Recente huuraanvragen

Elektrische fiets huren in Haren

voor 4 uur en 30 minuten bij Fietsshop Haren

Afgelopen dinsdag om 15:34

Elektrische fiets in Mechelen

voor 6 dagen en 18 uur bij Bike & Co

Afgelopen dinsdag om 10:08

Elektrische fiets in Westerhoven

voor 2 dagen bij Heesterbikes

Afgelopen dinsdag om 05:10

E-bike in Breda

voor 2 dagen bij 2RIDE.nl

Afgelopen maandag om 01:56

Elektrische fiets in Alphen

voor 4 dagen en 7 uur bij De Jong Tweewielers

Afgelopen zaterdag om 13:54

E-bike in Breda

voor 8 uur bij 2RIDE.nl

Afgelopen zaterdag om 12:33

E-bike in Breda

voor 8 uur bij 2RIDE.nl

Afgelopen zaterdag om 12:30

Elektrische fiets in Ermelo

voor 3 dagen en 30 minuten bij Fietsverhuur Ermelo

12-07-2024

E-bike in Breda

voor 7 uur bij 2RIDE.nl

11-07-2024

Stadsfiets in Hilversum

voor 1 dag bij Van Beek Tweewielers -

10-07-2024

Elektrische fiets | E-bike in Epen

voor 4 uur bij Ebike en Fietsverhuur 't Zinkviooltje

10-07-2024

Stadsfiets in Hilversum

voor 1 dag en 30 minuten bij Van Beek Tweewielers -

09-07-2024

Fiets in Midwolda

voor 1 dag en 5 uur bij Blauwestadhoeve

09-07-2024

Elektrische fiets in Utrecht

voor 2 uur bij Laag Catharijne

08-07-2024

Elektrische fiets in Utrecht

voor 2 uur bij Laag Catharijne

08-07-2024

Heren- en damesfiets in Den Haag

voor 5 uur bij Fietsverhuur Den Haag

08-07-2024

Heren- en damesfiets in Den Haag

voor 2 dagen en 2 uur bij Fietsverhuur Den Haag

07-07-2024

E-bike in Breda

voor 5 maanden en 3 weken bij 2RIDE.nl

05-07-2024

Elektrische fiets in Hilversum

voor 23 uur en 30 minuten bij Van Beek Tweewielers -

04-07-2024

Elektrische fiets in Alphen

voor 23 uur bij De Jong Tweewielers

04-07-2024

Recent beoordeelde verhuurbedrijven


10

Op een lovens de prachtige duinen van Schoorl ontdekt met het gezin. Wat een fantastische ervaring, we komen snel weer

Gehuurd:

Elektrische bakfiets

op 01-07-2024

05-07-2024


9,0

Keurig gebracht en mee gedacht, zeer correcte en energieke eigenaar, die zijn werk echt leuk vind ! Bedankt Dragan

Gehuurd:

Elektrische fiets

op 26-06-2024

28-06-2024


10

Wat een heerlijk familiebedrijf met vrolijke medewerkers. Ze leggen een fantastisch mooie route uit door het mooie duingebied van Schoorl. Ook met tips ivm het hoge water in de duinen. We hebben een heerlijke dag gehad, het was allemaal top geregeld.

Gehuurd:

Elektrische fiets

op 02-05-2024

14-06-2024


9,0

Handige fietsenaanhanger, aardige mensen en prima service. Wij zijn zeer tevreden over twee weken weer huren!

Gehuurd:

Fietsaanhanger

op 17-05-2024

31-05-2024


9,0

Goede fietsaanhanger niet duur en goede service.

Gehuurd:

Fietsaanhanger

op 10-05-2023

11-05-2024


9,0

Zeer vriendelijke mensen. Hemelvaart is eigenlijk hun vrije dag, maar toch konden wij fietsen huren. Heldere uitleg over de fietsen. Suggesties voor routes. Prima fietsen voorzien van reparatie setje. Aanrader.

Gehuurd:

Elektrische fiets

op 09-05-2024

10-05-2024


10

Perfecte aanhanger. Fietsen snel en gemakkelijke te plaatsen.

