Home
Onafhankelijk vergelijken van verhuurders

Rolsteiger huren in Enschede

De prijzen variëren van € 65,- tot € 65,- per week, afhankelijk van de breedte en de werkhoogte van de rolsteiger.

Vergelijk 1 verhuurbedrijf

25 km
 • 50 km
 • 75 km
 • Alle afstanden
 • - Enschede v.a. 65,-
  v.a. 65,-
Klik op de kaart om de verhuurders te tonen
 

Huur eenvoudig een rolsteiger in Enschede

Wanneer je op zoek bent naar rolsteigerverhuur in de omgeving van Enschede ben je bij Huren.nl aan het juiste adres! Hier vind je verschillende verhuurbedrijven van steigers bij jou in de buurt. Misschien wil je wel een rolsteiger huren in de omgeving van Almelo, Oldenzaal of Hengelo. Dan vind je hier vaak al gauw een rolsteiger die goed bij jouw klusje past. Wellicht ben je van plan om binnenkort de gevel een opknapbeurt te geven en ben je hiervoor op zoek naar een smalle steiger. Het kan ook zijn dat je juist op zoek bent naar een brede steiger voor grotere klussen. Wat voor je rolsteiger je ook zoekt, via Huren.nl heb je er vaak al gauw een gevonden. Wil je een rolsteiger huren in Enschede-Noord omdat je wilt gaan verven? Dan huur je hier al snel een steiger bij een van de verhuurders in de omgeving. Ook als je een installatieklus hebt in bijvoorbeeld Boswinkel-Stadsveld huur je al gauw een rolsteiger bij een van de verhuurders in en rondom Enschede. Rolsteigerverhuur is er te vinden in allerlei soorten en maten en voor allerlei klussen en werkzaamheden. Vraag daarom altijd even na welke rolsteiger of kamersteiger jij het beste kunt huren bij de verhuurder van jouw keuze.

Kenmerken en varianten

 • Lengte
  variërend van 1.8 tot 3,10 m
 • Breedte
  variërend van 0,7 tot 1,8 m
 • Vloerhoogte
  variërend van 1,35 tot 20,5 m
 • Werkhoogte
  variërend van 3,15 tot 23,3 m
 • Maximale belasting
  variërend tot 1.050 kg
 • Laadvermogen
  variërend van 150 tot 200 kg/m2

Veelgestelde vragen

Reserveren

 • Hoe reserveer ik een rolsteiger?

  Een rolsteiger huren is vrij eenvoudig. Een rolsteiger dien je in de meeste gevallen telefonisch te reserveren. Vergelijk op deze pagina alle verhuurders en kies de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte. Het door jou gekozen verhuurbedrijf helpt je met al je vragen en helpt je met het kiezen van de juiste rolsteiger. Vergelijk alle bedrijven met een rolsteiger te huur en vind de beste deal.

 • Wat is de minimale huurperiode van een rolsteiger?

  De minimale huurperiode is vaak 1 dag. Er zijn ook enkele verhuurders die een andere minimale huurperiode hanteren. Controleer altijd goed de minimale huurperiode van de door jou gekozen verhuurder. Wanneer je een rolsteiger voor een lange periode wilt huren, dan adviseren we je om niet alleen te kijken naar de dagprijs. De dagprijs daalt bij de meeste verhuurders na een bepaalde periode. Dit is vaak vanaf een week.

 • Wat is het verschil tussen platformhoogte en werkhoogte?

  De ene verhuurder spreekt over werkhoogte en de ander spreekt over platformhoogte. Dit kan voor verwarring zorgen. De platformhoogte is de hoogte van het platform waarop je kunt werken. Onder werkhoogte wordt verstaan de hoogte waarop je kunt werken als je op het platform staat. Hiervoor wordt de formule platformhoogte + 2 meter gebruikt. Deze formule kan afwijken, afhankelijk van je eigen lengte.

 • Dien ik borg te betalen bij rolsteiger verhuur?

  Bij de meeste verhuurders dien je borg te betalen. Hoe de borg wordt berekend verschilt per verhuurder. Er zijn verhuurders die een vaste borgprijs hanteren. Er zijn ook verhuurders die een borg prijs per meter steiger vragen. Hoe je de borg dient te betalen verschilt per verhuurder. In de meeste gevallen dien je de borg te betalen bij de levering van de steiger. In enkele gevallen dien je de borg bij de reservering al te betalen. Hoe je borg na de huurperiode terug krijgt ligt aan de manier waarop je betaald hebt. We adviseren je om altijd even naar de algemene voorwaarden te kijken. Zo voorkom je verrassingen omtrent de borg.

 • Hoe kan ik mijn reservering betalen?

  Bij het reserveren van een rolsteiger kun je in enkele gevallen meteen met iDeal betalen. Echter dien je de reservering in de meeste gevallen via een bankoverschrijving te betalen. Bij de meeste bedrijven heb je ook de mogelijkheid om op factuurbasis te betalen. Bekijk de betaalmogelijkheden op de website van de door jou gekozen verhuurder. Kun je niks vinden over de betaalmogelijkheden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

Levering

 • Wordt de rolsteiger bezorgd?

  Bij vrijwel elk rolsteiger verhuurbedrijf is het mogelijk om de rolsteiger op locatie te laten bezorgen. Enkele verhuurders leveren alleen in een bepaalde regio of tot een bepaalde afstand. Buiten deze afstand rekenen de verhuurbedrijven vaak een prijs per kilometer. Vergelijk de verhuurder dus niet alleen op de huurprijs. Kijk altijd naar de bezorgkosten, zo voorkom je onverwachte bijkomende kosten.

 • Kan ik de rolsteiger ook ophalen?

  Ja, dit kan bij bijna alle verhuurbedrijven. Wanneer je de rolsteiger wilt ophalen, dan is het goed om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen een handig moment afspreken om de rolsteiger over te dragen. We willen je adviseren om te controleren of je nu niet onnodig voor bezorgkosten betaalt.

 • Worden eventuele veiligheidsaccessoires meegeleverd?

  Accessiores zoals bijvoorbeeld veiligheidsharnassen, helmen, leuningwerken, hekwerken, trapgatbeveiligen, randbeschermingen en ladders worden vrijwel nooit kosteloos meegeleverd. Deze accessoires moet je (indien nodig) apart huren. Bekijk altijd goed welke accessoires worden meegeleverd. Zo voorkom je dat je plots zonder benodigde accessoires zit.

 • Wordt de rolsteiger voor mij gebouwd?

  Vaak heb je de optie om de rolsteiger door de verhuurder op te laten bouwen. Hier zitten in de meeste gevallen wel kosten aan verbonden. Bij veel verhuurbedrijven krijg je bij de levering een korte instructie over de montage. Zo kun je de steiger ook zelf opbouwen. Wanneer je hier (nog) niet handig mee bent, dan lever je waarschijnlijk vrij veel tijd in van je kostbare huurtermijn. Het kan dan interessanter zijn om de rolsteiger te laten opbouwen aangezien het verhuurbedrijf hier gespecialiseerd in is. Wanneer je de rolsteiger wilt laten opbouwen door de verhuurder, dan willen we je adviseren om hier van te voren duidelijke afspraken over te maken. Bespreek de kosten en waar en wanneer je de rolsteiger opgebouwd wilt hebben.

Gebuik

 • Kan ik mijn rolsteiger uitbreiden?

  Heb je een rolsteiger gehuurd en blijkt het dat de rolsteiger niet hoog genoeg is? Dan heb je de mogelijkheid om de steiger uit te breiden. Neem contact op met het verhuurbedrijf en vraag naar de mogelijkheden. Tip: wanneer je extra onderdelen wilt huren is het verstandig om deze op te halen. Wanneer je de extra onderdelen laat bezorgen dien je vaak (opnieuw) bezorgkosten te betalen.

 • Waar mag ik de rolsteiger op plaatsen?

  In principe mag je de rolsteiger overal plaatsen mits je hem veilig neerzet. Daarnaast zijn er enkele gemeentes waar je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een rolsteiger op de openbare weg. Informeer bij jouw gemeente of er een vergunning nodig is. Voordat je een steiger gaat gebruiken is het handig om een aantal zaken te controleren. Controleer altijd of de steiger in het lood staat, de wielen op de rem staan en of alle onderdelen op de juiste plaats zitten. Denk bij het plaatsen van een rolsteiger altijd aan de omgeving. Zorg dat de steiger op een harde ondergrond staat zodat de steiger niet weg zakt. Zorg er daarnaast altijd voor dat de grond redelijk vlak is. Wanneer dit niet zo is, dan adviseren we je om extra stabilisatoren te plaatsen. De stabilisatoren en remmen zorgen ervoor dat er weinig tot geen beweging in de rolsteiger zit.

 • Kan ik zelf een rolsteiger opbouwen?

  Ja, je kan/mag zelf een rolsteiger monteren in veel gevallen. Sommige verhuurbedrijven bouwen enkel zelf de rolsteiger op om zekerheid te bieden dat alles goed en veilig is opgebouwd. Een rolsteiger in elkaar zetten is relatief eenvoudig. Toch is het handig om bij de levering om een korte instructie of een instructieboekje te vragen. Soms hebben de verhuurders ook een instructievideo op de website. Voordat je enthousiast aan het werk gaat, willen we je adviseren om de rolsteiger grondig te controleren. Kijk of alle onderdelen goed zitten, check de remmen en zorg dat het platform stevig vast staat.

 • Zijn er verplichte regels voor het werken op een rolsteiger?

  Ja, er zijn meerdere regels waar je je aan moet houden. Ten eerste moet de rolsteiger een veiligheidskeuring hebben. De verhuurders dienen de onderdelen jaarlijks te laten keuren. Wanneer de onderdelen goed gekeurd zijn krijgen deze een sticker. Controleer altijd of het door jou gekozen verhuurbedrijf de keuringen op orde heeft. Daarnaast is een randbeveiliging verplicht wanneer de rolsteiger een werkhoogte boven de 3 meter heeft, en dus een platformhoogte van 1 meter. De randbeveiliging kan ervoor zorgen dat je niet naar beneden valt. Als laatste is er een maximale werkhoogte. Onverankerde steigers mogen binnen tot 12 meter werkhoogte en buiten tot 8 meter werkhoogte gebruikt worden. Daarenboven moeten de rolsteigers gefixeerd worden aan de gevel of binnenmuur. Ook hier zijn maximale toegestane werkhoogtes voor. De maximale werkhoogte voor smalle gefixeerde rolsteigers is 12 meter en voor brede gefixeerde rolsteigers is de maximale werkhoogte 20 meter.

 • Welke beschermingsmiddelen moet ik dragen?

  Veiligheidsharnassen, helmen en veiligheidsschoenen zijn niet verplicht. Echter raden we je wel aan om veiligheidsmaatregelen te nemen. Draag een veiligharnas wanneer je op een hoge hoogte gaat werken. Draag een helm wanneer je vaak onder de steiger bent en draag schoenen met veel profiel zodat je niet uitglijdt.

 • Wat is de maximale werkhoogte van een rolsteiger?

  De maximale werkhoogte voor een on geankerde steiger binnen is 12 meter. De maximale werkhoogte voor ongeankerde steigers buiten is 8 meter. De werkhoogte van geankerde steigers verschilt en varieert tussen de 12 en 20 meter. Deze hoogte wordt bepaald door de breedte van de steiger. Informeer bij het verhuurbedrijf over de maximale werkhoogte van de door jou gekozen steiger.

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Alternatieve links