Eiland huren

Huur een eiland: een betaalbare vakantie

Het lijkt een droom weggelegd voor enkel de ‘rich and famous’, het houden van een feest op een privé-eiland. Maar wist je dat een eiland huren helemaal niet duur hoeft te zijn? Er zijn verschillende organisaties die het huren van een eiland betaalbaar maken. Je kan kiezen voor een tropisch hoopje zand met een palmboom en als je geluk hebt een schatkist, maar meer betaalbaar en dichterbij huis is bijvoorbeeld het huren van één van de honderden eilanden bij Kroatië. Ook bij Schotland heb je prachtige eilanden die te huur zijn. De ruige rotsen, de schapen, de lucht van whisky in de lucht, je krijgt het er allemaal gratis bij. Hebben we je lekker gemaakt? Neem ook kijkje bij één van de prachtige privé-eiland in: de Bahamas, en de Fillipijnen, of gewoon om de hoek in Zweden.

Hoe romantisch het huren van een eiland kan zijn

Voor een huwelijksreis, een romantische ‘getaway’ of een bijzondere reis met vrienden is het huren van een eiland perfect. Heb je zin om eens een hele week niets anders te doen dan het eiland verkennen, genieten van de natuur, het uitzicht, en lekker doen waar je zelf zin in hebt, op je eigen eiland? Huur bijvoorbeeld een eiland in Noorwegen. Als je geluk hebt kan je ook nog genieten van het noorderlicht. Er wordt gezegd dat het noorderlicht magisch is en zelfs geluid maakt. Je kan het zelf gaan ontdekken op je huureiland in het noorden.

Huur een eiland, in je eentje of met zijn allen

Als je toch romantisch bezig bent, waarom dan niet je bruiloft houden op het privé-eiland? Een prachtige achtergrond, geen last van andere vakantiegangers, kortom: een topbruiloft op jullie eigen eiland. Heb je juist zin om even alles en iedereen achter te laten en op retraite te gaan zodat je eindelijk aan je debuutroman kan beginnen? Niets is een betere locatie om te schrijven dan op je eigen eiland. Inspiratie vind je om je heen in de desolate natuur. Niemand zal je storen! Als je voor een langere tijd op een privé-eiland blijft, zorg dan dat je genoeg voedsel meeneemt. Je kan vaak niet zomaar even naar de buurtsuper!

 

Gerelateerde categorieën