Rolsteiger huren

20 aanbieders gevonden. De prijzen variëren van € 25,- tot € 77,- per week, afhankelijk van de breedte en de werkhoogte van de rolsteiger. (huuradvies)

Top 20 verhuurbedrijven

 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Huurtopper 2023
 • Pak kortingscode
 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Meest gekozen
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
4,-
8,-
13,-
Per weekend
9,-
17,-
26,-
Per week
30,-
58,-
93,-

Kenmerken en varianten

Lengte variërend van 1.8 tot 3,10 m
Breedte variërend van 0,7 tot 1,8 m
Vloerhoogte variërend van 1,35 tot 20,5 m
Werkhoogte variërend van 3,15 tot 23,3 m
Maximale belasting variërend tot 1.050 kg
Laadvermogen variërend van 150 tot 200 kg/m2

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Breedte van platform
75 cm
181,25 cm
250 cm
Lengte van platform
250 cm
250 cm
250 cm
Maximale platformhoogte
620 cm
720 cm
820 cm
Borg
€800
€900
€1000
Beoordeling van aanbieders
7.3
9.1
10

Recente huuraanvragen

Rolsteiger smal in Barneveld

voor 1 week bij A1 Verhuur B.V.

Gisteren om 15:54

Rolsteiger smal in Zeewolde

voor 1 week bij A1 Verhuur B.V.

Afgelopen donderdag om 20:11

Rolsteiger 250 x 135 cm in Sassenheim

voor 2 weken en 1 dag bij Ter Leede Steigerverhuur

Afgelopen woensdag om 15:52

Rolsteiger smal in Nijkerk GLD

voor 1 week bij A1 Verhuur B.V.

Afgelopen dinsdag om 16:07

Rolsteiger breed in Zeewolde

voor 2 dagen bij A1 Verhuur B.V.

Afgelopen maandag om 19:37

Smalle rolsteiger in Heiloo

voor 1 week en 7 uur bij Brouwer Steiger Verhuur

17-05-2024

Brede rolsteiger in Heiloo

voor 5 dagen bij Brouwer Steiger Verhuur

16-05-2024

Smalle rolsteiger in Heiloo

voor 9 uur bij Brouwer Steiger Verhuur

16-05-2024

Rolsteiger AGS-PRO in Ridderkerk

voor 1 week en 7 uur bij Jansen Materialen BV

14-05-2024

Rolsteiger AGS-PRO in Ridderkerk

voor 2 dagen en 16 uur bij Jansen Materialen BV

14-05-2024

Brede rolsteiger in Heiloo

voor 1 dag en 9 uur bij Brouwer Steiger Verhuur

13-05-2024

Rolsteiger AGS-PRO in Ridderkerk

voor 6 dagen en 21 uur bij Jansen Materialen BV

13-05-2024

Smalle rolsteiger in Heiloo

voor 3 dagen bij Brouwer Steiger Verhuur

13-05-2024

Rolsteiger in Vegelinsoord

voor 1 week bij Bouw Verhuur Friesland

12-05-2024

Brede rolsteiger in Heiloo

voor 5 dagen en 9 uur bij Brouwer Steiger Verhuur

12-05-2024

Rolsteiger AGS-PRO in Hoogvliet Rotterdam

voor 1 week bij Jansen Materialen BV

09-05-2024

Smalle rolsteiger in Heiloo

voor 3 dagen en 9 uur bij Brouwer Steiger Verhuur

06-05-2024

Rolsteiger AGS-PRO in Ridderkerk

voor 3 dagen en 6 uur bij Jansen Materialen BV

06-05-2024

Smalle rolsteiger in Heiloo

voor 3 dagen en 9 uur bij Brouwer Steiger Verhuur

06-05-2024

Smalle rolsteiger in Heiloo

voor 3 dagen bij Brouwer Steiger Verhuur

05-05-2024

Recent beoordeelde verhuurbedrijven


10

Voor de 2e keer een steiger bij hen gehuurd die ook deze keer netjes op de afgesproken tijd geleverd werd en na een belletje ook weer keurig opgehaald. Geweldig materiaal voor een prima prijs en fijne “klantvriendelijke” services. Aanrader!

Gehuurd:

Rolsteiger

op 16-05-2024

afgelopen donderdag om 10:19


9,0

Wederom super goed geholpen en advies gekregen. Heel goed bedrijf met persoonlijke aandacht. Kan het iedereen aanraden.

