Vind jouw beste huurdeal

Oprijwagen huren

Vergelijk 9 verhuurbedrijven

Diks Autoverhuur logo

All-in tarieven! Lage borg en gratis annuleren.

Meerdere vestigingen
v.a. 161,-

Rent a Car Hellevoetsluis logo

Kmvrij huren? Dat kan!

Hellevoetsluis
v.a. 119,-

Garage Vosdonk logo

100% KM vrij! lage borg sprinter-crafter

Etten-Leur
v.a. 150,-

Neefbak verhuur logo

Hét adres voor al uw mobiele wensen

Loosdrecht
v.a. 110,-

INQAR Adrie Jonk Autoverhuur logo

Sinds 1963 vertrouwd en voordelig!

Meerdere vestigingen
v.a. 131,-

Autobedrijf Schuurhuis logo

Al onze huurprijzen zijn inclusief 100 km vrij

Ommen
v.a. 79,-

Kuperus Autoverhuur logo

Let op, vrachtwagenrijbewijs C vereist

Hilversum
v.a. 150,-

Halderberge autoverhuur logo

Auto huren vanaf € 20.00 per dag

Oudenbosch
v.a. 54,-

Autopallas Autoverhuur logo

Goedkoopste autoverhuurder van Groningen Friesland

Meerdere vestigingen
v.a. 99,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Auto of machine vervoeren? Huur dan een oprijwagen!

Een oprijwagen is een speciaal busje met een open trailer waarop je een auto of machine kunt vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer je een speciale auto, zoals een Oldtimer of klassieker, hebt aangeschaft en van A naar B wilt vervoeren. Beschik je zelf over een auto met trekhaak? Dan is een autotransporter wellicht een betere optie. Dit is enkel de aanhanger waarop men een auto vervoert. Vergelijk hieronder de verhuurbedrijven en huur eenvoudig een oprijwagen.

Bij de meeste verhuurbedrijven op Huren.nl kan je een oprijwagen huren voor een dag (of dagdeel) of voor een week met een voordeligere weekprijs. Handig als je de oprijwagen wat langer nodig hebt. Let ook goed op welke wijze het verhuurbedrijf een huurperiode van een dag berekent, is dit 24-uur bijvoorbeeld van 09:00 tot 09:00 uur de volgende dag of is dit van openings- tot sluitingstijd. In sommige gevallen geldt er een andere, vaak hogere, huurprijs in het weekend. Houd er rekening mee dat het kan zijn dat je een kilometerprijs moet betalen. Dit is niet het geval als je de oprijwagen huurt met een kilometervrije regeling.

Welke soorten oprijwagens kun je huren?

De meeste oprijwagens die je kunt huren zijn voorzien van een elektrische lier die je vanuit de bestuurderscabine kunt bedienen. Andere verhuurbedrijven bieden oprijwagens te huur aan die een lier hebben die je kunt bedienen met een afstandsbediening, die bijgeleverd wordt. De lengte en de breedte van een oprijwagen kan nogal verschillen. Wil je een brede graafmachine of ander werkvoertuig vervoeren? Bekijk dan of het verhuurbedrijf een oprijwagen verhuurt die breed genoeg is. De meeste verhuurbedrijven bieden een oprijwagen altijd te huur aan inclusief spanbanden, zodat je de vracht goed kunt vastmaken aan de oprijwagen.

Welk rijbewijs heb je nodig om een oprijwagen te huren?

Welk rijbewijs heb je nodig als je een oprijwagen gaat huren? Voor de meeste oprijwagens die te huur zijn heb je rijbewijs B+E nodig. Er zijn echter ook oprijwagens te huur waar je alleen in mag rijden met rijbewijs C. Dan zijn er ook verhuurbedrijven die autotransporters verhuren waar mensen met alleen een rijbewijs B in mogen rijden, erg handig dus. Let wel op, dit soort oprijwagens zijn wat lichter, en kunnen daarom niet al te zware of grote auto’s vervoeren. Het verhuurbedrijf naar keuze kan je goed inlichten over het soort rijbewijs dat je nodig hebt om een oprijwagen te huren. Wil je graag een oprijwagen huren voor zakelijk gebruik? Bij de huur van sommige oprijwagens heb je een chauffeurskaart nodig. Als je een oprijwagen huurt, in combinatie met een autotransporter, zodat je in totaal twee voertuigen kunt vervoeren, dan heb je in ieder geval rijbewijs BE nodig. Als je hierover niet beschikt, dan is het bij sommige verhuurbedrijven mogelijk om een chauffeur te huren in combinatie met een oprijwagen.

Kenmerken en varianten

  • Rijbewijs B, BE of C
  • Laadvermogen variërend tot 3.500 kg
  • Brandstof diesel
  • Versnelling handgeschakeld of automaat

Veelgestelde vragen

Reserveren

Ophalen

Gebruik