Terrasverwarmer huren

20 aanbieders gevonden. De prijzen variëren van € 18,- tot € 65,- per dag, afhankelijk van de uitvoering (gas/elektrisch) en het vermogen.

Top 20 verhuurbedrijven

 • Meest gekozen
 • Huurtopper 2023
 • Huurtopper 2022
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Huurtopper 2023
 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Variant gas of elektrisch
Vermogen elektrisch variant variërend van 0.5 tot 2.5 kW
Verbruik gas variant variërend van 0.75 tot 1.25 kg/u
Vermogen gas variant variërend van 9 tot 13.5 kW
Eigen gewicht variërend van 10 tot 22 kg
Hoogte variërend van 160 tot 230 cm

Recente huuraanvragen

Elektrische heater in Ridderkerk

voor 2 dagen en 2 uur bij Konings Kidsparty

Afgelopen vrijdag om 20:36

Recente reserveringen

Elektrische heater in Ridderkerk

voor 2 dagen en 2 uur bij Konings Kidsparty

Afgelopen vrijdag om 21:15

Recent beoordeelde verhuurbedrijven


9,0

2 electrische terrasverwarmers gehuurd. Deze deden het uitstekend. Goede service. Vriendelijk personeel. Zeer flexibel met ophaaltijden.

Gehuurd:

Terrasverwarmer

op 11-05-2024

afgelopen donderdag om 12:28


9,0

Keurig op tijd.

Gehuurd:

Terrasverwarmer

op 06-01-2024

24-01-2024
Warmte en gezelligheid met gehuurde terrasverwarming 

Terrasverwarming is te huur in allerlei soorten en maten. Er zijn terrasheaters die werken op gas en op elektriciteit. Deze laatste variant werkt met straling, namelijk infrarood. Deze straling geeft direct warmte af en kan een oppervlakte van 5-10 m2 verwarmen. De prijs van een elektrische terrasverwarmer ligt vaak ook lager dan de variant op gas. Let op: plaats de terrasverwarming altijd op een windstille plek voor een zo hoog mogelijk rendement, bijvoorbeeld in een gehuurde partytent

Verschillende soorten terrasheaters die je kan huren

Er zijn verschillende soorten elektrische en op gas werkende terrasverwarming te huur. Bovendien heb je naast terrasheaters ook binnenverwarming in de vorm van straalkachels en tentverwarming. Tentverwarming kun je bijvoorbeeld huren in de vorm van een buisvormige nokverwarming. Dat is een verwarmingsbuis die je aan het plafond van de tent hangt. Zo wordt de volledige ruimte egaal verwarmd zonder dat de verwarming in de weg staat. 

Gas of elektrische terrasverwarmer huren

Er zijn terrasheaters die op gas en elektriciteit werken. Terrasheaters die werken op gas zijn uitermate geschikt om een binnen- of buitenruimte van warmte te voorzien. Dit soort terrasverwarming is ideaal om te huren, omdat je deze niet hoeft aan te sluiten op elektriciteit, en ze dus overal waar je wilt neer kunt zetten. Gas heaters hebben een vermogen variërend van 9 tot 13,5 kW.

Je kunt ook overwegen om terrasverwarming te huren in de vorm van infraroodverwarming. Elektrische terrasverwarmers zijn efficiënter in gebruik van brandstof, en daarom ook beter voor het milieu. Elektrische heaters hebben wel minder vermogen dan de gas variant (0,5 tot 2,5 kW). 

Tips voor het huren van terrasverwarming

Ben je van plan om een terras verwarmer te huren, maar weet je niet bij welk verhuurbedrijf je het beste terecht kunt, dan biedt Huren.nl uitkomst. Het is niet altijd even makkelijk om verhuurders van terrasverwarming te vergelijken, daarom geven we je wat tips. Niet alle verhuurbedrijven hebben de BTW in hun getoonde huurprijs berekend. De huurprijs is bij veel verhuurbedrijven exclusief brandstof. Gelukkig leveren de verhuurbedrijven vaak zelf ook benodigde gasflessen. Je kunt terrasheaters bij de meeste verhuurbedrijven per dag of per week huren. Heb je de verwarming een aantal dagen nodig? Bekijk dan of het goedkoper is om de heater een week lang te huren, dit kan vaak schelen in de kosten.

De meeste staande terrasverwarmers zijn telescopisch in te schuiven. Waardoor ze weinig ruimte innemen en zo eenvoudig te vervoeren zijn. Het gewicht van een terrasverwarmer varieert tussen de 10 en 22 kg.
Denk ook altijd aan de veiligheid. Gelukkig hebben de meeste gas terrasheaters valbeveiliging. Valt de heater, dan wordt het gas automatisch afgesloten. Controleer dit altijd van te voren. Bekijk op Huren.nl het aanbod van de verschillende verhuurders en vergelijk eenvoudig en snel.    

