Verhuurbedrijven die personenwagens verhuren

Als je een grotere groep mensen wilt vervoeren is het een idee om een personenbus voor meerdere mensen te huren. Zo’n busje huren kan bij veel verschillende verhuurbedrijven. Het kiezen uit de verhuurbedrijven kan nogal een opgave zijn. Op internet vind je overal verschillende aanbieders en je weet misschien niet zo goed waar je op moet zoeken, of je nou specifiek op zoek bent naar een rolstoelauto of meer in het algemeen naar een personenbusje. Daarom maken wij het je graag wat makkelijker. We hebben de verschillende verhuurbedrijven van busjes verzameld zodat jij ze in één oogopslag kunt bekijken en vergelijken.

Tips bij het huren van een personenbus

Je kunt een personenauto huren voor veel verschillende doeleinden en alle verhuurbedrijven springen op hun eigen manier in op de wensen van de klant. Ben je bijvoorbeeld van plan om een personenbusje te huren om mee op vakantie te gaan, en wil je het busje 1 of 2 weken huren, dan kan het zijn dat je bij het ene verhuurbedrijf hier voordeliger bij uitkomt dan bij de ander. Wil je een personenauto huren voor slechts een paar uur, om mensen heen en terug naar bijvoorbeeld een feest, evenement of andere gelegenheid te brengen, dan bereken je de prijs niet meer per dag of peer week, maar per uur of per dagdeel. Het is handig om van te voren goed te bedenken hoelang je de personenauto wilt huren. Houd er vervolgens ook rekening mee dat het verkeer onberekenbaar kan zijn en je onverhoopt het busje te laat inlevert. Vraag van te voren aan het verhuurbedrijf wat hiervan de consequentie is, komt er een boete bij, is er een marge waarin je ‘te laat’ kan zijn, of moet je de volle hap betalen?

Over groepsvervoer in een gehuurde personenbus

Het huren van een personenauto voor groepsvervoer is ideaal als je bijvoorbeeld maximaal 8 mensen wilt vervoeren in maar één voertuig. Het is gezelliger en efficiënter. Als je meer dan 8 personen wilt vervoeren, houdt er dan rekening mee dat busjes met 9 of meerzitplaatsen alleen gereden mogen worden door personen met een rijbewijs D. Heb je geen rijbewijs D maar wel meer mensen, dan kan je ervoor kiezen om twee busjes van maximaal 8 personen te huren. Bij het huren van een autobus komen een aantal dingen kijken. Het kan handig zijn om van te voren alvast te overwegen wat voor jou het beste uitkomt, zodat je goed kan inzien welk verhuurbedrijf het beste bij jou past. Aspecten als de hoogte van het eigen risico, de ongevallen inzittenden verzekering, ruit- en bandverzekering zijn niet altijd inbegrepen in de huurprijs van de personenauto. Vergelijk de verhuurbedrijven en bedenk welk bedrijf voor jou het voordeligst uitkomt.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?
Of er kosten verbonden zijn aan het annuleren van de reservering hangt grotendeels af van het gekozen verhuurbedrijf en op welk moment je wilt annuleren. Op tijd annuleren is in veel gevallen kosteloos, vaak dient dit minimaal 24 uur voor vertrek te zijn. Dit kan echter afwijken per verhuurder, controleer dus goed de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder waar je de personenbus wil huren.
Moet ik een borg betalen bij het huren van een personenbus?
Ja, bij vrijwel alle verhuurders dient een borg te worden betaald. De hoogte van de borg varieert van circa €200,- tot circa €500,-, afhankelijk van het verhuurbedrijf en of je het eigen risico hebt verlaagd. Als je een borg dient te betalen dan wordt dit vaak voldaan bij het ophalen van de personenbus. Wanneer het personenbusje volgens de voorwaarden van de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, dan krijg je de borg weer retour. Controleer de voorwaarden omtrent de eventuele borg altijd goed bij de verhuurder voordat je de personenbus huurt, dit om verrassingen te voorkomen.
Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een personenbus?
Ja, er geldt voor het huren van een personenbus een minimale leeftijd, de minimale leeftijd varieert van 18 tot 23 jaar en dit is afhankelijk van het verhuurbedrijf en het type personenbus. Bij het merendeel van de verhuurbedrijven moet de bestuurder minimaal één jaar het rijbewijs in bezit hebben, wel zijn er uitzonderingen waarbij enkel een geldig rijbewijs voldoende is. Controleer daarom goed bij de verhuurders wat de minimum leeftijd is en hoe lang je minimaal het rijbewijs in bezit moet hebben.
Kan ik met een B-rijbewijs een personenbus huren?
De meeste personenbussen zijn te huren met een B-rijbewijs. Een uitzondering op de regel zijn de mini touringcars, deze zijn vaak alleen te huur met chauffeur. Weet je niet zeker of je de personenbus kunt huren met een B-rijbewijs? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf.
Wat is de hoogte van het eigen risico bij het huren van een personenbus?
De hoogte van het eigen risico varieert per verhuurbedrijf. De personenbussen zijn standaard verzekerd, echter kan het voorkomen dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Sommige verhuurbedrijven hanteren een verhoogd eigen risico bij bestuurders onder de 21 jaar. Ook verschilt het eigen risico wanneer je particulier of zakelijk huurt. Tevens kun je het eigen risico bij veel partijen verlagen tegenover een meerprijs. Een personenbus huren? Controleer altijd eerst wat het eigen risico is.

Levering

Hoe worden de brandstofkosten berekend?
In veel gevallen krijg je de personenbus met een volle tank mee en dien je de personenbus ook weer met een volle tank in te leveren. De brandstof tijdens het gebruik betaal je in dat geval zelf. Zorg wel dat je de personenbus dichtbij het verhuurbedrijf weer vol tankt zodat je de bus ook daadwerkelijk inlevert met een volle tank. Daarmee voorkom je eventuele extra kosten voor het bijvullen van brandstof. Soms kun je er ook voor kiezen om de personenbus in te leveren zonder volle tank waarbij de verhuurder bekijkt hoeveel brandstof er is verbruikt en dit aan jou doorberekent. Dit is vaak duurder dan wanneer je de personenbus met een volle tank moet inleveren omdat een verhuurder vaak een hogere brandstofprijs hanteert dan het tankstation. Controleer altijd de voorwaarden omtrent het brandstofgebruik bij de verhuurder voordat je gaat huren.
Waar moet ik op letten bij het ophalen van de personenbus?
Een personenbus huren? Let bij het ophalen van de personenbus op het meenemen van je rijbewijs. Bekijk voorafgaand van de huurperiode ook of de borg contant of via de pin betaald moet worden, dit verschilt per verhuurbedrijf. Het is ook handig om de bevestiging van de reservering mee te nemen. Ten slotte vragen sommige verhuurbedrijven om een adreslegitimatie mee te nemen, denk hierbij aan een afschrijving van je telefoonabonnement of een bankoverschrijving. Daarnaast raden wij je aan om bij het ophalen van de personenbus foto's te maken van de huidige staat van de personenbus, bijvoorbeeld alle schadeplekken. Laat deze schade op papier erkennen door het verhuurbedrijf. Lever je de personenbus weer in? Laat dan de verhuurder op het formulier erkennen dat er geen nieuwe beschadigingen zijn aangebracht tijdens jouw huurperiode om eventuele onenigheid te voorkomen.
Kan ik de personenbus na sluitingstijd inleveren?
In de meeste gevallen is het niet mogelijk om de personenbus na sluitingstijd in te leveren. Is het voor jou niet mogelijk om de personenbus tijdens de openingstijden in te leveren, let dan extra goed op tijdens het reserveren van de personenbus. Vaak staat op de website van het verhuurbedrijf vermeld of je de personenbus na sluitingstijd kunt inleveren. Mocht je het online niet kunnen vinden, dan raden wij jou aan om contact op te nemen met het verhuurbedrijf.
Kan ik de personenbus inleveren op een andere locatie dan waar ik deze heb opgehaald?
Of je de personenbus op een andere locatie kan inleveren dan waar je deze hebt opgehaald, hangt af van het verhuurbedrijf waar je de personenbus gaat huren. In sommige gevallen is dit mogelijk. Soms wordt er een toeslag berekend wanneer je de personenbus inlevert bij een andere locatie. Neem contact op met het door jou gekozen verhuurbedrijf en bespreek de mogelijkheden en eventuele voorwaarden door.

