Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Aanhanger huren in Enschede

Huur makkelijk een aanhangwagen in en rondom Enschede

Stel dat je studeert aan de Universiteit van Twente en je van de ene kamer naar de andere gaat verhuizen. Of je woont tegen de Duitse grens aan en wilt wat meer naar het centrum van Enschede om daar te gaan wonen. Dan is het wel zo handig als je een aanhangwagen kunt huren om jouw spullen makkelijk te verhuizen. Bij Huren.nl vind je daarom verhuurbedrijven bij jou in de buurt om snel en eenvoudig een aanhangwagen te huren. Niet alleen voor verhuizingen, maar ook voor het verplaatsen van andere spullen kun je een aanhanger of trailer huren bij jou in de buurt. Het maakt niet uit of je nu in de stad zelf woont of in een van de plaatsen rondom Enschede. Bijvoorbeeld in Almelo, Hengelo, Borne of Diepenheim. Waar je je ook bevindt, bij Huren.nl vind je altijd wel een verhuurbedrijf dichtbij je eigen woon- of werkplaats.

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Welk soort aanhanger kan ik huren?

  Op onze website tonen we een groot aantal aanbieders in de aanhangwagen verhuur zodat je altijd de aanhanger die het beste bij jouw wensen past tot je beschikking hebt. Het aanbod varieert van trailers tot gesloten aanhangers of autotransporters. Ook vergelijken we de aanbieders van veetrailers tot aanhangers met glasblok voor jou. Op deze manier is er altijd de juiste aanhanger te huur. Bekijk bovenaan deze pagina de verschillende aanhangwagens, maak jouw keuze en vind het beste verhuurbedrijf voor jou.

 • Welke alternatieven zijn er voor een aanhanger?

  Indien een aanhanger niet genoeg laadruimte biedt dan kun je naar de mogelijkheid bekijken om een bestelbus te huren. Een bestelbus is voor beginners makkelijker te besturen dan een auto met aanhanger en daarnaast heb je alleen een B-rijbewijs nodig. Ben je geïnteresseerd in een bestelbus bekijk dan de verhuurders van <a href="/p1013/bestelbus">bestelbussen</a> bij jou in de buurt. Ga je verhuizen en is zowel een aanhanger als bestelbus wat te klein? Kies dan een <a href="/p1015/bakwagen-laadklep">bakwagen met laadklep</a>

 • Wat is de minimale huurperiode?

  De minimale huurperiode varieert per verhuurbedrijf, sommige bedrijven hebben een minimale huurperiode van slechts een uur of een dagdeel van 4 uur. In vrijwel alle gevallen bedraagt de minimale huurperiode een dag of minder. Het wordt vaak op de productpagina van het verhuurbedrijf vermeld wat de minimale huurperiode is, vergelijk de aanbieders dus goed!

 • Welke extra kosten zijn er aan de huur verbonden?

  Afhankelijk van de verhuurder kan het zijn dat de verzekeringskosten niet bij de prijs is inbegrepen. Ook is de hoogte van de eventuele borg afhankelijk van de verhuurder. De borg varieert in de meeste gevallen van €50 tot €100. Vergelijk de verhuurbedrijven goed en bekijk welke eventuele extra kosten er bovenop de huurprijs van toepassing zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Welke extra's zijn bij de prijs inbegrepen?

  Sommige verhuurders leveren diverse extra's bij hun aanhangers, denk hierbij bijvoorbeeld aan gratis spanbanden. Bekijk goed of jouw gekozen verhuurbedrijf dit doet, of dat je de spanbanden los zou moeten huren indien nodig. Bedenk daarnaast of je een open aanhanger of aanhanger met huif neemt, bij een open aanhanger kan bijvoorbeeld een zeil belangrijk zijn om te voorkomen dat de goederen in de aanhanger niet nat worden of uit de aanhanger waaien onderweg.

Ophalen

 • Hoe koppel ik mijn aanhanger?

