Vind jouw beste huurdeal

Motorboten huren

Voor hoelang wil jij een motorboot huren?

Ben je van plan een dagje te gaan varen op een van de mooie wateren die Nederland rijk is? Dan biedt het huren van een motorboot uitkomst. Ook als je langer dan een dagje weg wilt, bijvoorbeeld als je een vaarvakantie op de Friese meren plant, is het huren van een motorboot een uitstekende optie. In ons land zijn verschillende verhuurbedrijven van motorboten. Op welke vaarwateren je kunt varen, hangt af van welk botenverhuurder je kiest. Informeer bij de verschillende verhuurbedrijven in de omgeving van de vaarwateren waar je je zinnen op gezet hebt wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard kun je bijna heel Nederland doorkruisen per boot, maar hoe ver je kunt en mag gaan zal afhangen van de soort motorboot die je huurt en de periode van de huur. Een motorboot huren voor een paar uur of een dagje kom je niet verder dan de omliggende meren en rivieren. Als je een motorboot zou huren voor een wat langere periode, kun je bijvoorbeeld genieten van het prachtige IJsselmeer, de mooie meren van Friesland en wellicht nog meer. Op onze website kun je in een handig overzicht de verschillende verhuurders van motorboten bekijken en vergelijken.

Wat voor soorten motorboten kun je allemaal huren?

Er zijn een aantal verschillende soorten motorboten die je kunt huren. Elk type motorboot is weer geschikt voor een ander doel. Zo kun je kiezen voor een motorboot met kajuit en slaapplekken, zodat je een echte vaarvakantie kunt houden van een weekend, midweek week of zelfs langer. Voor een dagje varen op een van de mooie vaarwateren in ons land kun je ook gaan voor het huren van een sloep, een speedboot, een elektromotor of een rubberboot. Afhankelijk van de grootte en het type boot kunnen er meestal 1 tot 6 personen mee. Ben je met een grotere groep en heb je een zakelijke aangelegenheid of een andere speciale gelegenheid om iets te vieren zoals een verjaardag, bruiloft, reünie of jubileum? Dan biedt het huren van een partyboot, rondvaartboot of bijvoorbeeld salonboot uitkomst.

Waar je aan moet denken bij het huren van een motorboot

Bij het huren van een motorboot is het handig om bij een paar dingen stil te staan. Voor sommige boten heb je namelijk een vaarbewijs nodig, of mag je pas vanaf een minimumleeftijd de boot varen. Bij het huren van motorboten hanteren de meeste verhuurbedrijven een minimumleeftijd voor de hoofdhuurder. Deze minimumleeftijd ligt meestal rond de 21. Een kleine motorboot die alleen stapvoets gaat mag in principe door iedereen bestuurd worden, onafhankelijk van ervaring en leeftijd. Hoe groter de boot en hoe sneller hij kan, hoe hoger de minimumleeftijd van het besturen ervan ligt. Ga na bij je gezelschap wie de boot wil en kan besturen, en besluit aan de hand daarvan welk type motorboot het beste bij jullie past. Wil je in een speedboot die echt hard kan, of in een groot jacht varen? Dan kan het zijn dat je een vaarbewijs nodig hebt. Je hebt twee soorten vaarbewijzen, het kleine vaarbewijs en het grote vaarbewijs. Vaak is een klein vaarbewijs al voldoende. Informeer voor meer informatie hierover bij het verhuurbedrijf naar jouw keuze.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Ophalen

Gebruik