Vind jouw beste huurdeal

Touringcar of bus huren

Waar kan ik een touringcar of bus huren?

Ben je van plan om een touringcar te huren? Dan kan dat uiteraard bij veel verschillende busverhuurbedrijven in ons land. Het hangt vaak een beetje af wat voor soort rit je wilt maken met de tourbus die je gaat huren, bij welke verhuurder je terecht kunt. Wil je een touringcar huren voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje, klassenuitje, of schoolreisje, dan kan het zijn dag je de tourbus voor een dagje nodig hebt, en met chauffeur wilt huren. Dit kan bij veel verhuurbedrijven, de meeste verhuurbedrijven hanteren een prijs inclusief chauffeur, maar let op, niet alle verhuurbedrijven hebben alles inclusief. Bedenk ook wat er aan eventuele extra’s aan kosten bij komt kijken, zoals belasting, verzekering en een meerprijs voor brandstof als je meer verbruikt dan een bepaalde hoeveelheid. Wil je een touringcar huren voor een langere periode dan kan het zijn dat je bij weer andere verhuurbedrijven van tourbussen terecht kunt.

Soorten touringcars en bussen die je kunt huren:

Als je een dagje uit gaat en een busvervoer wilt huren, kan het een leuk idee zijn om uit te pakken met de soort bus die je huurt. Je kunt natuurlijk gaan voor een mooie luxe VIP coach, maar denk ook eens aan het huren van een Engelse klassieke dubbeldekker, een echte Oldtimerbus, een Amerikaanse schoolbus of een partybus. Zo maak je je dagje uit extra bijzonder en zullen je gasten heerlijk kunnen genieten van de busrit. Ook als je niet anders kan, is het mogelijk een speciale bus te huren. Heb je een groot aantal personen die je moet vervoeren, dan kun je kiezen om een luxe dubbeldekker touringcar te huren. Dit is de grootste soort touringcar, en er passen veel personen in. Ga je een dagje, weekendje of weekje weg met mindervalide personen, dan kun je een touringcar huren voor rolstoelgebruikers. Let wel op: het is niet altijd mogelijk om zelf in de touringcar die je gaat huren te rijden. In sommige gevallen is dit mogelijk, mits je in het bezit bent van het juiste rijbewijs, maar met name de speciale tourbussen worden bij de meeste verhuurbedrijven per definitie met chauffeur geleverd. Vraag naar de mogelijkheden bij het verhuurbedrijf naar jouw keuze.

Waar je op moet letten bij het huren van een touringcar

Als je niet zo goed weet bij welk verhuurbedrijf je een touringcar wilt huren, bedenk dan een aantal punten waarop je de verschillende verhuurbedrijven kunt vergelijken. Afgezien van de prijs en de locatie, kun je bijvoorbeeld ook kijken naar hoe de verhuurbedrijven van touringcars aspecten als veiligheid garanderen. Let bijvoorbeeld op keurmerken. Deze staan er meestal voor dat de verhuurbedrijven waar je tourbussen kunt huren zich houden aan de rij- en rusttijdenwetgeving, dat hun touringcars jong, schoon en goed onderhouden zijn, en dat de chauffeurs die je ook inhuurt vakbekwaam zijn. Op huren.nl kun je alle verhuurbedrijven eenvoudig bekijken en vergelijken zodat je snel en gemakkelijk een goede keuze maakt.

 

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik