Alkoof camper huren

4 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 245,- tot € 650,- per week en hangt af van het seizoen, de huurperiode en de leeftijd van de camper. (huuradvies)

Top 4 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
35,-
68,-
93,-
Per weekend
70,-
137,-
186,-
Per week
245,-
479,-
650,-

Kenmerken en varianten

Lengte variërend van 6,4 tot 7,5 m
Hoogte variërend van 2,7 tot 3,2 m
Aantal personen variërend tot 6 personen
Aantal slaapplaatsen variërend van 2 tot 6 slaapplaatsen
Versnelling handgeschakeld of automaat

Recente huuraanvragen

Alkoof camper in Vlijmen

voor 3 weken bij Multicamp

Gisteren om 22:49

Alkoof camper 6 persoons in Haarlem

voor 2 weken en 4 dagen bij 023 Camperhuren

25-03-2024

Alkoof camper 6 persoons in Haarlem

voor 2 weken en 4 dagen bij 023 Camperhuren

21-03-2024
Compacte camper huren? Huur een alkoof camper!

De alkoof camper, ook wel hoogslaper genoemd, is een camper die slim omgaat met ruimte. Boven de cabine zit namelijk een ruimte die als opbergruimte of als slaapplaats gebruikt kan worden. Het voordeel van een alkoof camper is daarnaast dat je als een slak je huisje met je meedraagt: je hoeft dus nooit te stressen over het vinden van een slaapplaats, die heb je namelijk al! Let op! In principe heb je voor het huren en het besturen van een alkoof camper aan rijbewijs B genoeg, tenzij je een grote en hele zware camper huurt. Informeer hiernaar bij het verhuurbedrijf. Ga ook na wat de minimale leeftijd is die verhuurbedrijven hanteren en over hoeveel jaren rijervaring je moet beschikken.

Huurtips: waar let je op als je een camper huurt?

De lengte en de hoogte van de alkoof camper variëren een beetje, maar liggen meestal rond de 6,5 meter lang en 3 meter hoog. Het aantal zitplaatsen varieert van 2 tot 6, maar dit betekent niet dat er evenveel slaapplaatsen zijn. Het is dus raadzaam om dit van tevoren te checken. Vergelijk verhuurbedrijven niet alleen door te kijken naar de huurprijs, maar ga ook na hoeveel vrije kilometers je kunt rijden en wat de kilometerprijs is als je boven dit aantal uitkomt. Hou er trouwens rekening mee dat de huurprijs in het hoogseizoen hoger zal liggen dan in het laagseizoen. Daarnaast is het belangrijk om te achterhalen of de camper verzekerd is (eventueel ook in het buitenland), hoe het zit met je eigen risico en of jij verantwoordelijk bent voor het schoonmaken van de camper of dat het verhuurbedrijf dit op zich neemt. Check ten slotte wat de minimale huurperiode is.