Gehuurd:

Fietsaanhanger

op 20-05-2023

30-04-2024


9,0

We hadden de fietsaanhanger een jaar eerder ook al gehuurd bij Imanse. Ook deze keer werden we keurig geholpen en alles was in orde.

Gehuurd:

Fietsaanhanger

op 16-06-2023

29-04-2024
Fietsverhuur in Nederland

Ons land is een echt fietsland. Er zijn zo veel onontdekte fietspaden te vinden, en zoveel verschillende fietsverhuurbedrijven en fietsenwinkels, dat het huren van een fiets bijna altijd en overal kan. Juist omdat er zo veel verschillende verhuurlocaties zijn, kan het ingewikkeld zijn het juiste verhuurbedrijf voor jou eruit te pikken. Het ene verhuurbedrijf heeft weer niet wat het andere juist wel biedt, en het ene verhuurbedrijf heeft wel die aantrekkelijke korting, terwijl het andere bedrijf die ene fiets heeft die jij graag wilt huren. Wij weten hoe ingewikkeld het kan zijn het juiste verhuurbedrijf voor het huren van een fiets te vinden, en daarom willen wij je graag een handje helpen. We hebben de fietsverhuurbedrijven op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kunt zoeken naar de fietsverhuur die bij jou past, waar je ook bent.

Niet vergeten als je een fiets gaat huren

Het huren van een fiets lijkt een simpele opgave. Toch is het handig om goed voorbereid te zijn. Vergeet bijvoorbeeld niet om een geldig ID bewijs mee te brengen als je een fiets gaat huren. Veel bedrijven vragen om geldige legitimatie. Ook wordt er vaak een borg gevraagd als je een fiets huurt. Deze borg krijg je natuurlijk weer terug bij inlevering van de fiets, mits je hem in goede staat retourneert. Soms heeft een verhuurbedrijf meerdere locaties. In dit geval is het soms mogelijk om de fietsen op een andere locatie in te leveren dan de locatie waar je de fietsen huurde. Vraag van te voren aan het verhuurbedrijf of dit mogelijk is, en of daar een extra bedrag aan verbonden is. Sommige verhuurbedrijven van fietsen bieden extra services zoals fietsroutes die je kunt krijgen, huren of kopen. Vaak zijn er fietsroutes van verschillende lengten en moeilijkheidsgraad. Vraag ernaar bij het verhuurbedrijf. Een andere extra service die sommige verhuurbedrijven bieden is een hulpservice bij pech onderweg. Vraag altijd naar een telefoonnummer waar het fietsverhuurbedrijf bereikbaar op is, mits je onderweg problemen ondervindt met de fiets. In sommige gevallen staan de gegevens op een tag aan het fietssleuteltje.

Ben je van plan om meerdere fietsen te huren voor een bedrijfsfeestje of uitje met vrienden of familie? Dan kan het handig zijn om goed te letten op eventuele groepskortingen die sommige verhuurbedrijven hanteren. Hoe meer fietsen, hoe meer korting. Het zelfde principe geldt soms voor de huurprijs, hoe langer de huur, hoe lager de prijs per uur.

Wat voor soort fiets wil je huren?

Er zijn heel veel verschillende fietsen die je kunt huren. Elk bedrijf heeft weer andere fietsen en biedt weer andere aantrekkelijke opties. Het kan handig zijn om van te voren te bedenken wat voor fiets je graag wilt hebben, om vervolgens een verhuurbedrijf te kiezen die deze optie biedt. Je kunt ook naar een verhuurbedrijf gaan en je daar laten inlichten, welke fiets het beste bij jou en het doel van het huren van de fiets past. Wil je gaan crossen door de bossen, dan is een mountainbike een goed idee. Wil je tijdritten maken, racend langs landweggetjes? Dan is een racefiets of ook wel wielrenfiets een goed idee. Wil je gaan toeren door een stad zoals Amsterdam, dan is een elektrische fiets of stevige stadsfiets met versnellingen een slimme keus. Ben je van plan om met de kinderen een fiets te huren? Kies dan voor een tandem of kinderfiets. Naast het type fiets en de hoeveelheid versnellingen kun je ook nog kiezen uit een handrem of terugtrap rem fiets, de grootte van de velgen van de wielen van de fiets, en of je nog accessoires wilt huren zoals fietskleding, fietsschoenen, fietshelm, GPS, kaarten met leuke routes, enzovoorts. Niet alle verhuurbedrijven verhuren alle soorten fietsen en hebben accessoires die ze verhuren. Let goed op welk verhuurbedrijf je kiest en op welke locatie van het verhuurbedrijf je moet zijn, zo kom je niet voor verrassingen te staan bij het huren van een fiets.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een fiets huren?
Bij vrijwel alle verhuurders kun je online een fiets reserveren. Kies allereerst een soort fiets. Geef vervolgens aan wanneer je de fiets wil ophalen en wanneer je hem wilt inleveren. Vervolgens neemt in veel gevallen de verhuurder contact met je op over je reservering. De verhuurder laat hierbij weten of de fiets beschikbaar is op de door jou gekozen datum. Soms is echter alles online geregeld en kun je verwachten dat de fiets klaar staat op het afgesproken moment, controleer dit dus goed. Hoe je voor de reservering moet betalen verschilt per verhuurder. Zo zijn er verhuurders bij wie je de reservering van te voren moet betalen via een bankoverschrijving of via iDeal. Bij andere verhuurders kun je de reservering betalen op het moment wanneer je de fiets ophaalt. Of je de reservering contant of per pin dient te betalen verschilt per verhuurder. We willen je adviseren om goed naar de betaalmogelijkheden te kijken voordat je een fiets huurt.
Welke fietsen kan ik huren?
Hierboven op deze pagina zie je een duidelijk overzicht van alle soorten fietsen te huur. Alle soorten fietsen zijn te huur, zo is er voor iedereen wat wils. Naast normale fietsen heb je ook de mogelijkheid om een bierfiets, elektrische fiets of een step te huren. Wanneer je verschillende soorten fietsen wilt huren, dan adviseren we je om dit bij één verhuurder te doen. Dit is makkelijker, overzichtelijker en soms ook een stukje voordeliger. Bekijk de fietsbedrijven met een fiets te huur en vindt de verhuurder die het beste bij je past.
Is er een minimumleeftijd bij fietsverhuur?
Veel verhuurders hanteren geen minimum leeftijd bij fietsverhuur. Echter kan dit wel verschillen per verhuurder, zo zijn er verhuurders die wel een minimumleeftijd hanteren voor een aantal soorten fietsen. Denk hierbij aan elektrische fietsen, bierfietsen of elektrische steppen.
Kan ik een fiets voor een langere tijd huren?
Dit ligt aan het soort fiets en de verhuurder. Elektrische fietsen en steppen, bierfietsen en andere waardevolle fietsen kun je vaak voor maar een paar uur of een dag huren. Echter verschilt dit wel per verhuurder, zo heb je bij een aantal verhuurders wel de mogelijkheid om elektrische fietsen voor een lange tijd te huren. In overleg met de verhuurder is er veel mogelijk. Hierdoor willen we je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen kijken naar de mogelijkheden en de totaalprijs. Bij een langere periode verlaagt de verhuurder vaak de dagprijs.
Moet ik een borg betalen voor het huren van een fiets?
Ja bij vrijwel alle verhuurders dien je borg te betalen. De hoogte van de borg varieert sterk per soort fiets. De borg van een normale fiets is vaak een paar tientjes terwijl de borg van een elektrische fiets €100 tot €200 is. De borg wordt bepaald door de waarde van de fiets. Als je borg dient te betalen dan wordt dit vaak voldaan bij het ophalen van de fiets. Of je de borg per pin of contant moet betalen verschilt per verhuurder. Wanneer je de fiets volgens de voorwaarde van de verhuurder inlevert, dan krijg je het volledige borg bedrag retour. Hoe je de borg terug krijgt ligt aan de verhuurder en hoe je de borg betaald hebt. Voordat je een fiets gaat huren adviseren we je om de algemene voorwaarden door te nemen. Zo voorkom je eventuele verrassingen omtrent de borg.
Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?
Een reservering annuleren is in veel gevallen kosteloos, mits je dit op tijd doet. Vaak dien je jouw reservering 24 uur van te voren te annuleren. Dit hangt echter wel af van de verhuurder en op welk moment je wilt annuleren. Controleer goed de annuleringsvoorwaarden voordat je een fiets gaat huren, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wanneer je de reservering wilt annuleren, dan willen we je adviseren om dit telefonisch te doen.
Kan ik een fiets huren zonder te reserveren?
Bij de meeste verhuurders is dit mogelijk. Houdt er alleen wel rekening mee dat er een kans is dat de verhuurder de fiets niet op voorraad heeft. Vooral in de zomermaanden is fietsverhuur ontzettend populair. Wil je vandaag een fiets huren? Neem dan telefonisch contact op met de door jou gekozen verhuurder om na te vragen of hij een fiets op voorraad heeft.

