Vind jouw beste huurdeal

Fietsen huren

Fietsverhuur in Nederland

Ons land is een echt fietsland. Er zijn zo veel onontdekte fietspaden te vinden, en zoveel verschillende fietsverhuurbedrijven en fietsenwinkels, dat het huren van een fiets bijna altijd en overal kan. Juist omdat er zo veel verschillende verhuurlocaties zijn, kan het ingewikkeld zijn het juiste verhuurbedrijf voor jou eruit te pikken. Het ene verhuurbedrijf heeft weer niet wat het andere juist wel biedt, en het ene verhuurbedrijf heeft wel die aantrekkelijke korting, terwijl het andere bedrijf die ene fiets heeft die jij graag wilt huren. Wij weten hoe ingewikkeld het kan zijn het juiste verhuurbedrijf voor het huren van een fiets te vinden, en daarom willen wij je graag een handje helpen. We hebben de fietsverhuurbedrijven op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kunt zoeken naar de fietsverhuur die bij jou past, waar je ook bent.

Niet vergeten als je een fiets gaat huren

Het huren van een fiets lijkt een simpele opgave. Toch is het handig om goed voorbereid te zijn. Vergeet bijvoorbeeld niet om een geldig ID bewijs mee te brengen als je een fiets gaat huren. Veel bedrijven vragen om geldige legitimatie. Ook wordt er vaak een borg gevraagd als je een fiets huurt. Deze borg krijg je natuurlijk weer terug bij inlevering van de fiets, mits je hem in goede staat retourneert. Soms heeft een verhuurbedrijf meerdere locaties. In dit geval is het soms mogelijk om de fietsen op een andere locatie in te leveren dan de locatie waar je de fietsen huurde. Vraag van te voren aan het verhuurbedrijf of dit mogelijk is, en of daar een extra bedrag aan verbonden is. Sommige verhuurbedrijven van fietsen bieden extra services zoals fietsroutes die je kunt krijgen, huren of kopen. Vaak zijn er fietsroutes van verschillende lengten en moeilijkheidsgraad. Vraag ernaar bij het verhuurbedrijf. Een andere extra service die sommige verhuurbedrijven bieden is een hulpservice bij pech onderweg. Vraag altijd naar een telefoonnummer waar het fietsverhuurbedrijf bereikbaar op is, mits je onderweg problemen ondervindt met de fiets. In sommige gevallen staan de gegevens op een tag aan het fietssleuteltje.

Ben je van plan om meerdere fietsen te huren voor een bedrijfsfeestje of uitje met vrienden of familie? Dan kan het handig zijn om goed te letten op eventuele groepskortingen die sommige verhuurbedrijven hanteren. Hoe meer fietsen, hoe meer korting. Het zelfde principe geldt soms voor de huurprijs, hoe langer de huur, hoe lager de prijs per uur.

Wat voor soort fiets wil je huren?

Er zijn heel veel verschillende fietsen die je kunt huren. Elk bedrijf heeft weer andere fietsen en biedt weer andere aantrekkelijke opties. Het kan handig zijn om van te voren te bedenken wat voor fiets je graag wilt hebben, om vervolgens een verhuurbedrijf te kiezen die deze optie biedt. Je kunt ook naar een verhuurbedrijf gaan en je daar laten inlichten, welke fiets het beste bij jou en het doel van het huren van de fiets past. Wil je gaan crossen door de bossen, dan is een mountainbike een goed idee. Wil je tijdritten maken, racend langs landweggetjes? Dan is een racefiets of ook wel wielrenfiets een goed idee. Wil je gaan toeren door een stad zoals Amsterdam, dan is een elektrische fiets of stevige stadsfiets met versnellingen een slimme keus. Ben je van plan om met de kinderen een fiets te huren? Kies dan voor een tandem of kinderfiets. Naast het type fiets en de hoeveelheid versnellingen kun je ook nog kiezen uit een handrem of terugtrap rem fiets, de grootte van de velgen van de wielen van de fiets, en of je nog accessoires wilt huren zoals fietskleding, fietsschoenen, fietshelm, GPS, kaarten met leuke routes, enzovoorts. Niet alle verhuurbedrijven verhuren alle soorten fietsen en hebben accessoires die ze verhuren. Let goed op welk verhuurbedrijf je kiest en op welke locatie van het verhuurbedrijf je moet zijn, zo kom je niet voor verrassingen te staan bij het huren van een fiets.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik