Rolsteiger huren

Steiger nodig? Huur de eenvoudig verplaatsbare rolsteiger

De rolsteiger is een ideale steiger om te huren voor bijvoorbeeld schilder-, onderhouds-, en installatiewerkzaamheden. Steigerverhuurbedrijven hebben verschillende soorten rolsteigers zoals de brede, smalle en lichtgewicht. Rolsteigers hebben de mogelijkheid om eenvoudig verplaatst te worden dankzij de wielen die onderaan de steiger geplaatst zijn. Vergelijk de verhuurbedrijven die hier getoond worden en huur gemakkelijk de juiste rolsteiger naar keuze.  Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Een brede of juist een smalle rolsteiger huren?

De rolsteiger kan gehuurd worden in een brede maat (1,35 meter) en een smalle maat (0,75 meter). Een brede rolsteiger is stabieler en de werker heeft meer ruimte, maar de smalle rolsteiger kan beter in kleine ruimtes en steegjes geplaatst worden. De brede steiger is daarom ideaal om te huren voor bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden en de smalle rolsteiger is weer beter te huren voor werkzaamheden aan trottoirs of tussen de machines in bijvoorbeeld fabrieken. De smalle rolsteiger is zelfs in te zetten als gevelsteiger. Allebei de steigers zijn meestal van aluminium en hierdoor zijn de rolsteigers zeer licht en geschikt voor alle soorten omstandigheden zoals droge plekken of vochtige plekken. Doordat ze een lichtgewicht zijn, zijn de rolsteigers snel op te bouwen en ook weer af te breken. Vraag bij het verhuurbedrijf naar keuze wel na of alle hulpmaterialen zoals de kantplanken, leuning, stabilisatoren en opbouwplateaus zijn inbegrepen.

Handige tips voor het huren van een rolsteiger

De maximale vrije opbouwhoogte (dit is hoe hoog de steiger gebouwd mag worden zonder verankering aan een muur) kan afhangen van de plek waar je de gehuurde rolsteiger opbouwt. Bij buitengebruik is dit meestal rond de 8 meter werkvloerhoogte en bij binnen gebruik ligt dit rond de 12 meter werkvloerhoogte. Let er wel op dat als je de rolsteiger opbouwt boven deze werkvloerhoogtes je de steiger als een vaste steiger moet zien en dus verplicht bent de steiger de verankeren. Vraag bij het verhuurbedrijf naar keuze na voor welke hoogte dit geldt bij de rolsteiger die je huurt. In de meeste standaard modellen wordt de rolsteiger opgebouwd met om ongeveer de 4 meter een tussenvloer. De platforms die gebruikt worden zijn in verschillende maten leverbaar, daarom doe je er goed aan om aan het steigerverhuurbedrijf na te vragen wat de beste keuze is. Hierdoor is de werkvloer van de rolsteiger veilig te bereiken.

Ga veilig te werk met een gehuurde rolsteiger

Heb je een steiger nodig van 12 meter of hoger, huur dan ook een veiligheidsharnas. Zodat je veilig gebruik kan maken van de steiger. Voor klussen die zich lager bij de grond bevinden of binnenshuis, is een kamersteiger huren wellicht een betere optie. Gebruik bij het opbouwen van de steiger altijd een waterpas. Het is van belang dat de steiger niet gaat hellen. Het maximaal toelaatbare hellingspercentage is 1%. Dat betekent dat de steiger per meter 1 cm mag overhellen. Het is om deze reden belangrijk dat de rolsteiger altijd op een verharde en egale ondergrond wordt geplaatst. Het aanbrengen van stabilatoren aan de rolsteiger is ook aan te raden. 

Lees meer handige tips over het op- en afbouwen van rolsteigers op onze blog over rolsteigers.

Kenmerken en varianten van Rolsteiger

Lengte variërend van 1.8 tot 3,10 m
Breedte variërend van 0,70 tot 1,8 m
Vloerhoogte variërend van 1,35 tot 20,5 m
Werkhoogte variërend van 3,15 tot 23,3 m
Maximale belasting variërend van 400 tot 1.050 kg
Laadvermogen variërend van 150 tot 200 kg/m2

VIDEO