Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Flame heater huren

De uitvoering en het vermogen kunnen per verhuurder verschillen. De prijzen lopen dus van € 20,- tot € 91,-.

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

 • Our force, your support...
  Oude-Tonge v.a. 35,-
  v.a. 35,-
 • De meest complete verhuurservice van Nederland.
  Amsterdam v.a. 67,-
  v.a. 67,-
 • Uw event, onze zorg! | Uw party, onze passie!
  Heeze v.a. 30,-
  v.a. 30,-
 • Attracties voor ieder evenement!
  Nijmegen v.a. 45,-
  v.a. 45,-
 • Alles voor uw party's en evenementen
  Utrecht v.a. 56,-
  v.a. 56,-
 • Groot assortiment, goedkoop transport.
  Meerdere vestigingen v.a. 91,-
  v.a. 91,-
 • Horeca- Party- en Event Verhuur - Goedkoop Bezorgd
  Tilburg v.a. 79,-
  v.a. 79,-
 • Full-service huren bij HFK partytent verhuur
  Koudum v.a. 20,-
  v.a. 20,-
 • Kwaliteit voor een zeer scherpe prijs
  Leiderdorp v.a. 54,-
  v.a. 54,-
 • De Attractie en partyverhuurder van de regio!
  Meerdere vestigingen v.a. 38,-
  v.a. 38,-
 

Een eyecatcher onder de terrasverwarming

Wil je een terras verwarmen, maar wil je tegelijkertijd mooie eyecatchers neerzetten op het terras? Kies dan voor het huren van flame heaters. Een flame heater huur je niet alleen om je terras of buitenlocatie te laten baden in een sfeervolle, oranje gloed; je gasten hebben het ook nog eens behaaglijk warm door de warmte die de flame heater uitstraalt. Let op: de meeste flameheaters zijn vooral mooi vanuit een esthetisch oogpunt, maar geven minder warmte af dan gewone terrasverwarming.

Flame heaters bestaan uit een ondergedeelte waar de brandstof wordt opgeslagen. Het bovenste gedeelte is een soort langwerpige kooi waarbinnen een mooie, dunne steekvlam opgaat. Deze kolom vuur is mooi om naar te kijken en geeft ook nog eens warmte af in een straal van zo’n vijf meter (afhankelijk van de grootte en sterkte van de flame heater).

Goed om te weten als je een flameheater huurt

Een flame heater werkt op gas. Het voordeel hiervan is dat een flame heater eenvoudig te verplaatsen is. Daarnaast erg handig voor locaties waar geen stroomvoorziening in de buurt is. Let op: de meeste flameheaters hebben een met propaangas gevulde gasfles nodig van 10,5 liter. Deze past precies in het onderste gedeelte van de flame heater, en wordt zo dus mooi weggewerkt. Een flame heater verbruikt gemiddeld 450 tot 870 gram gas per uur. De hoeveelheid benodigde gasflessen hangt daarom af van de periode dat de heater in gebruik is. Overleg met het verhuurbedrijf hoelang je de flame heater gebruikt, zij kunnen dan een goede schatting maken.

Voordat je gaat huren is het goed om te controleren of de gasfles ook door de verhuurder geleverd wordt, dit is vaak het geval. Al wordt dit vaak niet in de getoonde huurprijs opgenomen. Het kan echter voorkomen dat het verhuurbedrijf de gasfles niet levert, huur dan een gasfles apart, of schaf er een aan. Kies wel voor een stalen gasfles en geen lichtgewicht gasfles. De zwaarte van de gasfles draagt namelijk bij aan de stabiliteit van de flameheater. 

Veiligheid en het huren van een flame heater

Flame heaters worden warm. Omdat je te maken hebt met een echte kolom vuur, is het in acht nemen van de veiligheid erg belangrijk. De meeste verhuurbedrijven bieden handige tips aan voor het plaatsen van de flame heater. Als je de flameheater binnen plaatst is het belangrijk om genoeg ruimte vrij te houden boven de heater. De meeste flameheaters die te huur zijn, zijn maximaal 2,2 meter hoog, zorg dat de ruimte dus hoog genoeg is. Daarnaast is het goed om te controleren of de flame heater voorzien is van het CE-keurmerk, en of hij een omvalbeveiliging heeft. De omvalbeveiliging zorgt ervoor dat de flameheater direct uitgeschakeld wordt, zodra hij omvalt. 

Kenmerken en varianten

 • Vermogen
  variërend van 5 tot 12 kW
 • Brandstof
  butaan- of propaangas
 • Verbruik
  variërend van 450 tot 870 g/uur
 • Hoogte
  maximaal 236 cm
 • Eigen gewicht
  variërend van 22 tot 31 kg
Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!