Minigraafmachine huren

20 aanbieders gevonden. Huurprijzen zijn afhankelijk van het formaat, het gewicht en de uitvoering en variëren van € 60,- tot € 125,- per dag. (huuradvies)

Top 20 verhuurbedrijven

 • Op zaterdag open
 • Meest gekozen
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
73,-
115,-
151,-
Per weekend
145,-
231,-
303,-
Per week
508,-
808,-
1059,-

Kenmerken en varianten

Aandrijving benzine, diesel of elektrisch
Eigen gewicht vanaf 800 kg
Breedte variërend van 680 tot 1.700 mm
Hoogte variërend van 1.500 tot 2.500 mm
Graafbereik variërend van 2.840 tot 3.860 mm
Graafdiepte variërend van 1.465 tot 2.850 mm

Meest voorkomende kenmerken

 • Diesel (5)
 • Caterpillar (4)

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Eigen risico
€1500
€1500
€1500
Vermogen
8 W
12,67 W
18 W
Maximale graafdiepte
150 cm
170 cm
180 cm
Motorvermogen
7,40 PK
14,30 PK
21,20 PK
Borg
€70
€1160
€2250
Beoordeling van aanbieders
6.8
9.1
10

Meest voorkomende voorwaarden

Haal- en brengservice
 • Ja (5)
 • Nee (0)

Recente huuraanvragen

Minigraafmachine huren | 1,5 ton conventioneel in Duivendrecht

voor 1 dag en 11 uur bij Boels

Afgelopen maandag om 15:56

Minigraafmachine - ET16 - 1.6 ton in Ridderkerk

voor 3 dagen bij Wacker Neuson B.V.

03-04-2024

Minigraafmachine | 1 ton in Gendt

voor 7 uur bij Wouter Hageman B.V.

24-03-2024

Minigraafmachine - ET16 - 1.6 ton in Deventer

voor 1 dag bij Wacker Neuson B.V.

23-03-2024

Minigraafmachine | tot 3 ton in Nijkerk GLD

voor 3 dagen en 9 uur bij A1 Verhuur B.V.

23-03-2024

Kubota U27-4 Minigraver 2,5t in Soest

voor 3 dagen en 9 uur bij Van Doorn Verhuur B.V.

23-03-2024

Graafmachine | JCB 8020 in Rijsenhout

voor 1 week en 6 uur bij Amerom Services

22-03-2024

Kubota U10-5 in Berlicum

voor 1 dag en 21 uur bij F. P. R. Machinehandel & Verhuur

18-03-2024

Minigraafmachine | 1 ton in Gendt

voor 9 uur bij Wouter Hageman B.V.

06-03-2024

Kubota U10-5 in Berlicum

bij F. P. R. Machinehandel & Verhuur

06-03-2024

Minigraafmachine | 1 ton in Gendt

voor 2 dagen en 5 uur bij Wouter Hageman B.V.

03-03-2024

Minigraafmachine | tot 1 ton in Ede

bij A1 Verhuur B.V.

01-03-2024

Minigraafmachine | 1 ton in Gendt

bij Wouter Hageman B.V.

27-02-2024

Minigraafmachine | 1 ton in Gendt

voor 4 dagen en 8 uur bij Wouter Hageman B.V.

21-02-2024

Minigraafmachine | 1 ton in Gendt

voor 4 dagen en 8 uur bij Wouter Hageman B.V.

21-02-2024

Recente reserveringen

Kubota U10-5 in Berlicum

voor 1 dag en 21 uur bij F. P. R. Machinehandel & Verhuur

18-03-2024
Klein graafwerk te verrichten? Huur een minigraver!

Als je lichte graafwerkzaamheden moet verrichten is het huren van een minigraafmachine de perfecte oplossing. Ook voor werkzaamheden zoals het verwijderen van boomstronken of andere objecten biedt het huren van een minigraver uitkomst. Het handige aan een minigraver is dat hij makkelijk bestuurbaar is. De machine kan vaak voorzien worden van extra opzetstukken, zoals een grondboor of verschillende scheppen en lepels, zodat hij multi-inzetbaar is.

Ook als je een particuliere doe-het-zelver bent, is het huren van een minigraver een goede oplossing. Bijvoorbeeld wanneer je in de tuin aan de slag gaat. Ben je echter op zoek naar een graafmachine van groter formaat die meer grond kan verzetten? Neem dan een kijkje bij de andere graafmachines in het assortiment van Huren.nl.

Waar moet je op letten bij het vergelijken?

