Koel- en vriesvrachtwagen huren

3 aanbieders gevonden. De laadruimte, het aantal compartimenten en het laadvermogen kunnen verschillen per verhuurbedrijf. Let hier op!

Top 3 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Brandstof diesel
Rijbewijs C of C+ccvb
Versnelling automaat of schakel
Inhoud laadruimte variërend van 25 tot 55 m3
Laadvermogen variërend van 1.000 tot 12.000 kg
Compartimenten variërend van 1 tot 3 compartimenten
Slaapcabine geen of voor 1 persoon
Aantal zitplaatsen variërend van 2 tot 3 personen
Transporteer gekoelde producten veilig en efficiënt in een koelwagen

Voor de transport van een grote vracht die gekoeld of ingevroren moet blijven is het huren van een grote koel- en vriesvrachtwagen de perfecte uitkomst. De vriesvrachtwagens die je kunt huren met een grootrijbewijs (= rijbewijs C) variëren qua laadruimte ongeveer tussen de 25 m3 en 55 m3 of zelfs meer. Waar het ene verhuurbedrijf het verschil tussen de verschillende koelwagens die ze verhuren aanduidt in het aantal kubieke meter van de laadruimte, duidt de ander het verschil aan in maximum laadgewicht.

Op Huren.nl hebben we hier op deze pagina alle verhuurbedrijven van koel- en vriesvrachtwagens verzameld die te besturen zijn met rijbewijs C. Heb je een koelwagen nodig voor een werkopdracht? Dan huur je een koelvrachtwagen met een chauffeurspas (ccvb). Er zijn echter ook veel verhuurbedrijven die koelwagens voor rijbewijs B verhuren, deze zijn aanzienlijk kleiner. Er zijn ook enkele koelwagens die je kunt huren in combinatie met een koelaanhanger (rijbewijs BE).

Tips voor het huren van een koel– en vriesvrachtwagen

Hoe groter de laadruimte, hoe langer het kan duren om de laadruimte van de koelvrachtwagen te koelen naar de temperatuur die jij wenst. Wees daarom op tijd met het reserveren van een koelwagen. In de meeste gevallen kan het verhuurbedrijf de vries- en/of koelwagen alvast op de juiste temperatuur laten komen. Op deze manier kan je zelf direct de spullen inladen en zorg je ervoor dat de vracht zover mogelijk op gelijke temperatuur blijft. Vooral met erg bederfelijke producten zoals zuivel of vis is dit van belang.

Vergelijk de verhuurbedrijven van koelvrachtwagens en vriesvrachtwagens goed. Wil je een koel- of vriesvrachtwagen huren met één compartiment, of ben je op zoek naar een verhuurbedrijf die koelvrachtwagens te huur aanbiedt met twee of zelfs drie compartimenten? Op deze manier kun je namelijk meerdere producten meenemen die op verschillende temperaturen bewaard moeten blijven. Let ook altijd op verzekeringen, voorwaarden en huurperioden bij de verschillende verhuurbedrijven, dit kan namelijk sterk verschillen. Wat zit er bijvoorbeeld bij huurprijs inbegrepen? Hoe hoog is het eigen risico, en kan je deze verlagen? Hoeveel vrije kilometers biedt het verhuurbedrijf aan. Goed om rekening mee te houden, en zo geld te besparen. Vind op Huren.nl makkelijk en snel een vriesvrachtwagen bij jou in de buurt!