat je de camper dichtbij het verhuurbedrijf weer vol tankt zodat je de bedrijfswagen ook daadwerkelijk inlevert met een volle tank. Daarmee voorkom je eventuele extra kosten voor het bijvullen van brandstof. Soms kun je er ook voor kiezen om de camper in te leveren zonder volle tank waarbij de verhuurder bekijkt hoeveel brandstof er is verbruikt en dit aan jou doorberekend. Dit is vaak duurder dan wanneer je de camper met een volle tank moet inleveren omdat een verhuurder vaak een hogere brandstofprijs hanteert dan het tankstation. Controleer altijd de voorwaarden omtrent het brandstofgebruik bij de verhuurder voordat je gaat huren.

 • Wordt er uitleg gegeven over het gebruik van de camper?

  Tijdens de overdracht zal er natuurlijk uitleg gegeven worden over het gebruik van de camper. Denk hierbij aan de werking van de camper zelf, de keuken en de douche. Is het je eerste keer dat je met een camper op pad gaat, denk dan ook aan het gebruik van de vuil- en schoonwatertank. Als er tijdens de huurperiode onduidelijkheden omtrent het gebruik ontstaan, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de verhuurder.

 • Wat is bovenhoofdse schade en wat betekent dit voor mij eigen risico?

  Bovenhoofdse schade is schade die, zoals de naam suggereert, zich boven de grens van 1.90 meter bevindt. De schade kan vooral ontstaan wanneer je onder een viaduct door moet of een te lage garage in wilt rijden. Let daarom altijd op de verkeersborden en/of informatieborden waarop de desbetreffende doorrijhoogtes worden vermeld. Bovenhoofdse schade is in de meeste gevallen niet afkoopbaar, dit betekent dat jij aansprakelijk bent voor het totale eigen risico bedrag van de bovenhoofdse schade. De hoogte van het eigen risico van bovenhoofdse schade bedrag wijkt vaak af van het standaard eigen risico bedrag. Wil je precies weten wat de hoogte hiervan is? Neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.

 • Zijn roken en huisdieren toegestaan in de camper?

  Of je mag roken of huisdieren mee mag nemen verschilt per camper en verhuurbedrijf. Voor de meeste nieuwe campers geldt een rookverbod en ook huisdieren zijn over het algemeen niet toegestaan. Uiteraard zijn er uitzonderingen waarbij je wel mag roken en/of huisdieren mag meenemen in de camper. De meeste verhuurbedrijven geven duidelijk aan wat wel en niet mag in de camper, lees dit daarom goed door. Een verhuurbedrijf kan tevens ook een toeslag rekenen voor het meenemen van een huisdier. Mocht je gerookt hebben in de camper, terwijl dit niet was toegestaan, dan kun je een boete verwachten.