In de meeste gevallen is de hefarm van de minigraafmachine hydraulisch. Onder grote druk wordt er hydraulische vloeistof in een cilinder gepompt, zodat de hefarm kan bewegen. De meeste minigraafmachines werken op diesel. Let daarom op bij gebruik binnen: zorg dat de ruimte voldoende geventileerd blijft. Enkele verhuurbedrijven hebben ook elektrische minigravers te huur, ideaal voor binnengebruik (geen vrijkomende gassen).

Andere kenmerken waar je op kunt letten bij het huren van een minigraver zijn: de breedte (varieert van rond de 70 tot 170 centimeter). Afhankelijk van jouw klus is het graafbereik (280-390 cm) en de graafdiepte (145 - 285 cm) belangrijk. De hoogte van minigraafmachines ligt tussen de 1,5 en 2,5 meter. Huur je een minigraafmachine op rupsbanden en moet je over een stenen (verharde) weg rijden met de graver? Huur dan rijplaten zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Deze rijplaten worden vaak door hetzelfde verhuurbedrijf verhuurt. Daarnaast kun je nog kiezen voor een minigraver met cabine of een minigraver zonder cabine. Wanneer er gewerkt wordt met de machine is het belangrijk dat er niemand in de draaicirkel van de machine staat. Het gaat namelijk om een grote, krachtige machine, waarbij veiligheid voorop staat. Let tijdens het vergelijken ook op eventuele verzekeringskosten, deze zitten namelijk niet altijd in de getoonde huurprijs verwerkt.

Hoe gaat dat dan, een graafmachine huren via Huren.nl?

Ben je op zoek naar een verhuurbedrijf waar je een minigraafmachine kunt huren om bijvoorbeeld mee in de tuin te werken? Wil je een minigraver huren om lichtere werkzaamheden in de bouw mee te verrichten? Bij Huren.nl vind je de verhuurbedrijven van minigraafmachines en andere soorten graafmachines op een rijtje. Zo kun je makkelijk vergelijken en bijvoorbeeld filteren op locatie. Wil je de minigraver zelf halen of laten brengen door het verhuurbedrijf? Bekijk wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende verhuurbedrijven. Huur eventueel een machinetransporter om de minigraver te vervoeren.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe dien ik een minigraafmachine te huren?
Een minigraafmachine kun je vaak online en telefonisch reserveren. In enkele gevallen dien je online een contactformulier in te vullen zodat het verhuurbedrijf contact met je opneemt. Jullie kunnen dan afstemmen wanneer de huurperiode plaats zal vinden en wat de bijbehorende huurprijs zal zijn. Vergelijk hierboven alle verhuurders en kies de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte, wij sturen je dan door naar de website van het verhuurbedrijf waar je jouw huuropdracht kunt doen.
Kan ik ook aparte graafbakken huren?
Bij veel verhuurders heb je de mogelijkheid om aparte graafbakken te huren. Om de beschikbare accessoires te bekijken kun je een kijkje nemen op de website van de verhuurder. Mochten die daar niet op staan, neem dan telefonisch contact op met de verhuurder om te kijken of zij wellicht accessoires verhuren die niet op de website staan vermeld.
Zijn er verschillende typen minigravers? En welke moet ik dan nemen?
Er zijn veel verschillende soorten minigraafmachines. Zo heb je minigraafmachines die werken op benzine, diesel of elektriciteit. In vrijwel alle gevallen wordt er diesel gebruikt, maar hybride of elektrisch is wel opkomend. Ben je van plan binnen te werken? Huur dan een elektrische minigraafmachine, deze graafmachine stoot geen gassen uit en maakt weinig lawaai. De elektrische graafmachines zijn echter vaak minder krachtig dan de diesel graafmachines. Andere kenmerken waar je op kunt letten bij het huren van een minigraver zijn de hoogte en breedte van de minigraafmachine. De breedte varieert van rond de 70 tot 170 centimeter. De hoogte van de minigraafmachine varieert rond de 1,5 tot 2,5 meter. Het formaat is vooral van belang wanneer je gaat werken in kleine ruimtes, of bijvoorbeeld door een tuindeur de tuin moet betreden. Naast de grootte van de machine is het ook handig om te kijken naar het graafbereik en de graafdiepte. Het graafbereik ligt tussen de 280 en 390 cm en de graafdiepte ligt tussen de 145 e
Is er een minimale huurperiode?
De huurperiode van een minigraafmachine is afhankelijk van de verhuurder, dit kan variëren van een dag tot één dagdeel. Kijk voor de minimale huurperiode op de website van de verhuurder. Wanneer dit niet staat aangegeven adviseren wij je om contact op te nemen met het verhuurbedrijf om de minimale huurperiode te controleren.
Kan ik zowel zakelijk als particulier een minigraafmachine huren?
Bij een groot deel van de verhuurders kun je zowel zakelijk als particulier een minigraafmachine huren. Er zijn een aantal verhuurbedrijven die de graafmachines alleen zakelijk verhuren. Als zakelijke huurder heb je vaak de mogelijkheid om de minigraafmachine op factuurbasis te huren. Houdt bij het vergelijken rekening mee of de prijzen die je vergelijkt inclusief of exclusief BTW zijn, afhankelijk van of jij particulier of zakelijk wilt huren.
Kan ik de minigraafmachine inclusief machinist huren?
Enkele verhuurders bieden de mogelijkheid om tegen een meerprijs de graafmachine inclusief machinist te huren. Wil je een machinist inhuren? Neem dan contact op met het door jou gekozen verhuurbedrijf en bespreek samen de mogelijkheden.
Moet ik borg betalen bij het huren van een minigraafmachine?
Bij vrijwel elke verhuurder dien je borg te betalen. De borg is afhankelijk van het type minigraafmachine, de bijgeleverde accessoires en de verhuurder. De borg betaal je vaak op het moment dat de minigraafmachine wordt geleverd. Bij enkele verhuurders dien je borg nog voor de levering te betalen. Je betaalt de borg vaak door middel van een bankoverschrijving. Wanneer je de minigraafmachine volgens de voorwaarde van de verhuurder inlevert, dan krijg je de borg retour. Kijk altijd even naar de algemene voorwaarden, zo voorkom je verrassingen omtrent de borg.

