Partytent huren

20 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 24,- tot € 175,- en hangt af van het model, de kwaliteit en het formaat. (huuradvies)

Top 20 verhuurbedrijven

 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Huurtopper 2023
 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
24,-
69,-
175,-
Per weekend
48,-
138,-
351,-
Per week
169,-
483,-
1228,-

Kenmerken en varianten

Afmetingen variërend van 2x2 tot 6x14 m
Nokhoogte variërend van 2,6 tot 3,4 m
Kleur wit/grijs wit, wit/groen, wit/ecru
Modellen easy-up en frame modellen

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Beoordeling van aanbieders
8.2
9.3
10
Opzettijd
45 m
45 m
45 m
Afbouwtijd
20 m
20 m
20 m

Recente huuraanvragen

Partytent easy-up 3x3m - Zwart in Nieuwegein

voor 6 uur bij Lumineux

Gisteren om 13:40

4x6M Partytent | Profitent in Tilburg

voor 1 dag en 3 uur bij VDP Rentals

Afgelopen vrijdag om 22:13

6x3 Partytent in Middelburg

voor 1 dag en 16 uur bij Licht en geluid zeeland

06-07-2024

Partytent 6x3m in Dodewaard

voor 1 dag bij Partyverhuur Dodewaard

04-07-2024

6x3 Partytent in Middelburg

voor 1 dag en 3 uur bij Licht en geluid zeeland

04-07-2024

Partytent easy-up 3x3m - Licht grijs in Nieuwegein

voor 7 uur bij Lumineux

03-07-2024

Partytent easy-up 6x3m - Ecru/grijs in Nieuwegein

voor 1 dag en 3 uur bij Lumineux

03-07-2024

Partytent easy-up 6x3m - Ecru/grijs in Nieuwegein

voor 1 dag bij Lumineux

30-06-2024

Partytent easy-up 6x3m - Ecru/grijs in Nieuwegein

voor 1 dag en 16 uur bij Lumineux

30-06-2024

Partytent easy-up 3x3m - Licht grijs in Nieuwegein

voor 7 uur bij Lumineux

28-06-2024

5x10M Partytent | Profitent in Tilburg

voor 3 dagen bij VDP Rentals

23-06-2024

4x6M Partytent | Profitent in Tilburg

voor 1 dag en 7 uur bij VDP Rentals

20-06-2024

3x3M Partytent | Easy Up in Tilburg

voor 1 dag bij VDP Rentals

19-06-2024

5x5M Partytent | Easy Up in Tilburg

voor 7 uur en 30 minuten bij VDP Rentals

18-06-2024

4x6M Partytent | Profitent in Tilburg

voor 1 dag bij VDP Rentals

17-06-2024

Partytent 6x4 m in Pijnacker

voor 1 dag en 1 uur bij ABC Zoetermeer

17-06-2024

3x3M Partytent | Easy Up in Tilburg

voor 19 uur bij VDP Rentals

14-06-2024

4x6M Partytent | Profitent in Tilburg

voor 18 uur bij VDP Rentals

11-06-2024

Partytent 6x4 m in Pijnacker

voor 1 dag bij ABC Zoetermeer

10-06-2024

4x6M Partytent | Profitent in Tilburg

voor 21 uur bij VDP Rentals

09-06-2024

Partytent huren


10

Alles was super geregeld. Partytent met vloer, glazen en garderobe gereserveerd via de site. Daarna contact via mail en app. Snelle reactie op vragen en prima service. Top!

Gehuurd:

Partytent

op 14-04-2024

15-04-2024


9,0

Ik heb een partytent gehuurd met lampjes erin. Werd voor me opgezet en ook weer afgebroken de maandag erna. Perfect geregeld

Gehuurd:

Partytent

op 24-02-2024

06-03-2024
Partytent: de ideale feesttent om te huren

Partytenten zijn veruit de meest gehuurde tenten. Iedereen heeft andere eisen en wensen bij het huren van een partytent. En daarentegen biedt elk verhuurbedrijf weer wat anders aan; voor ieder wat wils dus. De keuzes uit verschillende partytenten is zeer groot en daarom kan het handig zijn om je goed te oriënteren. Zoek je er een met zijwanden of juist zonder zijwanden? Op deze pagina lees je meer over het huren van een partytent en wat daar allemaal bij komt kijken.

Verschillende afmetingen van partytenten

Het huren van een partytent is ideaal voor een evenement. Het houdt de gasten beschut tegen de regen en wind of juist tegen de felle zon. Partytenten zijn te huur met of zonder zijwand. Vaak worden ze inclusief de zijwanden verhuud, maar er zijn verhuurders waarbij je deze zijwanden er los bij kunt huren. Een partytent is ook ideaal om te huren voor een tuinfeest, huwelijksfeest, bedrijfsfeest of ander evenement. Het woord partytent is langzamerhand een verzamelnaam geworden voor vrijwel alle tenten waar een feest of evenement in gehouden kan worden. De meesten mensen kennen de partytent als kleine, witte tent op vier poten met een veelvoorkomende afmeting van 3x3 of 4x4 m. Er zijn echter ook grotere partytenten te huur met een afmeting van 4x6, 5x8 of 5x10 meter. Ben je op zoek naar een grotere tent voor jouw evenement, dan is een alu tent of Pagodetent ook een goede optie.

Hoe groot moet de partytent zijn? Handige vuistregel:

De grootte van de partytent is uiteraard afhankelijk van het aantal gasten dat je verwacht op jouw event. Een handige vuistregel: gaan de gasten staan, tel dan 1 gast per vierkante meter. Gaan de gasten zitten in de partytent, tel dan 1 gast per 1,2 vierkante meter. Het kan natuurlijk ook zijn dat je meer ruimte wilt, of dat er een buffet aanwezig is. Bereken dan 1 gast per 1,5 vierkante meter. Bij twijfel kan je altijd informatie inwinnen bij het desbetreffende verhuurbedrijf.

Partytenten hebben de positieve eigenschap dat ze vaak goed aan elkaar te koppelen zijn. Handig als je bijvoorbeeld een grotere partytent nodig hebt, of een bijzondere vorm zoals een hoek wilt hanteren. Er zijn ook verhuurbedrijven die partytenten aanbieden inclusief op- en afbouwservice. In andere gevallen zijn hier extra kosten aan verbonden. Informeer bij het verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.

Niet vergeten wanneer je een partytent huurt:

Ga je een partytent huren? Denk dan ook aan andere handige benodigdheden die eventueel van pas komen bij het evenement wat je organiseert. Gaat de partytent de tuin in? Dan is het misschien handig om ook statafels met of zonder elegante rokken, feestverlichting, stoelen en/of glaswerk te huren. Huur je een grote partytent en verwacht je dat mensen een dansje wagen op het event? Het huren van vloerdelen is dan aan te raden. Veel verhuurbedrijven die partytenten verhuren bieden dit soort benodigdheden aan. Het kan handig zijn om al je benodigdheden bij één aanbieder te huren. Dit vanwege het gemak, maar ook omdat sommige verhuurbedrijven dan een gereduceerde prijs kunnen aanbieden.

Meer informatie en tips over het huren van een partytent vind je hier: partytent blog.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Wat is het verschil tussen een opvouwbare partytent en een normale partytent?
Een easy up partytent / partytent easy up is een opvouwbare partytent welke je, zoals de naam suggereert, makkelijk kunt uitklappen en opvouwen. De tent is hierdoor binnen enkele minuten opgezet. Een 'normale' partytent is een steviger geheel, echter neemt het op- en afbouwen van de tent meer tijd in beslag. Wanneer je een partytent van een groot formaat nodig hebt, dan zul je altijd terecht komen bij een 'normale' partytent. Bij de normale variant is het vaak mogelijk om verschillende maten aan elkaar te koppelen. Geef je een groot feest, dan raden wij jou aan om voor een normale variant te gaan. Ook als de weersverwachting slecht is, dan is een normale partytent de beste en stevigste keuze. Een vouwtent wordt hierdoor vaak alleen ingezet bij mooi weer.
Worden de zijwanden altijd meegeleverd?
Nee, de zijwanden worden niet altijd meegeleverd. Het verschilt per tent en per verhuurbedrijf of de zijwanden standaard meegeleverd worden. Bij de reguliere partytenten is het vaak wel mogelijk om deze meegeleverd te krijgen, echter is dit bij de vouwtent niet altijd mogelijk. In de meeste gevallen informeert het verhuurbedrijf jou over de mogelijkheden en de eventuele bijkomende kosten. Mocht je er niet zeker van zijn, dan raden wij jou aan om contact op te nemen met het desbetreffende tentenverhuur bedrijf.
Is de partytent waterdicht?
Ja, in de meeste gevallen zijn partytenten water- en winddicht. Wel kan het gebeuren dat als de partytent niet goed opgezet is, er lekkage kan ontstaan. Twijfel je toch nog over de waterdichtheid van de partytent? Neem dan contact op met de verhuurder.
Wordt het verankeringsmateriaal altijd meegeleverd?
Ja, het verhuurbedrijf levert standaard verankeringsmateriaal mee. Denk hierbij aan haringen en spanbanden.
Van welke materialen is de partytent gemaakt?
De partytenten worden over het algemeen gemaakt van drie soorten materiaal. Zo heb je PVC partytenten, PE partytenten en polyester partytenten. De kwaliteit van de partytent hangt onder andere af van het gebruikte materiaal en de dikte ervan. Over het algemeen zijn PVC partytenten van hogere kwaliteit omdat ze een dikkere stof gebruiken, dit tot wel 550 gram per vierkante meter. De PE partytenten gaan vaak maar tot 240 gram per vierkante meter en is daarom vaak wat goedkoper dan een PVC partytent. De goedkope partytent van PE materiaal is door de lichtere stof wel minder stevig en daarom vooral geschikt voor wanneer het mooi weer is.

Levering

Kan ik de partytent laten op- en afbouwen?
Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om de partytent op- en af te laten bouwen door het tent verhuur bedrijf. Het verschilt per aanbieder of dit standaard bij de prijs in zit, of dat hiervoor betaald moet worden. Mocht het onduidelijk zijn of de partytent op- en afgebouwd kan worden, neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.
Kan de partytent bezorgd worden?
In de meeste gevallen kan de partytent bezorgd worden. Houd er wel rekening mee dat er in de meeste gevallen bezorgkosten in rekening worden gebracht. Naast het bezorgen kun je bij veel bedrijven de partytent ook laten op- en afbouwen. In de meeste gevallen staan de bezorgkosten van het verhuurbedrijf op de website van de aanbieder. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan contact op met de verhuurder.

Gebruik

Hoeveel personen passen er in een partytent?
"Als je niet zeker weet welk formaat partytent jij nodig hebt, dan kun je de volgende berekening gebruiken: (Aantal staande personen) + (aantal zittende personen * 1,5) = de gewenste grootte van de partytent in vierkante meter. Voorbeeld: het feest telt 20 gasten, de verwachting is dat 6 personen gaan zitten en 14 personen blijven staan. De 6 zittende personen hebben (6*1,5) 9 vierkante meter nodig en de staande gasten hebben (14*1) 14 vierkante meter nodig. In totaal zal de tent dus (9+14) 23 vierkante meter groot moeten zijn. De berekening is natuurlijk afhankelijk van de inrichting van de tent, denk hierbij aan statafels, stoelen, een lopend buffet of een klein podium. Een partytent 3x3 is dus geschikt voor 6 tot 9 personen, een partytent 6x3 is geschikt voor 12 tot 18 personen en een partytent 4x4 is geschikt voor 8 tot 12 personen."
Moet ik de partytent schoon en droog inleveren?
Ja, er wordt door de verhuurder van jou verwacht dat je de partytent altijd schoon en droog inlevert. Is dit niet het geval, dan kan het verhuurbedrijf schoonmaakkosten in rekening brengen.
Mag ik open vuur in de partytent plaatsen, bijvoorbeeld met een vuurkorf?
Nee, het is ten strengste verboden om open vuur in de tent te plaatsen, dit in verband met brandgevaar. Vaak biedt het verhuurbedrijf verschillende opties om de partytent sfeervol en/of warm te maken. Denk hierbij aan verschillende soorten feestverlichting, statafels en heaters.
Bij welke weersomstandigheden mag de partytent niet geplaatst worden?
Bij een weeralarm of een windkracht van 5 of meer mag de tent niet geplaatst worden. Een annuleringsverzekering kan hiervoor een oplossing bieden, zodat je je reservering kunt annuleren wanneer het weer ineens flink tegenzit.
Hoe veranker je de partytent?
Je verankert de partytent met behulp van haringen en scheerlijnen. Mocht het niet mogelijk zijn om haringen te gebruiken, bijvoorbeeld op een verharde ondergrond, dan kan je het beste contact opnemen met de verhuurder. Vaak is er de mogelijkheid om gewichten of speciaal verankeringsmateriaal bij te huren.