Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Tandem open aanhanger huren

Het formaat en het laadvermogen verschillen per verhuurder. De prijs varieert daarom van € 20,- tot € 49,-.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • Dè aanhangwagenspecialist van Noord-Holland
  Heerhugowaard v.a. 35,-
  v.a. 35,-
 • Weet wat werkt!
  Meerdere vestigingen v.a. 32,-
  v.a. 32,-
 • Aanhanger huren al vanaf €7,50 !
  Vlijmen v.a. 20,-
  v.a. 20,-
 • Steenbergen v.a. 49,-
  v.a. 49,-
 • Kwaliteit die u achtervolgt!
  Heesch v.a. 43,-
  v.a. 43,-
 • Geen borg, tot 55% goedkoper!
  Etten-Leur v.a. 26,-
  v.a. 26,-
 • Gespecialiseerd in verhuur van wagens, vanaf 10,-
  Assen v.a. 30,-
  v.a. 30,-
 • Aanhangwagen huren eenvoudig en goedkoop bij Buist
  Farmsum v.a. 35,-
  v.a. 35,-
 • De aanhangwagen vehuurder in uw regio !!!
  Velddriel v.a. 40,-
  v.a. 40,-
 • 10 jaar ervaring in verhuur&verkoop van aanhangers
  Meerdere vestigingen v.a. 20,-
  v.a. 20,-
 

Huur een dubbelasser open aanhanger voor zwaardere ladingen

Ga je verhuizen of moet je goederen van A naar B vervoeren en wil je een open tandem aanhangwagen ofwel een dubbelasser huren? Dan kun je terecht bij veel verschillende verhuurbedrijven in Nederland. Je kunt op Huren.nl eenvoudig vinden welke verhuurbedrijven er bij jou in de buurt een open aanhanger met dubbele as verhuren. Vind, vergelijk en huur eenvoudig een open tandemasser via Huren.nl!

Verschillende soorten en maten tandemassers 

De lengte van aanhangwagens met een dubbele as ligt ongeveer tussen de 2,5 en 4 meter, met een breedte van 1,2 tot 1,9 meter. Het eigengewicht varieert van iets minder dan 400 kilo tot ongeveer 600 kilogram. Het laadvermogen (1.440 tot 2.280) en totaalgewicht (van onder de 750 tot 2.700 kg) zijn vooral belangrijk om op te letten, met betrekking op je rijbewijs. Ook het trekvermogen van het trekkende voertuig is van belang. Op het kentekenbewijs of kentekencard staat, in de meeste gevallen, welk gewicht je mag trekken met je voertuig.

Waarom een tandem open aanhanger huren?

Je kunt een open aanhanger snel en goedkoop huren om er bijvoorbeeld een losse zware lading in te vervoeren. Zorg er wel altijd voor dat je de lading goed vastmaakt aan de aanhangwagen. Je kunt meestal ook extra’s huren of kopen bij de verhuurbedrijven zoals sjorbanden, sloten en netten. Als je wilt dat je lading droog blijft kun je bijvoorbeeld denken aan het meenemen, huren of kopen van een dekzeil. Dit kan je vastmaken aan de railing en het koprek van de open aanhangwagen, zodat je lading toch beschermd blijft tegen regen en wind tijdens het transport.

Waarom een tandem aanhanger en geen enkelasser? Een open aanhangwagen met dubbele as heeft doorgaans een wat stabielere wegligging. Als je niet graag met een aanhanger rijdt, of moeite hebt met achteruit rijden met een aanhangwagen, dan is een tandem aanhanger vaak een goede uitkomst. Hij ligt stevig op de weg, slingert vaak wat minder, en is meestal makkelijker met achteruit rijden. 

Welk rijbewijs heb je nodig om een tandemasser te huren?

Vaak zijn aanhangwagens met een dubbele as zwaarder dan een aanhanger met een enkele as. Dit kan betekenen dat je niet zomaar met een Rijbewijs B mag rijden met de dubbelasser. Je kunt zelf uitrekenen of dit wel of niet kan: als het totale gewicht van de dubbelasser (laadgewicht plus gewicht van de aanhanger zelf) niet boven de 750 kilo uitkomt, is er niets aan de hand en volstaat rijbewijs B. Komt het totaal gewicht wel boven de 750 kg, bereken dan of de totale toegestane massa van het trekkende voertuig en aanhanger samen boven de 3500 kilo uitkomen. Zo niet, mag je alsnog met je rijbewijs B met de aanhanger rijden. Komt het gewicht boven de 3500, dan heb je rijbewijs BE nodig.

Wel of geen kentekenplaat?

Aanhangwagens die zwaarder zijn dan 750 kilo, wat vaak het geval is bij tandem aanhangwagens, moeten voorzien zijn van een eigen gele kentekenplaat. Je hoeft dus niet zelf een wit kentekennummer mee te brengen. Let op of de tandem aanhangwagen geremd is of niet. De meeste zwaardere aanhangwagens zijn geremd: dat betekent dat er een remmechanisme in de aanhangwagen zelf zit. Dit verkort de remweg van de aanhanger aanzienlijk. Bekijk op Huren.nl welke verhuurbedrijven allemaal open aanhangwagens met een dubbele as verhuren.

Kenmerken en varianten

 • Lengte
  variërend van 250 tot 400 cm
 • Breedte
  variërend van 120 tot 187 cm
 • Laadvermogen
  variërend van 1.140 tot 2.280 kg
 • Eigen gewicht
  variërend van 395 tot 700 kg
 • Totaal gewicht
  variërend van 735 tot 2.700 kg
 • Rijbewijs
  B of BE
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!