Puinafvalcontainer huren

15 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 142,- tot € 175,-. De prijs is afhankelijk van de maximale inhoud en de totale huurperiode. (huuradvies)

Top 15 verhuurbedrijven

 • Op zaterdag open
 • Meest gekozen
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Pak kortingscode
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Binnen 24 uur geleverd op werkdagen
 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Pak kortingscode
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
20,-
22,-
25,-
Per weekend
41,-
43,-
50,-
Per week
142,-
152,-
175,-

Kenmerken en varianten

Inhoud variërend van 3 tot 20 m³
Lengte variërend van 190 tot 750 cm
Breedte variërend van 125 tot 250 cm
Hoogte variërend van 100 tot 220 cm

Meest voorkomende kenmerken

 • Binnen 24 uur geleverd op werkdagen (7)
 • Nederlands identiteitsbewijs (3)

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Bakinhoud
3 m³
5,22 m³
10 m³
Inhoud in kruiwagens
30
74,50
130

Meest voorkomende voorwaarden

Past op een parkeerplek
 • Ja (9)
 • Nee (0)
Binnen 24 uur geleverd op werkdagen
 • Ja (7)
 • Nee (0)
Haal- en brengservice
 • Ja (6)
 • Nee (0)
Leverbaar in het weekend
 • Ja (0)
 • Nee (4)

Recent beoordeelde verhuurbedrijven


10

Makkelijk online te bestellen en de volgende dag al geleverd. Top service. Dicht bij het huis neergezet over een heg heen was geen probleem.

Gehuurd:

Puinafvalcontainer

op 02-11-2022

22-12-2022
De container voor grote hoeveelheden zuiver puin!

Ben je aan het slopen, renoveren of verbouwen? De kans is groot dat er dan een grote hoeveelheid zuiver puin overblijft. Puin dat je liever kwijt bent dan rijk. Voor een juiste afwikkeling van het puinafval is het huren van een (schoon) puinafvalcontainer een goede en milieubewuste keuze. Op deze pagina vind je de verschillende containerverhuurbedrijven van puinafvalcontainers. Vergelijk de verhuurbedrijven en huur eenvoudig een afzetcontainer.

Verschillende soorten puinafvalcontainers

Er zijn verschillende soorten containers die je kunt huren om puinafval in te deponeren. Je hebt namelijk afzetcontainers voor schoon puin en containers voor gemengd puin. Het huren van een container voor schoon puin is doorgaans goedkoper. Dit komt omdat de verwerking hiervan goedkoper is. Schoon puin is uitsluitend steenafval, zoals: baksteen, schoon metselwerk, betonpuin, betonresten, dakpannen, straatstenen etc. Gemengd puin is steenafval, maar ook metaal, diverse soorten kunststof, sommige soorten rubber, hout, vloerbedekking, etc.

Hoe gaat het huren van een puincontainer in zijn werk?

Via de website van het containerverhuurbedrijf bestel je eenvoudig in een paar stappen en afvalcontainer. De verhuurder levert de container af op de afgesproken plaats. Wanneer de puincontainer vol is wordt deze weer opgehaald en geleegd. De maximale huurperiode van de container verschilt per verhuurbedrijf, deze varieert van twee tot vier weken of zelfs langer. Let op, het kan zijn dat een vergunning vereist is wanneer je een puincontainer wilt plaatsen. Dit verschilt echter per gemeente. Twijfel je of je wel of geen vergunning nodig hebt, neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf of de gemeente waar de container geplaatst wordt. Zij helpen je graag verder als het gaat om vergunningen.

Wat mag er wel en niet in een puinafvalcontainer?

Puinafval staat voor al het steenhoudend materiaal dat afkomstig is van gesloopte betonconstructies zoals gebouwen, vloeren zonder verontreiniging (zoals verf) en gesloopt metselwerk (van bijvoorbeeld muren). Daarbij horen ook wandtegels, plavuizen, porselein, stoeptegels/terrastegels en steen. Kort samengevat, dit mag er wel en niet in een gehuurde puinafvalcontainer: 

Wel:

 • Steenhoudend materiaal afkomstig van gesloopte beton- metselconstructies

Niet:

 • Gipsproducten
 • Puin met roet en/of asbest
 • Stukwerkpuin
 • Gasbeton
 • Asfalt
 • Plastic, hout, niet-steenachtige materialen
 • Zand en grond (mag tot max. 10% van de containerinhoud)

 

