Recente huuraanvragen

MP3 500 in Bleiswijk

voor 8 uur bij Plesman Mobility

Gisteren om 19:22

MP3 motor | Piaggo in Utrecht

bij 1 to rent

Afgelopen donderdag om 17:46

MP3 500 in Bleiswijk

voor 1 dag bij Plesman Mobility

Afgelopen dinsdag om 08:46

Allroad motor huren l Honda NC750X in Nieuwleusen

voor 23 uur en 30 minuten bij Ten Kate Motoren

20-05-2024

Naked bike | Kawasaki Z750 in Hoevelaken

voor 7 uur en 30 minuten bij Doornekamp Motorsport

18-05-2024

Naked bike | Kawasaki Z750 in Hoevelaken

voor 7 uur bij Doornekamp Motorsport

15-05-2024

Trike | Veluwe in Meerveld

voor 5 uur bij Trikeverhuur Veluwe

14-05-2024

Trike | 3 persoons trikes in Biezenmortel

voor 1 dag bij FunToRent Trikeverhuur

14-05-2024

Toermotor huren l BMW R 1200 RT in Wormerveer

voor 1 week bij MotoPort Wormerveer

13-05-2024

Allroad motor huren l Honda NC750X in Nieuwleusen

voor 5 dagen en 3 uur bij Ten Kate Motoren

12-05-2024

bakwagen met laadklep in Bleiswijk

voor 1 dag en 23 uur bij Plesman Mobility

10-05-2024

Naked bike l Yamaha MT-07 in Volkel

voor 1 dag bij v Sleeuwen Motoren

09-05-2024

MP3 motor | Piaggo in Utrecht

voor 2 dagen bij 1 to rent

09-05-2024

Trike | Veluwe in Meerveld

voor 3 uur bij Trikeverhuur Veluwe

07-05-2024

MP3 500 in Bleiswijk

voor 15 uur bij Plesman Mobility

07-05-2024

MP3 motor | Piaggo in Utrecht

voor 2 dagen bij 1 to rent

07-05-2024

MP3 motor | Piaggo in Utrecht

voor 1 dag en 9 uur bij 1 to rent

02-05-2024

Naked bike | Yamaha Tracer 700 in Naaldwijk

voor 1 dag bij Motor Centrum West

30-04-2024

MP3 motor | Piaggo in Utrecht

voor 10 uur en 30 minuten bij 1 to rent

29-04-2024

MP3 motor | Piaggo in Utrecht

voor 4 dagen en 1 uur bij 1 to rent

25-04-2024

Recent beoordeelde verhuurbedrijven


1,0

Ik wilde stoppen met de verhuur van mijn motor omdat ik slechte ervaringen heb met huurders, ze brengen de motor steeds vies terug en het is veel gedoe qua papierwerk. Motoshare vangt super veel geld, en zelf hou je er niets aan over gezien het papierwerk en schoonmaakkosten. Ik had doorgegeven dat ik wilde stoppen, en kreeg een bericht dat dit jammer was en dat ik de motor uit de kalender moest halen. Hierna een halfjaar later, kreeg ik opeens een boeking die automatisch geaccepteerd werd. Ik heb direct motoshare gecontact met het verhaal, die gaven aan hoe ik me uit moest schrijven (eerste keer dat ze dit aangaven) en ze zoude het doorgeven aan de huurder. Dit heb ik direct gedaan. Een paar weken later werd ik gebeld en gesmst door de huurder, meerdere keren. Hij was in de veronderstelling dat hij de motor zou huren. Super sneu en irritant. Ook had hij al betaald. Hij contact me meerdere keren waar zijn geld is. En nu 4 weken later heb ik ook nog eens geld gehad van Motoshare! Van die huurder waarvoor zij alles zouden oplossen. Ik vind het echt irritant, vervelend, gedoe, en slordig. Ze hebben gewoon hun zaken niet op orde en zijn super laks. Lees meer

Gehuurd:

Chopper 04-12-2023
Een motor huren, waar doe je dat?

Wil je als een echte motormuis op pad op een motorvakantie? Dan kun je een motor huren bij een van de vele verhuurbedrijven die Nederland rijk is. Ook als je een dagje een motor wilt huren om mee te toeren, of gewoon om een ritje te maken is dat mogelijk bij veel verhuurbedrijven. Dan is natuurlijk de vraag, bij welk verhuurbedrijf wil jij een motor huren? Hangt het af van het merk, van de afstand van je huis naar het verhuurbedrijf of van de prijs? Als het kiezen van meerdere dingen afhangt, kan het soms erg onhandig zijn om op het internet verschillende verhuurbedrijven te vergelijken. Daarom hebben wij het voor jou wat makkelijker gemaakt. Wil je een motor huren, bekijk dan op onze website de verhuurbedrijven die motors verhuren in één handig overzicht. Je kunt bijvoorbeeld filteren op locatie, zodat je alleen de verhuurders ziet die dicht bij jou in de buurt zijn. Soorten motors die je kunt huren zijn: toermotoren, racemotoren, choppers, allroad motoren, naked bikes en trikes.

