Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Steiger huren in Ede

Steigerverhuur in Ede en omstreken

Als je op zoek bent naar een steiger om te huren in Ede zelf of in een omliggende plaats, zit je hier op de juiste plek. Op Huren.nl vind je verhuurbedrijven voor de verhuur van steigers in de omgeving van Veenendaal, Wageningen, Scherpenzeel en Lunteren. Ede en haar omgeving staan bekend om de verscheidenheid aan landschappen. Je vindt er niet alleen bos, maar ook heidevelden en zandverstuivingen. Als je rond de Veluwe woont, kun je op Huren.nl eenvoudig steigers en ladders huren. Dat is handig als je een klus hebt hoog boven de grond in, bijvoorbeeld, Ede-Oost of Veldhuizen. In het midden van het land kun je natuurlijk ook in omliggende plaatsen eenvoudig een steiger huren, bijvoorbeeld in Bennekom of in Otterlo. Zowel een rolsteiger als bijvoorbeeld kamersteiger zijn te huur op Huren.nl. Via de A30 of A12 rijd je gemakkelijk en snel richting Ede voor een verhuurbedrijf voor steigers.

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Welke soorten steigers zijn er te huur?

  Om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op jouw zoekopdracht hebben we verhuurders voor de volgende soorten steigermateriaal: de rolsteiger, kamersteiger, gevelsteiger, dakkapelsteiger, metselsteiger, allround steiger, trapgat steiger, trappentoren, schoorsteensteiger, loopbrug, doorwerkkap, dakrandbeveiliging, hefsteiger, hangbruginstallatie, steigerplanken en de steiger aanhanger. Klik op de soort steiger waar je naar op zoek bent en wij tonen je alle bedrijven die actief zijn in de steigerverhuur, specifiek op het product dat jij zoekt bij jou in de buurt.

 • Wat voor soort steiger heb ik nodig?

  De steiger die het meest geschikt is, is afhankelijk van veel verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn de locatie, de vorm van het pand, de werkomgeving, het aantal personen waarmee je op de steiger gaat werken en de duur van de werkzaamheden. Wil je de steiger makkelijk kunnen verplaatsen? Kies dan voor de rolsteiger, de steiger kan makkelijk verplaatst worden door de wieltjes onder de steiger. De kamersteiger is meer bedoeld voor binnen, bij het klussen of schilderen binnenshuis. Bij grote projecten aan de buitenkant van een gebouw kun je het beste gebruik maken van een gevelsteiger of metselsteiger. Ben je er nog niet helemaal uit? Dan kan de verhuurder in veel gevallen je advies geven over welke steiger je het beste kunt gebruiken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten steigers te huur.

 • Wat is de minimale huurperiode van een steiger?

  De minimale huurperiode kan sterk verschillen per soort steiger, een kamersteiger kan bijvoorbeeld een kortere huurperiode hebben dan een gevelsteiger. In de meeste gevallen is de minimale huurperiode langer dan één dag. We adviseren om meer informatie te vragen bij de door jou gekozen verhuurder.

 • Waar moet ik op letten bij het huren van een steiger?

  Een steiger huren is makkelijk maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening moet houden. Ten eerste moet de hoogte van de steiger kloppen. Bekijk op welke hoogte je moet werken en welk bereik je hebt. Je wilt namelijk niet de hele tijd boven je hoofd werken. Daarnaast moet je weten waarvoor je de steiger wilt gebruiken en op basis daarvan kan je het type bepalen. Waar je ook op moet letten is of je de steiger zelf mag monteren of niet. In veel gevallen moet je de steiger laten bouwen. Bij de meeste verhuurders is de bouw van de steiger bij de prijs inbegrepen. Bij het vergelijken van verhuurders is het belangrijk om te controleren of de verhuurder het steigerbouw certificaat heeft.

 • Moet ik borg betalen?

  Bij het huren van een steiger moet je bij bijna elke verhuurder borg betalen. De minimale borg verschilt per verhuurder. De borg is ook afhankelijk van de steiger die je huurt en hoe lang je huurt. Bij de meeste verhuurders betaal je de borg op het moment dat je steiger op komt halen of laat bezorgen. Mits alles in orde is, wordt de borg na ontvangst van de steiger teruggestort op je rekening.

Levering en montage

 • Kan een steiger op locatie worden geleverd?

  Bij vrijwel elk steiger verhuurbedrijf is het mogelijk om de steiger op locatie te laten bezorgen. In de meeste gevallen wordt dit zelfs gratis gedaan. Bij enkele bedrijven heb je de mogelijkheid om de steiger op te halen. Controleer bij de verhuurder wat de mogelijkheden zijn en wat de eventuele transportkosten bedragen.

 • Worden eventuele accessoires ook meegeleverd?

  De meeste accessoires zoals bijvoorbeeld veiligheidsharnassen, helmen, leuningwerken, hekwerken, trapgatbeveiligingen, randbeschermingen en ladders worden is veel gevallen apart verhuurd. Er zijn enkele verhuurders die de accessoires wel meeleveren. Accessoires zoals steigerklemmen, steigerplanken en steigerbuizen worden altijd meegeleverd. Op de door jou gekozen steiger pagina kun je alle verhuurders vergelijken, zo kun je de verhuurder vinden die het best bij jou past.

 • Wordt de steiger voor mij opgebouwd?

  In veel gevallen wordt de steiger door de verhuurder gebouwd/geplaatst. Afhankelijk van de verhuurder kan de service hierbij verschillen. Sommige steiger verhuurders zullen extra kosten rekenen voor montage en bij andere aanbieders is de bouw bij de prijs inbegrepen. Dit hangt vaak af van de soort steiger. Kleine/lage steigers zoals de kamersteiger moet je in veel gevallen zelf bouwen. De grote/hoge steigers zoals de metselsteigers wordt het vaak voor je gebouwd. Wij adviseren je daarom om dit op de website van de aanbieder te controleren of eventueel contact met de verhuurder op te nemen.

Gebruik

 • Waar moet ik op letten tijdens het werken op een steiger?

  Veilig werken op een steiger heb je zelf in de hand maar een aantal tips kunnen zeker niet kwaad. Beklim de hoge steigers altijd langs de binnenkant als dat mogelijk is. Probeer niet te veel rommel te maken op de steiger, je wilt namelijk niet struikelen op grote hoogte. Overschrijd nooit de maximale toegestane belasting en draag veiligheidskleding zoals handschoenen, veiligheidsschoenen en een helm.

 • Mag iedereen op een steiger werken?

  In principe mag iedereen op een steiger werken mits de steiger deskundig goedgekeurd is voor gebruik. Vaak wordt deze goedkeuring aangegeven d.m.v. een steigerkaart. Als gewerkt wordt met een steigerkaart en deze ontbreekt, betekent dit dat de steiger niet betreden mag worden.