De juiste opslagruimte kiezen

Verbouwing? Huur een opslagruimte

Als je van plan bent om een verbouwing te realiseren in jouw woning, dan kan het handig zijn om de spullen die in de weg staan tijdelijk op te slaan in een opslagruimte. Bij eigenlijk alle verhuurbedrijven van opslagruimtes geldt de regel: hoe groter de opslagruimte, hoe duurder. Het is misschien leuk om het als een uitdaging te zien een zo klein mogelijke opslagruimte te huren, voor zoveel mogelijk spullen. Het is daarbij wel handig om realistisch te blijven, niets is zo vervelend om over te blijven met je lievelingssalontafel die net niet in de opslagruimte past. Vaak kun je wel gratis en ter plekke overstappen naar grotere opslagruimte, maar je kunt wel weer opnieuw aan de slag met je mathematische inzicht en je meubelhondje.

Voorbereiding en verplaatsen van boedel

Als je gaat verbouwen, dan weet je als het goed is al welke kamer of kamers leeggeruimd moeten worden. De meeste verhuurders van opslagruimtes hebben dozen die je kan kopen. Deze dozen zijn speciale verhuisdozen en zijn extra stevig. Dat is belangrijk, omdat je als je een kleine opslagruimte huurt, flink de hoogte in wilt werken. Zorg dat je nooit een hele doos vol boeken doet, verspreid alles over verschillende dozen, zodat ze goed gevuld zijn maar niet te zwaar. Zorg dat je ruim op tijd alles ingepakt hebt, zodat je een verhuiswagen kunt huren. Heb je alleen spullen van je slaapkamer te vervoeren? Als het bed uit elkaar kan is het huren van een aanhanger met huif meestal ook wel voldoende. Moet de hele woonkamer tijdelijk opgeslagen worden? Dan is een bakwagen met laadklep ideaal om te huren, dan hoef je je ook geen breuk te tillen: de hydraulische laadklep doet het halve werk. Huur ook een meubelhondje of twee, verhuisdekens en een steekwagen, om het werk zo licht mogelijk te laten zijn.

Hoe moet je de opslagruimte indelen?

Alles wat verticaal kan, verticaal opslaan. Op deze manier kan je een kleine opslagruimte perfect indelen. Zet de bank op zijn zijkant, als dat gaat, haal bedden en tafels uit elkaar als dat nodig is. Let op: haal alleen uit elkaar wat nodig is, het is meestal niet nodig om een hele bank los te schroeven, soms kan het verwijderen van alleen de leuningen al genoeg zijn. Bewaar de schroefjes in een boterhamzakje die je met duct tape aan het meubel vastplakt: zo weet je welke schroefjes waarbij horen en raak je ze niet kwijt. Stapel dozen ook op elkaar. Doe dit zo netjes mogelijk, want de verticale zijdes van dozen zijn het sterkst als je er loodrecht bovenop stapelt. Doe niet te gek: stapel niet té hoog, en zorg dat je spullen die je eventueel tussentijds nodig gaat hebben vooraan liggen. Nu hoef je alleen nog de juiste opslag te huren!