Pick-up bedrijfswagen

Ford Transit, VW LT35, Mercedes Sprinter

Makkelijke manier om goederen te vervoeren? Huur een pick-up

Als je een aanhanger wilt huren, maar je geen geschikte auto hebt, of wanneer je zwaar materiaal wilt vervoeren, kan het ideaal zijn om een pick-up te huren. Een pick-up is speciaal gemaakt voor het vervoeren van grondstoffen, materialen en machines. Eén van de vele voordelen die een pick-up met zich meebrengt: je kunt in bijna alle pick-ups die te huur zijn rijden met rijbewijs B. Vergelijk hieronder de verhuurbedrijven en huur eenvoudig een pick up. 
  Lees meer

  • Waar:

Vul jouw postcode of plaats in om de verhuurbedrijven
bij jou in de buurt te vinden...

Bekijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Kies voor het huren van de juiste pick-up

Er zijn verschillende pick ups te huur, denk bijvoorbeeld aan de enkele cabine, verlengde cabine of de pickup met dubbele cabine. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat de wagen bestaat uit een passagiers- en bestuurdersgedeelte met daarachter een open laadbak.

Als je voor het eerst een pick-up gaat huren, dan kan het handig zijn om bij het kiezen van de juiste pick-up en het juiste verhuurbedrijf op een aantal zaken te letten. Allereerst is het laadvermogen belangrijk. Het laadvermogen varieert van 500 tot 1.250 kilogram. Let ook op de lengte, breedte en hoogte van de laadbak van pick-upbedrijfswagens. Verder zijn niet alle pick-ups die je kunt huren voorzien van een zwaailicht, trekhaak en andere extra’s, zoals sjorbanden en zeil. Bekijk welk verhuurbedrijf deze extra’s te huur aanbiedt! Wil je dat de goederen veilig achter gesloten deuren en droog vervoerd worden? Huur dan een bestelwagen.

Soorten pick-up bedrijfswagens die je kunt huren

Meestal passen er in een pick-up met dubbele cabine ongeveer zeven personen. Dit kan handig zijn als je de pick-up voor zakelijke doeleinden huurt en naast materiaal ook personeel moet vervoeren. Als je alleen bent of met een klein aantal personen, dan kun je ook een pick-up met enkele cabine huren (geschikt voor maximaal 2-3 man). In dit geval is er meer ruimte in de laadruimte, terwijl de pick-up niet groot hoeft te zijn. Sommige pick-ups hebben een kiepsysteem. Dit is meestal in de vorm van een kipper-installatie, en ideaal voor het lossen van zand, grond, grind, etc. Ook een pick-up met takel/hijskraan huren is mogelijk bij sommige verhuurbedrijven, en handig als je zware machines of werktuigen wilt laden en lossen. Via Huren.nl kun je de verschillende verhuurbedrijven van pick-ups vergelijken.

Kenmerken en varianten van Pick-up bedrijfswagen

Lengte laadbak variërend van 210 tot 400 cm
Breedte laadbak variërend van 184 tot 210 cm
Hoogte laadbak variërend van 29 tot 40 cm
Aantal zitplaatsen variërend van 3 tot 7 zitplaatsen
Laadvermogen variërend van 525 tot 1.220 kg
Brandstof diesel
Versnelling handgeschakeld of automaat
Rijbewijs B