Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Autotransporter huren

De prijs varieert van € 42,- tot € 75,- per dag en hangt af van de afmetingen en de uitvoering van de transporter.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • Huren vanaf 25.00
  Staphorst
 • Voor kwaliteit en service!
  Meerdere vestigingen v.a. 61,-
  v.a. 61,-
 • Gemakkelijk en snel huren? Dat kan gegarandeerd!
  Heide v.a. 42,-
  v.a. 42,-
 • Kilometervrij en zonder borg!
  Kapelle v.a. 49,-
  v.a. 49,-
 • Aanhanger binnen 3 uur retour, € 5.00 korting
  Uitgeest v.a. 75,-
  v.a. 75,-
 • Flexibele openingstijden, hulpmiddelen gratis
  Krabbendijke v.a. 55,-
  v.a. 55,-
 • Al 55 jaar een bekend Bovag verhuurbedrijf!
  Meerdere vestigingen v.a. 73,-
  v.a. 73,-
 • VERHUUR aanhangers, hoogwerkers, verhuisliften
  Veenendaal v.a. 73,-
  v.a. 73,-
 • Sterk in aanhangerverhuur
  Schipluiden v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • LEKKER GOEDKOOP HUREN! BakvoorWEINIG.nl
  Almere v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 

Auto vervoeren? Huur een autotransporter!

Heb je een auto die vervoerd moet worden? Huur dan een autotransporter. De autotransporter wordt ook vaak autoambulance of autotrailer genoemd. Een autotransporter is een aanhanger met twee oprijplaten waar je een auto, machine of ander voertuig gemakkelijk op kunt rijden om vervolgens te transporteren. Wil je bijvoorbeeld een sportauto of werktuig vervoeren waar je niet mee op de openbare weg mag of kan rijden, dan is een autotransporter handig om te huren.

Houd er wel rekening mee dat enkel rijbewijs B niet volstaat als het gewicht van de lading boven een bepaald gewicht uitkomt. Heb je geen trekhaak om de autotransporter te trekken? Dan is een oprijwagen een betere optie. Dit is een bestelwagen en autotransporter in één.

Waar je aan kunt denken bij het huren van een autotransporter

Is het voertuig wat je met de autotransporter wilt vervoeren defect? Aan de voorkant van een autoambulance zit vaak een handlier, zodat je een kapotte auto gemakkelijk op de autoambulance kunt takelen. Vrijwel elk verhuurbedrijf verhuurt autotransporters met zo’n handlier. Ook verhuren de meeste verhuurbedrijven autotransporters inclusief sjorbanden.

Het laadvermogen van een autotransporter verschilt per verhuurbedrijf. Informeer bij het verhuurbedrijf naar jouw keuze wat het laadvermogen is. Kies niet per se voor de autotransporter met het hoogste laadvermogen; houd ook rekening met het trekkend vermogen van de auto die de autoambulance gaat trekken. Het hangt dus niet alleen af van dat wat vervoerd moet worden, maar ook van de trekkracht van de auto of het voertuig wat de autoambulance gaat trekken.

De verschillende soorten autotransporters die te huur zijn

Er zijn kantelbare autoambulances te huur, die voorzien zijn van een hydraulische handpompbediening. Hiermee kun je de autoambulance enigszins kantelen, zodat de hellingshoek veel minder groot is. Op deze manier kan men de auto of machine veel makkelijker op de autoambulance krijgen, zonder gebruik te maken van oprijplaten. Deze uitvoering is uitermate geschikt voor auto’s die een lage bodemvrijheid hebben zoals sportauto’s vaak hebben. Gebruik van oprijplaten zou in dit geval de auto kunnen beschadigen. Niet-kantelbare autotransporters zijn juist wel voorzien van afneembare oprijplaten en een opberglade voor deze oprijplaten. Afhankelijk van het maximum gewicht van de autotransporter mag je deze besturen met rijbewijs B of rijbewijs BE. Als de maximum massa van de autotransporter zelf boven de 750 kilo ligt, en als de maximum massa van de totale combinatie (dus de autotransporter + de trekauto) boven de 3.500 kilogram uitkomt, dan heb je rijbewijs BE nodig.

