Vind jouw beste huurdeal

Camper huren

Ben je van plan een camper te huren?

Wil je graag een camper huren voor een campervakantie in Nederland of het buitenland? Dan kan dat bij een groot aantal verschillende verhuurbedrijven. Ben je al op zoek geweest op het internet, maar kom je er niet uit? Of kwam je zomaar hier terecht? Dan zit je goed, want wij hebben alle verhuurbedrijven die campers verhuren voor je verzameld en op onze overzichtssite geplaatst. Op deze manier heb jij een eenvoudig overzicht van alle aanbieders waar je een camper kunt huren. Het is nu aan jou om de verschillende verhuurbedrijven van campers die je op onze website vindt te vergelijken. Zo kun je snel en gemakkelijk bekijken welk bedrijf of welke camper het beste bij jouw wensen past. Hieronder kun je wat tips en weetjes lezen wat van pas kan komen bij het huren van een camper.

Ga je een camper huren? Lees hier dan handige weetjes:

Camperverhuur is erg gewild in Nederland. Vaak gaan gezinnen of kleine groepjes personen op reis met een camper vanuit Nederland. De meeste verhuurbedrijven hebben weekend en weektarieven voor het huren van een camper. Trekpleisters voor mensen met een gehuurde camper zijn onder meer de Ardennen, Frankrijk, Spanje, maar ook Duitsland en Scandinavië. Vaak zijn verhuurbedrijven van campers hierop voorbereid en hebben ze bijvoorbeeld kaarten van omgevingen in deze landen te koop of te huur. In sommige gevallen krijg je dit soort extra’s bij de prijs inbegrepen. Andere extra’s zijn bijvoorbeeld een trekhaak, een fietsenrek en een navigatiesysteem. Bij de meeste camperverhuurbedrijven kun je deze losse componenten erbij huren voor een (kleine) meerprijs. In sommige gevallen zitten deze extra’s al bij de service inbegrepen: houd hier rekening mee als je gaat vergelijken. De meeste verhuurbedrijven van campers bieden een aantal verschillende modellen van campers. Bekijk of de modellen jong zijn, hoe jonger, hoe zeker je weet dat de kwaliteit goed is en dat er nog niet erg veel kilometers op de teller staat. De campers bieden ruimte aan een bepaalde hoeveelheid personen die kan variëren van twee personen tot wel acht personen hebt. Er zijn veel verschillende soorten campers te huur. Zo heb je de keuze uit de alkoof camper, half-integraal camper, camperbus, integraal camper, oldtimer camper, retro Volkswagen camper of de Landrover Defender 4x4 camper.

Niet vergeten bij camperhuur:

Bij het huren van een camper is het handig om van te voren even bij een paar dingen stil te staan. Bijna alle campers mag je rijden met rijbewijs B. Houd er rekening mee dat als het aantal passagiers boven een bepaald aantal, en/of het gewicht boven een bepaalde marge komt, je wellicht een ander rijbewijs nodig. De meeste verhuurbedrijven hanteren bovendien een minimum leeftijd voor het rijden van een gehuurde camper. Bedenk dat niet alle verhuurbedrijven dezelfde regels hanteren wat aantal vrije kilometers betreft. Het kan handig zijn om contact op te nemen met het verhuurbedrijf van jouw keuze voor advies en duidelijkheid. Bekijk daarnaast de huurvoorwaarden, bij de meeste verhuurders staat deze vermeld op de website. De huurvoorwaarde verschilt per camperverhuurder. Een allriskverzekering is standaard bij de huur inbegrepen. Echter moet je wel rekening houden met een eigen risico van circa 1000 euro. Elke verhuurder vraagt borg, de borg kan oplopen tot 1000 euro. Een goede voorbereiding zorgt voor een zorgeloze campervakantie!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Ophalen

Gebruik