Drone huren

Top 2 verhuurbedrijven

Kenmerken en varianten

Max. vlieghoogte 1,20 m
Max. gewicht drone 25 kg
Mooie luchtopnames maken? Huur een Drone!

Een drone is een onbemand luchtvaartuig dat op afstand bestuurbaar is. Perfect om prachtige beelden van de natuur te maken, maar ook zeer geschikt voor het filmen van evenementen, beurzen en feesten. Weer eens wat anders dan het huren van een filmkraan. Wil je een mooie bedrijfsvideo maken of je huis sneller verkopen door middel van luchtfoto’s van de omgeving? Huur dan een drone en zorg voor origineel beeldmateriaal. Ga je bijna trouwen en wil je dat je bruiloft vastgelegd wordt? Dat kan natuurlijk met een spiegelreflexcamera, maar je kunt er ook voor kiezen om een drone over te laten vliegen. Zo komt iedereen in beeld en weet je vele jaren later nog steeds wie er allemaal op jullie bruiloft aanwezig waren. Op deze pagina vind je de verhuurbedrijven van drones in de door jou gewenste omgeving.

Welke drones zijn er te huur?

Over het algemeen beschikken drones over krachtige motoren, speciale sensoren en een camerastabilisatiesysteem. Sommige verhuurbedrijven verhuren drones inclusief camera, maar het kan ook zijn dat je de camera er los bij moet huren. Met de camera’s kun je zowel filmen als foto’s maken. Hoelang de drone meegaat en de maximale afstand waarop de drone bestuurd kan worden, zijn afhankelijk van het type drone. Informeer hiernaar bij de verhuurder. Wil je meekijken met je drone? Dat kan. Er zijn namelijk verhuurbedrijven die controllers (het besturingssysteem) verhuren met een klein beeldscherm. Hierop zie je live-beelden van je drone. Wil je een gecertificeerde piloot inhuren die de (commerciële) beelden voor je maakt? Ook dat is mogelijk bij een aantal verhuurbedrijven. Een drone huur je voor minimaal een dag.

Huurvoorwaarden van drones

Ben je van plan om de drone voor recreatieve of zakelijke doeleinden te gebruiken? Hiervoor gelden namelijk andere regels en wetten. Wil je een drone voor privédoeleinden gebruiken, dan ben je verplicht om minstens 150 meter uit de buurt te blijven van de bebouwde kom, spoorlijnen en autowegen. Ook moet je als bestuurder altijd zicht hebben op de drone en mag de drone maximaal 120 meter hoog vliegen. Voor vliegvelden geldt een afstand van 3 kilometer. Verder mag de drone alleen gebruikt worden bij daglicht. Gebruik je de drone voor zakelijke doeleinden, bijvoorbeeld voor het maken van een reclamefilmpje, dan komen hier nog een paar regels bij. Zo dient jouw bedrijf in het bezit te zijn van een ROC (certificaat). Dit houdt onder andere in dat de bestuurder beschikt over een vliegbrevet. Ben je van plan om de drone voor commerciële doeleinden te gebruiken, zorg dan dus dat er een professionele piloot aanwezig is om de drone te besturen. Enjoy!

Gerelateerde categorieën