Vind jouw beste huurdeal

Partytent huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

Dutch Party Company logo

Partyverhuur in Gooi, Eemland en omstreken!

Eemnes
v.a. 40,-

Riwojo logo

Voor een geslaagd evenement!

Wageningen
v.a. 175,-

Jonkman Verhuur logo

Drachten
v.a. 40,-

Ruud Schoenmakers Tentenverhuur logo

Alles voor uw feest of evenement!

Oosteind
v.a. 150,-

Van Genderen Tentverhuur logo

De beste binnenkomer

Hagestein
v.a. 79,-

Pavama Verhuur en Verkoop logo

uw feest of vakantie begint goed bij Pavama

Arnhem
v.a. 47,-

Gigapret Attractie- en Partyverhuur logo

Elders goedkoper, dan passen wij onze prijs aan!

Huissen
v.a. 35,-

Roos Springkussens en Partyverhuur logo

De Attractie en partyverhuurder van de regio!

Meerdere vestigingen
v.a. 50,-

Gaaf! verhuur logo

Springkussens, stormbanen, attracties & tenten!

Rotterdam
v.a. 35,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Partytent: de ideale feesttent om te huren

Partytenten zijn veruit de meest gehuurde tenten. Iedereen heeft andere eisen en wensen bij het huren van een partytent. En daarentegen biedt elk verhuurbedrijf weer wat anders aan; voor ieder wat wils dus. De keuzes uit verschillende partytenten is zeer groot en daarom kan het handig zijn om je goed te oriënteren. Zoek je er een met zijwanden of juist zonder zijwanden? Op deze pagina lees je meer over het huren van een partytent en wat daar allemaal bij komt kijken.

Verschillende afmetingen van partytenten

Het huren van een partytent is ideaal voor een evenement. Het houdt de gasten beschut tegen de regen en wind of juist tegen de felle zon. Partytenten zijn te huur met of zonder zijwand. Vaak worden ze inclusief de zijwanden verhuud, maar er zijn verhuurders waarbij je deze zijwanden er los bij kunt huren. Een partytent is ook ideaal om te huren voor een tuinfeest, huwelijksfeest, bedrijfsfeest of ander evenement. Het woord partytent is langzamerhand een verzamelnaam geworden voor vrijwel alle tenten waar een feest of evenement in gehouden kan worden. De meesten mensen kennen de partytent als kleine, witte tent op vier poten met een veelvoorkomende afmeting van 3x3 of 4x4 m. Er zijn echter ook grotere partytenten te huur met een afmeting van 4x6, 5x8 of 5x10 meter. Ben je op zoek naar een grotere tent voor jouw evenement, dan is een alu tent of Pagodetent ook een goede optie.

Hoe groot moet de partytent zijn? Handige vuistregel:

De grootte van de partytent is uiteraard afhankelijk van het aantal gasten dat je verwacht op jouw event. Een handige vuistregel: gaan de gasten staan, tel dan 1 gast per vierkante meter. Gaan de gasten zitten in de partytent, tel dan 1 gast per 1,2 vierkante meter. Het kan natuurlijk ook zijn dat je meer ruimte wilt, of dat er een buffet aanwezig is. Bereken dan 1 gast per 1,5 vierkante meter. Bij twijfel kan je altijd informatie inwinnen bij het desbetreffende verhuurbedrijf.

Partytenten hebben de positieve eigenschap dat ze vaak goed aan elkaar te koppelen zijn. Handig als je bijvoorbeeld een grotere partytent nodig hebt, of een bijzondere vorm zoals een hoek wilt hanteren. Er zijn ook verhuurbedrijven die partytenten aanbieden inclusief op- en afbouwservice. In andere gevallen zijn hier extra kosten aan verbonden. Informeer bij het verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.

Niet vergeten wanneer je een partytent huurt:

Ga je een partytent huren? Denk dan ook aan andere handige benodigdheden die eventueel van pas komen bij het evenement wat je organiseert. Gaat de partytent de tuin in? Dan is het misschien handig om ook statafels met of zonder elegante rokken, feestverlichting, stoelen en/of glaswerk te huren. Huur je een grote partytent en verwacht je dat mensen een dansje wagen op het event? Het huren van vloerdelen is dan aan te raden. Veel verhuurbedrijven die partytenten verhuren bieden dit soort benodigdheden aan. Het kan handig zijn om al je benodigdheden bij één aanbieder te huren. Dit vanwege het gemak, maar ook omdat sommige verhuurbedrijven dan een gereduceerde prijs kunnen aanbieden.

Meer informatie en tips over het huren van een partytent vind je hier: partytent blog.

Kenmerken en varianten

  • Afmetingen variërend van 2x2 tot 6x14 m
  • Nokhoogte variërend van 2,6 tot 3,4 m
  • Kleur wit/grijs wit, wit/groen, wit/ecru
  • Modellen easy-up en frame modellen

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik