Half-integraal camper huren

7 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 695,- tot € 875,- per week en hangt af van het seizoen, de huurperiode en de leeftijd van de camper. (huuradvies)

Top 7 verhuurbedrijven

 • Ook 's avonds open
 • Meest gekozen
 • Op zaterdag open
 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
99,-
109,-
125,-
Per weekend
199,-
218,-
250,-
Per week
695,-
764,-
875,-

Kenmerken en varianten

Aantal personen variërend tot 6 personen
Aantal slaapplaatsen variërend van 2 tot 6 slaapplaatsen
Rijbewijs B
Versnelling handgeschakeld of automaat

Meest voorkomende kenmerken

 • Rijbewijs B (10)
 • Airco (10)
 • Nederlands identiteitsbewijs (9)
 • Automaat (7)
 • Navigatie (5)
 • Fietsenrek (5)
 • Elnagh (3)
 • Cruise control (3)
 • Achteruitrijcamera (3)
 • Fiat (3)

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Minimale leeftijd
23
24,92
30
Borg
€985
€1.121,25
€1500
Eigen risico
€985
€1.121,25
€1500
Kosten per extra kilometer
€0,25
€0,27
€0,29

Meest voorkomende voorwaarden

Inclusief opslagruimte
 • Ja (7)
 • Nee (0)
Roken toegestaan
 • Ja (1)
 • Nee (4)
Huisdieren toegestaan
 • Ja (3)
 • Nee (0)
Kilometervrij
 • Ja (3)
 • Nee (0)
Eigen risico afkoopbaar
 • Ja (0)
 • Nee (3)

Recente huuraanvragen

Luxe automatische half-integraal camper in Puiflijk

voor 2 weken en 3 dagen bij Kordes Campers

Gisteren om 01:46

Half-integraal camper | Burstner Travel Van 590 G Harmony Line in Drachten

voor 1 week en 1 dag bij Veneboer Caravans

Afgelopen woensdag om 12:30

Half-integraal camper in Aalsmeer

voor 3 weken en 1 dag bij Camperhuren.nl

Afgelopen zondag om 22:22

Luxe automatische half-integraal camper in Puiflijk

voor 4 weken bij Kordes Campers

15-03-2023

Camper 4 persoons sunlight T67S in Nieuwendijk (NB)

voor 4 weken en 10 uur bij Campers & Cars

02-03-2023

Camper 4 persoons Sunlight T66 in Nieuwendijk (NB)

voor 4 dagen bij Campers & Cars

13-02-2023

Half-integraal camper | Bürstner Travel Van in Overdinkel

voor 1 week en 23 uur bij Camper-te-huur

12-02-2023

E-Type - 2 tot 3 personen in Dronrijp

voor 2 weken en 3 dagen bij Friesland Campers

09-02-2023

Half-integraal camper in Puiflijk

voor 1 week en 6 dagen bij Kordes Campers

01-02-2023

Recent beoordeelde verhuurbedrijven


9,0

De camper Madelief is een fijne ruime camper om met z'n 2'en op pad te gaan in de winterperiode. We hebben genoten van ons verblijf in Oostenrijk, mede dankzij een goede instructie en uitleg.

Gehuurd:

Half-integraal camper

op 24-12-2022

02-01-2023


9,0

Perfecte camper, zorgvuldige uitleg, uitstekende service en een enthousiaste verhuurder zorgde voor een fantastische camper ervaring!

