Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Motorboot huren in Bergen op Zoom

De verhuur van verschillende motorboten in en om Bergen op Zoom

Bergen op Zoom ligt aan het uiterste puntje van de Oosterschelde. Ondanks dat dit doet denken aan het landelijke Zeeland, ligt Bergen op Zoom toch in de provincie Noord-Brabant. In Bergen op Zoom zitten verschillende verhuurbedrijven van motorboten. Door een motorboot te huren kun je de omgeving verkennen op een bijzondere manier: namelijk vanaf het water! Kies je voor een vakantie op het water en wil je een motorjacht huren voor een langere periode, of wil je een dagje het water op met een sloep, fluisterboot, kajuitmotorboot of speedboot? Vind op Huren.nl uit wat de mogelijkheden zijn en bekijk de verschillende verhuurbedrijven van motorboten in en vlakbij Bergen op Zoom. Gooi ook lekker je haren in de wind, handen aan het roer, zonnebril op en varen maar!

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe kan ik een boot huren?

  Bij het merendeel van de verhuurders kun je de motorboot online reserveren. In sommige gevallen dien je de boot telefonisch te reserveren. Kies eerst welk type boot je wil huren. Geef daarnaast bij de reservering aan wanneer je de boot wil ophalen en wanneer je hem weer in wil leveren. Kies een boot en vind alle botenverhuur bij jou in de buurt!

 • Geldt er een minimumleeftijd om een motorboot te kunnen huren?

  Vrijwel alle verhuurders hanteren een minimumleeftijd bij bootverhuur. Deze minimumleeftijd hangt sterk af van het soort boot en het aantal pk's. Deze minimumleeftijd ligt bij een kleine boot zoals een sloep meestal rond de 21 jaar. Bij grote en snelle boten is de minimum leeftijd vaak tussen de 21 en 25 jaar.

 • Heb ik een vaarbewijs nodig om een boot te besturen?

  Voor een aantal boten een heb je een vaarbewijs nodig. Zo heb je een vaarbewijs nodig voor snelle en/of grote boten. Kan de boot die je wilt huren sneller dan 20 km/u varen en/of is die langer dan 15 meter? Dan heb je een vaarbewijs nodig. We willen je adviseren om goed te controleren of je de door jou gekozen boot kunt huren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 • Is brandstof bij de huur van de motorboot inbegrepen?

  Of de brandstof bij de prijs is inbegrepen hangt af van de verhuurder. De boot is bij vertrek gevuld en wordt bij terugkomst weer gevuld. Het kan zijn dat de verhuurder de kosten van het vullen verrekend in de borg. We willen je adviseren om goed naar de algemene voorwaarden te kijken. Zo voorkom je eventuele verrassingen en vind je de beste deal!

 • Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?

  Of je de reservering kosteloos kunt annuleren hangt af van de verhuurder. Bij de meeste verhuurders kun je de reservering alleen kosteloos annuleren wanneer het zeer slecht weer is. Wanneer er geen sprake is van slecht weer, dan krijg je vaak een deel of geen geld terug. Voordat je een motorboot gaat huren willen we je adviseren om de annuleringsvoorwaarden van het verhuurbedrijf door te nemen.

 • Is er een minimale huurperiode?

  Ja, de meeste bedrijven met een boot te huur hanteren een minimale huurperiode. Deze verschilt sterk per soort boot. Zo hebben kleine boten vaak een minimale huurperiode van een dagdeel. De grote boten die geschikt zijn voor vakanties hebben vaak een langere minimale huurperiode variërend van een weekend tot een week. Bekijk de minimale huurperiode op de website van de verhuurder en vind de verhuurder die het beste bij je past.

 • Kan ik een boot huren inclusief schipper?

  Afhankelijk van de verhuurder en het soort boot heb je de mogelijkheid om de boot inclusief schipper te huren. Bij enkele verhuurders zijn de kosten van de schipper al bij de prijs inbegrepen. De schippers hebben hun vaarbewijs en zijn vaak zeer ervaren. Je bent dus in goede handen bij de schippers! We willen je adviseren om van te voren goed te controleren of de prijs van de schipper bij de prijs is inbegrepen. Zo weet je zeker dat je de beste deal vindt.

Ophalen

 • Waar moet ik aan denken bij het ophalen van de motorboot?

  Voordat je de boot gaat ophalen moet je aan een aantal zaken denken. Neem je legitimatiebewijs en je vaarbewijs mee wanneer dit nodig is. Zorg er daarnaast voor dat je de borg kunt betalen. Of je de borg contant of per pin dient te betalen hangt af van het verhuurbedrijf. Controleer dit voordat je de boot op gaat halen. Vraag bij het ophalen van de boot om een korte instructie. Zo weet je hoe de boot werkt en waar je alles kunt vinden. We raden je aan om bij het ophalen van de boot foto's te maken van eventuele huidige schadeplekken. Laat deze schade op papier erkennen door de verhuurder. Zo voorkom je een eventuele discussie over oude of nieuwe schade.

 • Ik heb geen vaarervaring, krijg ik een instructie?

  Wanneer je geen vaarervaring hebt, dan raden we je aan om dit vooraf bij de verhuurder te melden. Zo kan de verhuurder tijd maken voor een vaarinstructie. De verhuurder laat zien hoe je knopen moet leggen, hoe je de boot moet vastleggen en hoe je de boot moet varen.

Gebruik

 • Mag ik zelf eten en drinken meenemen aan boord?

  Dit mag bij vrijwel alle motorboten. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen. Zo mag je soms niet eigen eten en drinken meenemen op boten met een schipper. Bij enkele verhuurders heb je de mogelijkheid om eten en drinken te laten verzorgen door het verhuurbedrijf. Wil je alcohol nuttigen op de boot? Bekijk dan goed of dit is toegestaan bij de door jou gekozen verhuurder. Let op! De bestuurder van de boot mag geen alcohol nuttigen. Het is namelijk verboden om een vaartuig te besturen onder invloed van alcohol en/of drugs.

 • Zijn zwemvesten verplicht?

  Reddingsvesten zijn alleen verplicht op boten die harder dan 20 kilometer per uur gaan. De reddingsvesten moeten dan in handbereik liggen. Bij andere boten zijn zwemvesten niet verplicht. Echter raden we je wel aan om voor zwemvesten te zorgen. Vaak heeft de verhuurder meerdere maten zwemvesten, ook voor kinderen.

 • Kan ik de huurperiode tijdens het gebruik verlengen?

  Of je de huurperiode tijdens het gebruik kunt verlengen hangt af van het verhuurbedrijf en de beschikbaarheid van de motorboot. Wanneer je de huurperiode wilt verlengen dan raden we je aan om dit zo spoedig mogelijk te melden bij de verhuurder. Zo vergroot je de kans op succes. Informeer bij de verhuurder naar de mogelijkheden.

 • Mag je een hond meenemen op de boot?

  Het verschilt per verhuurbedrijf of je jouw huisdier mee aan boord mag nemen. De ene verhuurder vind het geen probleem, de ander heeft het liever niet. Wanneer je zeker wilt zijn dat jouw hond mee aan boord mag, dan raden we je aan om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder.

 • Krijg ik voldoende brandstof mee om een hele dag te kunnen varen?

  Wanneer je een boot huurt dan krijg je hem vaak met een volle tank mee. Hoe lang je met een volle tank kunt varen hangt af van het soort boot. Zo kun je met een sloep vaak 6 tot wel 10 uur lang varen. Bij grote en snelle boten is het aantal vaaruren stukken minder. We willen je adviseren om voor vertrek altijd te vragen of er voldoende brandstof aan boord is. Zo weet je zeker dat je niet op het water stil komt te leggin. De kans dat je ergens stil komt te liggen is klein, je krijgt namelijk altijd voldoende brandstof mee. Kom je toch zonder brandstof te zitten? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. De verhuurder komt dan zo snel mogelijk met een brandstoftank naar je toe.