Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Transportband huren

Vergelijk 4 verhuurbedrijven

MoerVerhuur.nl logo

Huur voordelig en snel bij Moerverhuur.nl

Kapelle
v.a. 55,-

K-Rentool logo

Al te huur vanaf 4 uur, voordelig tarief!

Den Haag
v.a. 71,-

Xtra Materieel bv logo

Uw betrouwbare verhuurpartner

Rotterdam
v.a. 61,-

Arma Machine Verhuur logo

De verhuurspecialist voor bedrijf en particulier

Veenendaal
v.a. 70,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Slimme huurtips als je een transportband huurt

Het huren van een transportband is ideaal voor bouwprojecten waar veel grondstoffen, zoals zand, grind en grond, verplaatst moet worden. Ook als je grondstoffen uit moeilijk te bereiken plekken moet verplaatsen biedt een transportband uitkomst. Je kunt één lange transportband, of meerdere kortere transportbanden huren, om de juiste hoek of bocht te kunnen maken. Transportbanden verschillen in lengte variërend van 3 tot 10 meter.  

Een langere afstand afleggen door te koppelen

Wil je een langere afstand afleggen met de transportband, dan is het mogelijk om meerdere transportbanden te huren en deze door middel van een snelkoppelsysteem aan elkaar te koppelen. Naast de lengte kan ook de bandbelasting verschillen. Dit is het maximaal aantal kilogram dat er op de transportband verplaatst kan worden. Het is belangrijk om hier goed op te letten. De stijghoek van transportbanden die te huur zijn is maximaal 40°. De capaciteit van transportbanden ligt rond de 50 ton per uur. Vind op Huren.nl de verhuurbedrijven bij jou in de buurt die de juiste transportband verhuren.

Handige informatie over transportbanden

Let op, naast de lengte van de transportband, dient men ook rekening te houden met de breedte van de transportband, het is namelijk niet handig om spullen/afval te vervoeren op de band dat breder is dan de transportband zelf. De meeste transportbanden hebben een breedte van 40 centimeter. Belast de transportband die je huurt nooit met te zware materialen. De maximale draagkracht/bandbelasting van een transportband ligt meestal rond de 150 kilogram. Waar laat je de transportband de grondstoffen naartoe brengen? Huur de juiste afvalcontainer of een aanhanger voor de juiste afwerking. Huur makkelijk en snel een transportband van de juiste maat via Huren.nl.

#} #}

Kenmerken en varianten

  • Vermogen 370 of 500 W
  • Aandrijving elektrisch 110 of 230 V
  • Breedte band 40 cm
  • Maximale bandbelasting 150 kg
  • Eigen gewicht variërend van 100 tot 135 kg
  • Lengte variërend van 3 tot 10 m
  • Snelheid 24 m/min
  • Maximale stijghoek 40°