Vind jouw beste huurdeal

Koel- en vriesvrachtwagen huren

Vergelijk 4 verhuurbedrijven

Diks Autoverhuur logo

All-in tarieven! Lage borg en gratis annuleren.

Meerdere vestigingen
v.a. 266,-

KAV Autoverhuur logo

KAV - Kan Alles Vervoeren

Meerdere vestigingen
v.a. 502,-

Mobility Centre Holland logo

Zakelijk huren! Wit & Reclamevrij. Ook Leasen.

Meerdere vestigingen
v.a. 242,-

Bert Jonk Autoverhuur logo

Auto Verhuur / Short Lease Service is onze kracht

Meerdere vestigingen
v.a. 188,-
Prijs per dag

Iets gehuurd? Schrijf een beoordeling en help anderen een keuze te maken!

Zoek bedrijf

Transporteer gekoelde producten veilig en efficiënt in een koelwagen

Voor de transport van een grote vracht die gekoeld of ingevroren moet blijven is het huren van een grote koel- en vriesvrachtwagen de perfecte uitkomst. De vriesvrachtwagens die je kunt huren met een grootrijbewijs (= rijbewijs C) variëren qua laadruimte ongeveer tussen de 25 m3 en 55 m3 of zelfs meer. Waar het ene verhuurbedrijf het verschil tussen de verschillende koelwagens die ze verhuren aanduidt in het aantal kubieke meter van de laadruimte, duidt de ander het verschil aan in maximum laadgewicht.

Op Huren.nl hebben we hier op deze pagina alle verhuurbedrijven van koel- en vriesvrachtwagens verzameld die te besturen zijn met rijbewijs C. Heb je een koelwagen nodig voor een werkopdracht? Dan huur je een koelvrachtwagen met een chauffeurspas (ccvb). Er zijn echter ook veel verhuurbedrijven die koelwagens voor rijbewijs B verhuren, deze zijn aanzienlijk kleiner. Er zijn ook enkele koelwagens die je kunt huren in combinatie met een koelaanhanger (rijbewijs BE).

Tips voor het huren van een koel– en vriesvrachtwagen

Hoe groter de laadruimte, hoe langer het kan duren om de laadruimte van de koelvrachtwagen te koelen naar de temperatuur die jij wenst. Wees daarom op tijd met het reserveren van een koelwagen. In de meeste gevallen kan het verhuurbedrijf de vries- en/of koelwagen alvast op de juiste temperatuur laten komen. Op deze manier kan je zelf direct de spullen inladen en zorg je ervoor dat de vracht zover mogelijk op gelijke temperatuur blijft. Vooral met erg bederfelijke producten zoals zuivel of vis is dit van belang.

Vergelijk de verhuurbedrijven van koelvrachtwagens en vriesvrachtwagens goed. Wil je een koel- of vriesvrachtwagen huren met één compartiment, of ben je op zoek naar een verhuurbedrijf die koelvrachtwagens te huur aanbiedt met twee of zelfs drie compartimenten? Op deze manier kun je namelijk meerdere producten meenemen die op verschillende temperaturen bewaard moeten blijven. Let ook altijd op verzekeringen, voorwaarden en huurperioden bij de verschillende verhuurbedrijven, dit kan namelijk sterk verschillen. Wat zit er bijvoorbeeld bij huurprijs inbegrepen? Hoe hoog is het eigen risico, en kan je deze verlagen? Hoeveel vrije kilometers biedt het verhuurbedrijf aan. Goed om rekening mee te houden, en zo geld te besparen. Vind op Huren.nl makkelijk en snel een vriesvrachtwagen bij jou in de buurt!

Kenmerken en varianten

  • Brandstof diesel
  • Rijbewijs C of C+ccvb
  • Versnelling automaat of schakel
  • Inhoud laadruimte variërend van 25 tot 55 m3
  • Laadvermogen variërend van 1.000 tot 12.000 kg
  • Compartimenten variërend van 1 tot 3 compartimenten
  • Slaapcabine geen of voor 1 persoon
  • Aantal zitplaatsen variërend van 2 tot 3 personen