Vind jouw beste huurdeal

Spring- en luchtkussens huren

Kinderfeestje? Huur een springkussen of luchtkussen

Als je van plan bent een springkussen of luchtkussen te huren is hiervoor ontzettend veel keuze. Niet alleen zijn er allerlei verhuurbedrijven, maar ook zijn er veel verschillende soorten springkussens te verkrijgen. Van kleine luchtkussens tot grote klim- en glijattracties: er is voor elk wat wils. Met zo veel keuzes kan het moeilijk zijn om te beslissen welke optie nou de beste is. Daarom zetten wij verhuurders van springkussens voor je op een rij. Ook geven we je praktische informatie over waar je verder nog aan moet denken voordat je een springkussen huurt.

Waarom een springkussen huren?

De meeste kinderen zijn dol op springkussens, daarom zijn deze speelattracties dan ook zeer populair bij kinderfeestjes. Maar ook voor grote evenementen en zelfs bedrijfsfeestjes of sportdagen zijn luchtkussens een optie. Zo kun je een sportdag wel heel creatief invullen door bijvoorbeeld een lange stormbaan te huren. Met dit lange opblaasbare hindernisparcours werk je op een actieve, leuke manier aan je conditie. Ook voor feestjes waar de hele familie bij aanwezig is kunnen springkussens een leuke invulling geven voor de kinderen. Het huren van springkussens is dus mogelijk voor diverse gelegenheden voor jong en oud.

Goed om te weten bij het huren van een luchtkussen

Niet alle springkussens zijn hetzelfde, daarom is het van te voren goed om te weten wat voor soort springkussens je wilt en waarvoor je de attractie wilt huren. Bij kinderfeestjes moet je rekening houden met het aantal kinderen dat er zal komen. Er is namelijk voor de verschillende formaten luchtkussens een maximaal aantal kinderen dat er tegelijk op mag. Voor de veiligheid is het dan ook belangrijk dat hier op wordt gelet. Ook is niet elk springkussen voor alle leeftijden geschikt. Let dus op de minimum- of maximumleeftijd die bij de attractie vermeld staat, bijvoorbeeld: tot 10 jaar of vanaf 6 jaar. Voordat je een springkussen huurt is het ook goed om na de denken waar je het kussen wilt neerzetten.

Op de websites van verhuurders staat de oppervlakte van het luchtkussens vaak vermeld, dus kijk of dit ook past op de plek waar je van plan bent de attractie neer te zetten. Past het niet? Kijk dan of je misschien een kleiner formaat springkussen kunt huren of een andere locatie kunt vinden. Houd hierbij ook rekening met de blowers die met de springkussens worden meegeleverd. Deze moeten op een elektriciteitsnet met een bepaalde hoeveelheid voltage worden aangesloten, bijvoorbeeld op een stopcontact van 230 V. Kijk of dit ook mogelijk is. Denk er ook aan of je het luchtkussen zelf wil en kan opbouwen. Bij sommige verhuurbedrijven zit deze service er standaard bij en wordt het springkussen door het bedrijf voor je opgezet, maar dit is niet altijd het geval. Als je bovendien zelf goed weet hoe je dit moet doen kan het mogelijk voordeliger zijn om niet van deze service gebruik te maken. Daarnaast is vervoer van de springkussens en bijbehorende blowers een belangrijk punt. Kijk of bij de verhuurbedrijven de prijzen inclusief bezorging zijn of dat het de bedoeling is dat je zelf voor vervoer zorgt.

Een springkussen kort nodig? Huur per dagdeel!

De prijzen van het huren van een springkussen zijn vaak per dag, maar het kan zijn dat je een springkussen alleen in de middag of ochtend nodig hebt vanwege de duur van een feest of evenement. Kijk dan naar de mogelijkheden om een luchtkussen per dagdeel te huren. Dit zal niet bij alle verhuurbedrijven een optie zijn, maar waar het wel kan zal het huren voor een dagdeel goedkoper zijn dan de kosten voor een hele dag. Dit kan een goede manier zijn om geld te besparen, mocht je er echt zeker van zijn een springkussen niet langer nodig te hebben. Als je daarentegen een springkussen voor een langere periode wilt huren vanwege een feest of evenement dat meerdere dagen duurt, kun je kijken naar de prijzen per week. De gemiddelde kosten per dag zullen hier lager zijn en dit kan dus een voordeligere optie zijn. Maar ook hierbij geldt: kijk naar de mogelijkheden van het verhuurbedrijf.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik