Aanhanger huren

Eenvoudig een aanhanger huren via Huren.nl

Hierboven op deze pagina vind je alle soorten aanhangers die je kunt huren. Voor elke klus is er een geschikte aanhangwagen te huur. Bekijk het aanbod en bepaal welke aanhanger het beste bij je past. Gebruik vervolgens je locatie en kaart en zie alle aanhanger verhuur bij jou in de buurt. Vergelijk de verhuurbedrijven op de recensies, prijs, afstand en algemene voorwaarden en vind de beste deal!

Waar moet ik op letten bij het huren van een aanhanger?

Wanneer je een aanhanger gaat huren dien je wel met een aantal zaken rekening houden. Een aantal belangrijke punten worden hieronder besproken. Let op, de besproken zaken wijken eventueel af bij de door jou gekozen verhuurder.

Totaalprijs

Wil je een aanhanger voor langer dan een dag huren? Vergelijk dan de totaalprijs. Er geldt vaak een staffelkorting voor een langere huurperiode. Hoe langer je huurt, des te voordeliger de totaalprijs wordt.

Kentekenplaat

Bedenk of je een extra kentekenplaat hebt van het voertuig waarmee je de aanhangwagen gaat trekken. Uiteraard moeten het kenteken van de aanhanger en het kenteken van je auto overeenkomen, maar dit geldt alleen voor aanhangwagens met een maximum totaalgewicht onder de 750 kilo. Aanhangwagens boven dit gewicht hebben een eigen gele kenteken.

Borg

Ga je een aanhangwagen huren? Dan is de kans groot dat je borg dient te betalen. De hoogte van de borg verschilt per aanbieder en per type aanhanger. De hoogte van de borg en de betalingsvoorwaarden vind je terug in de algemene voorwaarden van de verhuurder. Wanneer je de aanhangwagen volgens de voorwaarden inlevert, krijg je de borg volledig retour.

Algemene voorwaarden

Voordat je een aanhanger gaat huren willen we je adviseren om de algemene voorwaarden van de verhuurder door te nemen. In de algemene voorwaarden vind je belangrijke zaken terug zoals: De minimale leeftijd De borg Het retourneren van de aanhanger Het rijden in het buitenland

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een aanhanger?

Welk rijbewijs je nodig hebt, hangt af van de maximale toegestane massa van de auto. De toegestane maximale massa is het lege gewicht van de aanhanger + het maximale laadvermogen. Heeft de aanhanger een maximale toegestane massa van 750 kilo en weegt de lege aanhanger 100 kg? Dan mag de aanhanger met 650 kg beladen worden.

Aanhangers voor rijbewijs B

Heb je een rijbewijs B? Dan mag je met de auto:

  • Een aanhanger van maximaal 750 kg (lege gewicht + laadvermogen) trekken
  • Een aanhanger zwaarder dan 750 kg trekken als het gewicht van de aanhanger + auto niet boven de 3500 kg komt

Aanhangers voor rijbewijs B+

Met het rijbewijs B+, ook wel bekend als code 96, mag je:

  • Alle aanhangers trekken, mits het totaal gewicht (auto + lege gewicht) niet boven de 4250 kg uitkomt.

Aanhangers rijbewijs BE behaald na 2013

Heb je een rijbewijs BE behaald na 19 januari 2013? Dan mag je:

  • Aanhangers trekken van maximaal 3500 kg (lege gewicht + het laadvermogen)

Aanhangers rijbewijs BE behaald voor 2013

Heb je een rijbewijs BE behaald voor 19 januari 2013? Dan mag je:

  • Iedere aanhanger of oplegger trekken
  • Let wel op het maximale trekhaaklast, deze staat vermeld op het kentekenbewijs of instructieboekje

Heb je vragen bij het huren van van een aanhanger? Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen of neem contact op met de verhuurder. Een aanhanger huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Welk soort aanhanger kan ik huren?
Op onze website tonen we een groot aantal aanbieders in de aanhangwagen verhuur zodat je altijd de aanhanger die het beste bij jouw wensen past tot je beschikking hebt. Het aanbod varieert van trailers tot gesloten aanhangers of autotransporters. Ook vergelijken we de aanbieders van veetrailers tot aanhangers met glasblok voor jou. Op deze manier is er altijd de juiste aanhanger te huur. Bekijk bovenaan deze pagina de verschillende aanhangwagens, maak jouw keuze en vind het beste verhuurbedrijf voor jou.
Welke alternatieven zijn er voor een aanhanger?
Indien een aanhanger niet genoeg laadruimte biedt dan kun je naar de mogelijkheid bekijken om een bestelbus te huren. Een bestelbus is voor beginners makkelijker te besturen dan een auto met aanhanger en daarnaast heb je alleen een B-rijbewijs nodig. Ben je geïnteresseerd in een bestelbus bekijk dan de verhuurders van bestelbussen bij jou in de buurt. Ga je verhuizen en is zowel een aanhanger als bestelbus wat te klein? Kies dan een bakwagen met laadklep
Wat is de minimale huurperiode?
De minimale huurperiode varieert per verhuurbedrijf, sommige bedrijven hebben een minimale huurperiode van slechts een uur of een dagdeel van 4 uur. In vrijwel alle gevallen bedraagt de minimale huurperiode een dag of minder. Het wordt vaak op de productpagina van het verhuurbedrijf vermeld wat de minimale huurperiode is, vergelijk de aanbieders dus goed!
Welke extra kosten zijn er aan de huur verbonden?
Afhankelijk van de verhuurder kan het zijn dat de verzekeringskosten niet bij de prijs is inbegrepen. Ook is de hoogte van de eventuele borg afhankelijk van de verhuurder. De borg varieert in de meeste gevallen van €50 tot €100. Vergelijk de verhuurbedrijven goed en bekijk welke eventuele extra kosten er bovenop de huurprijs van toepassing zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Welke extra's zijn bij de prijs inbegrepen?
Sommige verhuurders leveren diverse extra's bij hun aanhangers, denk hierbij bijvoorbeeld aan gratis spanbanden. Bekijk goed of jouw gekozen verhuurbedrijf dit doet, of dat je de spanbanden los zou moeten huren indien nodig. Bedenk daarnaast of je een open aanhanger of aanhanger met huif neemt, bij een open aanhanger kan bijvoorbeeld een zeil belangrijk zijn om te voorkomen dat de goederen in de aanhanger niet nat worden of uit de aanhanger waaien onderweg.

