Grondsleuvenfrees huren

3 aanbieders gevonden. Let tijdens het vergelijken van de verhuurders op het vermogen en de freesdiepte van de grondsleuvenfrees.

Top 3 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Vermogen variërend van 8,2 tot 37 kW
Maximale freesdiepte variërend van 60 tot 90 cm
Sleufbreedte variërend van 10 tot 11 cm
Eigen gewicht variërend van 280 tot 460 kg
Brandstof benzine
Eenvoudig sleuven aanleggen met een gehuurde sleuvenfrees

Een grondsleuvenfrees kun je gebruiken om geulen en sleuven aan te leggen in grond, op akkers en weilanden. Ideaal om onder andere hagen, drainagebuizen, leidingen of elektriciteitskabels in aan te leggen. Een sleuvenfrees is er speciaal op gebouwd dat je zo min mogelijk van de grond kapotmaakt. Op deze manier geeft de machine een zo hoog mogelijk rendement in vergelijking met een minigraafmachine. Huur makkelijk en snel een sleuvenfrees via Huren.nl.

Variërende freesdiepte van de sleuvenfrees

Een sleuvenfrees heeft vaak maar één sleufbreedte, deze ligt meestal rond de 10 centimeter. De dieptemaat van de sleuf is handmatig in te stellen. Wanneer de sleuf breder moet zijn dan 10 centimeter kan je overwegen om een minigraafmachine te huren. Afhankelijk van de grootte van de sleuvenfrees, varieert de maximaal in te stellen freesdiepte van 60 tot 90 centimeter. Sommige sleuvenfrezen hebben de mogelijkheid om de freesdiepte traploos in te stellen. Dit zorgt voor nog meer nauwkeurigheid in de freesdiepte.

De werking en veiligheid van sleuvenfrezen

Vaak loopt de graafketting van de sleuvenfrees twee kanten op, zodat vastzittende stenen eenvoudig losgewrikt kunnen worden. De scherpe graaftanden zijn ideaal voor harde en steenachtige ondergrond. Het vermogen van sleuvenfrezen varieert van 8 tot 35 kW of meer. De meeste grondsleuvenfrezen werken op benzine. Let op: vaak zit brandstof niet bij de huurprijs inbegrepen. Ook niet altijd inbegrepen in de getoonde huurprijs zijn de bijkomende slijtagekosten van de grondsleufmachine.

Belangrijk: denk altijd goed aan je eigen veiligheid. Zorg daarom dat je gehoorbescherming draagt. Ook andere beschermingsmiddelen zoals een veiligheidshelm en veiligheidsbril tegen opspattende steentjes wordt aangeraden.