Levering

Kan ik de mini graafmachine laten bezorgen?
Bij vrijwel elk graafmachine verhuurbedrijf is het mogelijk om een minigraafmachine op locatie te laten bezorgen. De meeste verhuurders leveren de minigraver gratis tot een bepaalde afstand. Daarna rekenen de verhuurbedrijven vaak een prijs per kilometer. Je kunt er ook voor kiezen om de minigraafmachine zelf op te halen. Je hebt dan een machinetransporter nodig. In sommige gevallen zijn die aanhangers ook te huur bij het verhuurbedrijf. Controleer dit voorafgaand goed op de website van het verhuurbedrijf en bekijk wat je zelf prettig vind.
Wat gebeurt er tijdens de levering?
Tijdens de levering kun je meer verwachten dan alleen het ontvangen van de minigraafmachine. In de meeste gevallen krijg je tijdens de overdracht een instructie over de machine waardoor duidelijk wordt hoe je de minigraver gebruikt. Tijdens de overdracht dien je als huurder je legitimatiebewijs te tonen en de eventuele borg te betalen. Check of de graafmachine goed werkt en of de machine schade heeft. Laat de schade erkennen door de verhuurder. Zo voorkom je een eventuele discussie over nieuwe of oude schade. Ten slotte teken je een huurcontract of een overdrachtsformulier.
Krijg ik een instructie over de minigraafmachine?
Bij de meeste verhuurders krijg je een korte instructie over de minigraafmachine. In veel gevallen krijg je er ook een handleiding bij. Heb je tijdens het gebruik nog vragen? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf.

Gebruik

Mag iedereen gebruik maken van een minigraafmachine?
Bijna iedereen mag gebruik maken van een minigraafmachine. De meeste verhuurders hanteren namelijk vaak een minimumleeftijd van 18 jaar. Controleer goed de algemene voorwaarden van het door jou gekozen verhuurbedrijf.
Welke veiligheidsmaatregelen moet ik nemen?
Er zijn geen verplichte veiligheidsmaatregelingen. Echter is het wel verstandig om gehoorbescherming, een helm en veiligheidsschoenen te dragen.
Kan ik de huurperiode verlengen tijdens het gebruik?
Of je huurperiode kan verlengen hangt af van de voorwaarden van het verhuurbedrijf. In veel gevallen is het mogelijk om de huurperiode te verlengen mits dit voor een bepaalde tijd wordt gevraagd. Informeer bij jouw verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.
Wat is de regelgeving omtrent stank en geluid?
De regelgeving omtrent geur en stank wordt bepaald door de gemeente waarbinnen je gaat werken. Om te bepalen wat de regelgeving bij jou in de buurt adviseren we je om contact op te nemen met jouw gemeente en te informeren naar de voor jou geldende regels.
Wat zijn de regels omtrent grondverzet?
Er bestaan diverse regels voor grondverzet. De meeste regels zijn erop gericht om de bodemkwaliteit te waarborgen. In de wet staat op welke manier strenge bodemreiniging gemeld moet worden. Artikel 37 van de wet bodembescherming betreft de vastgestelde regelgeving omtrent eventuele bodemsanering.