Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Aanhanger huren

Goed om te weten voordat je een aanhanger huurt

Ga je verhuizen en wil je een aanhanger huren? Omdat niet elk transport hetzelfde is en je niet altijd hetzelfde type aanhangwagen nodig hebt, hebben we een uitgebreid assortiment aanhangers geselecteerd om uit te kiezen bij verschillende verhuurbedrijven. Er zijn verschillende factoren die de huurprijs van een aanhangwagen aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Factoren die bepalend zijn: betaal je wel of geen borg? Wat zijn de openingstijden van de verhuurder en tot hoe laat mag je jouw gehuurde open aanhanger of aanhanger met huif terugbrengen? Zijn de verzekeringskosten wel of niet doorberekend in de huurprijs? Het is goed om hier van te voren op te letten; zo kom je niet voor verassingen te staan.

Je kunt verschillende soorten aanhangwagens huren

Als je een aanhangwagen nodig hebt, wil je natuurlijk zeker weten dat de aanhanger die je huurt geschikt is voor jouw soort transport. Wij helpen je graag met het maken van een keuze. Zo weet je zeker dat je altijd de aanhanger huurt die ideaal is voor jouw situatie. Zo zou je kunnen kiezen tussen een aanhanger met of zonder huif, een kiepaanhanger, een autoambulance, machine transporter, vakantiebagagewagen en nog veel meer. Niet ieder type aanhangwagen is beschikbaar op elke verhuurlocatie. Houd er dus rekening mee dat je wellicht jouw aanhanger huurt en ophaalt bij een andere locatie van hetzelfde verhuurbedrijf. Tevens zijn niet alle aanhangers zijn even groot. Het doel van het transport bepaalt welk type aanhangwagen je nodig hebt. Vaak zijn deze beschikbaar in diverse afmetingen.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je als huurder rekening mee moet houden bij een aanhanger huren. Voor sommige aanhangwagens, en als het maximum totaalgewicht van je aanhangwagen plus het gewicht van de trekauto boven een 3500 kilogram uitkomt, heb je bijvoorbeeld vaak een rijbewijs BE nodig. Vraag aan het verhuurbedrijf in kwestie of dit het geval is. Er zijn overigens ook types aanhangwagens waar je geen speciaal rijbewijs voor nodig hebt, dus als je alleen je rijbewijs B hebt, kun je zeker ook een aanhanger huren. Bedenk of je een extra kentekenplaat hebt van het voertuig waarmee je de aanhangwagen gaat trekken. Uiteraard moeten het kenteken van de aanhanger en het kenteken van je auto overeenkomen, maar dit geldt alleen voor aanhangwagens met een maximum totaalgewicht onder de 750 kilo. Aanhangwagens boven dit gewicht hebben een eigen gele kenteken. Het is ook een goede tip om te overwegen op welke dag/dagen je de aanhanger huurt. Het is bij sommige verhuurbedrijven bijvoorbeeld niet mogelijk om de aanhangwagen op zondag te huren of terug te brengen. Informeer hiernaar bij de verhuurbedrijven.

Langer een aanhanger huren = lager dagtarief

Het kan natuurlijk voorkomen dat je slechts voor korte tijd een aanhanger nodig hebt, bijvoorbeeld om een enkel ritje te maken naar de stortplaats. In dat geval is het zonde om een aanhanger te huren voor een langere termijn dan nodig. Bij diverse verhuurbedrijven kun je gelukkig ook een aanhangwagen huren voor bijvoorbeeld slechts 3 uur. Dat kan je in zo’n geval geld besparen. Wil je juist wel voor langere tijd een aanhangwagen huren? Er geldt vaak een staffelkorting voor een langere huurperiode. Hoe langer je huurt, des te voordeliger wordt de huur per dag. Dit geeft je de mogelijkheid om wat langer gebruik te kunnen maken van de wagen, zodat je niet in de problemen komt als je planning iets uitloopt. De borg voor een aanhanger huren kan overigens verschillen per aanbieder en per type aanhanger. Dit bedrag krijg je terug als de aanhangwagen in goede staat is geretourneerd.

#} #}

Veelgestelde vragen

Reserveren

Ophalen

Gebruik