Gehuurd:

Half-integraal camper

op 05-11-2022

22-11-2022


9,0

Wij zijn 2 weken op pad geweest met de Burstner Goldfinger. We zijn door Erik enthousiast gemaakt. Op het moment dat je met hem aan de praat komt, krijg je al zin in vakantie. Hij heeft ons buitengewoon uitgebreid voorgelicht en voorzien van nuttige informatie. Zijn compagnon Rik heeft ons de camper overgedragen. Hij was goed bereikbaar om ons onderweg een keertje met informatie uit de brand te helpen. We hebben 2 heerlijke weken gehad in een zeer compleet uitgeruste camper. Een aanrader! Lees meer

Gehuurd:

Half-integraal camper

op 17-09-2022

20-10-2022


10

Na 3 jaar uitstellen voor de 2e keer een camper gehuurd bij Niek. Gelukkig kon het nu wel doorgaan en wat hebben we weer genoten van onze reis en de vrijheid die je met een camper hebt. Wederom was alles tot in de puntjes in orde. Het was zeker niet onze laatste keer ,we komen vast en zeker terug Niek. Groetjes Joop en Noortje uit Heinenoord Lees meer

Gehuurd:

Half-integraal camper

op 12-08-2022

19-10-2022


9,0

Eerste keer op pad met de Camper. Carado T135. Contact en uitleg verliep zeer prettig en professioneel. Prima camper met alles aanwezig wat je nodig hebt op reis. Aanrader om met deze firma in zee te gaan. Als caravankampeerder toch een mooie, andere ervaring om zo op andere plekken te kamperen en te bereiken. Lees meer

Gehuurd:

Half-integraal camper

op 16-09-2022

17-10-2022


9,0

Wij wilden onze kleinzoon, die op stage in Berlijn is en daar 18 jaar wordt, gaan feliciteren. Met de trein en met het vliegtuig was voor ons geen optie. Dus hebben we een paar weken voorafgaand aan 8 oktober Niek gebeld van CTF en gevraagd of hij nog een camper voor een week had staan. En ja hoor dezelfde uitstekende Carado T337 camper die wij eerder bij hem hadden gehuurd stond klaar. Dankjewel Niek. Het was weer een fantastisch service. Camper Travel Fun: van harte aanbevolen!! Lees meer

Gehuurd:

Half-integraal camper

op 08-10-2022

16-10-2022


9,0

Eigenlijk niets anders te melden dan dat alles perfect was. Vanaf het moment van informatie over beschikbaarheid tot het inleveren van de camper na een heerlijke vakantie en de afhandeling van een kleine schade alles goed geregeld.

Gehuurd:

Half-integraal camper

op 09-09-2022

04-10-2022
Eropuit met de gestroomlijnde half-integraal camper!

Wil je samen met je partner op vakantie met een camper? Dan is een half-integraal camper, ook bekend als semi-integraal camper, een perfect middelmaatje. De half-integraal camper is namelijk een kruising tussen de integraal camper en de alkoof camper. Bij de integraal camper zijn de cabine en de woonruimte op elkaar aangesloten, terwijl deze bij de alkoof camper duidelijk van elkaar gescheiden zijn. Bij de half-integraal camper zijn de cabine en de woonruimte ook van elkaar gescheiden, maar is deze overgang veel gestroomlijnder en vloeiender dan bij de alkoof camper. Dit komt doordat het slaapgedeelte boven de cabine ontbreekt. De half-integraal camper is daarom geschikt voor 6 personen en beschikt over 6 slaapplaatsen. Let op! Voor het huren van een camper hanteren veel verhuurbedrijven een minimale leeftijd en kunnen daarnaast vragen om een bepaald aantal jaren rijervaring.

