Koelwagen huren

6 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 76,- tot € 127,- en hangt af van de grootte en de prijs per km.

Top 6 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Inhoud laadruimte variërend van 2 tot 20 m3
Rijbewijs B of BE
Aantal zitplaatsen 2 of 3 zitplaatsen
Laadvermogen variërend van 500 tot 2.550 kg
Brandstof diesel
Versnelling handgeschakeld of automaat
Hou je hoofd en je producten koel, huur een koelwagen!

De koelbakwagen wordt gehuurd om goederen koel, bevroren of warm te transporteren. Een koelwagen is een bakwagen, voorzien van een door diesel aangedreven koelmotor. Vaak heeft de koelmotor hiervoor een eigen dieseltank. De koelwagen is voorzien van een laadklep, openslaande deuren of een zijdeur. De inhoud en het laadvermogen van de wagens kunnen behoorlijk verschillen. Daarom is het goed om de verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Ben je bang dat je niet genoeg ruimte hebt met een koelwagen? Huur dan een koel-vriesvrachtwagen. Echter, je hebt dan wel een speciaal vrachtwagen rijbewijs (C) nodig. Rijden in een koelwagen doe je vaak gewoon met rijbewijs B. Kijk wel of je voldoet aan de minimum leeftijd en of je al lang genoeg in het bezit bent van je rijbewijs.

Handige informatie over het huren van een koelwagen

Als je verhuurbedrijven op basis van hun prijzen gaat vergelijken, dan is het slim om te kijken naar het aantal vrije kilometers dat je mag rijden, hoe hoog de prijs voor extra gereden kilometers is en hoe het zit met eventueel benodigde verzekeringen. Check ook altijd de hoogte van je eigen risico en of je deze kunt verlagen. Dit kan je bij schade een hoop geld besparen. Informeer dan wel bij het verhuurbedrijf of het verlagen van je eigen risico geldt voor alle vormen van schade of dat sommige vormen van schade buiten beschouwen gelaten worden. Het kan namelijk zijn dat het verlaagde eigen risico niet geldt voor parkeerschade of bovenhoofds schade (bijvoorbeeld doordat je onder een te laag viaduct doorgereden bent).

Reserveer op tijd!

Voor verhuurbedrijven is het fijn als je op tijd reserveert, aangezien zij de wagen nog moeten prepareren en voorkoelen. Heb je goederen die allemaal op een andere temperatuur vervoerd moeten worden? Huur dan een koelaanhangwagen die je achter de koelwagen kunt hangen. Zo heb je twee koelruimtes die op een andere temperatuur gekoeld kunnen worden. Als je de koelwagen ook als opslag wilt gebruiken, kun je het beste een koelwagen met nachtkoeling huren. De koelmotor kan dan aangesloten worden op netstroom of krachtstroom, zodat de koeling ook ’s nachts of als je stilstaat blijft werken. Hou bij het huren van een koelwagen rekening met een borgsom. Op de websites van de verhuurders lees je meer over de gewenste betalingswijze (pin, contant, creditcard).