Vind jouw beste huurdeal

Aanhanger huren

Eenvoudig een aanhanger huren via Huren.nl

Hierboven op deze pagina vind je alle soorten aanhangers die je kunt huren. Voor elke klus is er een geschikte aanhangwagen te huur. Bekijk het aanbod en bepaal welke aanhanger het beste bij je past. Gebruik vervolgens je locatie en kaart en zie alle aanhanger verhuur bij jou in de buurt. Vergelijk de verhuurbedrijven op de recensies, prijs, afstand en algemene voorwaarden en vind de beste deal!

Waar moet ik op letten bij het huren van een aanhanger?

Wanneer je een aanhanger gaat huren dien je wel met een aantal zaken rekening houden. Een aantal belangrijke punten worden hieronder besproken. Let op, de besproken zaken wijken eventueel af bij de door jou gekozen verhuurder.

Totaalprijs

Wil je een aanhanger voor langer dan een dag huren? Vergelijk dan de totaalprijs. Er geldt vaak een staffelkorting voor een langere huurperiode. Hoe langer je huurt, des te voordeliger de totaalprijs wordt.

Kentekenplaat

Bedenk of je een extra kentekenplaat hebt van het voertuig waarmee je de aanhangwagen gaat trekken. Uiteraard moeten het kenteken van de aanhanger en het kenteken van je auto overeenkomen, maar dit geldt alleen voor aanhangwagens met een maximum totaalgewicht onder de 750 kilo. Aanhangwagens boven dit gewicht hebben een eigen gele kenteken.

Borg

Ga je een aanhangwagen huren? Dan is de kans groot dat je borg dient te betalen. De hoogte van de borg verschilt per aanbieder en per type aanhanger. De hoogte van de borg en de betalingsvoorwaarden vind je terug in de algemene voorwaarden van de verhuurder. Wanneer je de aanhangwagen volgens de voorwaarden inlevert, krijg je de borg volledig retour.

Algemene voorwaarden

Voordat je een aanhanger gaat huren willen we je adviseren om de algemene voorwaarden van de verhuurder door te nemen. In de algemene voorwaarden vind je belangrijke zaken terug zoals: De minimale leeftijd De borg Het retourneren van de aanhanger Het rijden in het buitenland

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een aanhanger?

Welk rijbewijs je nodig hebt, hangt af van de maximale toegestane massa van de auto. De toegestane maximale massa is het lege gewicht van de aanhanger + het maximale laadvermogen. Heeft de aanhanger een maximale toegestane massa van 750 kilo en weegt de lege aanhanger 100 kg? Dan mag de aanhanger met 650 kg beladen worden.

Aanhangers voor rijbewijs B

Heb je een rijbewijs B? Dan mag je met de auto:

  • Een aanhanger van maximaal 750 kg (lege gewicht + laadvermogen) trekken
  • Een aanhanger zwaarder dan 750 kg trekken als het gewicht van de aanhanger + auto niet boven de 3500 kg komt

Aanhangers voor rijbewijs B+

Met het rijbewijs B+, ook wel bekend als code 96, mag je:

  • Alle aanhangers trekken, mits het totaal gewicht (auto + lege gewicht) niet boven de 4250 kg uitkomt.

Aanhangers rijbewijs BE behaald na 2013

Heb je een rijbewijs BE behaald na 19 januari 2013? Dan mag je:

  • Aanhangers trekken van maximaal 3500 kg (lege gewicht + het laadvermogen)

Aanhangers rijbewijs BE behaald voor 2013

Heb je een rijbewijs BE behaald voor 19 januari 2013? Dan mag je:

  • Iedere aanhanger of oplegger trekken
  • Let wel op het maximale trekhaaklast, deze staat vermeld op het kentekenbewijs of instructieboekje

Heb je vragen bij het huren van van een aanhanger? Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen of neem contact op met de verhuurder. Een aanhanger huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Ophalen

Gebruik