Kenmerken van de semi-integraal camper

De semi-integraal camper is populair vanwege het sportieve en gestroomlijnde uiterlijk. Dit laatste zorgt er bovendien voor dat de camper laag in brandstofgebruik is. De campers komen in verschillende formaten, maar zijn over het algemeen tussen de 5,9 en 8 meter lang. Doordat de semi-integraal camper voorzien is van een lage chassis (onderstel) heeft deze ook een laag zwaartepunt, wat het rijcomfort ten goede komt. Vergelijk verhuurbedrijven niet alleen door te kijken naar de huurprijs en het soort campers dat ze verhuren, maar kijk ook naar de minimale huurperiode, de hoogte van je eigen risico en eventuele schoonmaakkosten. Check daarnaast hoe de camper verzekerd is, hoeveel vrije kilometers je met de camper kunt rijden en wat de kilometerprijs is als je boven dit aantal uitkomt. Hou er rekening mee dat de huurprijs in het hoogseizoen hoger zal liggen dan in het laagseizoen.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Waar moet een bestuurder van een camper aan voldoen?
Wanneer je een half-integraal camper wilt huren dan moet de bestuurder aan een aantal zaken voldoen. Zo moet de bestuurder in bezit zijn van het rijbewijs B. Daarnaast moet je volgens de officiele regeling minimaal 23 jaar zijn om een camper te besturen. Dit betekent echter niet dat je als 23 jarige bij elke verhuurder een camper kunt huren. Sommige verhuurders hanteren een minimum leeftijd van 23 tot soms wel 25 jaar. Ook zijn er verhuurders die een minimum aantal jaren rijervaring vereisen. Het minimum aantal jaren rijervaring verschilt per camper en verhuurder en varieert tussen de 0 en 5 jaar. De half-integraal camper mag alleen bestuurd worden door de vooraf opgegeven bestuurders. Een camper huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Moet ik borg betalen bij het huren van een half-integraal camper?
Ja, bij alle camperverhuur moet je borg betalen. De hoogte van de borg varieert tussen de €500 tot circa €1300, afhankelijk van de verhuurder, het type camper en of je het eigen risico hebt verlaagd. De borg moet vaak worden voldaan via een bankoverschrijving. Het bedrag dien je in de meeste gevallen een paar dagen voor de overdracht over te maken. Wanneer je de camper weer volgens de voorwaarden van de verhuurder correct hebt ingeleverd, dan krijg je de borg volledig retour. We willen je adviseren om altijd de voorwaarden omtrent de borg door te nemen. Zo voorkom je eventuele verrassingen.
Geldt er een minimale huurperiode bij half-integraal camper verhuur?
Ja, bij vrijwel alle verhuurders geldt er een minimale huurperiode. De minimale huurperiode geldt vooral in het hoogseizoen. De minimale huurperiode in het hoogseizoen is vaak een week. Wanneer je een camper van een particulier huurt, dan is er vaak geen minimale huurperiode.
Kan ik een half-integraal camper bekijken voordat ik de camper ga huren?
Dit is uiteraard mogelijk en ook zeker aan te raden. Wanneer je de half integraal camper wilt bekijken, dan raden we je aan om een afspraak in te plannen met de verhuurder. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de camper verhuurd is.
Wat is het eigen risico bij half integraal camperverhuur?
De hoogte van het eigen risico verschilt per camper en verhuurbedrijf. De meeste verhuurbedrijven hanteren een eigen risico variërend van €700 tot €1000 per gebeurtenis. De campers zijn vrijwel altijd verzekerd, toch kan het voorkomen dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Controleer altijd goed het eigen risico voordat je een half-integraal camper gaat huren. Zo voorkom je eventuele verrassingen.
Wat is bovenhoofdse schade en wat betekent dit voor mijn eigen risico?
Zoals de naam al suggereert, is bovenhoofdse schade, de schade die boven de grens van 1,90 meter bevindt. De schade kan vooral ontstaan wanneer je onder een viaduct door moet of een te lage garage in wilt rijden. Wanneer je met de camper gaat rijden adviseren we je om goed naar alle borden over doorrijhoogtes te kijken en een briefje met de afmetingen van de camper onder je voorruit te leggen. De bovenhoofdse schade is bij de meeste verhuurbedrijven niet afkoopbaar. Dit betekent dat je volledig aansprakelijk bent voor het totale eigen risico bedrag van de bovenhoofdse schade. De hoogte van het eigen risico van bovenhoofdse schade wijkt vaak af van het bedrag van het standaard eigen risico. De hoogte hiervan staat vaak op de website van de verhuurder. Staat het niet op de website? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?
Dit verschilt sterk per verhuurder. Of je de reservering kosteloos kunt annuleren hangt af van welk moment je wilt annuleren. Op tijd annuleren is in de meeste gevallen kosteloos. De reservering dien je vaak een aantal weken tot soms wel maanden voor de huurperiode te annuleren. Omdat dit zo verschilt per verhuurder adviseren we je om van te voren goed de algemene voorwaarden door te nemen. Zo kom je niet voor eventuele verrassingen te staan.