Ophalen

Hoe koppel ik mijn aanhanger?
Zorg dat je de aanhanger dicht bij je auto plaatst, bevestig vervolgens de koppeling van de aanhangwagen aan de trekhaak van je auto. Druk vervolgens de handrem van de aanhanger omlaag om de handrem eraf te halen. Draai hierna het neuswiel omhoog zodat de hulpkoppeling bevestigd kan worden, Sluit vervolgens de stroomkabel aan en plaats de kentekenplaat. Vergeet je niet na het koppelen alle verlichting te controleren zoals reguliere verlichting, remverlichting en richtingaanwijzers?
Waar kan ik de aanhanger na gebruik retourneren?
In veel gevallen dien je de aanhanger terug te brengen op de locatie waar je de aanhanger ook hebt opgehaald. Beschikt het verhuurbedrijf over meerdere vestigingen? Dan is het soms mogelijk om de aanhanger bij een andere locatie terug te brengen dan waar je deze hebt opgehaald. Controleer op de website van de verhuurder of dit mogelijk is of neem contact met hen op over de mogelijkheden.

Gebruik

Mag mijn auto de aanhanger trekken?
Of jouw auto de aanhangwagen mag trekken is afhankelijk van de trekkracht van jouw auto. Op jouw kentekenbewijs kun je zien hoeveel kilogram jouw auto maximaal mag trekken. Is jouw aanhanger met lading lichter dan het maximaal toegestane trekgewicht van jouw auto, dan mag je de aanhanger gewoon trekken. Let hierbij wel op de gewichtsverdeling van de aanhanger. Een slecht beladen aanhanger heeft namelijk een grotere kans om te gaan slingeren.
Hoe kan ik de aanhanger het veiligst beladen?
Om veilig op weg te gaan met de aanhanger is het van belang dat je de lading goed verdeeld in de aanhanger laadt. Verdeel de lading zo gelijkmatig mogelijk en probeer de zware lading zoveel mogelijk in het midden boven de wielen te plaatsen. Zorg altijd dat alle lading goed vast in de aanhanger wordt gezet door middel van spanbanden, touwen of netten. Zorg dat je niet meer in de aanhanger laadt dan maximaal is toegestaan in dat type aanhanger en de kogeldruk tussen de 45 en 75 kg is. Zorg als laatst dat de bandenspanning van de aanhanger juist is. Mocht je er niet helemaal uit komen? Vraag dan je verhuurbedrijf om hulp.
Wat heb ik nodig om de aanhanger te gebruiken?
Naast het benodigde rijbewijs heb je ook een extra kentekenplaat nodig van de auto waarmee de aanhanger voortgetrokken zal worden. Daarnaast heb je vanzelfsprekend een trekhaak nodig om de aanhanger aan vast te maken.
Hoe hard mag je met een aanhanger?
In Nederland mag je op de snelweg niet harder dan 90 km/u, indien je aanhanger met lading meer dan 3500 kg weegt dan is de maximale snelheid 80 km/u. Buiten de bebouwde kom mag je maximaal 80 km/hm tenzij anders aangegevens zoals bij wegwerkzaamheden. Binnen de bebouwde kom mag je 50 km/u rijden, tenzij anders aangegeven. Houd er ook rekening mee dat als je iets vervoert naar het buitenland dat de maximale snelheid dan kan afwijken. Informeer eventueel van tevoren hoe hard je mag rijden in de landen waar je met de aanhanger zult rijden.
Welk rijbewijs heb ik nodig?
Het rijbewijs dat je nodig hebt is afhankelijk van het gewicht van de aanhanger of het totaalgewicht van de aanhanger en je auto. Indien de aanhanger meer weegt dan 750 kg of de combinatie van jouw auto met aanhanger meer dan 3500 kg is, dan heb je een BE-rijbewijs nodig. Indien het combinatiegewicht lager is, dan heb je genoeg aan een B-rijbewijs.
Waarmee moet ik rekening houden bij het gebruik van een aanhangwagen?
Er zijn diverse punten waarmee rekening gehouden moet worden bij het gebruik van een aanhangwagen, er zijn zo diverse boetes die opgelegd kunnen worden als er een overtreding wordt begaan met een aanhanger. De overtredingen kunnen variëren van een uitstekende of niet goed vastgemaakte lading tot het gebruiken van een verkeerde kentekenplaat. De hoogte boete kan sterk variëren van €60 tot wel €300.