Vind jouw beste huurdeal

Plateauwagen huren

Vergelijk 10 verhuurbedrijven

PAK Aanhangwagens logo

Kwaliteit die je achterna komt!

Schore
v.a. 45,-

Huur mij Aanhangwagens logo

10 jaar ervaring in verhuur&verkoop van aanhangers

Meerdere vestigingen
v.a. 25,-

Holland Materieel Service Aalsmeer logo

Verhuur van Steigers, Machines en Gereedschappen

Aalsmeer
v.a. 25,-

De Boer Pesse logo

Aanhangwagen of Paardentrailer huren bij de vakman

Pesse
v.a. 45,-

MoerVerhuur.nl logo

Huur voordelig en snel bij Moerverhuur.nl

Kapelle
v.a. 35,-

Buist Aanhangwagens logo

Aanhangwagen huren eenvoudig en goedkoop bij Buist

Farmsum
v.a. 35,-

TTS Autoverhuur logo

Altijd voordelig huren bij TTS Autoverhuur Boekel

Boekel
v.a. 55,-

Smits aanhangwagens logo

Wij hebben bijna iedere passende aanhangwagen

Kapel-Avezaath
v.a. 40,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Zwaar materiaal vervoeren? Huur een plateauwagen

Het grote voordeel van een plateauwagen is dat het laadvermogen boven de wielen ligt. Hierdoor ontstaat er een groot laadvolume. De plateau-aanhangwagen heeft daarnaast het voordeel dat de zijborden kunnen worden uitgeklapt. Ideaal voor het laden en lossen van bijvoorbeeld bouwmaterialen of bulkgoederen. Om deze reden is een plateau-aanhangwagen uitermate geschikt voor de (land)bouw, verhuizingen en tal van andere doeleinden. Vind hier de verhuurbedrijven en huur makkelijk en snel via Huren.nl.

Goed om te weten voordat je een plateau-aanhangwagen huurt

De mogelijkheden van de bakopbouw van plateauwagens verschilt per verhuurder. Sommige verhuurbedrijven verhuren plateauwagens waarbij je de zijborden geheel onder de aanhangwagen weg kunt klappen. Andere verhuurbedrijven bieden plateauwagens aan waarbij de zijborden in zijn geheel te verwijderen zijn. Handig wanneer je de aanhanger wilt laden met een heftruck. Een huuralternatief voor de plateauwagen is de schamelwagen. Deze aanhanger heeft net als de plateauwagen een grote laadcapaciteit. Een schamelwagen is goed manoeuvreerbaar omdat de voorste as draaibaar is. Je hebt dan ook geen last van te veel of te weinig kogeldruk. Dat voorkomt slingeren op de weg.

Een plateauwagen is verkrijgbaar als zowel enkelasser, als tandemasser. Het laadvermogen verschilt daarom per aanbieder, en variëert van 1010 tot 2180 kg. Tevens verschillen de leverbare bakmaten per verhuurder: de lengte variëert namelijk van 2,8 tot meer dan 6 meter. De breedte van plateau-aanhangers ligt tussen de 1,5 en 2,2 meter. Veel verhuurbedrijven bieden spanbanden (vaak gratis) aan, zodat je de goederen stevig op de plateauwagen kunt vastsjorren.

Wanneer mag ik een plateauwagen huren en besturen?

Veel plateau-aanhangwagens hebben een totaalgewicht van tussen de 800 tot 3000 kilogram. Dat betekent dat je met bijna alle plateauaanhangers, met name met de dubbelassers (zijn vaak zwaarder) alleen mag rijden met rijbewijs BE. Wanneer de toegestane maximum massa van een aanhanger namelijk boven de 750 kilogram uitkomt, en de totaal toegestane massa van de totale combinatie (plateauwagen plus trekauto) boven de 3500 kilogram uitkomt, is een rijbewijs BE vereist. Het is wettelijk verplicht dat de trekkracht van het trekkende voertuig groter is dan de maximale massa van de plateauwagen.

Kenmerken en varianten

  • Laadvloerhoogte variërend van 64 tot 73 cm
  • Lengte variërend van 280 tot 605 cm
  • Breedte variërend van 150 tot 220 cm
  • Laadvermogen variërend van 1.010 tot 2.180 kg
  • Eigen gewicht variërend van 340 tot 860 kg
  • Totaal gewicht variërend van 860 tot 3.000 kg
  • Rijbewijs B of BE