Levering

Wat zijn de uitgiftekosten?
Er zijn een aantal verhuurders die uitgiftekosten rekenen. De uitgiftekosten zijn de kosten die worden gemaakt voor de uitgifte van de camper. Denk hierbij aan het schoonmaken van zowel de binnen- als de buitenkant, het bijvullen van vloeistoffen en het meeleveren van een volle gasfles. Onder de vloeistoffen vallen onder andere de toiletvloeistof, ruitenwisservloeistof en een volle water tank. De camper wordt dus helemaal rijklaar gemaakt. Het bedrag voor de uitgifte kosten varieert tussen de €20 en €100.
Wat gebeurt er tijdens de overdracht van de half-integraal camper?
Tijdens de overdracht van de half integraal camper kun je meer verwachten dan alleen het krijgen van de sleutels. Zo krijg je ook een instructie over de camper, zo weet je precies waar alle knoppen zitten en wat de knoppen doen. Daarnaast is het ook een eerste kennismaking met de verhuurder. Bekijk ook samen in welke toestand de camper wordt meegegeven en kijk naar eventuele schade, de kilometerstand en naar de inventaris. Zorg ervoor dat de oude schade en de kilometer wordt vastgesteld. Daarnaast raden we je aan om foto's te maken van de schade plekken. Zo kom je achteraf niet in discussie over oude of nieuwe schade. Ten slotte teken je het overdrachtsformulier, hierdoor wordt de overdracht officieel.
Kan ik mijn auto achterlaten bij de verhuurder?
Ga je een half-integraal camper huren? Dan wil je waarschijnlijk je auto veilig kunnen parkeren. Of je jouw voertuig kunt achterlaten bij de verhuurder hangt af van het verhuurbedrijf. Wanneer het mogelijk is om de auto te parkeren op het terrein van de verhuurder, dan kan het zo zijn dat de verhuurder hier een tarief voor rekent. Wanneer je de auto wilt parkeren bij de verhuurder, dan dien je dit van te voren wel te melden. Informeer bij de verhuurder naar de mogelijkheden.

Gebruik

Zijn roken en huisdieren toegestaan in half-integraal camper?
Roken en huisdieren zijn vrijwel nooit toegestaan in de half integraal campers. Uiteraard zijn er wel uitzonderingen waarbij je wel mag roken en/of huisdieren mag meenemen in de camper. De verhuurders geven op hun website duidelijk aan wat er wel en niet mag in de camper, lees dit daarom goed door. Enkele verhuurders rekenen een toeslag voor huisdieren en/of roken. We adviseren je om goed te controleren wat er wel en niet in de camper mag, zo voorkom je eventuele boetes.
Is het mogelijk om de huurperiode tijdens het gebruik te verlengen?
Dit hangt af van de voorwaarde en de beschikbaarheid van de camper. In het hoogseizoen is camperverhuur ontzettend populair, hierdoor is de kans klein dat je de huurperiode kunt verlengen. Wanneer je de huurperiode wilt verlengen adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen naar de mogelijkheden kijken.
Wat moet ik doen bij pech, schade of diefstal aan de camper?
Neem bij pech, diefstal of schade contact op met de verhuurder. De verhuurder zal je verder helpen en je uitleggen wat je moet doen. Wanneer je niet meer verder kunt rijden, dan wordt er in de meeste gevallen vervangend vervoer geregeld door de verhuurder. Wij raden je aan altijd direct foto's te maken van de camper en eventuele schade zodat je de pech kunt aantonen op een later moment. In het dashboardkastje vind je vaak een Europees schadeformulier, wanneer dit niet het geval is, dan kun je deze ook online downloaden. Neem bij diefstal direct contact op met politie en doe aangifte.