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een puinafval container huren?
Bij het merendeel van de verhuurders kun je een puinafvalcontiner online reserveren. In sommige gevallen dien je de container telefonisch te reserveren. Kies de puinafvalcontainer die het best bij je behoefte past en geef aan waar en wanneer je de container wilt ophalen of geleverd wil krijgen. Heb je vragen tijdens het bestellen van de puinafvalcontainer? Neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.
Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?
Bij de meeste verhuurders is op tijd annuleren kosteloos, vaak dien je de reservering minimaal 24 uur voor de levering te annuleren. Voordat je een puinafvalcontainer huurt is het belangrijk om de annuleringsvoorwaarden te controleren om niet voor verrassingen te komen staan. Deze voorwaarden kun je vinden op de website van het verhuurbedrijf.
Hoe lang van tevoren moet ik een container reserveren?
Dit verschilt per verhuurder. Echter kun je bij veel verhuurders zelfs één werkdag van tevoren een puinafvalcontainer huren, mits er een container op voorraad is. Wij raden je echter aan om minimaal een week van tevoren te reserveren zodat je de meeste slagingskans hebt en niet alle containers zijn verhuurd.
Moet je borg betalen bij puinafvalcontainer verhuur?
Veel van de verhuurders rekenen geen borg. Echter adviseren we je om altijd even de algemene voorwaarden te controleren. Zo wordt je niet verrast wanneer je borg moet betalen. Bekijk de voorwaarden op de website van de verhuurder.

Levering

Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen of ophalen van de container?
Vaak hoef je niet aanwezig te zijn. Bij de bestelling moet je wel duidelijk aangeven waar de container geplaatst moet worden. Om zeker te zijn dat je niet aanwezig hoeft te zijn, adviseren we je om je te laten informeren door het verhuurbedrijf. Zorg dat wanneer de container wordt opgehaald er geen obstakels in de weg staan zodat de chauffeur de container eenvoudig weer meeneemt.
Waar kan ik de container laten plaatsen?
Bij het plaatsen van een container moet je met de volgende zaken rekening houden: - Zorg dat er voldoende ruimte is om de container te plaatsen. Ook de toegangswegen naar de locatie moeten voldoende toegankelijk zijn. - Bekijk van te voren of er geen bomen of lantaarnpalen in de weg staan. - Zorg voor een harde ondergrond. Door het gewicht van de container en de vrachtwagen kan de bestrating/grond verzakken. - Neem bij twijfel over de locatie contact op met het verhuurbedrijf.
Kan ik voor het leveren van de afvalcontainer een specifieke tijd aangeven?
Ja, dit kan vaak in overleg met het verhuurbedrijf. We adviseren je om telefonisch contact op te nemen met het verhuurbedrijf zodat je samen een tijd kunt plannen.

Gebruik

Wat mag er in de puinafvalcontainer?
Puinafval bestaat uit steenhoudend materiaal dat afkomstig is van gesloopte beton- en muurconstructies zoals gebouwen of vloeren. Denk hierbij aan keramische producten zoals wasbakken en toiletpotten, wand- en vloertegels en klinkers, betonpuin en dakpannen. Controleer altijd bij het verhuurbedrijf wat er precies wel en niet in mag, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Hoe lang mag de puinafvalcontainer blijven staan?
De puinafvalcontainer mag vaak tussen de 2 en 12 weken blijven staan voor de vaste huurprijs. Deze periode verschilt sterk per verhuurder. Heb je de puinafvalcontainer langer nodig dan verwacht? Dan heb je vaak de mogelijkheid om de huurperiode te verlengen tegen een bepaald tarief. De hoogte van dit tarief verschilt per verhuurder en varieert tussen de €5 en €25 per week.
Heb ik een vergunning nodig voor mijn puinafvalcontainer?
Dit hangt sterk af van de gemeente. Wanneer je een puinafvalcontainer op je eigen terrein/oprit plaats heb je nooit een vergunning nodig. Ben je van plan om de container op straat te plaatsen? Dan is de kans groot dat je een vergunning of toestemming nodig hebt. Indien een vergunning nodig is, moet je deze zelf regelen. Wanneer de verhuurder de container komt leveren gaat hij er altijd vanuit dat de benodigde vergunning in bezit is.
Tot hoe hoog mag de container beladen worden?
In veel gevallen mag de container niet hoger dan 20 tot 30 centimeter boven de rand uitsteken. Wanneer het afval uitsteekt moet je ervoor zorgen dat het wel stabiel ligt. Dit is wel zo veilig voor de chauffeur en andere weggebruikers. Controleer altijd bij het verhuurbedrijf tot hoe hoog het afval mag uitsteken. Zorg dat het afval goed stabiel ligt wanneer de container wordt opgehaald. Zorg er niet voor dat de chauffeur moet wachten terwijl jij al het afval stabiel legt. Wanneer de chauffeur te lang moet wachten kan er een toeslag in rekening gebracht worden.
Wie heeft de verantwoordelijkheid over de container?
Bij de meeste verhuurders ben je zelf verantwoordelijk vanaf de levering. Je bent dan vaak zelf aansprakelijk voor eventuele schade, diefstal of boetes van de gemeente.