Oprijwagen huren

12 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 48,- tot € 275,- per dag, afhankelijk van het formaat, het laadvermogen en het aantal vrije km.

Top 12 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open
  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Rijbewijs B, BE of C
Laadvermogen variërend tot 3.500 kg
Brandstof diesel
Versnelling handgeschakeld of automaat

Recente huuraanvragen

1620 KG | Renault Master Oprijwagen in Leeuwarden

voor 1 dag en 4 uur bij Gill Autoverhuur

Gisteren om 20:13

Oprijwagen in Ommen

voor 4 uur bij Autobedrijf Schuurhuis

Afgelopen dinsdag om 12:16

Takelwagen in Etten-Leur

voor 1 dag en 14 uur bij Garage Vosdonk

Afgelopen maandag om 21:25

Oprijwagen | Opel Movano in Zwolle

voor 4 uur bij ffbusjehuren.nl

Afgelopen maandag om 16:49

Auto oprijwagen in Schijndel

voor 4 uur en 30 minuten bij Dortmans Personenvervoer

Afgelopen maandag om 11:47

Auto oprijwagen in Schijndel

voor 4 uur en 30 minuten bij Dortmans Personenvervoer

Afgelopen maandag om 11:46

1620 KG | Renault Master Oprijwagen in Leeuwarden

voor 7 uur bij Gill Autoverhuur

Afgelopen zaterdag om 17:10

Oprijwagen in Ommen

voor 3 dagen bij Autobedrijf Schuurhuis

22-05-2024

Oprijwagen | B/E Opleggers (Open Bak) in Lichtenvoorde

voor 1 dag en 3 uur bij Engelbarts

21-05-2024

Oprijwagen in Breda

voor 5 uur en 30 minuten bij All Rent Autoverhuur Breda

21-05-2024

Oprijwagen in Ommen

voor 4 uur bij Autobedrijf Schuurhuis

20-05-2024

Autotransporter in Groningen

voor 8 uur bij Autopallas Autoverhuur

20-05-2024

Takelwagen in Etten-Leur

voor 8 uur bij Garage Vosdonk

19-05-2024

Takelwagen in Etten-Leur

voor 19 uur bij Garage Vosdonk

17-05-2024

Auto oprijwagen in Schijndel

voor 1 dag en 18 uur bij Dortmans Personenvervoer

17-05-2024

Oprijwagen | B/E Opleggers (Open Bak) in Lichtenvoorde

voor 10 uur bij Engelbarts

17-05-2024

Auto oprijwagen in Schijndel

voor 1 dag en 18 uur bij Dortmans Personenvervoer

16-05-2024

Auto oprijwagen in Schijndel

voor 2 dagen en 2 uur bij Dortmans Personenvervoer

16-05-2024

Oprijwagen | aanhanger in Lichtenvoorde

voor 1 dag en 6 uur bij Engelbarts

08-05-2024

Oprijwagen in Ommen

voor 6 uur bij Autobedrijf Schuurhuis

03-05-2024

Recente reserveringen

1620 KG | Renault Master Oprijwagen in Leeuwarden

voor 22 uur en 5 seconden bij Gill Autoverhuur

01-05-2024
Auto of machine vervoeren? Huur dan een oprijwagen!

Een oprijwagen is een speciaal busje met een open trailer waarop je een auto of machine kunt vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer je een speciale auto, zoals een Oldtimer of klassieker, hebt aangeschaft en van A naar B wilt vervoeren. Beschik je zelf over een auto met trekhaak? Dan is een autotransporter wellicht een betere optie. Dit is enkel de aanhanger waarop men een auto vervoert. Vergelijk hieronder de verhuurbedrijven en huur eenvoudig een oprijwagen.

Bij de meeste verhuurbedrijven op Huren.nl kan je een oprijwagen huren voor een dag (of dagdeel) of voor een week met een voordeligere weekprijs. Handig als je de oprijwagen wat langer nodig hebt. Let ook goed op welke wijze het verhuurbedrijf een huurperiode van een dag berekent, is dit 24-uur bijvoorbeeld van 09:00 tot 09:00 uur de volgende dag of is dit van openings- tot sluitingstijd. In sommige gevallen geldt er een andere, vaak hogere, huurprijs in het weekend. Houd er rekening mee dat het kan zijn dat je een kilometerprijs moet betalen. Dit is niet het geval als je de oprijwagen huurt met een kilometervrije regeling.