Welk verhuurbedrijf kies ik voor het huren van een motorfiets?

Als je een motorfiets gaat huren, hangt welk verhuurbedrijf je kiest vooral af naar wat voor een soort motor je op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld een dagje toeren op een stoere motor, dan zoek je een ander type dan als je ermee op motorvakantie wil. Ben je van plan om een motor te huren om lekker mee te racen, bijvoorbeeld op een racebaan, ook dan zoek je weer een ander type motor. Sommige verhuurbedrijven zijn gespecialiseerd in een bepaald merk of type motors, andere verhuurbedrijven hebben weer voor ieder wat wils. Soms kan het handig zijn om een gespecialiseerd motorverhuurbedrijf te kiezen, omdat die extra kennis beschikken over het type motor. Wil je bijvoorbeeld toeren, dan kunnen de medewerkers van het verhuurbedrijf misschien leuke tips meegeven voor routes en rustplekken. Ga je racen op de motor die je gaat huren? Vaak zit het verhuurbedrijf bij een racetrack. Wil je de motor meenemen naar het buitenland en er daar pas op rijden? Dan is het van belang dat je een verhuurbedrijf zoekt die ook extra’s verhuurd zoals motoraanhangwagens.

Wat moet ik niet vergeten als ik een motor ga huren?

Vergeet niet, dat als je een motor gaat huren, je ook aan extra’s kan denken. Als je bijvoorbeeld zelf niet in het bezit bent van motorkleding of een helm, bekijk dan goed of je dit bij het verhuurbedrijf naar jouw keuze ook kan huren en hoeveel dit dan kost. Als je van plan bent vaker een motor te gaan huren, kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om zelf kleding aan te schaffen of om deze te lenen van iemand, om de kosten te besparen. Ga je eenmalig een motor huren, of ga je langer op vakantie en wil je graag zelf motorkleding hebben maar deze niet aanschaffen, dan kun je ze bij sommige verhuurders huren. Bekijk ook of extra’s als kaarten, navigatiesystemen en koffers tot de mogelijkheden behoren, en of deze bij de prijs inbegrepen zitten, of dat dit er nog bovenop komt.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Geldt er een minimale leeftijd bij motorverhuur?
Ja, de minimale leeftijd varieert van 18 tot 23 jaar, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het vermogen van de motor. Bij het merendeel van de huurders moet de bestuurder minimaal één tot soms wel 5 jaar in het bezit zijn van een motorrijbewijs. Controleer daarom goed bij de verhuurders wat de minimum leeftijd is en hoe lang je minimaal het rijbewijs in bezit moet hebben.
Hoe kan ik een motor huren?
Bij het merendeel van de bedrijven met een motor te huur kun je online reserveren. In sommige gevallen dien je de motor via een offerteaanvraag of telefonisch te reserveren. Kies eerst welk type motor je wil huren en kies een verhuurder. Geef vervolgens bij de reservering aan wanneer je de motor wil ophalen en wanneer je hem weer in wil leveren. Een motor huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?
Dit is volledig afhankelijk van de betreffende verhuurder, bij sommige verhuurders zal dit kosteloos zijn mits er op tijd wordt aangegeven dat je de reservering wil annuleren. Hoe dichter bij de leveringsdatum je annuleert des te hoger de annuleringskosten vaak zijn. Je kunt de annuleringsvoorwaarden vinden in de algemene voorwaarden van de verhuurder. We willen je adviseren om deze goed door te nemen, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bekijk alle motor verhuur bij jou in de buurt en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?
De annuleringsvoorwaarden verschillen sterk per verhuurder. Zo verschilt het ook sterk of er kosten verbonden zijn aan het annuleren van een reservering. Of je de reservering kosteloos kunt annuleren hangt vooral af van welk moment je wilt annuleren. Op tijd annuleren is in veel gevallen kosteloos, vaak dien je dit een aantal dagen tot weken van te voren te doen. Dit kan afwijken per verhuurder, controleer dus goed de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder. Bij enkele verhuurders kun je voor een klein bedrag een annuleringsverzekering afsluiten. Bekijk de mogelijkheden van de verhuurder en vind de verhuurder die het beste bij jou past.
Dien ik borg te betalen bij motorverhuur?
Bij motorverhuur dien je bijna altijd borg te betalen. Het kan zijn dat de verhuurder geen borg rekent maar wel een hoog eigen risico. Wanneer je borg dient te betalen dan varieert deze borg tussen de €250 en €1000. De hoogte van de borg is afhankelijk van de verhuurder, het type motor en of je het eigen risico hebt verlaagd. Hoe en wanneer je de borg dient te betalen verschilt per verhuurder. Bij de ene verhuurder dien je de borg van te voren via een bankoverschrijving te betalen. Bij de andere verhuurder betaal je de de borg contant wanneer je de motor opgehaald. Wanneer je de motor volgens de voorwaarden van de verhuurder correct hebt ingeleverd, dan krijg je de borg weer retour. Voordat je een motor gaat huren willen we je adviseren om goed naar de algemene voorwaarden te kijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bekijk alle verhuurders met een motor te huur en vind de motor die het beste bij jou past.
Wat is het eigen risico voor het huren van een motor en kan ik dit verlagen?
Het eigen risico varieert per verhuurbedrijf en per motor en varieert tussen de €700 en €1500. De motoren zijn altijd minimaal WA verzekerd, toch kan het voorkomen dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Het is dus verstandig om de voorwaarden omtrent het eigen risico goed te controleren. In veel gevallen kun je het eigen risico verlagen. Je betaalt dan een extra bedrag bovenop de huurprijs per dag. Controleer bij de door jou gekozen verhuurder of je het eigen risico kunt verlagen. Wij raden je daarom aan om, mits mogelijk bij jouw verhuurder, het eigen risico te verlagen of volledig af te kopen. Dit kan je namelijk bij schade veel geld schelen.
Krijg ik korting als ik een motor voor een lange tijd huur?
In veel gevallen daalt de dagprijs wanneer je de motor voor een langere tijd huurt. Zo daalt de dagprijs bij meeste verhuurders na een week. Wanneer je de motor voor een lange tijd wilt huren, dan willen we je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen kijken naar de dagprijs.

Levering

Wat moet ik meenemen als ik de motor op ga halen?
Voordat je van huis gaat om de motor op te halen is het goed om te weten wat je mee moet nemen. Vergeet bij het ophalen van de motor niet je geldige rijbewijs mee te nemen. Zorg er daarnaast voor dat je de borg kunt betalen. Of je de borg contant of per pin dient te betalen verschilt per verhuurder. Hoe je de borg dient te betalen staat vaak vermeld op de website van de verhuurder of in de algemene voorwaarden.
Waar moet ik op letten tijdens de overdracht van de huurmotor?
Wanneer je de huurmotor gaat ophalen raden we je aan om een rondje om de motor te lopen. Kijk of er schade plekken zijn en test of alles goed werkt. Maak foto's van de schade en laat deze schade door de verhuurder vaststellen op papier. Lever je de motor weer in? Laat de verhuurder dan op het formulier erkennen dat er geen nieuwe schadeplekken zijn aangebracht tijden jouw huurperiode. Zo voorkom je eventuele onenigheid omtrent nieuwe of oude schade plekken.
Kan de motor op locatie bezorgd worden?
Dit is bij vrijwel geen van de verhuurders mogelijk. Wanneer het wel mogelijk is om de motor op locatie af te laten leveren, dan dien je hier vaak bezorgkosten voor te betalen. Wil je de motor op locatie af laten leveren? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder en bespreek de mogelijkheden.

Gebruik

Mag ik met een huurmotor naar het buitenland rijden?
Bij de meeste verhuurders mag je met de motor naar bijna alle landen in Europa. Dit verschilt echter per verhuurder en per motor. Vaak dien je vooraf wel te melden dat je met de motor naar het buitenland gaat. Wanneer je naar het buitenland gaat dien je in de meeste gevallen zelf een buitenland-vervangend vervoers verzekering af te sluiten. Voor meer informatie omtrent het rijden in het buitenland adviseren we je om je te laten informeren door het verhuurbedrijf. Zo weet je zeker of je wel of niet met de motor naar het buitenland mag.
Mag iemand anders de door mij gehuurde motor besturen?
Bij de meeste verhuurders mag alleen de huurder (vermeld op het overdrachtsformulier) op de huurmotor rijden. Dit komt omdat alleen de huurder verzekerd is. Wil je dat iemand anders ook de mogelijkheid heeft om de motor te besturen? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder om de mogelijkheden te bespreken. Gaat iemand anders de motor besturen? Dan blijft de verhuurder te allen tijde verantwoordelijk voor bijvoorbeeld schade en/of boetes.
Kan ik de huurperiode tijden het gebruik verlengen?
Of je de huurperiode tijdens het gebruik kunt verlengen hangt af van de algemene voorwaarden van de verhuurder. Daarnaast hangt het natuurlijk ook af van de beschikbaarheid van de motor. Wanneer je de huurperiode wilt verlengen dan willen we je adviseren om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen de mogelijkheden bespreken.
Wat moet ik doen bij pech, schade of diefstal aan de motor?
Bij schade, pech of diefstal raden we je aan om direct contact op te nemen met de verhuurder. De verhuurder kan je informeren en mogelijk hulp aanbieden. Bij schade raden we je aan om altijd foto's te maken van de situatie en de schade. Dit kan op een later moment goed van pas komen bij bijvoorbeeld de verzekering. Bij diefstal raden we je aan om direct contact op te nemen met de politie en aangifte te doen.
Mogen kinderen mee achterop de huurmotor?
Wettelijk mogen alle kinderen achterop de motor. Echter zijn er twee regels. Zo moet het kind een goed passende en goedgekeurde helm dragen. Daarnaast dient het kind op een passagiersplaats te zitten waarbij het kind met de voeten bij de voetsteunen moet kunnen. In veel gevallen mag je van de verhuurder een kind achterop nemen. Toch willen we je aanraden om dit bij de verhuurder te controleren. Zo weet je zeker dat je een kind achterop mag nemen.