Vind jouw beste huurdeal

Dakkapelsteiger huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

GECO verhuur I verkoop I service logo

Voor gemak én service

Meerdere vestigingen
v.a. 42,-

Holland Materieel Service Aalsmeer logo

Verhuur van Steigers, Machines en Gereedschappen

Aalsmeer
v.a. 18,-

Holland Steiger Verhuur BV logo

Veiligheid voorop

Noordwijkerhout

Pivada Verhuur logo

Direct aan de afrit A12 vanuit richting Utrecht.

Maarn
v.a. 54,-

RECO logo

RECO - Materieel en advies voor de zakelijke markt

Landelijke levering

MoerVerhuur.nl logo

Huur voordelig en snel bij Moerverhuur.nl

Kapelle
v.a. 70,-

Gereedschapverhuur.nl logo

Premium gereedschap - altijd beschikaar - Bunnik

Bunnik
v.a. 54,-
Prijs per week

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Het huren van een dakkapelsteiger

Deze vaak lichtgewicht aluminium steiger kan je monteren aan een gehuurde rolsteiger waardoor je een veilige werkplek creëert bij het uitvoeren van bouw, onderhoud en reparatiewerkzaamheden aan een dakkapel. Een dakkapelsteiger is eenvoudig te plaatsen en daarom de ideale oplossing voor werkzaamheden aan schuine daken. Een dakkapelsteiger wordt vaak in verschillende maten en uitvoeringen verhuurt. Controleer daarom goed bij het verhuurbedrijf of de dakkapelsteiger de juiste afmeting heeft voor jouw klus.

Dakkapelsteiger huren en uitbreiden tot iedere gewenste lengte en breedte

Deze steiger is de gebruiken in combinatie met een rolsteiger die is voorzien van voetspindels. Als je niet zeker bent of je rolsteiger geschikt is voor een dakkapelsteiger kan je dit het beste navragen bij het verhuurbedrijf. Let er daarnaast op hoe hoog de desbetreffend dakkapel is. Als de dakkapel hoger dan 6 meter boven de begane grond is, ben je verplicht de rolsteiger en de dakkapelsteiger te verankeren aan de gevel. Het maakt niet uit of je een professional bent of een doe-het-zelver, de dakkapelsteiger is geschikt om te huren voor bijna elke hoogte of klus. Omdat de dakkapelsteiger zo licht is kan hij snel en veilig geplaatst worden op een al gehuurde steiger zoals de rolsteiger. Daarnaast kan de dakkapelsteiger die je huurt altijd nog uitgebreid worden tot een breedte- en lengtemaat die bij jou klus past. Vraag bij de verhuurder naar de uitbreidingsmogelijkheden.

In de meeste gevallen is de dakkapelsteiger voorzien van een veilige dakrandbeveiliging, waardoor je veilig het dak op kunt. De gemiddelde maximale belasting voor een dakkapelsteiger ligt rond de 250 kilogram. Het platform is verkrijgbaar in verschillende lengtes variërend van ongeveer 1.80 meter tot 3 meter. Vraag bij het huren van de steiger aan het verhuurbedrijf welke platform lengte het beste is geschikt voor de werkzaamheden die je moet verrichten. De maximale overspanning ligt bijna altijd rond de 2.60 meter. De meeste dakkapelsteigers zijn toepasbaar op alle steiger merken en hoeven dus niet overeen te komen met het steigermerk waaraan de dakkapelsteiger gemonteerd wordt. Wil je er nou zeker van zijn dat je niet de verkeerde huurt, vraag dan aan het verhuurbedrijf of de dakkapelsteiger merk gebonden is.