Foodtruck huren

2 aanbieders gevonden. Een foodtruck is te huren zonder personeel, met personeel of zelfs volledig verzorgd. Hierdoor verschilt de prijs.

Top 2 verhuurbedrijven

  • Huurtopper 2023
  • Huurtopper 2022
  • Best beoordeeld
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Opties inclusief personeel en/of verzorgde catering

Recente huuraanvragen

Foodtruck | Burgers en kebab in Haaren

voor 1 week bij NEBU Food Truck

17-06-2024
Een restaurant op wielen? Huur een foodtruck!

Het zoeken naar een betrouwbare en goede verhuurder met de juiste foodtruck te huur, is niet altijd even makkelijk. Huren.nl maakt je zoektocht graag makkelijk. Op deze pagina kun je rustig, gemakkelijk en snel alle foodtruck verhuur vergelijken. In één oogopslag, vind je met gebruik van je locatie en kaart alle foodtruck verhuur bij jou in de buurt. Bij foodtruck verhuur heb je meerdere mogelijkheden, alle soorten foodtrucks zijn te huur!

Foodtrucks, je ziet ze op festivals, beurzen, evenementen en braderieën. Deze hippe trucks zijn erg populair en duiken overal op. Wil je zelf koken in de truck? Dan zorgt het verhuurbedrijf dat de truck op het afgesproken moment op de gewenste locatie staat. Organiseer je een festival en wil je de bezoekers van een hapje en drankje voorzien? Huur dan een compleet ingerichte foodtruck, inclusief personeel, drank en etenswaar. In een enkel geval mag je zelf rijden in de truck. Dit doe je dan vaak met rijbewijs B of, in het geval van een grote wagen, met rijbewijs C.

Verhuurders vergelijken doe je zo!

Als je een foodtruck op locatie gaat huren, dan kan het handig zijn om van tevoren eventjes bij een paar dingen stil te staan. We geven je graag wat tips om het vergelijken van de verschillende verhuurbedrijven wat makkelijker te maken.

Totaalprijs

Het is goed om te weten dat niet alle verhuurbedrijven alle kosten bij het bedrag meerekenen. De meeste foodtrucks zijn standaard voorzien van een frituur, een verkoopluik, een koelkast, een bakplaat, een opbergkast en een afzuigkap. Echter kan het zijn dat een verhuurder extra kosten rekent voor bijvoorbeeld het frituurvet, een gasfles en personeel.

Inclusief of exclusief personeel

Wil je een foodtruck huren en wil je hier personeel en catering bij? Dan gaat de huurprijs natuurlijk omhoog. Prijsverschillen kunnen ook veroorzaakt worden door andere factoren. Zijn de prijzen bijvoorbeeld inclusief of exclusief btw? Hoe hoog is de kilometerprijs? En wat zijn de energiekosten voor de benodigde stroomtoevoer? Vraag altijd naar de totaalprijs, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Gerechten

Als je wil dat het verhuurbedrijf de catering op zich neemt, dan moeten er afspraken worden gemaakt over wat er gekookt gaat worden. Zoek je een truck in een bepaald thema of met jouw logo erop? Informeer dan naar de mogelijkheden bij het verhuurbedrijf. Bekijk alle bedrijven met een foodtruck te huur en vind de verhuurder met de juiste gerechten.

Algemene voorwaarde

Naast zaken zoals de totaalprijs en aanbod, raden we je ook aan om de algemene voorwaarde van de verhuurders door te nemen. In de algemene voorwaarden kun je belangrijke zaken terugvinden zoals de annuleringsvoorwaarden, eventuele borg, retourneringsvoorwaarde en voorwaarde omtrent het reinigen.