Welke soorten oprijwagens kun je huren?

De meeste oprijwagens die je kunt huren zijn voorzien van een elektrische lier die je vanuit de bestuurderscabine kunt bedienen. Andere verhuurbedrijven bieden oprijwagens te huur aan die een lier hebben die je kunt bedienen met een afstandsbediening, die bijgeleverd wordt. De lengte en de breedte van een oprijwagen kan nogal verschillen. Wil je een brede graafmachine of ander werkvoertuig vervoeren? Bekijk dan of het verhuurbedrijf een oprijwagen verhuurt die breed genoeg is. De meeste verhuurbedrijven bieden een oprijwagen altijd te huur aan inclusief spanbanden, zodat je de vracht goed kunt vastmaken aan de oprijwagen.

Welk rijbewijs heb je nodig om een oprijwagen te huren?

Welk rijbewijs heb je nodig als je een oprijwagen gaat huren? Voor de meeste oprijwagens die te huur zijn heb je rijbewijs B+E nodig. Er zijn echter ook oprijwagens te huur waar je alleen in mag rijden met rijbewijs C. Dan zijn er ook verhuurbedrijven die autotransporters verhuren waar mensen met alleen een rijbewijs B in mogen rijden, erg handig dus. Let wel op, dit soort oprijwagens zijn wat lichter, en kunnen daarom niet al te zware of grote auto’s vervoeren. Het verhuurbedrijf naar keuze kan je goed inlichten over het soort rijbewijs dat je nodig hebt om een oprijwagen te huren. Wil je graag een oprijwagen huren voor zakelijk gebruik? Bij de huur van sommige oprijwagens heb je een chauffeurskaart nodig. Als je een oprijwagen huurt, in combinatie met een autotransporter, zodat je in totaal twee voertuigen kunt vervoeren, dan heb je in ieder geval rijbewijs BE nodig. Als je hierover niet beschikt, dan is het bij sommige verhuurbedrijven mogelijk om een chauffeur te huren in combinatie met een oprijwagen.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een oprijwagen huren?
Bij vrijwel alle verhuurders kun je de oprijwagen online reserveren. Bij enkele verhuurders dien je de reservering telefonisch of via een offerteaanvraag te voltooien. Kies de oprijwagen die het beste bij je past en geeft aan welke periode je de oprijwagen nodig hebt. Controleer van te voren wel welk rijbewijs je nodig hebt. Er zijn oprijwagens te huur waarvoor je een rijbewijs B of een rijbewijs BE nodig hebt.
Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?
Bij de meeste verhuurder huur je de autotransporter online, hierbij kun je soms direct via iDeal betalen. Bij andere verhuurders dien je de reservering te betalen op het moment dat je de oprijwagen komt ophalen. Wanneer je zakelijk een oprijwagen wilt huren dan heb je vaak ook de mogelijkheid om de reservering op factuurbasis te betalen. Bekijk de betaalmogelijkheden op de pagina van de verhuurder en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Wat is de minimale huurperiode van een oprijwagen?
De minimale huurperiode van een oprijwagen verschilt per verhuurder. De meeste verhuurders hanteren een minimale huurperiode van een hele dag. Hoe de verhuurders een hele dag zien verschilt. Zo zijn er verhuurders die een dag zien als 8:00 tot 17:00 en er zijn verhuurder die een dag zien als 24 uur. Enkele verhuurder verhuren de oprijwagen ook voor een dagdeel. Bekijk de mogelijkheden bij het door jou gekozen verhuurbedrijf. Een oprijwagen huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Dien ik borg te betalen bij oprijwagen verhuur?
Ja, bij het huren van een oprijwagen dien je altijd borg te betalen. De borg verschilt per verhuurbedrijf en het type oprijwagen en varieert vaak tussen de €100 en €700. Hoe je de borg moet betalen verschilt per verhuurder. Dit kan via een bankoverschrijving of contant. Wanneer je de oprijwagen correct inlevert zonder schade en een volle tank, dan krijg je de borg volledig retour. Hoe je de borg retour krijgt ligt aan de manier waarop je de borg betaald hebt.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?
Kosteloos annuleren is vaak mogelijk mits je dit op tijd doet. Bij de meeste verhuurbedrijven dien je de reservering 24 uur voor het ophalen te annuleren. De verhuurders hanteren altijd annuleringsvoorwaarden. Deze voorwaarden verschillen per verhuurder. Voordat je een oprijwagen gaat huren, is het verstandig om de algemene voorwaarden door te nemen. Zo voorkom je verrassingen en eventuele annuleringskosten.
Welke soort oprijwagens zijn er te huur?
De oprijwagens die te huur zijn verschillen in de lengte, breedte en in de werking van de lieren. De meeste oprijwagens die je kunt huren zijn voorzien van een elektrische lier die je vanuit de bestuurderscabine kunt bedienen. Andere verhuurbedrijven bieden oprijwagens te huur aan met een lier die je met een afstandbediening kunt bedienen. Bekijk de bedrijven met een oprijwagen te huur en vind de oprijwagen die het beste bij je past.
Wat is het eigen risico bij het huren van een oprijwagen en kan ik dit verlagen?
De hoogte van het eigen risico varieert per verhuurbedrijf. De autotransporters zijn altijd verzekerd. Natuurlijk kan het toch gebeuren dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. Wanneer dit het geval is, dan betaal je het eigen risico. Het eigen risico varieert tussen de €500 en €1000. Sommige verhuurbedrijven hanteren een verhoogd eigen risico bij bestuurders onder de 21 jaar. Soms verschilt het eigen risico ook tussen particuliere en zakelijke huurders. Tevens kun je het eigen risico bij veel partijen verlagen tegenover een meerprijs per dag bovenop de huurprijs. Het verlagen kan je veel geld schelen bij schade, hierdoor raden we je aan om altijd naar de mogelijkheden te kijken.
Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een oprijwagen?
De minimale leeftijd voor het huren van een oprijwagen varieert van 18 tot 23 jaar, afhankelijk van het verhuurbedrijf en de grootte van de oprijwagen. Bij de meeste verhuurders dien je een aantal jaar je rijbewijs te hebben. In de meeste gevallen is dit minimaal 1 jaar. Controleer altijd of de verhuurder een minimum leeftijd hanteert en hoeveel jaar je in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Welk rijbewijs heb ik nodig om een oprijwagen te besturen?
Welk rijbewijs je nodig hebt is afhankelijk van de toegestane maximale massa. Dit is het lege gewicht van de oprijwagen plus het maximale laadvermogen. Met een rijbewijs B mag je een oprijwagen plus auto besturen die niet boven de 3500 kilo uit komt. Met een rijbewijs BE mag je een oprijwagen plus auto van meer van 3500 kilo besturen.

Ophalen

Ik ga de oprijwagen ophalen, waar moet ik op letten?
Voordat je de autotransporter op gaat halen is het goed om te weten dat je met een aantal zaken rekening moet houden. Neem bij het ophalen van de oprijwagen altijd je rijbewijs mee en zorg dat je de borg kunt betalen. Hoe je de borg dient te betalen verschilt per verhuurbedrijf. Het kan zijn dat je de borg contant of per pin dient te betalen. Controleer dit voordat je van huis vertrekt! Voordat je met de oprijwagen weg rijdt is het verstandig om een rondje om de auto te maken. Kijk tijdens het rondje naar eventuele schade en laat de schade op papier erkennen door de verhuurder. Lever je de oprijwagen weer in? Laat de verhuurder dan erkennen dat er geen nieuwe schade is aangebracht. Zo komen jullie allebei niet voor verrassingen te staan en verloopt het huurproces soepel.
Krijg ik een instructie bij de levering van de oprijwagen?
Ja, tijdens de overdracht krijg je vaak een instructie. Hierdoor weet je precies wat alle knoppen doen, hoe de lier werkt en hoe je de auto moet bevestigen. We willen je adviseren om altijd om een instructie te vragen. Zo kom je niet in een vervelende situatie omdat je niet weet hoe de lier werkt en hoe je de auto moet bevestigen.
Kan ik mijn auto parkeren bij de oprijwagen verhuurder?
Wil je je auto achterlaten bij de verhuurder? Dan kun je in veel gevallen gratis parkeren bij de verhuurder. Er zijn wel uitzonderingen, zo kun je de auto vaak niet achterlaten bij elke verhuurder. Om zeker te zijn dat er een parkeermogelijkheid is, adviseren we je om contact op te nemen met de verhuurder.
Kan ik de oprijwagen laten bezorgen?
Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om jouw oprijwagen ook op locatie af te laten leveren. Bij enkele verhuurders zijn hier wel extra kosten aan verbonden en sommige verhuurders leveren alleen in bepaalde regio's. De bezorgkosten worden vaak berekend op afstand. Neem een kijkje op de website van de verhuurder om te kijken of levering mogelijk is. Kun je de informatie niet vinden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

Gebruik

Hoeveel kilometers mag ik rijden met de oprijwagen?
Vrije kilometers zijn het aantal kilometers waar je geen toeslag over hoeft te betalen. Na de vrije kilometers betaal je een toeslag per kilometer. Het aantal vrije kilometers dat je mag rijden verschilt per verhuurder. Het kan dus lonen om verschillende verhuurbedrijven te vergelijken op het aantal vrije kilometers en de prijs per extra gereden kilometer. Voorbeeld: je rijdt in totaal 300 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 100 vrije kilometers en een toeslag van €0,25 per kilometer. Je rijdt dan dus 100 vrije kilometers en 200 kilometer tegen een toeslag van €0,25 per kilometer. Je betaalt dan dus (200 x 0,25) €50.
Mag ik met de gehuurde oprijwagen naar het buitenland rijden?
Bij veel verhuurders is het toegestaan om met een oprijwagen naar het buitenland te rijden. Dit kan natuurlijk afwijken, we willen je adviseren om goed te controleren of het mogelijk is om met de oprijwagen naar het buitenland te rijden. Voor veel oprijwagens is het namelijk verplicht om speciale milieustickers en/of vignetten aan te schaffen en in sommige landen geldt een extra tol. Omdat de regels per land en type oprijwagen verschillen, kun je uiteraard voor meer informatie terecht bij het verhuurbedrijf. Het niet aanschaffen van een milieusticker of vignet kan leiden tot vervelende kosten, laat je daarom vooraf goed informeren.
Moet ik de brandstoftank vullen voordat ik hem terugbreng?
In veel gevallen krijg je de oprijwagen met een volle tank mee en dien je de auto ook weer met een volle tank in te leveren. Probeer zo dicht mogelijk bij het verhuurbedrijf te tanken zodat je de oprijwagen daadwerkelijk vol inlevert. Zo voorkom je eventuele extra kosten voor het bijvullen van de tank. Bij enkele verhuurders kun je er voor kiezen om de oprijwagen in te leveren zonder volle tank. De verhuurder bekijkt dan hoeveel brandstof er is verbruikt en berekent dit door bij de teruggave van de borg of in de uiteindelijke huurprijs. Dit is vaak duurder dan wanneer je de auto met een volle tank inlevert. Dit omdat een verhuurder vaak een hogere brandstofprijs hanteert dan het tankstation. Controleer altijd de voorwaarden omtrent het brandstofgebruik, zo voorkom je eventuele verrassingen.
Heb ik de mogelijkheid om de huurperiode tijdens gebruik te verlengen?
Of je de huurperiode tijdens het gebruik kan verlengen hangt af van de algemene voorwaarden van de verhuurder. De oprijwagen langer huren is vaak mogelijk wanneer je op tijd aangeeft dat je de oprijwagen langer wilt huren. We willen je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder, zo kun je samen naar de mogelijkheden kijken.