  Zorg dat je de aanhanger dicht bij je auto plaatst, bevestig vervolgens de koppeling van de aanhangwagen aan de trekhaak van je auto. Druk vervolgens de handrem van de aanhanger omlaag om de handrem eraf te halen. Draai hierna het neuswiel omhoog zodat de hulpkoppeling bevestigd kan worden, Sluit vervolgens de stroomkabel aan en plaats de kentekenplaat. Vergeet je niet na het koppelen alle verlichting te controleren zoals reguliere verlichting, remverlichting en richtingaanwijzers?

 • Waar kan ik de aanhanger na gebruik retourneren?

  In veel gevallen dien je de aanhanger terug te brengen op de locatie waar je de aanhanger ook hebt opgehaald. Beschikt het verhuurbedrijf over meerdere vestigingen? Dan is het soms mogelijk om de aanhanger bij een andere locatie terug te brengen dan waar je deze hebt opgehaald. Controleer op de website van de verhuurder of dit mogelijk is of neem contact met hen op over de mogelijkheden.

Gebruik

 • Mag mijn auto de aanhanger trekken?

  Of jouw auto de aanhangwagen mag trekken is afhankelijk van de trekkracht van jouw auto. Op jouw kentekenbewijs kun je zien hoeveel kilogram jouw auto maximaal mag trekken. Is jouw aanhanger met lading lichter dan het maximaal toegestane trekgewicht van jouw auto, dan mag je de aanhanger gewoon trekken. Let hierbij wel op de gewichtsverdeling van de aanhanger. Een slecht beladen aanhanger heeft namelijk een grotere kans om te gaan slingeren.

 • Hoe kan ik de aanhanger het veiligst beladen?

  Om veilig op weg te gaan met de aanhanger is het van belang dat je de lading goed verdeeld in de aanhanger laadt. Verdeel de lading zo gelijkmatig mogelijk en probeer de zware lading zoveel mogelijk in het midden boven de wielen te plaatsen. Zorg altijd dat alle lading goed vast in de aanhanger wordt gezet door middel van spanbanden, touwen of netten. Zorg dat je niet meer in de aanhanger laadt dan maximaal is toegestaan in dat type aanhanger en de kogeldruk tussen de 45 en 75 kg is. Zorg als laatst dat de bandenspanning van de aanhanger juist is. Mocht je er niet helemaal uit komen? Vraag dan je verhuurbedrijf om hulp.

 • Wat heb ik nodig om de aanhanger te gebruiken?

  Naast het benodigde rijbewijs heb je ook een extra kentekenplaat nodig van de auto waarmee de aanhanger voortgetrokken zal worden. Daarnaast heb je vanzelfsprekend een trekhaak nodig om de aanhanger aan vast te maken.

 • Hoe hard mag je met een aanhanger?

  In Nederland mag je op de snelweg niet harder dan 90 km/u, indien je aanhanger met lading meer dan 3500 kg weegt dan is de maximale snelheid 80 km/u. Buiten de bebouwde kom mag je maximaal 80 km/hm tenzij anders aangegevens zoals bij wegwerkzaamheden. Binnen de bebouwde kom mag je 50 km/u rijden, tenzij anders aangegeven. Houd er ook rekening mee dat als je iets vervoert naar het buitenland dat de maximale snelheid dan kan afwijken. Informeer eventueel van tevoren hoe hard je mag rijden in de landen waar je met de aanhanger zult rijden.

 • Welk rijbewijs heb ik nodig?

  Het rijbewijs dat je nodig hebt is afhankelijk van het gewicht van de aanhanger of het totaalgewicht van de aanhanger en je auto. Indien de aanhanger meer weegt dan 750 kg of de combinatie van jouw auto met aanhanger meer dan 3500 kg is, dan heb je een BE-rijbewijs nodig. Indien het combinatiegewicht lager is, dan heb je genoeg aan een B-rijbewijs.

 • Waarmee moet ik rekening houden bij het gebruik van een aanhangwagen?

  Er zijn diverse punten waarmee rekening gehouden moet worden bij het gebruik van een aanhangwagen, er zijn zo diverse boetes die opgelegd kunnen worden als er een overtreding wordt begaan met een aanhanger. De overtredingen kunnen variëren van een uitstekende of niet goed vastgemaakte lading tot het gebruiken van een verkeerde kentekenplaat. De hoogte boete kan sterk variëren van €60 tot wel €300.