Integraal camper huren

1 aanbieder gevonden. De huurprijs varieert van € 975,- tot € 975,- per week en hangt af van het seizoen, de huurperiode en de leeftijd van de camper. (huuradvies)

Top 1 verhuurbedrijf

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
139,-
139,-
139,-
Per weekend
279,-
279,-
279,-
Per week
975,-
975,-
975,-

Kenmerken en varianten

Lengte variërend van 5,69 tot 7,60 m
Hoogte variërend van 2,58 tot 3,10 m
Aantal slaapplaatsen variërend van 2 tot 6 slaapplaatsen
Rijbewijs B

Recente huuraanvragen

Integraal camper in Maurik

voor 1 week bij Camper Rental Holland

18-06-2024

Dethleffs i7057 QB in Moerdijk

voor 1 dag bij Dutch Bull Campers

09-06-2024

Integrale camper in Tilburg

voor 2 weken bij Recreatie Verhuur Nederland

26-05-2024

Integrale camper in Tilburg

voor 5 dagen bij Recreatie Verhuur Nederland

22-05-2024
Voordelig eropuit met een gehuurde integraal camper!

Eropuit met een camper? Misschien is een integraal camper dan wel wat voor jou. Deze camper gaat slim om met ruimte en is voordelig qua brandstofkosten. Doordat de camper aerodynamisch gevormd is, hoeft de motor minder hard te werken. Een ander groot voordeel van de integraal camper is dat de cabine van de camper volledig geïntegreerd is: de camper en het cabinegedeelte sluiten naadloos op elkaar aan. De stoelen van de bestuurder en de bijrijder kun je vaak omdraaien, zodat je een zithoek creëert. Gezellig en efficiënt!

Welke verschillende integraal campers zijn er te huur?

De integraal camper heeft de ultieme benutting van de camper, woon- en rijgedeelte zijn één. Je kunt dus zorgeloos genieten van een grote binnenruimte. Uiteraard zijn er meerdere soorten en maten integraal campers te huur. Er zijn bijvoorbeeld kleine integraal campers te huur met 2 slaapplekken, maar ook grote familiecampers met wel 6 slaapplekken. Het aantal slaapplaatsen komt trouwens niet altijd overeen met het aantal zitplaatsen. Integraal campers zijn tussen de 5,5 en 8 meter lang en maximaal 3,1 meter hoog. Huur je een integraal camper? Let dan op dat niemand op een plek zonder gordel zit tijdens het rijden! Je kunt er trouwens ook voor kiezen om een half-integraal camper te huren (semi-integraal). Dit is een kruising tussen een integraal camper en een alkoof camper. Waar de cabine en de woonruimte bij de integraal camper naadloos op elkaar aansluiten, zijn deze bij de half-integraal camper van elkaar afgesloten net zoals bij de alkoof camper. Echter, in tegenstelling tot de alkoof camper is deze overgang veer gestroomlijnder en is er geen slaapplaats boven de cabine.

Waar let je op als je een camper huurt?

Als je van plan bent om een camper te huren, dan zul je al gauw kijken naar de huurprijs die verschillende verhuurbedrijven hanteren en naar het type camper dat ze verhuren. Hou er rekening mee dat de huurprijs in het hoogseizoen hoger zal liggen dan in het laagseizoen. Behalve de huurprijs en het soort camper is het ook raadzaam om te kijken naar de minimale leeftijd en de minimale huurperiode die verhuurbedrijven aanhouden. Daarnaast kan het zijn dat je voor het huren van een camper een bepaald aantal jaren rijervaring moet hebben. Overige punten waar je op kunt letten zijn de schoonmaakkosten, je eigen risico en de verzekering van de camper. Informeer naar het aantal vrije kilometers die je met de camper kunt rijden en vraag ook naar de kilometerprijs die je betaalt voor iedere extra gereden kilometer.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een integraal camper?
Bij de meeste verhuurders varieert de minimumleeftijd tussen de 21 en 25 jaar. Controleer naast de minimumleeftijd ook het minimum aantal jaren rijervaring. Bij het merendeel van de verhuurbedrijven dient de bestuurder minimaal 3 tot 5 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voordat je een camper gaat huren willen we je adviseren om te kijken naar de gestelde eisen van de verhuurder. Zo voorkom je eventuele verrassingen. Een camper huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Dien ik borg te betalen bij camperverhuur?
Bij alle verhuurders dient een borg te worden betaald. De hoogte van deze borg varieert van circa €1.000 tot soms wel circa €1.500, afhankelijk van het verhuurbedrijf, het type camper en of je het eigen risico hebt verlaagd. De borg dien je vaak een aantal dagen voor de huurperiode te betalen. In de meeste gevallen betaal je de borg via een bankoverschrijving. Echter kan het ook gebeuren dat de verhuurder de borg graag contant of per pin ontvangt. Controleer van te voren hoe je de borg dient te betalen, zo voorkom je eventuele verrassingen. Na de huurperiode krijg je het borgbedrag, wanneer je de camper volgens de voorwaarden van de verhuurder terugbrengt, weer retour. Hoe je de borg terugkrijgt hangt af van de verhuurder en hoe je de borg hebt betaald.
Hanteren de camperverhuurders een minimale huurperiode?
Ja vrijwel alle verhuurders hanteren een minimale huurperiode. Wat de minimale huurperiode is hangt af van de verhuurder en het seizoen. Zo wordt er in het hoogseizoen vaak een minimale huurperiode van een week gehanteerd. Informeer bij de verhuurder naar de minimale huurperiode. In het laagseizoen gelden er vaak andere regels en prijzen is is het vaak mogelijk om vanaf drie dagen een integraal camper te huren.
Kan ik de camper vooraf komen bekijken?
Ja, bij vrijwel alle verhuurders kun je de integraal camper uiteraard eerst bekijken. Wel is het handig om tijdig een afspraak in te plannen voor een bezichtiging. Het kan namelijk zijn dat de integraal camper verhuurd is op de dag dat jij hem wilt bekijken. Neem telefonisch contact op met de verhuurder en prik een geschikte datum. Bekijk alle bedrijven met een camper te huur en vind de beste deal.
Wat is het eigen risico bij het huren van een integraal camper?
De hoogte van het eigen risico verschilt per integraal camper en verhuurbedrijf. Het eigen risico is vrijwel altijd €1.000 per gebeurtenis. De campers zijn minimaal WA verzekerd, helaas kan het voorkomen dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Omdat schade in een klein hoekje zit, is het van belang dat je controleert hoe hoog het eigen risico is.
Is het mogelijk om het eigen risico te verlagen bij camper verhuur?
Het eigen risico verlagen is bij vrijwel alle camperverhuurders mogelijk. Bij sommige verhuurders kun je het eigen risico zelfs afkopen. Het eigen risico verlagen doe je door een klein bedrag bovenop de huurprijs per dag te betalen. Bekijk de mogelijkheden om het eigen risico te verlagen op de website van de verhuurder. Kun je de informatie niet vinden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. Het eigen risico bij camperverhuur is vaak erg hoog, circa €1.000, hierdoor willen we je adviseren om het eigen risico voor een klein bedrag per dag te verlagen of zelfs af te kopen.
Heb ik de mogelijkheid om een reservering kosteloos te annuleren?
Vaak is kosteloos annuleren niet mogelijk mits je een annuleringsverzekering afsluit bij een verzekeraar. Vaak hanteren de verhuurders een annuleringsregeling waarbij je een deel van de huurprijs betaalt. Hoeveel procent je van de huurprijs moet betalen hangt af van wanneer je de reservering annuleert. Vaak betaal je een klein bedrag wanneer je 10 weken van te voren je reservering annuleert. Wanneer je de reservering een week voor de huurperiode annuleert, dan betaal je vaak het gehele huurbedrag. We willen je adviseren om goed de algemene voorwaarden door te nemen voordat je een integraal camper gaat huren. Zo kom je niet voor verrassingen en onnodige kosten te staan.
Wat betekent bovenhoofdse schade en wat doet dit met mijn eigen risico?
Zoals de naam al een beetje suggereert is de bovenhoofdse schade de schade die zich boven de grens van 1,90 meter bevindt. Bovenhoofdse schade ontstaat vaak wanneer je onder een te lage garage of viaduct door rijdt. Let bij het rijden goed op op de doorrijhoogtes en leg een briefje van de hoogte van jouw camper onder je voorruit. Bovenhoofdse schade is vrijwel nooit afkoopbaar. Dit betekent dat je volledig aansprakelijk bent voor het totale eigen risico bedrag van de bovenhoofdse schade. De hoogte van het eigen risico van bovenhoofdse schade wijkt vaak af van het bedrag van het standaard eigen risico. De hoogte hiervan staat vaak op de website van de verhuurder. Staat het niet op de website? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

Ophalen

Wat zijn uitgiftekosten?
De uitgifte kosten zijn alle kosten die gemaakt worden voordat de camper helemaal klaar is voor vertrek. Denk hierbij aan het schoonmaken van de buiten/binnenzijde, een gasfles of vloeistoffen zoals toiletvloeistof of ruitenwisservloeistof. Er zijn ook verhuurders die de eventuele administratiekosten in de uitgiftekosten verwerken.
Wat moet ik meenemen wanneer ik de integraal camper op ga halen?
Voordat je van huis vertrekt om de integraal camper op te halen is het handig om te weten wat je allemaal moet meenemen. Neem bij het ophalen van de integraal camper je rijbewijs mee en zorg ervoor dat je de borg kunt betalen. Hoe je de borg dient te betalen verschilt per verhuurder. Bij het ene verhuurbedrijf dien je de borg te betalen via je pinpas en bij het andere verhuurbedrijf dien je de borg te betalen met een creditcard. We willen je adviseren om voor vertrek te bekijken hoe je de borg dient te betalen.
Kan ik mijn auto bij de verhuurder parkeren?
Bij veel verhuurbedrijven is het mogelijk om je auto gratis te parkeren. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen. Informeer dus bij de verhuurder naar de parkeermogelijkheden en of hier kosten aan verbonden zijn. Houd er wel rekening mee dat het parkeren op eigen risico is. Huur je een camper van een particulier? Dan heb je vaak niet de mogelijkheid om de camper bij de verhuurder te parkeren.
Wat gebeurt er tijdens de overdracht?
Tijdens de overdracht zal je de sleutel van de integraal camper ontvangen. Daarnaast wordt er een introductie gegeven over de camper, hierdoor weet je precies wat alle knoppen in de camper doen. Ook is dit de kans om kennis te maken met de verhuurder. Neem tijdens de introductie samen door in welke staat de camper wordt meegegeven. Kijk naar eventuele schade, de kilometerstand en of er inventaris mist. Maak foto's van de schade en laat de schade vaststellen door de verhuurder. Zo kom je achteraf niet in discussies omtrent schade die er wel of niet al zat. Ten slotte teken je het overdrachtsformulier, hierdoor wordt de overdracht van de integraal camper officieel.

Gebruik

Is het mogelijk de verhuurperiode te verlengen?
Of je de huurperiode kunt verlengen hangt volledig af van de beschikbaarheid van de camper. In het laagseizoen is de kans groot dat je de huurperiode kunt verlengen, in de zomer is de kans een stuk kleiner. Wil je de huurperiode verlengen? Neem dan tijdig telefonisch contact op met de verhuurder, zo vergroot de kans op succes.
Wat betekent het aantal vrije kilometers en de prijs per kilometer?
De vrije kilometers zijn de kilometers waar je geen toeslag over betaalt. Tijdens deze vrije kilometers betaal je alleen voor de benzine. Wanneer je meer dan het aantal vrije kilometers rijdt dan betaal je een toeslag per kilometer. Weet je van te voren al dat je veel kilometers gaat rijden? Ga dan op zoek naar een camper met veel vrije kilometers. Er zijn ook verhuurders met kilometervrije verhuur. Dit betekent dat je een onbeperkt aantal kilometers mag afleggen zonder een toeslag te betalen. Een voorbeeld: je rijdt 600 kilometers en het verhuurbedrijf hanteert 500 vrije kilometers met een toeslag van €0,15 per extra gereden kilometer. Je rijdt 500 vrije kilometers en 100 kilometers tegen een toeslag van €0,15. Je betaalt dan dus 100 x 0,15 = €15,00. Dit bedrag wordt vaak van de borg af gehaald.
Mag ik roken in de integraal camper en zijn huisdieren toegestaan?
Bij vrijwel alle verhuurders zijn roken en huisdieren niet toegestaan in de integraal camper. Er zijn enkele uitzonderingen waarbij je wel mag roken en/of huisdieren mag meenemen in de camper. Op de pagina van de verhuurders staat vaak duidelijk vermeld wat er wel en niet mag in de integraal camper. Neem dit van te voren goed door, zo voorkom je eventuele boetes. Wanneer je wilt roken en/of huisdieren wilt meenemen in de camper, dan hanteren sommige verhuurders een toeslag. Bekijk alle camperverhuur bij jou in de buurt en vind de beste deal!