Tip: Ben je op zoek naar een andere camper? Misschien is een buscamper of een integraal camper dan wel iets voor jou!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Geldt er een minimale leeftijd om een alkoof camper te kunnen huren?
De minimum leeftijd verschilt per verhuurder en varieert in de meeste gevallen tussen 21 en 25 jaar. Daarnaast moet je bij het merendeel van de verhuurbedrijven minimaal 3 tot 5 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Controleer goed bij de verhuurders wat de minimum leeftijd is en hoe lang je minimaal in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Staat het niet vermeld op de website van de door jou gekozen verhuurder? Dan raden we je aan om contact op te nemen met de verhuurder. Een camper huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Dien ik borg te betalen bij het huren van een alkoof camper?
Bij camperverhuur dien je altijd borg te betalen. De hoogte van de borg varieert van circa €1.000 tot circa €1.500. De hoogte van de borg is afhankelijk van de verhuurder, het type alkoof camper en of je het eigen risico hebt verlaagd. De borg dien je vaak een aantal dagen voor het ophalen van de alkoof camper te betalen. In de meeste gevallen dien je de borg te betalen via een bankoverschrijving. Wanneer je de alkoof camper na de huurperiode correct hebt ingeleverd, dan krijg je de borg weer retour. Voordat je een alkoof camper gaat huren willen we je adviseren om goed naar de algemene voorwaarden te kijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bekijk alle verhuurders met een camper te huur en vind de beste deal!
Wat is het eigen risico bij het huren van een alkoof camper?
Het eigen risico varieert per verhuurbedrijf en het type alkoof camper. Het eigen risico is in de meeste gevallen verwerkt in de borg en varieert tussen €1.000 en €1.500. De campers zijn altijd minimaal WA verzekerd, toch kan het voorkomen dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Voordat je een alkoof camper gaat huren willen we je adviseren om te controleren wat het eigen risico is.
Kan ik het eigen risico verlagen bij camper verhuur?
Bij vrijwel alle verhuurders heb je de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen of zelfs af te kopen. Wanneer je het eigen risico verlaagt, dan betaal je een bedrag bovenop de huurprijs per dag. Controleer bij de door jou gekozen verhuurder of het mogelijk is om het eigen risico te verlagen en wat dit zou kosten. Het eigen risico is vaak erg hoog en varieert tussen €1.000 en €1.500 per gebeurtenis, hierdoor willen we je adviseren om het eigen risico voor een klein bedrag per dag te verlagen of zelfs af te kopen.
Is er een minimale huurperiode bij alkoof camperverhuur?
In de meeste gevallen wordt er in het hoogseizoen een minimale huurperiode van een week of twee weken gehanteerd. Dit verschilt echter per verhuurbedrijf, vraag dit daarom goed na bij het door jou gekozen verhuurbedrijf. Wanneer je een alkoof camper huurt van een particuliere aanbieder, dan is de kans kleiner dat de verhuurder een minimale huurperiode hanteert. In het laagseizoen gelden er vaak andere regels en prijzen, hierdoor heb je vaak de mogelijkheid om vanaf twee of drie dagen goedkoop een camper te huren.
Welk rijbewijs moet ik hebben om een alkoof camper te mogen besturen?
Welk rijbewijs je nodig hebt voor een camper hangt af van het het totaalgewicht van de alkoof camper. Het totaalgewicht is het gewicht van de camper plus de passagiers en de bagage. Voor een camper met een maximaal gewicht van 3500 kilo heb je het rijbewijs B nodig. Wanneer het gewicht tussen de 3500 en de 7500 ligt, dan is het groot rijbewijs C nodig.
Kan ik de camper bekijken voordat ik hem huur?
Ja, bij de meeste verhuurders is het mogelijk om de alkoof camper te bekijken voordat je hem huurt. We willen je ook adviseren om dit vooral te doen. Zo weet je zeker of de alkoof camper aan je verwachtingen voldoet. Neem telefonisch contact op met de verhuurder en plan een afspraak in voor de bezichtiging. Zo weet je zeker dat de camper aanwezig is op het moment dat jij langs wilt komen.
Heb ik de mogelijkheid om mijn reservering kosteloos te annuleren?
"Bij de meeste verhuurders is het niet mogelijk om je reservering kosteloos te annuleren. Wanneer je de reservering wilt annuleren dan betaal je een deel van de huurprijs. Hoeveel procent van de tototale huurprijs je betaald hangt af van hoe ver van te voren je de reservering annuleert. Hieronder laten we je een voorbeeld zien van een annuleringsvoorwaarde. De annuleringsvoorwaarden verschillen per verhuurder. We willen je daarom ook adviseren om goed naar de annuleringsvoorwaarden te kijken voordat je een camper gaat huren. Huur je een camper een maand of een week van te voren? Dan kun je deze reservering vaak niet kosteloos annuleren. Bij camperverhuur heb je altijd de mogelijkheid om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, dan krijg je vaak rond de 75% van de annuleringskosten vergoed. We raden je aan om naar de kosten van een annuleringsverzekering te kijken. Een annuleringsverzekering kan je bij het annuleren veel geld schelen. "

