Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Autotransporter huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Arma Machine Verhuur logo

De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier

Veenendaal
v.a. 70,-

Autoverhuur de Mulder logo

Gemakkelijk en snel huren? Dat kan gegarandeerd!

Heide
v.a. 42,-

Van REES Trailers logo

Voor vracht met kracht aan VAN REES gedacht...

Meerdere vestigingen
v.a. 45,-

Vogelzang Materieel Service logo

Huren vanaf 25.00

Staphorst

ESSO Bak voor WEINIG aanhangwagenverhuur logo

BakvoorWEINIG.nl -- Tot 3 uur € 5,00 korting.

Meerdere vestigingen
v.a. 50,-

FavoRent logo

GECERTIFICEERD, KWALITEIT, SCHOON, SERVICE!

Meerdere vestigingen
v.a. 70,-

Aanhangwagens XXL West Brabant logo

Beste regionale aanbieder qua kwaliteit en prijs!

Roosendaal
v.a. 49,-

Masta Aanhangwagens logo

Beste service, beste prijs en retour tot 22:00!

Sint-Oedenrode
v.a. 30,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Auto vervoeren? Huur een autotransporter!

Heb je een auto die vervoerd moet worden? Huur dan een autotransporter. De autotransporter wordt ook vaak autoambulance of autotrailer genoemd. Een autotransporter is een aanhanger met twee oprijplaten waar je een auto, machine of ander voertuig gemakkelijk op kunt rijden om vervolgens te transporteren. Wil je bijvoorbeeld een sportauto of werktuig vervoeren waar je niet mee op de openbare weg mag of kan rijden, dan is een autotransporter handig om te huren.

Houd er wel rekening mee dat enkel rijbewijs B niet volstaat als het gewicht van de lading boven een bepaald gewicht uitkomt. Heb je geen trekhaak om de autotransporter te trekken? Dan is een oprijwagen een betere optie. Dit is een bestelwagen en autotransporter in één.

Waar je aan kunt denken bij het huren van een autotransporter

Is het voertuig wat je met de autotransporter wilt vervoeren defect? Aan de voorkant van een autoambulance zit vaak een handlier, zodat je een kapotte auto gemakkelijk op de autoambulance kunt takelen. Vrijwel elk verhuurbedrijf verhuurt autotransporters met zo’n handlier. Ook verhuren de meeste verhuurbedrijven autotransporters inclusief sjorbanden.

Het laadvermogen van een autotransporter verschilt per verhuurbedrijf. Informeer bij het verhuurbedrijf naar jouw keuze wat het laadvermogen is. Kies niet per se voor de autotransporter met het hoogste laadvermogen; houd ook rekening met het trekkend vermogen van de auto die de autoambulance gaat trekken. Het hangt dus niet alleen af van dat wat vervoerd moet worden, maar ook van de trekkracht van de auto of het voertuig wat de autoambulance gaat trekken.

De verschillende soorten autotransporters die te huur zijn

Er zijn kantelbare autoambulances te huur, die voorzien zijn van een hydraulische handpompbediening. Hiermee kun je de autoambulance enigszins kantelen, zodat de hellingshoek veel minder groot is. Op deze manier kan men de auto of machine veel makkelijker op de autoambulance krijgen, zonder gebruik te maken van oprijplaten. Deze uitvoering is uitermate geschikt voor auto’s die een lage bodemvrijheid hebben zoals sportauto’s vaak hebben. Gebruik van oprijplaten zou in dit geval de auto kunnen beschadigen. Niet-kantelbare autotransporters zijn juist wel voorzien van afneembare oprijplaten en een opberglade voor deze oprijplaten. Afhankelijk van het maximum gewicht van de autotransporter mag je deze besturen met rijbewijs B of rijbewijs BE. Als de maximum massa van de autotransporter zelf boven de 750 kilo ligt, en als de maximum massa van de totale combinatie (dus de autotransporter + de trekauto) boven de 3.500 kilogram uitkomt, dan heb je rijbewijs BE nodig.

#} #}

Kenmerken en varianten

  • Lengte variërend van 300 tot 500 cm
  • Breedte variërend van 150 tot 220 cm
  • Hoogte variërend van 21 tot 55 cm
  • Laadvermogen variërend van 1.400 tot 2.635 kg
  • Eigen gewicht variërend van 600 tot 2.000 kg
  • Totaal gewicht variërend van 2.000 tot 3.500 kg
  • Aantal assen 2
  • Rijbewijs B of BE
#} #}

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik