Een auto huren via Huren.nl

Hierboven op deze pagina vind je eenvoudig alle soorten auto’s die er te huur zijn. Weet je niet welke auto jou het beste voorziet in behoeftes? Bekijk dan hieronder de verschillen tussen de auto’s. Kies de auto die het beste bij je past, gebruik je locatie en kaart en bekijk alle autoverhuurders bij jou in de buurt. Vergelijk de verhuurders op recensies, prijs en afstand en vind de beste deal!

Waar moet ik op letten bij het huren van een auto?

Wanneer je een auto gaat huren dien je met een aantal zaken rekening te houden. De zaken die hieronder besproken worden, wijken eventueel af bij de door jou gekozen verhuurder.


Rijbewijs, minimale leeftijd en rijervaring

Uiteraard dien je voor het huren van een auto in het bezit te zijn van een geldig B rijbewijs. Wanneer je de auto op gaat halen dien je het rijbewijs te tonen. Natuurlijk mag je vanaf je achttiende verjaardag, met het juiste rijbewijs, al een auto besturen. Dit betekend echter niet dat de verhuurder een hogere minimale leeftijd of een aantal jaren rijervaring hanteert. De minimale leeftijd varieert van 18 tot 23 jaar, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het voertuigtype. Daarnaast dien je bij de meeste verhuurders minimaal één jaar rijervaring te hebben. Bekijk de bedrijven met een auto te huur en vind een geschikte verhuurder.


Borg

Vrijwel alle verhuurders vragen een borg. De borg varieert van circa €300,- tot circa €1000,-, afhankelijk van het verhuurbedrijf, het type huurauto en of je het eigen risico hebt verlaagd. De borg krijg je weer terug als je de wagen onbeschadigd en volgens de voorwaarden van de verhuurder inlevert.


Algemene voorwaarden

Voordat je een auto gaat huren, willen we je adviseren om de algemene voorwaarden van de verhuurder door te nemen. Hierin vind je bijvoorbeeld voorwaarden terug zoals:

  • Het inleveren van de auto
  • Het rijden in het buitenland
  • Het eigen risico
  • Een tweede bestuurder
  • De borg
  • De minimale leeftijd en rijervaring

Verschillende soorten auto’s die je kunt huren

Er zijn veel verschillende soorten auto’s te huur. Bij elke situatie kun je een geschikte auto huren. Om de keuze wat makkelijker te maken lichten we je graag de verschillende soorten auto’s toe.


Hatchback

De hatchback is een kleine compacte auto met een open kofferbak. Door het formaat, is de hatchback een goedkope auto om te huren. De Hatchback is te huur in een 3- of 5-deursuitvoering.
 

MPV

De MPV is een grote 7-persoonsauto. De MPV is in verschillende uitvoeringen te huur. Zo kun je een MPV huren met achter normale deuren of schuifdeuren. De MPV is ideaal voor verhuizingen, kinderfeestjes en groepsuitjes.


Stationwagen

De stationwagen biedt meer ruimte dan de hatchbacks en sedans. Dit komt omdat de achterzijden van de auto langer en hoger doorloopt. Het is de ideale auto om te huren wanneer je met de familie op vakantie gaat.


Sedan

De sedan wordt vaak gezien als een zakelijke auto. De sedan heeft 4 deuren en een aparte platte kofferbak. Dit betekent dat de kofferbak meestal enkel via de buitenkant te bereiken is.


Cabrio

Met de cabriolet geniet je van de wind door je haren! Er zijn verschillende soorten cabriolets te huur. Zo kun je een cabrio huren met 2 of 4 zitplaatsen. Let op, de beenruimte achterin is vaak nihil!


SUV

De SUV is een comfortabele auto met een hoge instap. De SUV heeft vaak veel kracht en een vierwielaandrijving. De SUV biedt veel laadvermogen en zitplaatsen voor meestal 5 personen.


Personenauto met trekhaak

De auto met trekhaak is ideaal voor verhuizingen, verbouwingen of vakanties. Er zijn verschillende auto’s met een trekhaak te huur. Let op het maximale trekgewicht van de door jou gekozen auto.


Elektrische auto

Er zijn verschillende soorten elektrische auto’s te huur. Van hatchbacks tot SUV’s. Bekijk alle autoverhuur en vind de beste deal!

Naast de verschillende soorten auto’s kun je ook een auto in het buitenland huren. Huur vanuit Nederland al een auto en haal hem op bij het vliegveld.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe reserveer ik een auto?
Bij het merendeel van de verhuurders kun je een auto online reserveren. In sommige gevallen dien je de auto telefonisch te reserveren. Kies eerst welk type auto je wil huren. Geef daarnaast bij de reservering aan wanneer je de auto wil ophalen en wanneer je hem weer in wil leveren.
Kan ik een auto huren op zondag?
Een auto huren op zondag is mogelijk wanneer het door jou gekozen verhuurbedrijf is geopend op zondag. Dit is maar bij enkele verhuurders van toepassing. Vergelijk de verhuurbedrijven dus op openingstijden en bekijk bij welk autoverhuurbedrijf je de auto kunt huren op zondag. In sommige gevallen is het verhuurbedrijf niet geopend op zondag, maar kun je wel de auto ophalen. Informeer naar de mogelijkheden bij het verhuurbedrijf. Indien je de auto wil gebruiken op zondag maar het niet mogelijk is om deze op te halen op zondag, dan adviseren wij je om de auto voor het gehele weekend te huren en bijvoorbeeld op vrijdag of zaterdag al op te halen en maandag in te leveren.
Kan ik ook een auto huren van een particulier?
Ja, het is mogelijk om een auto te huren van een particulier. Via diverse huurportalen kun je een auto van een particulier zoeken in jouw omgeving om te huren. Bekijk goed via het huurportaal waar je de auto huurt hoe je bent verzekerd tijdens de huurperiode. Vaak heeft het huurportaal de verzekering geregeld en is de prijs hiervan inbegrepen in de huurprijs van de auto. Vergelijk via welke huurportalen je een auto van een particulier kunt huren. Huur een auto van een particulier en bespaar op kosten en spaar het milieu.
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn reservering?
Op tijd annuleren is in veel gevallen kosteloos, vaak dient dit minimaal 24 uur voor vertrek te zijn. Dit hangt echter wel af van de verhuurder waar je de auto wil huren en op welk moment je wil annuleren, controleer dus goed de annuleringsvoorwaarden van het verhuurbedrijf.
Moet ik een borg betalen bij het huren van een auto?
Bij vrijwel alle verhuurders dient een borg te worden betaald. De hoogte van de borg varieert van circa €300 tot circa €1.000, afhankelijk van het verhuurbedrijf, het type huurauto en of je het eigen risico hebt verlaagd. Duurdere auto's hebben vaak een hogere borg. Als je een borg dient te betalen dan wordt dit vaak voldaan bij het ophalen van de huurauto. Wanneer de auto volgens de voorwaarden van de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, dan krijg je de borg weer retour. Of je dit contant of per bank terug krijgt hangt af van de verhuurder waar je de auto hebt gehuurd en hoe je de borg hebt betaald. Controleer de voorwaarden omtrent de eventuele borg altijd goed bij de verhuurder voordat je de auto huurt, dit om verrassingen te voorkomen.
Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een auto?
De minimale leeftijd varieert van 18 tot 23 jaar, afhankelijk van het verhuurbedrijf en vaak ook per voertuigtype. Bij het merendeel van de huurders moet de bestuurder minimaal één jaar het rijbewijs in bezit hebben. Controleer daarom goed bij de verhuurders wat de minimum leeftijd is en hoe lang je minimaal het rijbewijs in bezit moet hebben.
Wat is het eigen risico bij het huren van een auto?
De hoogte van het eigen risico varieert per verhuurbedrijf. De huurauto's zijn verzekerd, echter kan het voorkomen dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Sommige verhuurbedrijven hanteren een verhoogd eigen risico bij bestuurders onder de 21 jaar. Controleer daarom goed voordat je gaat huren wat het eigen risico is.
Kan ik het eigen risico van een huurauto verlagen?
In veel gevallen kan het eigen risico worden verlaagd of zelfs worden afgekocht. Je betaalt dan een bedrag bovenop de huurprijs per dag waarmee je je eigen risico verlaagt of aanpast. Controleer bij de door jou gekozen verhuurder of je het eigen risico kan verlagen of afkopen en zo ja, wat de kosten hiervan zijn. Het eigen risico is bij veel verhuurders relatief hoog, terwijl de kosten om het eigen risico te verlagen relatief laag zijn. Wij raden je daarom aan om, mits mogelijk bij jouw verhuurder, het eigen risico te verlagen of volledig af te kopen.
Krijg ik korting wanneer ik de auto langer huur?
In veel gevallen is een auto huren voor een week voordeliger dan een auto huren per dag omdat de dagprijs wordt verlaagd wanneer je de auto langer huurt. Dit is wel afhankelijk van het verhuurbedrijf waar je de auto huurt.

Levering

Waar moet ik op letten bij het ophalen van de huurauto?
Neem bij het ophalen van de huurauto je rijbewijs mee en zorg dat je de eventuele borg kan voldoen. Of dit contant of per pinautomaat kan hangt af van het verhuurbedrijf, controleer dit daarom voordat je de huurauto gaat ophalen. Daarnaast raden wij je aan om bij het ophalen van de huurauto foto's te maken van alle eventuele huidige schadeplekken aan de huurauto. Laat deze schade op papier erkennen door het verhuurbedrijf. Lever je de auto weer in? Laat dan de verhuurder op het formulier erkennen dat er geen nieuwe beschadigingen zijn aangebracht tijdens jouw huurperiode om eventuele onenigheid te voorkomen.
Kan ik de huurauto na sluitingstijd inleveren?
In de meeste gevallen is het niet mogelijk om de huurauto na sluitingstijd in te leveren. Is het voor jou niet mogelijk om de auto tijdens de openingstijden in te leveren, let dan extra goed op tijdens het reserveren van de auto. Vaak staat op de website van het verhuurbedrijf vermeld of je de bedrijfswagen na sluitingstijd kunt inleveren. Mocht je het online niet kunnen vinden, dan raden wij jou aan om contact op te nemen.
Kan ik de huurauto inleveren op een andere locatie dan waar ik deze heb opgehaald?
Of je de huurauto kan afleveren op een andere locatie dan waar jij deze hebt opgehaald hangt af van het verhuurbedrijf waar je de auto gaat huren. In sommige gevallen is dit mogelijk. Soms wordt er een toeslag berekend wanneer je de auto inlevert bij een andere locatie. Neem contact op met het door jou gekozen verhuurbedrijf en bespreek de mogelijkheden en eventuele voorwaarden.
Kan ik de huurauto inleveren op een andere locatie dan waar ik deze heb opgehaald?
Of je de huurauto kan afleveren op een andere locatie dan waar jij deze hebt opgehaald hangt af van het verhuurbedrijf waar je de auto gaat huren. In sommige gevallen is dit mogelijk. Soms wordt er een toeslag berekend wanneer je de auto inlevert bij een andere locatie. Neem contact op met het door jou gekozen verhuurbedrijf en bespreek de mogelijkheden en eventuele voorwaarden.

Gebruik

Moet ik de brandstof zelf betalen?
Ja, de brandstof tijdens het gebruik betaal je altijd zelf. In veel gevallen krijg je de auto met een volle tank mee en dien je de auto ook weer met een volle tank in te leveren. Zorg wel dat je de auto dichtbij het verhuurbedrijf weer vol tankt zodat je de auto ook daadwerkelijk inlevert met een volle tank. Daarmee voorkom je eventuele extra kosten voor het bijvullen van brandstof. Soms kun je er ook voor kiezen om de auto in te leveren zonder volle tank waarbij de verhuurder bekijkt hoeveel brandstof er is verbruikt en dit aan jou doorberekent. Dit is vaak duurder dan wanneer je de auto met een volle tank moet inleveren omdat een verhuurder vaak een hogere brandstofprijs hanteert dan het tankstation. Controleer altijd de voorwaarden omtrent het brandstofgebruik bij de verhuurder voordat je gaat huren.
Mag ik met een huurauto naar het buitenland rijden?
Het is bij veel verhuurders toegestaan om met de auto naar het buitenland te rijden. Dit kan uiteraard afwijken, dus controleer altijd goed bij de verhuurder of het mogelijk is om met de auto naar het buitenland te rijden. Wil je de auto speciaal huren om in het buitenland te gebruiken, dan kan het interessanter zijn om een auto in het buitenland te huren.
Mag er iemand anders de auto besturen terwijl ik de auto zelf heb gehuurd?
In veel gevallen is het geen probleem dat iemand anders de auto gaat besturen dan de persoon die de auto heeft gehuurd. Echter dient die andere bestuurder vooraf wel zijn rijbewijs te laten controleren. Dit heeft te maken met de verzekering van de huurauto. Ben jij zelf de huurder maar rijdt iemand anders? Dan blijf jij wel de verantwoordelijke van de huurauto, bijvoorbeeld voor schade en/of boetes. Controleer bij het door jou gekozen verhuurbedrijf of het mogelijk is dat iemand anders dan de huurder de auto bestuurt, het komt namelijk ook voor dat alleen degene die staat vermeld in het huurcontract de huurauto mag besturen.
Kan ik de huurperiode tijdens het gebruik verlengen?
Of je de huurperiode tijdens het gebruik kan verlengen hangt af van de voorwaarden van het verhuurbedrijf waar jij wilt gaan huren. Vaak is het mogelijk om tijdens het gebruik de huurperiode te verlengen mits dit een bepaald aantal uren vóór het inleveren van de auto wordt gevraagd. Informeer bij jouw verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.
Wat moet ik doen als ik pech krijg met de huurauto?
Neem bij pech met de huurauto direct rechtstreeks contact op met de verhuurder voor informatie en hulp. Wij raden je aan altijd direct foto's te maken van de auto en eventuele schade zodat je de pech kunt aantonen op een later moment. De verhuurder zal jou verder helpen en je uitleggen wat je moet doen. Zorg in ieder geval dat je veilig langs de weg staat.