Gehuurd:

Rolsteiger

op 08-04-2024

13-04-2024
Steiger nodig? Huur de eenvoudig verplaatsbare rolsteiger

De rolsteiger is een ideale steiger om te huren voor bijvoorbeeld schilder-, onderhouds-, en installatiewerkzaamheden. Steigerverhuurbedrijven hebben verschillende soorten rolsteigers zoals de brede, smalle en lichtgewicht. Rolsteigers hebben de mogelijkheid om eenvoudig verplaatst te worden dankzij de wielen die onderaan de steiger geplaatst zijn. Vergelijk de verhuurbedrijven die hier getoond worden en huur gemakkelijk de juiste rolsteiger naar keuze. 

Een brede of juist een smalle rolsteiger huren?

De rolsteiger kan gehuurd worden in een brede maat (1,8 meter) en een smalle maat (0,75 meter). Een brede rolsteiger is stabieler en de werker heeft meer ruimte, maar de smalle rolsteiger kan beter in kleine ruimtes en steegjes geplaatst worden. De brede steiger is daarom ideaal om te huren voor bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden en de smalle rolsteiger is weer beter te huren voor werkzaamheden aan trottoirs of tussen de machines in bijvoorbeeld fabrieken. De smalle rolsteiger is zelfs in te zetten als gevelsteiger. Allebei de steigers zijn meestal van aluminium en hierdoor zijn de rolsteigers zeer licht en geschikt voor alle soorten omstandigheden zoals droge plekken of vochtige plekken. Doordat ze een lichtgewicht zijn, zijn de rolsteigers snel op te bouwen en ook weer af te breken. Vraag bij het verhuurbedrijf naar keuze wel na of alle hulpmaterialen zoals de kantplanken, leuning, stabilisatoren en opbouwplateaus zijn inbegrepen.

Handige tips voor het huren van een rolsteiger

De maximale vrije opbouwhoogte (dit is hoe hoog de steiger gebouwd mag worden zonder verankering aan een muur) kan afhangen van de plek waar je de gehuurde rolsteiger opbouwt. Bij buitengebruik is dit meestal rond de 8 meter werkvloerhoogte en bij binnen gebruik ligt dit rond de 12 meter werkvloerhoogte. Let er wel op dat als je de rolsteiger opbouwt boven deze werkvloerhoogtes je de steiger als een vaste steiger moet zien en dus verplicht bent de steiger te verankeren. Vraag bij het verhuurbedrijf naar keuze na voor welke hoogte dit geldt bij de rolsteiger die je huurt. In de meeste standaard modellen wordt de rolsteiger opgebouwd met om ongeveer de 4 meter een tussenvloer. De platforms die gebruikt worden zijn in verschillende maten leverbaar, daarom doe je er goed aan om aan het steigerverhuurbedrijf na te vragen wat de beste keuze is. Hierdoor is de werkvloer van de rolsteiger veilig te bereiken.

Waarop nog meer letten tijdens het vergelijken?

Veel verhuurbedrijven van rolsteigers kunnen de steiger (tegen meerprijs) ook voor je op- en afbouwen. Informeer bij het verhuurbedrijf naar de mogelijkheden. Wanneer je hiervoor kiest houdt dan ook rekening met transportkosten! Verder is het belangrijk om te checken of de steiger goedgekeurd is. Steigerdelen moeten namelijk eens in de zoveel tijd worden goedgekeurd. Verder kun je nog letten op de minimale huurperiode, hoogte van de borg en eventuele verzekeringskosten. 

Ga veilig te werk met een gehuurde rolsteiger

Heb je een steiger nodig van 12 meter of hoger, huur dan ook een veiligheidsharnas. Zodat je veilig gebruik kan maken van de steiger. Voor klussen die zich lager bij de grond bevinden of binnenshuis, is een kamersteiger huren wellicht een betere optie. Gebruik bij het opbouwen van de steiger altijd een waterpas. Het is van belang dat de steiger niet gaat hellen. Het maximaal toelaatbare hellingspercentage is 1%. Dat betekent dat de steiger per meter 1 cm mag overhellen. Het is om deze reden belangrijk dat de rolsteiger altijd op een verharde en egale ondergrond wordt geplaatst. Het aanbrengen van stabilatoren aan de rolsteiger is ook aan te raden. 

Lees meer handige tips over het op- en afbouwen van rolsteigers op onze blog over rolsteigers.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe reserveer ik een rolsteiger?
Een rolsteiger huren is vrij eenvoudig. Een rolsteiger dien je in de meeste gevallen telefonisch te reserveren. Vergelijk op deze pagina alle verhuurders en kies de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte. Het door jou gekozen verhuurbedrijf helpt je met al je vragen en helpt je met het kiezen van de juiste rolsteiger. Vergelijk alle bedrijven met een rolsteiger te huur en vind de beste deal.
Wat is de minimale huurperiode van een rolsteiger?
De minimale huurperiode is vaak 1 dag. Er zijn ook enkele verhuurders die een andere minimale huurperiode hanteren. Controleer altijd goed de minimale huurperiode van de door jou gekozen verhuurder. Wanneer je een rolsteiger voor een lange periode wilt huren, dan adviseren we je om niet alleen te kijken naar de dagprijs. De dagprijs daalt bij de meeste verhuurders na een bepaalde periode. Dit is vaak vanaf een week.
Wat is het verschil tussen platformhoogte en werkhoogte?
De ene verhuurder spreekt over werkhoogte en de ander spreekt over platformhoogte. Dit kan voor verwarring zorgen. De platformhoogte is de hoogte van het platform waarop je kunt werken. Onder werkhoogte wordt verstaan de hoogte waarop je kunt werken als je op het platform staat. Hiervoor wordt de formule platformhoogte + 2 meter gebruikt. Deze formule kan afwijken, afhankelijk van je eigen lengte.
Dien ik borg te betalen bij rolsteiger verhuur?
Bij de meeste verhuurders dien je borg te betalen. Hoe de borg wordt berekend verschilt per verhuurder. Er zijn verhuurders die een vaste borgprijs hanteren. Er zijn ook verhuurders die een borg prijs per meter steiger vragen. Hoe je de borg dient te betalen verschilt per verhuurder. In de meeste gevallen dien je de borg te betalen bij de levering van de steiger. In enkele gevallen dien je de borg bij de reservering al te betalen. Hoe je borg na de huurperiode terug krijgt ligt aan de manier waarop je betaald hebt. We adviseren je om altijd even naar de algemene voorwaarden te kijken. Zo voorkom je verrassingen omtrent de borg.
Hoe kan ik mijn reservering betalen?
Bij het reserveren van een rolsteiger kun je in enkele gevallen meteen met iDeal betalen. Echter dien je de reservering in de meeste gevallen via een bankoverschrijving te betalen. Bij de meeste bedrijven heb je ook de mogelijkheid om op factuurbasis te betalen. Bekijk de betaalmogelijkheden op de website van de door jou gekozen verhuurder. Kun je niks vinden over de betaalmogelijkheden? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder.

Levering

Wordt de rolsteiger bezorgd?
Bij vrijwel elk rolsteiger verhuurbedrijf is het mogelijk om de rolsteiger op locatie te laten bezorgen. Enkele verhuurders leveren alleen in een bepaalde regio of tot een bepaalde afstand. Buiten deze afstand rekenen de verhuurbedrijven vaak een prijs per kilometer. Vergelijk de verhuurder dus niet alleen op de huurprijs. Kijk altijd naar de bezorgkosten, zo voorkom je onverwachte bijkomende kosten.
Kan ik de rolsteiger ook ophalen?
Ja, dit kan bij bijna alle verhuurbedrijven. Wanneer je de rolsteiger wilt ophalen, dan is het goed om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder. Zo kun je samen een handig moment afspreken om de rolsteiger over te dragen. We willen je adviseren om te controleren of je nu niet onnodig voor bezorgkosten betaalt.
Worden eventuele veiligheidsaccessoires meegeleverd?
Accessiores zoals bijvoorbeeld veiligheidsharnassen, helmen, leuningwerken, hekwerken, trapgatbeveiligen, randbeschermingen en ladders worden vrijwel nooit kosteloos meegeleverd. Deze accessoires moet je (indien nodig) apart huren. Bekijk altijd goed welke accessoires worden meegeleverd. Zo voorkom je dat je plots zonder benodigde accessoires zit.
Wordt de rolsteiger voor mij gebouwd?
Vaak heb je de optie om de rolsteiger door de verhuurder op te laten bouwen. Hier zitten in de meeste gevallen wel kosten aan verbonden. Bij veel verhuurbedrijven krijg je bij de levering een korte instructie over de montage. Zo kun je de steiger ook zelf opbouwen. Wanneer je hier (nog) niet handig mee bent, dan lever je waarschijnlijk vrij veel tijd in van je kostbare huurtermijn. Het kan dan interessanter zijn om de rolsteiger te laten opbouwen aangezien het verhuurbedrijf hier gespecialiseerd in is. Wanneer je de rolsteiger wilt laten opbouwen door de verhuurder, dan willen we je adviseren om hier van te voren duidelijke afspraken over te maken. Bespreek de kosten en waar en wanneer je de rolsteiger opgebouwd wilt hebben.

Gebuik

Kan ik mijn rolsteiger uitbreiden?
Heb je een rolsteiger gehuurd en blijkt het dat de rolsteiger niet hoog genoeg is? Dan heb je de mogelijkheid om de steiger uit te breiden. Neem contact op met het verhuurbedrijf en vraag naar de mogelijkheden. Tip: wanneer je extra onderdelen wilt huren is het verstandig om deze op te halen. Wanneer je de extra onderdelen laat bezorgen dien je vaak (opnieuw) bezorgkosten te betalen.
Waar mag ik de rolsteiger op plaatsen?
In principe mag je de rolsteiger overal plaatsen mits je hem veilig neerzet. Daarnaast zijn er enkele gemeentes waar je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een rolsteiger op de openbare weg. Informeer bij jouw gemeente of er een vergunning nodig is. Voordat je een steiger gaat gebruiken is het handig om een aantal zaken te controleren. Controleer altijd of de steiger in het lood staat, de wielen op de rem staan en of alle onderdelen op de juiste plaats zitten. Denk bij het plaatsen van een rolsteiger altijd aan de omgeving. Zorg dat de steiger op een harde ondergrond staat zodat de steiger niet weg zakt. Zorg er daarnaast altijd voor dat de grond redelijk vlak is. Wanneer dit niet zo is, dan adviseren we je om extra stabilisatoren te plaatsen. De stabilisatoren en remmen zorgen ervoor dat er weinig tot geen beweging in de rolsteiger zit.
Kan ik zelf een rolsteiger opbouwen?
Ja, je kan/mag zelf een rolsteiger monteren in veel gevallen. Sommige verhuurbedrijven bouwen enkel zelf de rolsteiger op om zekerheid te bieden dat alles goed en veilig is opgebouwd. Een rolsteiger in elkaar zetten is relatief eenvoudig. Toch is het handig om bij de levering om een korte instructie of een instructieboekje te vragen. Soms hebben de verhuurders ook een instructievideo op de website. Voordat je enthousiast aan het werk gaat, willen we je adviseren om de rolsteiger grondig te controleren. Kijk of alle onderdelen goed zitten, check de remmen en zorg dat het platform stevig vast staat.
Zijn er verplichte regels voor het werken op een rolsteiger?
Ja, er zijn meerdere regels waar je je aan moet houden. Ten eerste moet de rolsteiger een veiligheidskeuring hebben. De verhuurders dienen de onderdelen jaarlijks te laten keuren. Wanneer de onderdelen goed gekeurd zijn krijgen deze een sticker. Controleer altijd of het door jou gekozen verhuurbedrijf de keuringen op orde heeft. Daarnaast is een randbeveiliging verplicht wanneer de rolsteiger een werkhoogte boven de 3 meter heeft, en dus een platformhoogte van 1 meter. De randbeveiliging kan ervoor zorgen dat je niet naar beneden valt. Als laatste is er een maximale werkhoogte. Onverankerde steigers mogen binnen tot 12 meter werkhoogte en buiten tot 8 meter werkhoogte gebruikt worden. Daarenboven moeten de rolsteigers gefixeerd worden aan de gevel of binnenmuur. Ook hier zijn maximale toegestane werkhoogtes voor. De maximale werkhoogte voor smalle gefixeerde rolsteigers is 12 meter en voor brede gefixeerde rolsteigers is de maximale werkhoogte 20 meter.
Welke beschermingsmiddelen moet ik dragen?
Veiligheidsharnassen, helmen en veiligheidsschoenen zijn niet verplicht. Echter raden we je wel aan om veiligheidsmaatregelen te nemen. Draag een veiligharnas wanneer je op een hoge hoogte gaat werken. Draag een helm wanneer je vaak onder de steiger bent en draag schoenen met veel profiel zodat je niet uitglijdt.
Wat is de maximale werkhoogte van een rolsteiger?
De maximale werkhoogte voor een on geankerde steiger binnen is 12 meter. De maximale werkhoogte voor ongeankerde steigers buiten is 8 meter. De werkhoogte van geankerde steigers verschilt en varieert tussen de 12 en 20 meter. Deze hoogte wordt bepaald door de breedte van de steiger. Informeer bij het verhuurbedrijf over de maximale werkhoogte van de door jou gekozen steiger.