Schamelwagen huren

Soepel rijden met veel laadcapaciteit? Huur een schamelwagen!

Ben je op zoek naar een aanhangwagen met een grote laadcapaciteit die bovendien gemakkelijke te manoeuvreren is? Huur dan een schamelwagen. In een schamelwagen kun je bijvoorbeeld lange voorwerpen vervoeren en omdat de voorste as draaibaar is, kun je de aanhanger gemakkelijk bewegen op bijvoorbeeld marktplaatsen en zelfs haakse hoeken in kleinere straatjes nemen. Voor het rijden met een schamelwagen heb je rijbewijs BE nodig. Wil je een aanhangwagen waarmee je losse lading gemakkelijk kunt lossen? .. Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Dan is een kiepaanhanger misschien een betere optie. Weet je nog niet zeker welke aanhanger het meest geschikt is voor jouw klus? Kijk dan eens tussen de overige aanhangers. Op deze pagina vind je de verhuurbedrijven van schamelwagens in de door jou gekozen omgeving.

Belangrijke informatie over de schamelwagen

Als je een schamelwagen wilt huren, kun je de verhuurbedrijven van de aanhangwagens vergelijken op basis van locatie en prijs, maar ook op bijvoorbeeld het aantal assen (2 of 3) van de wagen, de aanwezigheid van oprijplanken en een koprek en de mogelijkheid om een handlier te huren. Het voordeel van meerdere assen is dat er minder druk op de koppeling komt te liggen en er vaak meer gewicht vervoerd mag worden. Heb je een aanhangwagen nodig met neerklapbare zijborden? Dat kan. Er zijn namelijk schamelwagens met kantelbare en afneembare borden voor een bredere lading. Wil je verzekerd zijn van deze mogelijkheid, dan kun je het beste een plateauwagen huren. Bij het huren van een schamelwagen moet je rekening houden met eventuele borg- en transportkosten en milieuheffingen.

Kenmerken en varianten van Schamelwagen

Lengte variërend van 5 tot 11,85 m
Breedte variërend van 1,8 tot 2,5 m
Hoogte variërend van 0,3 tot 0,7 m
Rijbewijs BE