Paardentrailer huren in Dordrecht

Je paard veilig vervoeren? Huur een paardentrailer in Dordrecht!

Zoek jij een paardentrailer om je viervoeter in te vervoeren voor bijvoorbeeld een wedstrijd of een bezoekje aan de dierenarts? Waarom kopen als je gewoon kunt huren? Door te huren ontloop je hoge aanschafkosten en hoef je bovendien geen opslagplaats te vinden voor je trailer. Deze lever je na gebruik namelijk gewoon weer in. Op deze pagina vind je de verhuurders van paardentrailers in en rondom Dordrecht, dus ook in bijvoorbeeld Zwijndrecht en .. Lees meer

  • Waar:

Vergelijk de aanbevolen verhuurbedrijven:

Bekijk op kaart

Sliedrecht.

Zijn er verschillende trailers?

De anderhalf paard-paardentrailer is de meest populaire paardentrailer, aangezien hier genoeg ruimte is voor je paard, het voer en de groomspullen. Ben je op locatie aangekomen? Dan kan je paard gewoon in de trailer blijven staan. Er is genoeg ruimte voor verzorging. Voor het vervoeren van twee of meer paarden heb je een grotere paardentrailer nodig. Informeer bij het verhuurbedrijf of ze deze ook verhuren.

Wat zijn de huurvoorwaarden?

Voordat je gaat huren is het slim om te kijken naar het gezamenlijke gewicht van de trailer en je paard. Is dit gewicht hoger dan 3500 kilogram, dan heb je namelijk rijbewijs BE nodig. Ligt het gewicht onder deze grens, dan heb je aan rijbewijs B genoeg. Vaak geeft het verhuurbedrijf per trailer aan welk rijbewijs je nodig hebt. Tijdens het rijden met de trailer is het belangrijk om voldoende afstand te houden en rustig door de bochten te gaan, anders kan je paard vallen. Let bij het huren van een paardentrailer op de huurperiode. Soms is een huurdag namelijk van opening tot sluit, maar soms is het ook een periode van 24 uur. Heb je de trailer maar voor een paar dagen nodig? Bij een aantal verhuurders is het mogelijk om een trailer voor een dagdeel (vaak 4 uur) te huren tegen een gereduceerde huurprijs. Kijk voor andere trailers en aanhangers bij de categorie aanhangers op huren.nl.

Tip: Maak de binnenkant van de trailer nog even schoon voordat je hem terugbrengt. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat de schoonmaakkosten van je borg worden afgehaald.

Kenmerken en varianten van Paardentrailer

Lengte variërend van 235 tot 450 cm
Breedte variërend van 130 tot 225 cm
Hoogte variërend van 210 tot 245 cm
Laadvermogen variërend van 580 tot 1.950 kg
Eigen gewicht variërend van 550 tot 900 kg
Totaal gewicht variërend van 1.200 tot 2.400 kg
Rijbewijs B of BE
Aantal paarden variërend van 1 tot 2 paarden

VIDEO