Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Graafmachine huren in Ede

Vind hier het verhuurbedrijven van graafmachines in de regio Ede

Stel: je bent een graafmachine nodig. Voor een kleine graafklus rond het huis in de buurt van Wageningen, Lunteren, Veenendaal of Bennekom, bijvoorbeeld voor het weghalen van een boomstronk of een rij paaltjes om het erf. Heb je al aan het huren van een minigraver gedacht? Daarvoor kan je bij Huren.nl een verhuurder vinden. Maar als je een graafmachine wil huren voor een veel grotere klus rond de Gelderse Vallei, dan hebben we daar ook verhuurbedrijven voor opgezocht. Handig als je een professioneel bouwbedrijf hebt en snel een graafmachine op rups- of autobanden wil huren. Er zijn ook mogelijkheden om een transportband te huren, voor als je met je graafmachine een grote hoeveelheid zand wil verplaatsen. Dus woon je in het centrum, Ede-West, Kernhem of Veldhuizen en heb je snel een graafmachine nodig? Je vindt hem snel op Huren.nl!

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Welk soort graafmachines kan ik huren?

  De verhuurders die wij aan je tonen hebben diverse soorten graafmachines beschikbaar. Zo kun je mini graafmachines, graafmachines met rupsbanden of een graafmachine op normale banden huren, ook wel mobiele graafmachine genoemd. Niet alle aanbieders bieden al deze graafmachines aan. De meeste verhuurders bieden namelijk minigravers aan. Controleer voor de zekerheid op de website van de verhuurder of binnen de graafmachine verhuur de machine zit waar je naar op zoek bent.

 • Welke graafmachine heb ik nodig voor mijn klus?

  Het is natuurlijk van belang dat je de graafmachine kiest die het beste past bij jouw klus. Indien je bezig bent met een klein project, bijvoorbeeld het planten van een boom dan raden wij je aan om te kiezen voor een minigraver. Een minigraver kan vaak prima door een deuropening van de tuin. Indien je bezig bent met een groter project kun je kiezen uit een grote graafmachine op rupsbanden en een graafmachine op normale banden. De graafmachine op normale banden is ideaal indien je bezig bent op of langs een verharde weg. Je hebt dan namelijk geen rupsbanden nodig en bent een stuk mobieler Een graafmachine op rupsbanden is ideaal op een zachte ondergrond en om op moeilijk begaanbare plekken te komen waar de ondergrond niet verhard is.

 • Kan ik de graafmachine inclusief machinist huren?

  Veel verhuurders bieden de mogelijkheid om tegen een extra betaling de graafmachine inclusief machinist te huren. Als verhuurders uitsluitend de optie bieden om een graafmachine inclusief machinist te huren dan zijn de kosten voor de machinist vaak al bij de huurprijs inbegrepen. Controleer daarom goed de mogelijkheden bij de verhuurders door te kijken op hun website, of telefonisch contact op te nemen met hen.

 • Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een graafmachine te kunnen huren?

  De eerste voorwaarde is afhankelijk van de verhuurder, sommige verhuurders verhuren namelijk geen graafmachines aan particulieren. Het is daarnaast wettelijk vereist om te beschikken over een zogeheten T-rijbewijs om een graafmachine te mogen besturen. Het is daarnaast als werknemer van een bedrijf vaak vereist om een opleiding te volgen om een graafmachine te mogen besturen. Beschik je niet over een T-rijbewijs dan zullen veel verhuurders je geen graafmachine verhuren zonder machinist. Controleer goed de voorwaarden bij het door jou gekozen verhuurbedrijf zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Kan ik de benodigde accessoires ook mee reserveren?

  Afhankelijk van de verhuurder is het ook mogelijk om eventuele accessoires zoals bijvoorbeeld puinbakken, wortel messen of aanhangers voor transport mee te bestellen. Om te zien welke accessoires je kan bestellen bij een specifieke verhuurder kan je kijken op hun website. Mochten die daar niet op staan, neem dan telefonisch contact op met de verhuurder om te kijken of zij wellicht accessoires verhuren die niet op de website staan vermeld.

 • Welke eventuele kosten zijn er aan de huur verbonden?

  In de meeste gevallen draag je als huurder de kosten voor het gebruik van de graafmachines zoals de brandstof. Ook moet er vaak betaald worden als er meer dan 8 draaiuren op een dag plaatsvinden, dit kost meestal circa €5 per uur. Het is daarnaast verplicht om verzekerd te zijn tegen eventuele schade aan het apparaat, het eigen risico hiervan kan in veel gevallen afgekocht worden. Het is ook nodig om zowel een borg als een milieuheffing te betalen. Deze kosten zijn vaak te vinden in de voorwaarden van de verhuurder dus controleer deze van tevoren op de website van het verhuurbedrijf zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Levering of ophalen

 • Kan de graafmachine worden bezorgd op een door mij gekozen locatie?

  Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om jouw graafmachine ook op locatie af te laten leveren, echter zijn hier wel kosten aan verbonden en sommige verhuurders leveren alleen in bepaalde regio's. Bezorging kan al vanaf ongeveer €25 afhankelijk van jouw locatie. Vaak wordt er een specifieke prijs per kilometer berekend voor transportkosten. Bekijk de transportkosten en voorwaarden op de website van de verhuurder, of neem telefonisch contact met hen op om te informeren.

 • Heb ik een apart rijbewijs nodig voor het vervoer van een graafmachine?

  Dit is afhankelijk van het gewicht van de graafmachine en het gewicht van de auto waarmee je de graafmachine vervoert. Je kan gebruik maken van een rijbewijs B als de aanhanger maximaal 750 kilo weegt of het gewicht van de auto+aanhanger minder weegt dan 3500 kg. Indien dit gewicht hoger ligt heb je een BE rijbewijs nodig. Voor het vervoeren van een graafmachine zul je in vrijwel elk geval een BE rijbewijs nodig hebben.

Gebruik

 • Kan ik mijn huurperiode verlengen tijdens het gebruik?

  Het kan voorkomen dat jouw klus langer duurt dan gepland waardoor je de graafmachine langer nodig hebt dan afgesproken. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de minigraver of grote graafmachine en de verhuurder is het mogelijk om de huur te verlengen. Bezoek de website van de verhuurder om te zien of zij deze optie ook bieden en informeer eventueel naar de voorwaarden hiervoor. In sommige gevallen wordt een ander huurtarief gehanteerd wanneer je tussentijds de huurperiode verlengt.

 • Wanneer mag ik de graafmachine zelf besturen?

  De voorwaarden voor het zelf besturen van een graafmachine kunnen variëren per verhuurder. Het is wettelijk in ieder geval verplicht om te beschikken over een T-rijbewijs. Er wordt daarnaast vaak gevraagd om een opleiding te volgen voor het gebruik van graafmachines. Om de voorwaarden te bepalen evenals of het mogelijk is om de graafmachines zelf te besturen adviseren wij je om contact op te nemen met de verhuurder.

 • Hoe maak ik veilig gebruik van een graafmachine?

  Bespreek om te beginnen vooraf de gevaren en de maatregelen die genomen moeten worden. Werk alleen met gekeurde en goed onderhouden machines, dit is vaak te controleren bij de verhuurder. Zorg dat alle medewerkers bescherming dragen en dat ze ook op de hoogte zijn van de werkzaamheden die uitgevoerd zullen worden met de machines. Informeer daarnaast bij de verhuurder of de door jou gehuurde machine nog vraagt om speciale veiligheidsmaatregelen.

 • Wat is de regelgeving omtrent stank en geluid?

  De regelgeving omtrent geur en stank wordt bepaald door de gemeente waarbinnen je werkzaam bent, in veel gevallen wordt alleen gekeken naar de invloed van de geproduceerde stank en geluidsoverlast op andere bedrijven en eventuele woningen. Om te bepalen wat de regelgeving is bij jou in de buurt is adviseren we je om contact op te nemen met jouw gemeente en te informeren naar de voor jou geldende regels.

 • Wat is de regelgeving voor grondverzet?

  Er bestaan diverse regelgevingen voor grondverzetmachines en de werkzaamheden die met deze machines wordt uitgevoerd. De meeste van deze regelgevingen zijn erop gericht om de bodemkwaliteit te waarborgen. In de wet staat op welke manier strenge bodemverontreiniging gemeld moet worden. Artikel 37 van de wet Bodembescherming betreft de vastgestelde regelgeving omtrent eventuele bodemsanering.

 • Wat is de regelgeving omtrent ontgraven naast bebouwing?

  Er zijn speciale regelgevingen voor ontgraven naast bebouwing, ontgraven is het verwijderen van vervuilde grond. Er moet in veel gevallen een minimale afstand tot de bebouwing gehouden worden dus hou hier met je graafmachines ook rekening mee. De eerste stap is het uitvoeren van een funderingsonderzoek, hierbij wordt bepaald of het veilig is om in de buurt of zelfs onder een fundering te ontgraven. Het kan zijn dat wanneer de bebouwing het ontgraven belemmert, slopen nodig is.