Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Autotransporter huren in Rotterdam

De prijs varieert van € 40,- tot € 61,- per dag en hangt af van de afmetingen en de uitvoering van de transporter.

Vergelijk 5 verhuurbedrijven

10 km
 • 5 km
 • 10 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • Dé verhuurder van de Krimpenerwaard
  7 km Ouderkerk aan den IJssel v.a. 40,-
  v.a. 40,-
 • Bij ons de zekerheid, huur juiste prijs kwaliteit
  8 km Berkel en Rodenrijs v.a. 58,-
  v.a. 58,-
 • Sterk in aanhangerverhuur
  10 km Schipluiden v.a. 50,-
  v.a. 50,-
 • - Rotterdam v.a. 45,-
  v.a. 45,-
 • 10 km Delft v.a. 61,-
  v.a. 61,-
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Informatie over de verhuur van autoambulances in Rotterdam

In de buurt van Rotterdam en omliggende plaatsen zoals Spijkenisse, Ridderkerk en Barendrecht zijn meerdere verhuurbedrijven van autotransporters te vinden. Voor jouw gemak heeft Huren.nl de verhuurbedrijven in de buurt van regio Rotterdam deze verhuurbedrijven verzameld en op deze pagina op een rijtje gezet. Op deze manier hoef jij niet meer te zoeken! Ben jij in het bezit van rijbewijs BE? De meeste verhuurbedrijven in de buurt van Rotterdam verhuren namelijk vooral autoambulances waar je alleen mee mag rijden met rijbewijs BE. Sommige verhuurbedrijven in Zuid-Holland bieden echter wel een alternatief: oprijwagens zijn in de meeste gevallen te besturen met een rijbewijs B, en bestaan uit een auto met een geïntegreerde laadbak. Als je een autoambulance gaat huren, bedenk dan dat het goed is om de maten van de autotransporter goed te checken: is hij groot genoeg voor het voertuig dat jij wilt gaan verplaatsen? Bij veel verhuurders nabij Rotterdam huur je een autotransporter inclusief oprijplaten en een lier (automatisch of handmatig). Voordat je de lier gebruikt, let dan goed op het maximumgewicht dat deze lier aankan! Vind, vergelijk en huur makkelijk en snel een autotransporter bij een van de verhuurders in Rotterdam via Huren.nl! Kijk voor andere aanhangers bij de categorie aanhangers op huren.nl!

Kenmerken en varianten

 • Lengte
  variërend van 300 tot 500 cm
 • Breedte
  variërend van 150 tot 220 cm
 • Hoogte
  variërend van 21 tot 55 cm
 • Laadvermogen
  variërend van 1.400 tot 2.635 kg
 • Eigen gewicht
  variërend van 600 tot 2.000 kg
 • Totaal gewicht
  variërend van 2.000 tot 3.500 kg
 • Aantal assen
  2
 • Rijbewijs
  B of BE

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe reserveer ik een autotransporter?

  Bij vrijwel alle verhuurders kun je online een autotransporter huren. Bij enkele verhuurders dien je de reservering telefonisch te doen. Kies het juiste formaat autotransporter en geef aan in welke periode je de autotransporter nodig hebt. Tip: controleer van te voren welk rijbewijs je nodig hebt en of je de aanhanger wel mag trekken.

 • Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?

  Een autotransporter huren kun je in veel gevallen online reserveren, soms kun je zelfs direct met iDeal betalen. In vrijwel alle gevallen dien je te betalen bij het ophalen van de autotransporter. Kies een verhuurder en bekijk de mogelijkheden omtrent betalen. Is dit niet helemaal duidelijk? Neem dan telefonisch contact op met het verhuurbedrijf en vraag hoe je kunt betalen.

 • Wat is de minimale huurperiode van een autotransporter?

  De minimale huurperiode verschilt per verhuurder. De meeste verhuurders verhuren de autotransporters alleen voor een hele dag. Hoe de verhuurders een hele dag zien verschilt. Zo zijn er verhuurders die een dag zien als 9:00 tot 17:00 en er zijn verhuurders die een dag zien als 24 uur. Enkele bedrijven verhuren de autotransporter ook voor een dagdeel. Bekijk de mogelijkheden bij het door jou gekozen verhuurbedrijf.

 • Dien ik borg te betalen bij het huren van een autotransporter?

  Ja, bij het huren van een autotransporten dien je vrijwel altijd borg te betalen. De borg verschilt per verhuurbedrijf en type autotransporter en varieert vaak tussen de €100 en €500. Hoe je de borg dient te betalen verschilt per verhuurder. Dit kan via een bankoverschrijving of contant. Wanneer je de autotransporter correct inlevert zonder schades, dan krijg je de borg volledig retour. Hoe je de borg retour krijgt ligt aan de manier waarop je de borg betaald hebt.

 • Zijn er bijkomende kosten?

  Bij het huren van een autotransporter komen vrijwel nooit extra kosten kijken buiten de reguliere huurprijs en de borg. Wij raden je echter aan om altijd voor het huren te controleren of er bijkomende kosten zijn bij het door jou gekozen verhuurbedrijf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?

  Dit is in de meeste gevallen mogelijk indien je op tijd annuleert. Bij de meeste verhuurbedrijven dien je de reservering 24 uur voor het ophalen te annuleren. De verhuurders hanteren altijd annuleringsvoorwaarden. Deze verschilt per verhuurder. Voordat je een autotransporter gaat huren, is het verstandig om de algemene voorwaarden door te nemen. Zo voorkom je verrassingen en annuleringskosten.

 • Welke autotransporter kan ik huren?

  Er zijn een aantal verschillende soorten autotransporters te huur. Zo zijn er kantelbare autoambulances te huur. De kantelbare autotransporters zijn voorzien van een hydraulische handpompbediening. Hiermee kun je de autoambulance kantelen. Met een kantelbare autotransport heb je geen oprijplaten nodig. Er zit vaak een elektrische of handmatige lier op deze autotransporters waarmee je de auto eenvoudig de aanhanger op trekt, handig wanneer de auto defect is en niet zelf de autotransporter op kan rijden. Deze kantelbare autotransporters worden vaak gebruikt voor lage auto's omdat ze geen schade aanrichten aan de onderkant van de auto. Niet-kantelbare autotransporters zijn wel voorzien van afneembare oprijplaten en een opberglade voor deze oprijplaten. Wanneer je kiest voor een goedkope autotransporter zonder lier, bedenk dan goed dat je het voertuig zelf de autotransporter op moet duwen!

Levering

 • Kan ik de autotransporter laten bezorgen?

  Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om jouw autotransporter op locatie af te laten leveren. Bij de meeste verhuurders zijn hier wel extra kosten aan verbonden en vrijwel elke verhuurder levert alleen binnen bepaalde regio's. De bezorgkosten worden vaak berekend aan de hand van de bezorg afstand. Neem een kijkje op de website van de verhuurder en bekijk of levering mogelijk is. Mocht je het niet kunnen vinden, dan adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder.

 • Wat kan ik verwachten tijdens de overdracht van de autotransporter?

  Je krijgt van het verhuurbedrijf vaak een uitleg over het gebruik van de autotransporter. Mocht dit niet zo zijn en ben je niet bekend met het gebruik, dan adviseren wij je dit na te vragen zodat je niet in de problemen komt met de autotransporter. Daarnaast is het raadzaam om samen met de verhuurder een rondje om de autotransporter te lopen om te controleren of alles goed werkt en eventuele bestaande schades te detecteren en op papier samen te erkennen. Zo komen jullie beide niet voor verrassingen te staan.

 • Kan ik een autotransporter na sluitingstijd inleveren?

  Bij de meeste verhuurbedrijven is het niet mogelijk om de autotransporter na sluitingstijd in te leveren. Ben je niet in de gelegenheid om de autotransporter tijdens de openingstijden terug te brengen? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Gebruik

 • Welk rijbewijs heb ik nodig voor een autotransporter?

  In bijna alle gevallen zul je een rijbewijs BE nodig hebben. Als de maximum massa van de autotransporter boven de 750 kilo ligt, en als de maximum massa van de totale combinatie (transporter + trekauto) boven de 3500 kilo uitkomt, dan heb je rijbewijs BE nodig. Aangezien er op de autotransporter nog een voertuig te staan komt, zal het combinatiegewicht in bijna alle gevallen de 3500 kilogram overschrijden.

 • Hoe koppel ik mijn aanhanger?

  Breng de auto en de autotransporter zo dicht mogelijk bij elkaar. Bevestig de koppeling correct aan de trekhaak en haal de handrem er af. Draai vervolgens het neuswiel omhoog zodat je de hulpkoppeling kan bevestigen. Sluit de stroomkabels aan en controleer of alle verlichting goed werkt.

 • Mag mijn auto de autotransporter met het voertuig daarop trekken?

  Voordat je een autotransporter gaat huren is het belangrijk om te weten welk gewicht je maximaal mag trekken met jouw auto. Het maximale trekgewicht van jouw auto staat op het kentekenbewijs vermeld. Dit gewicht is belangrijk om problemen en boetes met jouw auto te voorkomen.

 • Hoe hard mag je met een autotransporter rijden?

  De maximumsnelheid ligt aan het gewicht van de aanhanger. Wanneer het gewicht onder de 3500 kg blijft, dan is de maximumsnelheid op de snelwegen 90 kilometer per uur. Is het gewicht hoger dan 3500 kg, dan is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur.

 • Mag ik met de autotransporter naar het buitenland?

  In veel gevallen is het geen probleem dat je autotransporter naar het buitenland meeneemt. Dit kan echter altijd afwijken. We willen je adviseren om goed te controleren of je toestemming hebt om met de autotransporter naar het buitenland te gaan. Controleer direct de eventuele voorwaarden van het verhuurbedrijf.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!