Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Auto huren

Auto huren in Nederland

In Nederland is er een groot aanbod op het gebied van auto’s huren. Wil je een auto huren om bijvoorbeeld mee op vakantie te gaan, dan is een autoverhuurbedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in langdurige huur van toepassing. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een personenauto voor een dagje of zelfs maar een paar uur wilt huren omdat je zelf niet in het bezit bent van een auto. Ook dan zijn er autoverhuurbedrijven die hier goed op inspelen. De meeste verhuurbedrijven van auto's bieden beide opties, dus zowel langdurige als korte huurperiodes. Een auto huren is vaak het makkelijkst bij een bedrijf dicht bij jou in de buurt. Hierdoor kun je de auto eenvoudig ophalen en weer wegbrengen. Bij ons kun je makkelijk de verhuurbedrijven van verschillende auto’s vergelijken op prijs, kwaliteit en afstand van jouw huis/bestemming.

Wat er komt kijken bij een auto huren?

Het huren van een auto is vaak een makkelijke optie als je niet met het openbaar vervoer wil of kan reizen en een dagje eropuit wil. Wil je op vakantie met een huurauto, die je in Nederland huurt, dan kan dat natuurlijk ook. Het kan handig zijn om van te voren even te bedenken wat er allemaal komt kijken bij het huren van een auto. Bijna alle verhuurbedrijven vragen een borg. Deze borg krijg je weer terug als je de wagen onbeschadigd inlevert. Houdt er ook rekening mee dat je de auto op tijd inlevert. Niet alle verhuurbedrijven zijn open op zondagen en feestdagen, bedenk van te voren wat voor jou handig is. Soms is het voordeliger om een auto een dagje langer te huren omdat je dan bijvoorbeeld net in het weektarief valt, wat in sommige gevallen voordeliger kan uitpakken. Op Huren.nl vind je ook auto accessoires die je kunt huren.

Als je naar het buitenland wilt met de auto kan het zijn dat de kosten omhoog gaan vanwege belastingen en verzekeringen. Je kunt er voor kiezen om er de nodige verzekeringen bij te huren, Soms is dit al in het bedrag inbegrepen. Houdt er rekening mee dat als je nog maar pas in het bezit bent van een rijbewijs, sommige verhuurbedrijven van auto’s een extra bedrag in rekening brengen. Niet alle verhuurbedrijven doen dit, informeer bij de verhuurlocatie naar jouw keuze.

Verschillende soorten auto’s die je kunt huren

Naast het huren van een auto om mee op vakantie te gaan of om een dagje eropuit te gaan binnen Nederland, kan het ook zijn dat je een luxe trouwauto wilt huren om voor je bruiloft. Misschien zoek je wel een chique wagen voor een bedrijfsfeest, familiefeest, jubileum, of gewoon omdat het kan. Denk bijvoorbeeld eens aan een Lamborghini, Porsche of een Oldtimer, Limousine of cabrio. Je kunt natuurlijk ook voor een stoerdere look gaan, kies dan bijvoorbeeld voor een Hummer of een Ferrari. Sommige verhuurbedrijven hebben zich volledig gespecialiseerd op de verhuur van deze bijzondere personenauto’s. Bekijk bij ons het aanbod bij jou in de buurt.