Gebruik

Wat moet ik doen bij pech of schade?
In de meeste gevallen bevindt er zich een calamiteitenformulier in het dashboardkastje. Hier kun je precies zien wat je in welke situatie moet doen. Mocht deze niet aanwezig zijn, of kom je er niet uit, dan raden wij je aan om contact op te nemen met de verhuurder. De verhuurder zal jou verder helpen en je uitleggen wat je moet doen. Mocht het zo zijn dat je niet verder kunt rijden, dan zal er in de meeste gevallen hulp bij pech of vervangend vervoer worden geregeld. Wij raden je aan altijd direct foto's te maken van de personenbus en eventuele schade zodat je de pech kunt aantonen op een later moment. Het Europese schadeformulier kun je vaak in het dashboardkastje vinden, daarnaast is het ook mogelijk om deze online te downloaden. Zorg in ieder geval dat je veilig langs de weg staat.
Wat is bovenhoofdse schade en wat betekent dit voor mij eigen risico?
Bovenhoofdse schade is schade die, zoals de naam suggereert, zich boven de grens van 1.90 meter bevindt. De schade kan vooral ontstaan wanneer je onder een viaduct door moet of een te lage garage in wilt rijden. Let daarom altijd op de verkeersborden en/of informatieborden waarop de desbetreffende doorrijhoogtes worden vermeld. Bovenhoofdse schade is in de meeste gevallen niet afkoopbaar, dit betekent dat jij aansprakelijk bent voor het totale eigen risico bedrag van de bovenhoofdse schade. De hoogte van het eigen risico van bovenhoofdse schade bedrag wijkt vaak af van het standaard eigen risico bedrag. Wil je precies weten wat de hoogte hiervan is? Neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.
Wat is overbelading en wat kunnen de gevolgen ervan zijn?
Overbelading is het overschrijden van het totale gewicht van de gehuurde personenbus. Wanneer je onderweg schade rijdt, en de gehuurde personenbus overbeladen was, is het risico geheel voor eigen rekening. Elke auto heeft een specifiek maximaal totaalgewicht. Het totaalgewicht bestaat uit het gewicht van de auto zelf, de lading en de personen die zich in de auto bevinden. Weet je niet zeker hoeveel lading je mag meenemen, neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf. Een personenbus huren? Kijk dan snel op Huren.nl
Mag ik met de gehuurde personenbus naar het buitenland rijden?
Het is bij veel verhuurders toegestaan om met een personenbus naar het buitenland te rijden. Dit kan uiteraard afwijken, dus controleer altijd goed bij de verhuurder of het mogelijk is om met de personenbus naar het buitenland te rijden. Voor veel personenbussen is het namelijk verplicht om speciale milieustickers en/of vignetten aan te schaffen en in sommige landen geldt een extra tol. Omdat de regels per land en type personenbus verschillen, kun je uiteraard voor meer informatie terecht bij het verhuurbedrijf. Het niet aanschaffen van een milieusticker of vignet kan leiden tot vervelende kosten, laat je daarom vooraf goed informeren.
Mag er iemand anders de personenbus besturen terwijl ik deze heb gehuurd?
In de meeste gevallen is het mogelijk dat iemand anders de personenbus mag besturen. Echter dient die andere bestuurder vooraf wel zijn rijbewijs te laten controleren. Dit heeft te maken met de verzekering van de personenbus. Ben jij zelf de huurder maar rijdt iemand anders? Dan blijf jij wel verantwoordelijk voor de personenbus, bijvoorbeeld voor schade en/of boetes. Controleer bij het door jou gekozen verhuurbedrijf of het mogelijk is dat iemand anders dan de huurder de personenbus mag besturen, het komt namelijk ook voor dat alleen degene die vermeld staat in het huurcontract de gehuurde personenbus mag besturen.
Wat betekenen het aantal vrije kilometers en de prijs per kilometer?
Vrije kilometers zijn het aantal kilometers waar je geen toeslag over hoeft te betalen. Je betaalt in die eerste vrije kilometers dus alleen maar voor de benzine. Als je meer dan kilometers rijdt dan het aantal vrije kilometers, dan betaal je een toeslag per kilometer. Wanneer je een lange afstand moet afleggen met de personenbus, dan raden wij je aan om een verhuurbedrijf te zoeken, dat ook kilometervrije verhuur aanbiedt. Dit betekent dat je een onbeperkt aantal kilometers mag afleggen, zonder dat je daar toeslag over hoeft te betalen. Voorbeeld: je rijdt in totaal 200 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 100 vrije kilometers en een toeslag van €0,19 per kilometer. Je rijdt dan dus 100 vrije kilometers en 100 kilometer tegen een toeslag van €0,19 per kilometer. Je betaalt dan dus (100 x 0,19) €19,00.