Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Terrasverwarmer huren in Groningen

De prijzen variëren van € 15,- tot € 43,- per dag, afhankelijk van de uitvoering (gas/elektrisch) en het vermogen.

Vergelijk 4 verhuurbedrijven

5 km
 • 5 km
 • 10 km
 • 25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • Verhuurt alles voor uw feest!
  - Groningen v.a. 15,-
  v.a. 15,-
 • Verhuurt praktisch alles!
  - Groningen v.a. 24,-
  v.a. 24,-
 • - Groningen v.a. 30,-
  v.a. 30,-
 • - Groningen v.a. 43,-
  v.a. 43,-
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Belangrijke informatie over de huur van terrasheaters in Groningen

Wist je dat een terrasverwarming alleen zijn werk kan doen als hij op een windstille plek geplaatst wordt? Anders wordt de warmte die de terrasheater uitstraalt ‘weggeblazen’, en merk je er bijna niets van. Als je een terrasheater huurt in Groningen, en deze plaatst in een windstille omgeving, dan kan deze vijf tot tien vierkante meter verwarmen. Als je een groot terrein van 100m2 moet verwarmen, heb je dus zeven tot acht terrasheaters nodig. Op Huren.nl kun je de verschillende verhuurbedrijven van terrasverwarming in Groningen vinden. Of je nou een evenement in Groningen stad, Roden, Haren, Delfzijl of Hoogezand organiseert en terrasverwarming moet huren, op Huren.nl vind je makkelijk en snel de verhuurder die het meest bij jou in de buurt zit. Dat doe je door je postcode in te vullen op deze pagina. De verhuurders die het meest bij jou in de buurt gevestigd zijn, komen bovenaan te staan. Er zijn verhuurbedrijven van terrasheaters die op gas werken, en verhuurders van elektrische terrasverwarming te vinden in Groningen. Let op: vaak moet je de gasfles met gas apart huren of aanschaffen. Huur slim, huur terrasverwarming in Groningen via Huren.nl.

Kenmerken en varianten

 • Variant
  gas of elektrisch
 • Vermogen elektrisch variant
  variërend van 0.5 tot 2.5 kW
 • Verbruik gas variant
  variërend van 0.75 tot 1.25 kg/u
 • Vermogen gas variant
  variërend van 9 tot 13.5 kW
 • Eigen gewicht
  variërend van 10 tot 22 kg
 • Hoogte
  variërend van 160 tot 230 cm

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Wat zijn de voor -en nadelen van een staande heater?

  Als huurder kun je de keuze maken voor staande gasverwarmers of elektrische verwarmers. Staande heaters nemen veel ruimte in en vallen daardoor ook meer op. De staande terrasverwarmers hebben echter meerdere voordelen ten opzichte van hangende terrasverwarmers. Zo genereren staande terrasverwarmers meer warmte, wordt de warmte beter verspreid en zijn ze relatief makkelijk te verplaatsen. Indien deze voordelen niet helemaal aansluiten op jouw wensen kun je ook kijk naar een verhuurder van een van onze <a href="/p11157/heater-hangend">hangende terrasverwarmers</a>.

 • Wat zijn de verschillen tussen gas en elektrische verwarmers?

  Beide terrasverwarmers brengen enkele voordelen met zich mee. Een elektrische heater is goedkoper om te huren, eenvoudig in gebruik en warmt sneller op. De nadelen van elektrische heaters zijn echter dat de warmte meer gericht is en dat de plaatsing wordt beperkt door het stroomsnoer. Een terrasverwarmer op gas heeft een groter bereik, verspreidt de warmte beter en is op veel plekken te plaatsen omdat je niet met stroom werkt maar alleen met een losse gasfles. Het nadeel van gasheaters is echter dat ze niet altijd zijn toegestaan op balkons of dakterrassen in verband met brandgevaar.

 • Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van de reservering?

  Dit is volledig afhankelijk van de betreffende verhuurder, bij sommige verhuurders zal dit kosteloos zijn mits er op tijd wordt aangegeven dat je de reservering wil annuleren. Hoe dichter bij de leveringsdatum je annuleert des te hoger de annuleringskosten vaak zijn. Je kunt de annuleringskosten vaak vinden in de algemene voorwaarden van de verhuurder.

 • Hoeveel terrasverwarmers heb ik nodig?

  Het aantal terrasverwarmers dat je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de ruimte die je wil verwarmen. Je kunt de verhuurders benaderen om een indicatie te krijgen van hoeveel heaters je nodig zal hebben voor jouw ruimte evenals wat hiervoor de kosten zouden zijn. Zij kunnen vaak bijvoorbeeld aan de hand van de grootte van de hal of tent kunnen berekenen hoeveel vermogen je aan terrasverwarming nodig hebt. Indien je een grote ruimte wil verwarmen kan je ook kijken naar het huren van een <a href="/p1178/heater-direct">warmtekanon</a>.

 • Moet er een borgsom worden betaald?

  In veel gevallen moet er bij de huur of verlenging van het huurcontract een waarborgsom worden betaald, deze waarborgsom wordt vastgesteld door de verhuurder. Sommige verhuurders vragen een vaste prijs voor de borg, deze kan tussen de €50 en €100 liggen. Bekijk voordat je gaat huren daarom goed welke borg er wordt gehanteerd door de door jou gekozen verhuurder, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Levering

 • Wordt er een gasfles met de gasverwarmers meegeleverd?

  In vrijwel geen enkel geval wordt de gasfles standaard meegeleverd, wel bieden de meeste verhuurders de optie om deze tegen extra kosten mee te bestellen, de kosten hiervan kunnen variëren van €20 tot €35. Om hier zeker van te zijn adviseren wij om dit te controleren bij de verhuurder.

 • Kan de terrasverwarmer ook worden bezorgd?

  Er zijn diverse aanbieders die afhankelijk van uw locatie kunnen bezorgen, in veel gevallen zijn hier wel extra kosten aan verbonden. Kijk voor de zekerheid op de website van de verhuurder of de mogelijkheid wordt geboden om ook bij jou in de buurt te leveren. De prijs van levering kan variëren van een vast bedrag tot een prijs op basis van kilometers, de prijs hiervan is vaak rond de €0,50 per kilometer.

Gebruik

 • Wat is het brandgevaar van een heater?

  Een gasheater is gevaarlijker dan een elektrische heater doordat er ontbranding ontstaat om warmte te creëren. Elektrische heaters zijn veiliger doordat er geen ontbranding plaatsvindt, wel kan de behuizing van heaters erg warm worden het wordt daarom aangeraden om de heater niet in de buurt te plaatsen van licht ontvlambare materialen evenals het richten van de heater op deze materialen. Let daarom altijd goed op, bijvoorbeeld als je de heater gebruikt als partytent verwarming dat hij dus niet te dicht bij het tentdoek staat. Om een beter gevoel te krijgen bij het precieze risico raden wij je aan om contact op te nemen met een van de verhuurders.

 • Wat is de brandduur met één gasfles?

  Een terrasverwarmer op gas kan een brandduur van wel 50 uur hebben op een volle gasfles, de brandduur kan natuurlijk sterk variëren per terrasheater, kijk daarom op de website van de verhuurder wat de precieze brandduur van jouw gas terrasverwarmer is. Wellicht heb je namelijk meerdere gasflessen nodig, het is dan prettig om voorbereid te zijn zodat je nooit zonder verwarming zit of staat.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Alternatieve links