Over het huren van een caravan

Overweeg je een caravan te huren maar weet je niet goed bij welk verhuurbedrijf je het beste af bent? Dan zit je hier goed. Wij merkten zelf dat het heel ingewikkeld en onhandig kan zijn om dingen die te huur zijn zoals caravans te vergelijken op internet. De hele tijd switch je tussen de websites van de aanbieders: een hoop gedoe. Daarom willen wij het jou graag wat makkelijker maken. Op deze pagina vind je alle verhuurbedrijven van caravans, maar ook bijvoorbeeld campers en vouwcaravans. Ze zijn in een handig overzicht geplaatst zodat je alles makkelijk kunt vergelijken. We begrijpen dat het handig is dat je een huurbedrijf vind wat dicht bij jou in de buurt zit. Daarom zorgen wij ervoor dat de locatie van de verhuurbedrijven van caravans ook makkelijk te vergelijken is. In één oogopslag zie je welk bedrijf het dichtst bij jou in de buurt zit. Lees hieronder meer over het huren van caravans.

Wil je een caravan huren? Denk dan aan het volgende:

Het huren van een caravan is eigenlijk vrij simpel. De meeste verhuurbedrijven hebben een vast weektarief. Vaak is er een ophaaldag en een afleverdag. Deze dagen zijn soms vast, dus bijvoorbeeld altijd op de zaterdag, maar bij andere verhuurbedrijven valt hier ook in te schuiven. Uiteraard is het van belang dat je auto waarmee je de caravan gaat trekken genoeg vermogen heeft om de caravan een heuvel op te trekken, als je bijvoorbeeld de bergen in wil met de caravan. Kies voor een kleinere caravan of een auto met meer paardenkracht als je denkt dat je eigen auto een zware caravan niet aan kan. De meeste nieuwe caravans zijn echter lichtgewicht, en vrijwel elke auto met trekhaak kan je gebruiken. Houd er rekening mee dat je voor het huren en besturen van een caravan in het bezit moet zijn van een rijbewijs BE. Vrijwel alle bedrijven waar je een caravan kunt huren hanteren bovendien een minimumleeftijd voor het rijden in een caravan. Bovendien moet je meestal voor bijvoorbeeld drie jaar in het bezit zijn van je rijbewijs. Informeer hiernaar bij het verhuurbedrijf naar jouw keuze. Als je met meerdere personen gaat met een rijbewijs BE, dan kan het zijn dat je extra moet betalen voor een tweede bestuurder.

Extra’s waar je voor kunt kiezen bij het huren van een caravan

Als je een caravan huurt, kun je er vaak voor kiezen om extra’s erbij te huren. In sommige gevallen zitten deze extra’s al bij de prijs inbegrepen, in andere gevallen komt er een meerprijs per extraatje. Extra’s die komen kijken bij het huren van een caravan zijn bijvoorbeeld een navigatiesysteem, een luifel en fietsrekken. Aspecten die eigenlijk altijd wel in de huurprijs inbegrepen zijn pannen, borden en glazen, toiletvloeistof (aanvullen is in sommige gevallen voor eigen rekening), keukenspullen, dekens (in sommige gevallen zelf meenemen, of linnen erbij huren). Als je met deze aspecten rekening houdt maak je het vergelijken misschien wat makkelijker.