Levering

Waar moet ik aan denken wanneer ik een fiets op ga halen?
Neem bij het ophalen van de huurfiets een geldig identiteitsbewijs mee en zorg ervoor dat je de borg kunt betalen. Voordat je met de fiets vertrekt adviseren we je om de fiets te controleren. Bekijk goed of de fiets goed werkt en check of de fiets eventuele schadeplekken heeft. Maak foto's van de schade en wijs de verhuurder op de oude schadeplekken. Op deze manier voorkom je eventuele discussies over nieuwe of oude schadeplekken.
Is het mogelijk om een fiets te laten bezorgen?
Dit is maar bij enkele verhuurders mogelijk. Wanneer levering mogelijk is, dan hanteren veel verhuurders extra bezorgkosten. De bezorgkosten verschillen per verhuurder en worden bepaald door de afstand.
Is het mogelijk om de fiets op een andere locatie terug te brengen?
Of je de fiets kan afleveren op een andere locatie dan waar jij deze hebt opgehaald hangt af van het verhuurbedrijf waar je de fiets gaat huren. In enkele gevallen is dit mogelijk. Bij sommige fietsverhuurbedrijven wordt er een toeslag berekend wanneer je de fiets inlevert bij een andere locatie. Neem contact op met het door jou gekozen verhuurbedrijf en bespreek de mogelijkheden en eventuele voorwaarden.

Gebruik

Kan ik de huurperiode tijdens het gebruik nog verlengen?
Of je de huurperiode tijdens het gebruik kan verlengen hangt af van de voorwaarden van het verhuurbedrijf waar jij de fiets wilt gaan huren. Bij de meeste verhuurders is het mogelijk om de huurperiode te verlengen mits je dit een aantal uren voor het inleveren van de fiets vraagt. Informeer bij jouw verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.
Kan ik een fiets huren inclusief een route?
Ja dit is mogelijk. Sommige verhuurbedrijven van fietsen bieden extra services zoals fietsroutes die je kunt krijgen of huren. Vaak zijn er fietsroutes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Hoe je de route meekrijgt verschilt per verhuurder. Zo zijn er verhuurders die de route meegeven op een kaart en er zijn verhuurders die een gps meegeven.
Mag ik de gehuurde fiets zelf vervoeren?
Bij de meeste verhuurbedrijven mag je de fiets vervoeren naar een andere locatie. Dit verschilt wel per verhuurder. Informeer bij het verhuurbedrijf of dit toegestaan is. Wanneer het toegestaan is adviseren we je om de fiets zo voorzichtig mogelijk te vervoeren. Wanneer je de fiets beschadigd, dan kan het zijn dat de verhuurder je borg inhoudt. Wil je de fiets zo veilig mogelijk vervoeren? Huur dan een fietsaanhanger. Met de fietsaanhanger kun je één of meerdere fietsen veilig in onbeschadigd vervoeren.
Wat moet ik doen in geval van schade, pech of diefstal?
Schades aan de huurfietsen dienen te worden gemeld bij het inleveren van de fiets. Bij pech of diefstal adviseren we je om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Neem bij diefstal ook direct contact op met de politie en geef de fiets op als gestolen. Bespreek het probleem met de verhuurder en bekijk de mogelijkheden.
Zijn de huurfietsen verzekerd tegen diefstal of schade?
De fietsen zijn niet standaard verzekerd tegen diefstal of schade. Bij de meeste verhuurders heb je de mogelijkheid om de fiets te laten verzekeren. Hier wordt een extra tarief voor berekend. Dit tarief varieert vaak tussen de €1,00 en €5,00 per dag. Bekijk de fietsenverhuur bij jou in de buurt en vind de verhuurder die het beste bij jou past.