Aanhanger huren in Groningen

In Groningen een aanhanger huren via Huren.nl

Een aanhanger huren in Groningen gaat zeer eenvoudig via Huren.nl. Er zijn heel veel verschillende soorten aanhangers te huur. Omdat er zoveel aanhangers zijn, is het soms lastig om de verhuurder te vinden met de juiste aanhanger. Om je een beetje te helpen, hebben we hierboven alle soorten aanhangers verzameld. Klik op een soort aanhanger en zie alle verhuurders in en rondom Groningen. Zo kun je de verhuurders makkelijk vergelijken. Je kunt de verhuurders vergelijken op de beoordelingen, prijs, service en algemene voorwaarde.

Hier kun je de verhuurders op vergelijken

Heb je een aanhanger gekozen? Dan willen we je graag nog wat tips geven. Naast dat je de verhuurders kunt vergelijken op de prijs, service en beoordelingen, kun je de verhuurders ook op andere punten vergelijken. Een aantal belangrijke zaken worden hieronder besproken.

Vergelijk de algemene voorwaarde

Ga je een aanhanger huren? Kijk dan altijd naar de algemene voorwaarde van de verhuurders. Hierin vind je belangrijke zoals de annuleringsvoorwaarde, het rijden in het buitenland, de borg, de minimale leeftijd en de voorwaarden omtrent het halen en terugbrengen van de aanhanger.

Vergelijk de verhuurders op de totaalprijs

Kijk altijd goed naar de totaalprijs en niet alleen naar de dagprijs. Veel verhuurders rekenen een staffelkorting wanneer je een aanhanger voor een langere periode wilt huren. Wil je een aanhanger voor een week huren? Bekijk dan de weekprijs van de verhuurders

Welke aanhanger mag ik trekken?

Welke aanhangers je mag trekken hangt af van de maximale massa van de aanhanger en het maximale trekgewicht van je voertuig. De maximale massa van de aanhanger is het gewicht van de aanhanger + het gewicht van de belading. Vergeet niet naar het maximale trekgewicht van je voertuig te kijken. Het maximale trekgewicht staat vermeld op het kentekenbewijs en/of in het instructieboekje. Twijfel je of je de door jouw gekozen aanhanger mag trekken? Bekijk dan hieronder welke aanhanger je mag trekken met jouw rijbewijs.

Aanhanger voor het rijbewijs B

Wanneer je alleen over het standaard rijbewijs B beschikt, dan mag je alleen kleine en lichte aanhangers trekken. Zo mag je met het rijbewijs aanhangers trekken met een maximale massa tot 750 kg. Daarnaast mag je ook aanhangers trekken zwaarder dan 750 kg, mits het totaalgewicht van de auto + aanhanger niet zwaarder is dan 3500 kg.

Aanhangers voor het rijbewijs B+

Heb je het rijbewijs B+? Dan mag je vrijwel alle aanhangers trekken mits het totaalgewicht van de auto + plus de totale gewicht van de aanhanger niet boven de 4250 kg uitkomt.

Aanhangers voor het rijbewijs BE behaald voor 2013

Wanneer je over het rijbewijs BE beschikt en je deze voor 19 januari 2013 hebt behaald, dan mag je alle aanhangers trekken. Vergeet niet naar het maximale trekgewicht van het voertuig te kijken!

Aanhangers voor het rijbewijs BE behaald na 2013

Beschik je over het rijbewijs BE en heb je die behaald na 19 januari 2013? Dan mag je aanhangers trekken met een maximum totaalgewicht van 3500 kg.