Spanband huren

Top 3 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Lengte variërend van 6 tot 12 m
Breeksterkte variërend van 500 tot 5000 kg
Sjor je lading muurvast met gehuurde spanbanden

Het gebruiken van spanbanden is een praktische oplossing om verschillende dingen vast te zetten. Zo worden ze veel gehuurd om een auto vast te zetten op een autotransporter, maar ook voor het vastmaken van bagage in een open aanhanger. Ook voor het vastsjorren van vracht in een bakwagen worden ze veel gehuurd. Daar zitten genoeg haken in waardoor je spanbanden kunt halen; zodat alles goed op zijn plek blijft tijdens de rit.

Verschillende soorten spanbanden te huur

Door middel van een ratelsysteem zet je gemakkelijk de last stevig vast. Spanbanden verschillen in lengte en breedte van elkaar. Veelal zijn er twee verschillende breedtematen te huur, 25 of 50 mm. De maximale lengte verschilt per verhuurbedrijf en varieert van 6 tot 12 meter. Let er daarom goed op dat je de juiste spandbanden huurt die lang genoeg zijn om de landing muurvast te klemmen. Dat is vooral belangrijk wanneer de lading met een voertuig wordt getransporteerd. Met name in bochten of tijdens het remmen kunnen er flinke dynamische krachten ontstaan. Door het op de juiste manier hanteren van sjorbanden voorkom dat je lading gaat schuiven. De maximale gebruiksbelasting, ofwel het maximaal toelaatbare belasting, verschilt per verhuurbedrijf of spandband. Deze varieert van 500 tot 5000 kg.

Het kiezen van de juiste spandband hangt af van hetgeen wat je wilt vastzetten, de vorm en de verschillende aanhaakmogelijkheden. Wanneer je twijfelt over de het type spanband, doe je er goed aan om het verhuurbedrijf te vragen om advies.

Vergeet de handige extra benodigdheden niet

Spanbanden met ratel zijn te huur bij veel verschillende verhuurbedrijven. Als je gaat verhuizen vergeet dan niet om ook de andere handige benodigdheden zoals verhuisdekens, steekwagens en meubelhondjes te huren. In de meeste gevallen kan dat bij hetzelfde verhuurbedrijf als waar je de spanbanden huurt. Deze verhuishulpjes maken het verhuizen vele malen eenvoudiger. Een goed begin is het halve werk!