Levering

Waar moet ik aan denken wanneer ik de alkoof camper ga ophalen?
Neem bij het ophalen van de alkoof camper je legitimatiebewijs en het benodigde rijbewijs mee. Zorg er ook voor dat je de borg kunt betalen wanneer je dit nog niet gedaan hebt. Of je de borg via je pinpas of via je creditcard dient te betalen verschilt per verhuurder, controleer dit voordat je de alkoof camper gaat ophalen.
Wat zijn de uitgiftekosten?
Uitgiftekosten zijn, zoals de naam al een beetje suggereert, de kosten die de verhuurder maakt voor de uitgifte van de camper. Denk hierbij aan schoonmaakkosten, watertank kosten, gasfles kosten of vloeistof kosten zoals toiletvloeistof of ruitenwisservloeistof. De uitgiftekosten variëren tussen de €50 en €100. Controleer van te voren of er uitgiftekosten zijn, zo word je niet verrast met extra kosten.
Wat kan ik verwachten tijdens de overdracht van de camper?
Tijdens de overdracht van de alkoof camper kun je meer verwachten dan alleen het krijgen van de sleutels. Je krijgt bij de overdracht een instructie over de camper, hierdoor weet je precies waar alle knoppen zitten en wat ze doen. Neem tijdens de overdracht de staat van de alkoof camper door. Kijk naar de staat waarin de camper wordt meegegeven, de kilometerstand en eventuele missende inventaris. Leg de kilometerstand en mogelijke schade vast met foto's en laat dit ook vaststellen door de verhuurder. Zo kom je achteraf niet in discussie omtrent schade die er al wel of niet zat of het aantal gereden kilometers. Tenslotte teken je tijdens de overdracht het overdrachtsformulier. Hierdoor wordt de overdracht van de camper officieel.
Kan ik mijn auto parkeren bij de verhuurder?
In de meeste gevallen kun je gratis parkeren bij de verhuurder. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen. Zo kun je bij de meeste particulieren niet je auto parkeren, je zult dan zelf een parkeerplek moeten regelen. Informeer bij de verhuurder naar de parkeermogelijkheden en of hier kosten aan verbonden zijn. Houd er rekening mee dat het parkeren van jouw auto bij de verhuurder altijd op eigen risico is.

Gebruik

Wat betekent het aantal vrije kilometers en de prijs per kilometer?
"Vrije kilometers zijn de kilometers waar je geen kosten over betaalt. Je betaalt tijdens deze kilometers alleen voor de benzine. Na het aantal gratis gereden kilometers betaal je een prijs per kilometer. Ben je van plan om een verre reis te maken? Zorg er dan voor dat de camper veel vrij kilometers heeft. Bij enkele verhuurders heb je de mogelijkheid om meer vrije kilometers bij te kopen. Voorbeeld: Het verhuurbedrijf hanteert 1500 vrije kilometers met een toeslag van €0,25 per extra gereden kilometer. Je rijdt 2000 kilometer. Je rijdt dan dus 1500 vrije kilometers en 500 kilometer tegen een toeslag van €0,25 per kilometer. Je betaalt dan dus (500 x 0,25) €125,00. "
Wat is bovenhoofdse schade en wat betekent dit voor het eigen risico?
Bovenhoofdse schade is schade die zich boven de grens van 1,90 meter bevind. Deze schade wordt vaak aangericht wanneer je onder een te laag viaduct of een te lage garage wilt rijden. Let altijd goed op de verkeersborden die de doorrijhoogtes vermelden. Bovenhoofdse schade is in de meeste gevallen niet afkoopbaar, dit betekent dat jij aansprakelijk bent voor het totale eigen risico bedrag van de bovenhoofdse schade. De hoogte van het eigen risico van bovenhoofdse schade bedrag wijkt vaak af van het standaard eigen risico bedrag. Wil je precies weten wat de hoogte hiervan is? Neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.
Kan ik de huurperiode verlengen tijdens het gebruik?
Dit hangt volledig af van de voorwaarden van de verhuurder en de beschikbaarheid van de camper. Wanneer je de huurperiode tijdens het gebruik wilt verlengen, dan willen we je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder.
Zijn roken en huisdieren toegestaan in de camper?
In de meeste campers zijn huisdieren en/of roken niet toegestaan. Voor de meeste nieuwe campers geldt een rookverbod en ook huisdieren zijn over het algemeen niet toegestaan. Uiteraard zijn er enkele uitzonderingen waarbij roken en of huisdieren wel toegestaan zijn. Ben je specifiek opzoek naar een camper waarbij roken en huisdieren toegestaan zijn? Neem dan contact op met de door jou gekozen verhuurder. Door telefonisch contact op te nemen met de verhuurder kom je er snel achter of het verhuurbedrijf de juiste camper op voorraad heeft.