Vind jouw beste huurdeal

Personenbus huren

Verhuurbedrijven die personenwagens verhuren

Als je een grotere groep mensen wilt vervoeren is het een idee om een personenbus voor meerdere mensen te huren. Zo’n busje huren kan bij veel verschillende verhuurbedrijven. Het kiezen uit de verhuurbedrijven kan nogal een opgave zijn. Op internet vind je overal verschillende aanbieders en je weet misschien niet zo goed waar je op moet zoeken, of je nou specifiek op zoek bent naar een rolstoelauto of meer in het algemeen naar een personenbusje. Daarom maken wij het je graag wat makkelijker. We hebben de verschillende verhuurbedrijven van busjes verzameld zodat jij ze in één oogopslag kunt bekijken en vergelijken.

Tips bij het huren van een personenbus

Je kunt een personenauto huren voor veel verschillende doeleinden en alle verhuurbedrijven springen op hun eigen manier in op de wensen van de klant. Ben je bijvoorbeeld van plan om een personenbusje te huren om mee op vakantie te gaan, en wil je het busje 1 of 2 weken huren, dan kan het zijn dat je bij het ene verhuurbedrijf hier voordeliger bij uitkomt dan bij de ander. Wil je een personenauto huren voor slechts een paar uur, om mensen heen en terug naar bijvoorbeeld een feest, evenement of andere gelegenheid te brengen, dan bereken je de prijs niet meer per dag of peer week, maar per uur of per dagdeel. Het is handig om van te voren goed te bedenken hoelang je de personenauto wilt huren. Houd er vervolgens ook rekening mee dat het verkeer onberekenbaar kan zijn en je onverhoopt het busje te laat inlevert. Vraag van te voren aan het verhuurbedrijf wat hiervan de consequentie is, komt er een boete bij, is er een marge waarin je ‘te laat’ kan zijn, of moet je de volle hap betalen?

Over groepsvervoer in een gehuurde personenbus

Het huren van een personenauto voor groepsvervoer is ideaal als je bijvoorbeeld maximaal 8 mensen wilt vervoeren in maar één voertuig. Het is gezelliger en efficiënter. Als je meer dan 8 personen wilt vervoeren, houdt er dan rekening mee dat busjes met 9 of meerzitplaatsen alleen gereden mogen worden door personen met een rijbewijs D. Heb je geen rijbewijs D maar wel meer mensen, dan kan je ervoor kiezen om twee busjes van maximaal 8 personen te huren. Bij het huren van een autobus komen een aantal dingen kijken. Het kan handig zijn om van te voren alvast te overwegen wat voor jou het beste uitkomt, zodat je goed kan inzien welk verhuurbedrijf het beste bij jou past. Aspecten als de hoogte van het eigen risico, de ongevallen inzittenden verzekering, ruit- en bandverzekering zijn niet altijd inbegrepen in de huurprijs van de personenauto. Vergelijk de verhuurbedrijven en bedenk welk bedrijf voor jou het voordeligst uitkomt.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik