Alkoof camper huren

Extra slaapplaats of berging boven de cabine

Compacte camper huren? Huur een alkoof camper!

De alkoof camper, ook wel hoogslaper genoemd, is een camper die slim omgaat met ruimte. Boven de cabine zit namelijk een ruimte die als opbergruimte of als slaapplaats gebruikt kan worden. Het voordeel van een alkoof camper is daarnaast dat je als een slak je huisje met je meedraagt: je hoeft dus nooit te stressen over het vinden van een slaapplaats, die heb je namelijk al! Let op! In principe heb je voor het huren en het besturen van een alkoof camper aan rijbewijs B genoeg, tenzij je een grote .. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

en hele zware camper huurt. Informeer hiernaar bij het verhuurbedrijf. Ga ook na wat de minimale leeftijd is die verhuurbedrijven hanteren en over hoeveel jaren rijervaring je moet beschikken.

Huurtips: waar let je op als je een camper huurt?

De lengte en de hoogte van de alkoof camper variëren een beetje, maar liggen meestal rond de 6,5 meter lang en 3 meter hoog. Het aantal zitplaatsen varieert van 2 tot 6, maar dit betekent niet dat er evenveel slaapplaatsen zijn. Het is dus raadzaam om dit van tevoren te checken. Vergelijk verhuurbedrijven niet alleen door te kijken naar de huurprijs, maar ga ook na hoeveel vrije kilometers je kunt rijden en wat de kilometerprijs is als je boven dit aantal uitkomt. Hou er trouwens rekening mee dat de huurprijs in het hoogseizoen hoger zal liggen dan in het laagseizoen. Daarnaast is het belangrijk om te achterhalen of de camper verzekerd is (eventueel ook in het buitenland), hoe het zit met je eigen risico en of jij verantwoordelijk bent voor het schoonmaken van de camper of dat het verhuurbedrijf dit op zich neemt. Check ten slotte wat de minimale huurperiode is.

Tip: Ben je op zoek naar een andere camper? Misschien is een buscamper of een integraal camper dan wel iets voor jou!

Kenmerken en varianten van Alkoof camper

Lengte variërend van 6,4 tot 7,5 m
Hoogte variërend van 2,7 tot 3,2 m
Aantal personen variërend tot 6 personen
Aantal slaapplaatsen variërend van 2 tot 6 slaapplaatsen
Versnelling handgeschakeld of automaat