Vind jouw beste huurdeal

Gasheater of verwarming huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

K-Rentool logo

Al te huur vanaf 4 uur, voordelig tarief!

Den Haag
v.a. 24,-

Feestverhuur Rijswijk logo

Alles voor een feestje in Zuid-Holland

Rijswijk
v.a. 17,-

GECO verhuur I verkoop I service logo

Voor gemak én service

Meerdere vestigingen
v.a. 24,-

Middelkoop Verhuur logo

Veelzijdig Deskundig Flexibel Vertrouwt

Meerdere vestigingen
v.a. 15,-

Holland Materieel Service Aalsmeer logo

Verhuur van Steigers, Machines en Gereedschappen

Aalsmeer
v.a. 30,-

M Rental logo

Winnaar Huurtopper Award 2017/2018/2019/2020

Oud-Beijerland
v.a. 30,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Zuinig en schoon verwarmen met een gehuurde gasheater

Een makkelijke manier om een ruimte, zoals een werkplaats, warm te krijgen is het huren en gebruiken van een gasheater. Een gasheater werkt eenvoudig: warmte afkomstig van de gas ontvlamming wordt met een elektrisch aangedreven ventilator de ruimte ingeblazen. De gasheater is tevens geschikt voor gebruik buiten. Er zijn verschillende soorten en maten gasheaters te huur. Grote gasheaters voor grote ruimtes en lang gebruik, en kleine gasheaters voor kleinere ruimtes. 

Handige informatie over de huur van een gasheater

Als je een gasheater gaat huren heb je gas nodig. De meeste gasheaters werken op propaangas, omdat dit erg schoon is. Enkele gasheaters werken op butaangas of LPG. Zorg je zelf voor de gasflessen? Zorg dan dat je het juiste type gas aanschaft. De meeste verhuurbedrijven bieden gasheaters exclusief gas te huur aan, maar je kunt vaak bij dezelfde verhuurder terecht om gasflessen met inhoud te huren. Een gasheater werkt niet alleen op gas, maar heeft ook netstroom (230V) nodig. De gasheater gebruikt elektriciteit om de ventilator aan te drijven. Deze ventilator verspreidt de warmte door de ruimte.

Zorg altijd dat de ruimte waarin de gasheater staat goed geventileerd is. Huuralternatieven zijn de indirecte heater (de ruimte hoeft niet goed geventileerd te blijven want deze heater heeft een afvoer naar buiten), of de directe heater, deze heater heeft veel weg van een gasheater, maar is vaak sterker en geschikt voor grotere ruimtes. Wil je een mobielere versie van de gasheater, dan kun je overwegen om een terrasheater te huren. Deze zijn vaak makkelijk te verplaatsen en geven genoeg warmte voor een groep mensen die nog lekker even buiten willen zitten.

Verschillende soorten gasheaters die je kunt huren

Er zijn meerdere soorten en maten gasheaters te huur. Het grootste verschil zit hem in het vermogen, dat varieert van 9,8 tot wel 105 kW. Hoe hoger het vermogen, hoe groter de ruimte kan zijn die de gasheater moet verwarmen. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om twee of meer kleinere gasheaters verspreid door de ruimte te plaatsen. Handig als je je op een werkplaats bevindt waar meerdere kleine ruimtes zijn. Let ook op het brandstofverbruik (tussen de 0,5 en 6 kg per uur), en de luchtverplaatsing (variërend van 200 tot 2.500 m3 per uur).

Er zijn gasheaters te huur die een ingebouwde thermostaat hebben. Hierbij kun je net als centrale verwarming de temperatuur regelen. Als de gewenste temperatuur bereikt is, slaat de gasheater automatisch uit, en als er weer een beetje gestookt moet worden, slaat de gasheater weer aan. Huur slim, huur een gasheater via Huren.nl!

Kenmerken en varianten

  • Vermogen variërend van 9,8 tot 105 kW
  • Brandstof propaangas
  • Luchtverplaatsing variërend van 200 tot 2.486 m3/uur
  • Verbruik variërend van 0,6 tot 5,7 kg/uur
  • Eigen gewicht variërend van 6 tot 36 kg