Kenmerken en varianten

 • Lengte
  variërend van 300 tot 500 cm
 • Breedte
  variërend van 150 tot 220 cm
 • Hoogte
  variërend van 21 tot 55 cm
 • Laadvermogen
  variërend van 1.400 tot 2.635 kg
 • Eigen gewicht
  variërend van 600 tot 2.000 kg
 • Totaal gewicht
  variërend van 2.000 tot 3.500 kg
 • Aantal assen
  2
 • Rijbewijs
  B of BE

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe reserveer ik een autotransporter?

  Bij vrijwel alle verhuurders kun je online een autotransporter huren. Bij enkele verhuurders dien je de reservering telefonisch te doen. Kies het juiste formaat autotransporter en geef aan in welke periode je de autotransporter nodig hebt. Tip: controleer van te voren welk rijbewijs je nodig hebt en of je de aanhanger wel mag trekken.

 • Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?

  Een autotransporter huren kun je in veel gevallen online reserveren, soms kun je zelfs direct met iDeal betalen. In vrijwel alle gevallen dien je te betalen bij het ophalen van de autotransporter. Kies een verhuurder en bekijk de mogelijkheden omtrent betalen. Is dit niet helemaal duidelijk? Neem dan telefonisch contact op met het verhuurbedrijf en vraag hoe je kunt betalen.

 • Wat is de minimale huurperiode van een autotransporter?

  De minimale huurperiode verschilt per verhuurder. De meeste verhuurders verhuren de autotransporters alleen voor een hele dag. Hoe de verhuurders een hele dag zien verschilt. Zo zijn er verhuurders die een dag zien als 9:00 tot 17:00 en er zijn verhuurders die een dag zien als 24 uur. Enkele bedrijven verhuren de autotransporter ook voor een dagdeel. Bekijk de mogelijkheden bij het door jou gekozen verhuurbedrijf.

 • Dien ik borg te betalen bij het huren van een autotransporter?

  Ja, bij het huren van een autotransporten dien je vrijwel altijd borg te betalen. De borg verschilt per verhuurbedrijf en type autotransporter en varieert vaak tussen de €100 en €500. Hoe je de borg dient te betalen verschilt per verhuurder. Dit kan via een bankoverschrijving of contant. Wanneer je de autotransporter correct inlevert zonder schades, dan krijg je de borg volledig retour. Hoe je de borg retour krijgt ligt aan de manier waarop je de borg betaald hebt.

 • Zijn er bijkomende kosten?

  Bij het huren van een autotransporter komen vrijwel nooit extra kosten kijken buiten de reguliere huurprijs en de borg. Wij raden je echter aan om altijd voor het huren te controleren of er bijkomende kosten zijn bij het door jou gekozen verhuurbedrijf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?

  Dit is in de meeste gevallen mogelijk indien je op tijd annuleert. Bij de meeste verhuurbedrijven dien je de reservering 24 uur voor het ophalen te annuleren. De verhuurders hanteren altijd annuleringsvoorwaarden. Deze verschilt per verhuurder. Voordat je een autotransporter gaat huren, is het verstandig om de algemene voorwaarden door te nemen. Zo voorkom je verrassingen en annuleringskosten.

 • Welke autotransporter kan ik huren?

  Er zijn een aantal verschillende soorten autotransporters te huur. Zo zijn er kantelbare autoambulances te huur. De kantelbare autotransporters zijn voorzien van een hydraulische handpompbediening. Hiermee kun je de autoambulance kantelen. Met een kantelbare autotransport heb je geen oprijplaten nodig. Er zit vaak een elektrische of handmatige lier op deze autotransporters waarmee je de auto eenvoudig de aanhanger op trekt, handig wanneer de auto defect is en niet zelf de autotransporter op kan rijden. Deze kantelbare autotransporters worden vaak gebruikt voor lage auto's omdat ze geen schade aanrichten aan de onderkant van de auto. Niet-kantelbare autotransporters zijn wel voorzien van afneembare oprijplaten en een opberglade voor deze oprijplaten. Wanneer je kiest voor een goedkope autotransporter zonder lier, bedenk dan goed dat je het voertuig zelf de autotransporter op moet duwen!

Levering

 • Kan ik de autotransporter laten bezorgen?

  Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om jouw autotransporter op locatie af te laten leveren. Bij de meeste verhuurders zijn hier wel extra kosten aan verbonden en vrijwel elke verhuurder levert alleen binnen bepaalde regio's. De bezorgkosten worden vaak berekend aan de hand van de bezorg afstand. Neem een kijkje op de website van de verhuurder en bekijk of levering mogelijk is. Mocht je het niet kunnen vinden, dan adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder.

 • Wat kan ik verwachten tijdens de overdracht van de autotransporter?

  Je krijgt van het verhuurbedrijf vaak een uitleg over het gebruik van de autotransporter. Mocht dit niet zo zijn en ben je niet bekend met het gebruik, dan adviseren wij je dit na te vragen zodat je niet in de problemen komt met de autotransporter. Daarnaast is het raadzaam om samen met de verhuurder een rondje om de autotransporter te lopen om te controleren of alles goed werkt en eventuele bestaande schades te detecteren en op papier samen te erkennen. Zo komen jullie beide niet voor verrassingen te staan.

 • Kan ik een autotransporter na sluitingstijd inleveren?

  Bij de meeste verhuurbedrijven is het niet mogelijk om de autotransporter na sluitingstijd in te leveren. Ben je niet in de gelegenheid om de autotransporter tijdens de openingstijden terug te brengen? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Gebruik

 • Welk rijbewijs heb ik nodig voor een autotransporter?

  In bijna alle gevallen zul je een rijbewijs BE nodig hebben. Als de maximum massa van de autotransporter boven de 750 kilo ligt, en als de maximum massa van de totale combinatie (transporter + trekauto) boven de 3500 kilo uitkomt, dan heb je rijbewijs BE nodig. Aangezien er op de autotransporter nog een voertuig te staan komt, zal het combinatiegewicht in bijna alle gevallen de 3500 kilogram overschrijden.

 • Hoe koppel ik mijn aanhanger?

  Breng de auto en de autotransporter zo dicht mogelijk bij elkaar. Bevestig de koppeling correct aan de trekhaak en haal de handrem er af. Draai vervolgens het neuswiel omhoog zodat je de hulpkoppeling kan bevestigen. Sluit de stroomkabels aan en controleer of alle verlichting goed werkt.

 • Mag mijn auto de autotransporter met het voertuig daarop trekken?

  Voordat je een autotransporter gaat huren is het belangrijk om te weten welk gewicht je maximaal mag trekken met jouw auto. Het maximale trekgewicht van jouw auto staat op het kentekenbewijs vermeld. Dit gewicht is belangrijk om problemen en boetes met jouw auto te voorkomen.

 • Hoe hard mag je met een autotransporter rijden?

  De maximumsnelheid ligt aan het gewicht van de aanhanger. Wanneer het gewicht onder de 3500 kg blijft, dan is de maximumsnelheid op de snelwegen 90 kilometer per uur. Is het gewicht hoger dan 3500 kg, dan is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur.

 • Mag ik met de autotransporter naar het buitenland?

  In veel gevallen is het geen probleem dat je autotransporter naar het buitenland meeneemt. Dit kan echter altijd afwijken. We willen je adviseren om goed te controleren of je toestemming hebt om met de autotransporter naar het buitenland te gaan. Controleer direct de eventuele voorwaarden van het verhuurbedrijf.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!