Het huren van een bedrijfswagen

Wil jij binnenkort een bedrijfswagen huren? Dan ben je bij Huren.nl aan het juiste adres. Of je nou op zoek bent naar een bestelbus, een verhuiswagen of een bedrijfswagen met trekhaak, Huren.nl heeft een overzicht voor je gemaakt van alle verhuurders in jouw regio. Op deze manier kun je eenvoudig verhuurbedrijven van bedrijfswagens vergelijken, bijvoorbeeld op prijs, beoordeling, of huurvoorwaarden.

Waar moet je op letten tijdens het huren van een bedrijfswagen?

Als je een bedrijfswagen gaat huren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen en het laadgewicht van de wagen, maar ook aan het eigen risico, de borgsom en eventuele verzekeringen. Dit soort zaken verschillen per verhuurder en het is daarom raadzaam om de verhuurbedrijven goed met elkaar te vergelijken om zo een passende wagen te vinden.

Huren van een bedrijfswagen als ondernemer

Niet alleen voor particulieren, maar ook als ondernemer kan het huren van een bedrijfswagen een slimme zet zijn. Het kan bijvoorbeeld handig zijn als je tijdelijk extra voertuigen nodig hebt of als je niet vast wilt zitten aan de hoge aanschafkosten van een nieuwe bedrijfswagen. Het huren van een bedrijfswagen biedt flexibiliteit en kan dus ook nog eens kostenbesparend zijn.

Verschillende soorten bedrijfswagens

Er zijn veel verschillende type bedrijfswagens, die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Onderstaand een opsomming van alle type bedrijfswagens op onze website.

Verhuisbussen

De volgende bedrijfswagens schalen wij onder de categorie verhuisbussen.

 • Bestelauto: De ideale mix tussen de auto en een bestelbus.
 • Bestelbus: Middelgrote bus voor een bescheiden verhuizing.
 • Elektrische bestelbus: Hetzelfde als de bestelbus, maar dan elektrisch aangedreven.
 • Bestelbus dubbele cabine: De dubbele cabine houdt in dat je in de bus een zitgedeelte en een groot laadgedeelte hebt.
 • Bakwagen zonder laadklep: Een bakwagen betekent dat het laadgedeelte niet helemaal geïntegreerd is met het busje zelf. Het voordeel hiervan is dat de bak (het laadgedeelte dus) groot en hoog is.
 • Bakwagen met laadklep: Een bakwagen met laadklep die gebruik maakt van luchtdruk om de laadklep op en neer te bewegen. Hierdoor plaats je eenvoudig zware objecten in de verhuisbus.

Overige bedrijfswagens

 • Bedrijfswagen met trekhaak: Bestelbus, maar dan uitgerust met een trekhaak. Bijvoorbeeld om een aanhanger aan te koppelen.
 • Oprijwagen: Busje waarmee je een auto of machine kunt vervoeren.
 • Koelwagen: Een busje waarmee goederen koel, bevroren of warm getransporteerd kunnen worden. In model vergelijkbaar met een bakwagen.
 • BE combinatie: Een grote bus (kleine vrachtwagen) waarvoor u een BE rijbewijs nodig heeft.
 • Vrieswagen: Middelgrote bus waarin bevroren goederen vervoerd kunnen worden.
 • Pick-up bedrijfswagen: Een busje uitgevoerd als pick-up. Voor wanneer je zwaar materiaal wilt vervoeren, zoals grondstoffen, machines of andere materialen.

Prijs, eigen risico & verzekeringen tijdens het huren van een bedrijfswagen

Prijs van het huren van een bedrijfswagen

Tijdens het vergelijken van verhuurbedrijven zul je waarschijnlijk als eerste letten op de prijzen die verhuurders hanteren. Check altijd of deze prijzen in- of exclusief btw zijn en let ook op het aantal gratis kilometers (km vrij) dat je met de wagen kunt rijden. Vaak is dit 100 kilometer. Overschrijd je dit aantal, dan betaal je een prijs per extra gereden kilometer. Ben je van plan om een grote afstand af te leggen? Dan wil je natuurlijk dat de prijs per extra gereden kilometer zo laag mogelijk is.

Eigen risico tijdens het huren van een bedrijfswagen

Naast de huurprijzen kun je ook letten op het eigen risico dat gehanteerd wordt en de mogelijkheid om deze te verlagen. Doemdenken is niet nodig, maar je rijdt niet iedere dag in een grote verhuisbus of wagen en een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor het verlagen van je eigen risico betaal je relatief gezien een klein bedrag, maar bij schade kan dit je behoorlijk veel geld schelen.

Het eigen risico is soms leeftijdsgebonden en kan bovendien verschillen voor zakelijk/particulier verhuur. Let op! Informeer wel even bij het verhuurbedrijf naar eventuele schade die in dit verhaal niet meegenomen wordt. Het kan namelijk zijn dat je bij bovenhoofdse schade, bijvoorbeeld doordat je onder een te lage tunnel doorrijdt, je volledige eigen risico of zelfs meer moet betalen, ondanks dat je je eigen risico verlaagd hebt.

Verzekeringen tijdens het huren van een bedrijfswagen

Ook betreft verzekeringen kun je je het beste laten informeren door het verhuurbedrijf. Auto’s zijn vaak WA/Casco verzekerd, maar sommige verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om overige verzekeringen af te sluiten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een extra inzittenden verzekering. 

Laatste tips voor het rijden van een bedrijfswagen

Nadat je de wagen afgehaald hebt en eventueel foto’s hebt gemaakt om bestaande schade vast te stellen, is het tijd om daadwerkelijk te gaan rijden. Laat je goed informeren over de afmetingen en de werking van de wagen (bijvoorbeeld over een eventuele laadklep). Ook is het raadzaam om je tijdens het achteruitrijden te laten helpen door iemand die je aanwijzingen geeft van buiten de auto. Houd ten slotte rekening met een langere remweg en de dode hoek. Succes!