Valk huren

Verhuur van de polyvalk en vergelijkbare types zeilboten zoals de randmeer

Ga je met vrienden een dagje zeilen? Ben je van plan om een bedrijfsuitje te vieren op een zeilboot? Heb je een familiedagje met jouw gezin en houden jullie van zeilen? Dan kun je een valk huren of een soortgelijke zeilboot, voor een heerlijk dagje op het water. Een valk, polyvalk, pampus of randmeer huren kan als je op zoek bent naar een open zeilboot waar je ook in kunt slapen als je dat zou willen. In sommige modellen heb je ook een kleine kajuit waar je in kunt, maar de typische polyvalk .. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

is te huur als open zeilboot om een dagje, weekendje of zelfs een weekje op te varen. Een valkje is een relatief eenvoudig te besturen zeilboot, maar de meeste verhuurbedrijven vragen toch wel een bewijs van enige ervaring bij het huren van een valkje of een soortgelijke zeilboot.

Meer info over een polyvalk of andere zeilboot huren

Als je zelf niet in het bezit bent van een open zeilboot zoals een valk of een ander type open zeilboot zoals een randmeer of pampus, dan kun je er eentje huren, bijvoorbeeld ergens op een van de Friese meren, het IJsselmeer of de Waddenzee. Van hieruit kun je de Nederlandse wateren ontdekken. Ga je voor een langere periode het water op en wil je ook overnachten op een valk, dan kun je bij de meeste verhuurders ook een dektent huren. Een dektent is een speciaal dekzeil die je op de polyvalk of andere open zeilboot die je huurt kunt bevestigen, zodat je hieronder kunt slapen. Op een valk passen doorgaans ongeveer zes mensen en kunnen er vier mensen op overnachten. Afhankelijk van het model van de soortgelijke open zeilboten kun je met meer of minder mensen op de desbetreffende boot.

Extra’s bij de open zeilboot huren

Als je zelf niet in het bezit bent van zwemvesten of reddingsvesten dan kun je deze huren bij de verhuurbedrijven die ook valkjes en andere soort open zeilboten verhuren. Sommige verhuurbedrijven bieden de reddingsvesten automatisch aan bij het huren van de polyvalk, randmeer of pampus, maar in andere gevallen moet je deze reddingsvesten er los bij huren. Dit geldt ook voor de dektent die je er eventueel bij kunt huren. Als je alleen een dagje onderweg bent met de boot, dan hoef je geen dektent erbij te huren, omdat dit echt is om onder te slapen. Op Huren.nl kun je de verhuurbedrijven vinden die valken, randmeren en andere soorten open zeilboten verhuren waar je met meerdere mensen op kunt. Veel zeilplezier!