Vind jouw beste huurdeal

Auto huren

Een auto huren via Huren.nl

Hierboven op deze pagina vind je eenvoudig alle soorten auto’s die er te huur zijn. Weet je niet welke auto jou het beste voorziet in behoeftes? Bekijk dan hieronder de verschillen tussen de auto’s. Kies de auto die het beste bij je past, gebruik je locatie en kaart en bekijk alle autoverhuurders bij jou in de buurt. Vergelijk de verhuurders op recensies, prijs en afstand en vind de beste deal!

Waar moet ik op letten bij het huren van een auto?

Wanneer je een auto gaat huren dien je met een aantal zaken rekening te houden. De zaken die hieronder besproken worden, wijken eventueel af bij de door jou gekozen verhuurder.


Rijbewijs, minimale leeftijd en rijervaring

Uiteraard dien je voor het huren van een auto in het bezit te zijn van een geldig B rijbewijs. Wanneer je de auto op gaat halen dien je het rijbewijs te tonen. Natuurlijk mag je vanaf je achttiende verjaardag, met het juiste rijbewijs, al een auto besturen. Dit betekend echter niet dat de verhuurder een hogere minimale leeftijd of een aantal jaren rijervaring hanteert. De minimale leeftijd varieert van 18 tot 23 jaar, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het voertuigtype. Daarnaast dien je bij de meeste verhuurders minimaal één jaar rijervaring te hebben. Bekijk de bedrijven met een auto te huur en vind een geschikte verhuurder.


Borg

Vrijwel alle verhuurders vragen een borg. De borg varieert van circa €300,- tot circa €1000,-, afhankelijk van het verhuurbedrijf, het type huurauto en of je het eigen risico hebt verlaagd. De borg krijg je weer terug als je de wagen onbeschadigd en volgens de voorwaarden van de verhuurder inlevert.


Algemene voorwaarden

Voordat je een auto gaat huren, willen we je adviseren om de algemene voorwaarden van de verhuurder door te nemen. Hierin vind je bijvoorbeeld voorwaarden terug zoals:

  • Het inleveren van de auto
  • Het rijden in het buitenland
  • Het eigen risico
  • Een tweede bestuurder
  • De borg
  • De minimale leeftijd en rijervaring

Verschillende soorten auto’s die je kunt huren

Er zijn veel verschillende soorten auto’s te huur. Bij elke situatie kun je een geschikte auto huren. Om de keuze wat makkelijker te maken lichten we je graag de verschillende soorten auto’s toe.


Hatchback

De hatchback is een kleine compacte auto met een open kofferbak. Door het formaat, is de hatchback een goedkope auto om te huren. De Hatchback is te huur in een 3- of 5-deursuitvoering.
 

MPV

De MPV is een grote 7-persoonsauto. De MPV is in verschillende uitvoeringen te huur. Zo kun je een MPV huren met achter normale deuren of schuifdeuren. De MPV is ideaal voor verhuizingen, kinderfeestjes en groepsuitjes.


Stationwagen

De stationwagen biedt meer ruimte dan de hatchbacks en sedans. Dit komt omdat de achterzijden van de auto langer en hoger doorloopt. Het is de ideale auto om te huren wanneer je met de familie op vakantie gaat.


Sedan

De sedan wordt vaak gezien als een zakelijke auto. De sedan heeft 4 deuren en een aparte platte kofferbak. Dit betekent dat de kofferbak meestal enkel via de buitenkant te bereiken is.


Cabrio

Met de cabriolet geniet je van de wind door je haren! Er zijn verschillende soorten cabriolets te huur. Zo kun je een cabrio huren met 2 of 4 zitplaatsen. Let op, de beenruimte achterin is vaak nihil!


SUV

De SUV is een comfortabele auto met een hoge instap. De SUV heeft vaak veel kracht en een vierwielaandrijving. De SUV biedt veel laadvermogen en zitplaatsen voor meestal 5 personen.


Personenauto met trekhaak

De auto met trekhaak is ideaal voor verhuizingen, verbouwingen of vakanties. Er zijn verschillende auto’s met een trekhaak te huur. Let op het maximale trekgewicht van de door jou gekozen auto.


Elektrische auto

Er zijn verschillende soorten elektrische auto’s te huur. Van hatchbacks tot SUV’s. Bekijk alle autoverhuur en vind de beste deal!

Naast de verschillende soorten auto’s kun je ook een auto in het buitenland huren. Huur vanuit Nederland al een auto en haal hem op bij het vliegveld.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Levering

Gebruik