Transportband huren

5 aanbieders gevonden. De prijs van een transportband verschilt vanwege de max. belasting en de lengte. Hou hier dus rekening mee!

Top 5 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Pak kortingscode
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Vermogen variërend van 1 tot 70 kW
Aandrijving elektrisch 230 of 400 V
Breedte band variërend van 40 tot 250 cm
Maximale bandbelasting variërend van 50 tot 20.000 kg
Eigen gewicht variërend van 100 tot 25.000 kg
Lengte variërend van 3 tot 30 m
Snelheid variërend van 0 tot 140 m/min
Maximale stijghoek variërend van 30° tot 40°
Slimme huurtips als je een transportband huurt

Het huren van een transportband is ideaal voor bouwprojecten waar veel grondstoffen, zoals zand, grind en grond, verplaatst moet worden. Ook als je grondstoffen uit moeilijk te bereiken plekken moet verplaatsen biedt een transportband uitkomst. Je kunt één lange transportband, of meerdere kortere transportbanden huren, om de juiste hoek of bocht te kunnen maken. Transportbanden verschillen in lengte variërend van 3 tot 30 meter.  

Een langere afstand afleggen door te koppelen

Wil je een langere afstand afleggen met de transportband, dan is het mogelijk om meerdere transportbanden te huren en deze door middel van een snelkoppelsysteem aan elkaar te koppelen. Naast de lengte kan ook de bandbelasting verschillen. Dit is het maximaal aantal kilogram dat er op de transportband verplaatst kan worden. Het is belangrijk om hier goed op te letten. De stijghoek van transportbanden die te huur zijn is maximaal 40°. Vind op Huren.nl de verhuurbedrijven bij jou in de buurt die de juiste transportband verhuren.

Handige informatie over transportbanden

Let op, naast de lengte van de transportband, dient men ook rekening te houden met de breedte van de transportband, het is namelijk niet handig om spullen/afval te vervoeren op de band dat breder is dan de transportband zelf. De meeste transportbanden hebben een breedte variërend van 40 tot 250 centimeter. Belast de transportband die je huurt nooit met te zware materialen. De maximale draagkracht/bandbelasting van een transportband varieert per aanbieder, meestal is dit tussen de 150 en 25.000 kg. Waar laat je de transportband de grondstoffen naartoe brengen? Huur de juiste afvalcontainer of een aanhanger voor de juiste afwerking. Huur makkelijk en snel een transportband van de juiste maat via Huren.nl.