Veelgestelde vragen

Reserveren

Wat zijn de voor -en nadelen van een staande heater?
Als huurder kun je de keuze maken voor staande gasverwarmers of elektrische verwarmers. Staande heaters nemen veel ruimte in en vallen daardoor ook meer op. De staande terrasverwarmers hebben echter meerdere voordelen ten opzichte van hangende terrasverwarmers. Zo genereren staande terrasverwarmers meer warmte, wordt de warmte beter verspreid en zijn ze relatief makkelijk te verplaatsen. Indien deze voordelen niet helemaal aansluiten op jouw wensen kun je ook kijk naar een verhuurder van een van onze hangende terrasverwarmers.
Wat zijn de verschillen tussen gas en elektrische verwarmers?
Beide terrasverwarmers brengen enkele voordelen met zich mee. Een elektrische heater is goedkoper om te huren, eenvoudig in gebruik en warmt sneller op. De nadelen van elektrische heaters zijn echter dat de warmte meer gericht is en dat de plaatsing wordt beperkt door het stroomsnoer. Een terrasverwarmer op gas heeft een groter bereik, verspreidt de warmte beter en is op veel plekken te plaatsen omdat je niet met stroom werkt maar alleen met een losse gasfles. Het nadeel van gasheaters is echter dat ze niet altijd zijn toegestaan op balkons of dakterrassen in verband met brandgevaar.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van de reservering?
Dit is volledig afhankelijk van de betreffende verhuurder, bij sommige verhuurders zal dit kosteloos zijn mits er op tijd wordt aangegeven dat je de reservering wil annuleren. Hoe dichter bij de leveringsdatum je annuleert des te hoger de annuleringskosten vaak zijn. Je kunt de annuleringskosten vaak vinden in de algemene voorwaarden van de verhuurder.
Hoeveel terrasverwarmers heb ik nodig?
Het aantal terrasverwarmers dat je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de ruimte die je wil verwarmen. Je kunt de verhuurders benaderen om een indicatie te krijgen van hoeveel heaters je nodig zal hebben voor jouw ruimte evenals wat hiervoor de kosten zouden zijn. Zij kunnen vaak bijvoorbeeld aan de hand van de grootte van de hal of tent kunnen berekenen hoeveel vermogen je aan terrasverwarming nodig hebt. Indien je een grote ruimte wil verwarmen kan je ook kijken naar het huren van een warmtekanon.
Moet er een borgsom worden betaald?
In veel gevallen moet er bij de huur of verlenging van het huurcontract een waarborgsom worden betaald, deze waarborgsom wordt vastgesteld door de verhuurder. Sommige verhuurders vragen een vaste prijs voor de borg, deze kan tussen de €50 en €100 liggen. Bekijk voordat je gaat huren daarom goed welke borg er wordt gehanteerd door de door jou gekozen verhuurder, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Levering

Wordt er een gasfles met de gasverwarmers meegeleverd?
In vrijwel geen enkel geval wordt de gasfles standaard meegeleverd, wel bieden de meeste verhuurders de optie om deze tegen extra kosten mee te bestellen, de kosten hiervan kunnen variëren van €20 tot €35. Om hier zeker van te zijn adviseren wij om dit te controleren bij de verhuurder.
Kan de terrasverwarmer ook worden bezorgd?
Er zijn diverse aanbieders die afhankelijk van uw locatie kunnen bezorgen, in veel gevallen zijn hier wel extra kosten aan verbonden. Kijk voor de zekerheid op de website van de verhuurder of de mogelijkheid wordt geboden om ook bij jou in de buurt te leveren. De prijs van levering kan variëren van een vast bedrag tot een prijs op basis van kilometers, de prijs hiervan is vaak rond de €0,50 per kilometer.

Gebruik

Wat is het brandgevaar van een heater?
Een gasheater is gevaarlijker dan een elektrische heater doordat er ontbranding ontstaat om warmte te creëren. Elektrische heaters zijn veiliger doordat er geen ontbranding plaatsvindt, wel kan de behuizing van heaters erg warm worden het wordt daarom aangeraden om de heater niet in de buurt te plaatsen van licht ontvlambare materialen evenals het richten van de heater op deze materialen. Let daarom altijd goed op, bijvoorbeeld als je de heater gebruikt als partytent verwarming dat hij dus niet te dicht bij het tentdoek staat. Om een beter gevoel te krijgen bij het precieze risico raden wij je aan om contact op te nemen met een van de verhuurders.
Wat is de brandduur met één gasfles?
Een terrasverwarmer op gas kan een brandduur van wel 50 uur hebben op een volle gasfles, de brandduur kan natuurlijk sterk variëren per terrasheater, kijk daarom op de website van de verhuurder wat de precieze brandduur van jouw gas terrasverwarmer is. Wellicht heb je namelijk meerdere gasflessen nodig, het is dan prettig om voorbereid te zijn zodat je nooit zonder verwarming zit of staat.