Valk huren in langweer

8 aanbieders gevonden. Niet alleen het formaat verschilt per verhuurbedrijf, maar ook het type valk is vaak anders. Hou hier rekening mee.

Top 8 verhuurbedrijven

25 km

  • 10 km
  • 25 km
  • 50 km
  • 75 km
  • Alle afstanden

Prijs per dag:

Zeilen in Friesland? Huur een valk in Langweer!

Langweer staat bekend als een sfeervol en pittoresk dorpje gelegen aan het meer de Langweerderwielen. Door de centrale ligging van dit Friese dorp kun je verschillende zeiltochten maken naar bijvoorbeeld Sneek, Heeg, Lemmer en Sloten. Wist je dat Langweer maar ongeveer 40 minuten varen is van het IJsselmeer? Je kunt er trouwens ook voor kiezen om een deel van de elfstedentocht te varen. Heb je geen eigen valk? Geen probleem, er zijn genoeg verhuurbedrijven waar je een zeilboot kunt huren.

Waar let je op als je een valk huurt?

Een valk, bijvoorbeeld een polyvalk, pampus of randmeer, is een open zeilboot waarop ongeveer 6 personen passen. Wil je op de boot overnachten? Dan kan dit vaak met 4 personen. Echter, dit kan per valk verschillen dus vraag dit na bij het verhuurbedrijf. Als je op de boot wilt blijven slapen, dan kun je het beste huren bij een verhuurder die een dektent (dekzeil) meegeeft. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een valk met een kajuit te huren. Je bent dan tevens beschermd tegen regen en kou, omdat je naar binnen kunt om te schuilen. Vergeet niet om zwemvesten mee te nemen. Bij sommige verhuurbedrijven worden de reddingsvesten standaard meegegeven.