Tip: Tijdens festivals doen ijskarren en suikerspinmachines het trouwens ook goed. Speciaal voor de echte zoetekauw!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Wat zijn de verschillen tussen de diverse foodtrucks?
De foodtrucks verschillen voornamelijk in de geïnstalleerde apparatuur. Daarnaast kun je een foodtruck inclusief en exclusief personeel huren. Huur je de foodtruck inclusief personeel? Dan moet je goed kijken wat voor eten er beschikbaar is. Veel van de foodtruck verhuurders zijn bereid om klanten met specifieke wensen tegemoet te komen. Om je wensen te bespreken, adviseren we je telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Naast de verschillen tussen de apparatuur en wat de foodtrucks serveren, zijn er ook verschillende soorten foodtrucks. Zo zijn er klassieke foodtruck busjes en moderne aanhangers.
Hoe kan ik een foodtruck huren?
Een foodtruck huren is vrij eenvoudig. Een foodtruck huren doe je vaak via een offerteaanvraag op de website van de verhuurder. Bij enkele verhuurders kun je de foodtruck ook direct voor de gewenste dag reserveren. Bij de offerteaanvraag noteer je al je wensen, je persoonsgegevens en op welke dag en tijd je de foodtruck wilt huren. Vervolgens neemt de verhuurder contact met je op om de laatste belangrijke zaken te bespreken. Heb je voordat je een offerteaanvraag plaatst nog vragen? Neem dan gerust telefonisch contact op met de verhuurder. De verhuurder staat je bij vragen graag te woord. Vergelijk de verhuurders en de foodtrucks en vind de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoeftes.
Is er een minimale huurperiode bij foodtruck verhuur?
Ja, de meeste bedrijven met een foodtruck te huur hanteren een minimale huurperiode. De minimale huurperiode verschilt per verhuurder en varieert van een dagdeel tot een volledige dag. Bekijk de minimale huurperiode op de website van de verhuurder en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Hoe kan ik voor mijn reservering betalen?
Bij het huren van een foodtruck krijg je vooraf een offerte. Zodra je de offerte bevestigd, krijg je vaak een betaal link toegestuurd. Zo niet, dan dien je het bedrag zelf over te maken naar het rekeningnummer van de verhuurder. Het kan ook zijn dat je de factuur pas achteraf dient te betalen, dit in verband met onvoorziene kosten.
Moet er een borgsom worden betaald?
Wanneer je de foodtruck inclusief personeel huurt, dan dien je vaak geen borgkosten te betalen. Huur je de foodtruck exclusief personeel? Dan dien je vaak wel borgkosten te betalen. De mogelijke borg varieert tussen de €400 en €800 afhankelijk van de verhuurder en het soort foodtruck. Bekijk op de website van de verhuurder of je borg dient te betalen en hoeveel de borg zal zijn. Wanneer je borg dient te betalen, dan betaal je deze bij de betaling of bij de overdracht van de foodtruck. Wanneer je de foodtruck volgens de voorwaarden van de verhuurder terugbrengt, dan krijg je de borg weer retour.
Hoe wordt de totaalprijs bepaald?
De totaalprijzen verschillen sterk per verhuurder, dit komt omdat sommige verhuurders niet alle kosten bij de prijs inrekenen. Bij het bepalen van de prijs kijkt de verhuurder naar enkele factoren. Zo kijkt de verhuurder naar het aantal gasten, de meegeleverde apparatuur, het aantal gebruikte gasflessen, schoonmaakkosten en de reiskosten.

Levering

Is de levering van een foodtruck gratis?
De meeste foodtruck verhuurders rijden met hun foodtruck door het hele land. Echter, rekenen de verhuurders vaak wel reiskosten. Dit wordt meestal berekend met een prijs per kilometer. Vergelijk de verhuurders dus niet alleen op de huurprijs. Kijk altijd naar de bezorgkosten, zo voorkom je onverwachte bijkomende kosten. Kun je de bezorgkosten niet vinden op de website van de verhuurder? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.
Krijg ik een instructie bij de levering?
Wanneer je de foodtruck zonder personeel huurt, dan krijg je van tevoren vaak een instructie. Wil je er zeker van zijn dat je een instructie krijgt? Geef dit dan aan bij de verhuurder.
Kan ik de foodtruck zelf ophalen?
Wanneer je de foodtruck exclusief personeel huurt, dan is het ophalen in veel gevallen mogelijk. Bespreek van tevoren goed welk tijdstip het beste uitkomst. Huur je een foodtruck aanhanger? Bekijk dan van tevoren of je in het bezit bent van het juiste rijbewijs. Neem telefonisch contact op met de verhuurder en vind de verhuurder die het beste bij je past.

Gebruik

Heb ik een stroompunt nodig?
Ja, er is een stroompunt nodig voor bijvoorbeeld verlichting, de koelkast en de vriezer. Is er geen stopcontact in de buurt? Huur dan een aggregaat. Het kan zijn dat de verhuurder in het bezit is van aggregaat. Is
Kan ik zelf een foodtruck besturen?
Wanneer je de foodtruck exclusief personeel huurt, dan mag je in een enkel geval zelf de truck besturen. Dit doe je dan vaak met een rijbewijs B of, in het geval van een grote foodtruck, met een rijbewijs C. Wanneer je niet zelf in de foodtruck mag rijden, dan komt de verhuurder de truck bezorgen.
Mag ik ook mijn eigen eten uit de foodtruck serveren?
Ja, dit is mogelijk. De verhuurders bieden ook foodtrucks aan exclusief eten. Zo kun je zelf aan de slag en je eigen creaties serveren.
Kan ik de foodtruck onder mijn eigen bedrijfsnaam inzetten?
Dit is maar bij enkele verhuurders mogelijk. Wanneer het mogelijk is om eigen reclame aan de bus te hangen, dan zijn de foodtruck vaak van zichzelf kaal. Om er zeker van te zijn dat je eigen reclame aan de bus mag hangen, adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder.